Hirdetés

Diamond Multimedia AMP1000 androidos médialejátszó – potens versenyző

Hirdetés

A zöld robot a set-top boxok és médialejátszók világába is kezdi bedolgozni magát, ami érthető is, hiszen egy saját, zárt rendszer fejlesztése helyett így egy mondhatni „kulcsrakész” operációs rendszerre alapozhatnak a gyártók, a tengernyi kompatibilis alkalmazásról nem is beszélve. A Diamond Multimedia leginkább videokártyákról és digitalizáló kártyáiról lehet ismerős, de most az AMP1000 képében az androidos médialejátszók piacára léptek. A forma azonban nem ismeretlen, a szerkezet kísértetiesen hasonlít az általunk is tesztelt FERZON DroidTV médialejátszóra, így valószínűleg nem saját termékről, inkább egy átcímkézett modellről van szó. Fedélzetén egyelőre a népszerű rendszer egy nem igazán friss, 2.3-as verziója található, de a gyártó ígéretet tett az Ice Cream Sandvwich (4.0) frissítésre, amely a tervek szerint már ezen a héten is befuthat.

Egyedi kezelőfelülettel nem igazán vacakoltak, de a legszükségesebb alkalmazások előretelepítve érkeznek, valamint a Google Play is elérhető, így lényegében mindenki saját igényeihez szabhatja a rendszert. Maga a készülék nem valami látványos darab, de legalább így bármilyen környezetben diszkréten meghúzódhat. Sajnos a középpontban álló SoC típusa ismeretlen, bár kategóriáját tekintve a multimédiás igényeket bizonyára maradéktalanul kielégíteni, de kérdés, hogy alkalmi játékkonzolként mennyire állná meg a helyét. A fentebb említett "rokonban" egy 1 GHz-es Cortex A9 processzor és Mali-400 grafikus alegység került, ha a belső is azonos, akkor erre sem lehet panasz.


[+]

A csomagban egy többfunkciós távirányító lapul, amely billentyűzetként, egérként és mozgásérzékelőként is képes működni, így az irányítás további eszközök nélkül is kényelmes és teljes körű, de természetesen két USB portjára bármilyen billentyűzetet és egeret is csatlakoztathatunk. Az adatok és programok tárolására bő 3 GB elérhető belső memória áll rendelkezésre, ez SD kártyával és külső adattárolóval (pendrive, külső HDD) szabadon bővíthető. Csatlakozói között HDMI, 10/100 Mbps-os Ethernet aljzat, analóg és digitális hangkimenet, valamint komponens videokimenet található. Beépített IEEE 802.11b/g/n kompatibilis Wi-Fi modullal is rendelkezik, így a vezeték nélküli kommunikációnak sincs akadálya.

A Diamond Multimedia AMP1000 androidos médialejátszó vételára 120 dollár, de egy facebookos akció keretein belül most 100 dollárért is hozzá lehet jutni, ami lévén tengerentúli ár, megtévesztő lehet, de mégis csak jobban hangzik, mint a FERZON DroidTV haza 40 000 forintos árcédulája.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés