Eminent EM8102 WEB-TV Box – médialejátszó erős online képességekkel

Hirdetés

Az Eminent médialejátszók a hazai piacon sem ismeretlenek, és míg egyik konkurensük, az AC Ryan bezárta európai képviseleteit, addig az Eminent tovább kívánja erősíteni jelenlétét. Érdekes módon kínálatukban még nincsen Android alapú eszköz, ezek megjelenése csak ősszel várható, amit úgy kommentált a gyártó, hogy inkább tisztességesen előkészítették az utat az új rendszer számára, mintsem hogy kiforratlan termékekkel bosszantsák a felhasználókat.


[+]

A legfrissebb hírek szerint az Eminent EM8102 WEB-TV Box hamarosan itthon is elérhető lesz, amely az EM8100 közvetlen rokona, leginkább csak abban különbözik, hogy belsejébe egy maximum 2 TB kapacitású, SATA csatolós, 3,5”-es merevlemez építhető, így a kedvenc zenéink, képeink és videóink egyetlen központi helyen tárolhatók és érhetők el. A 222 x 55 x 155 mm-es fekete doboz egyszerű vonalvezetésével diszkréten meghúzódik bármilyen környezetben. Már megnevezéséből is sejthető, hogy elsősorban online tartalmak megjelenítésére koncentrál, több mint 500 ismert internetrádió és -tévé csatorna elérését teszi lehetővé, és természetesen a YouTube és a közösségi oldalak (Facebook, Twitter) sem maradtak ki a felhozatalból.


[+]

Emellett persze egy teljes értékű médialejátszó, amely szinte minden forgalomban lévő videó-, kép- és hangformátummal megbirkózik. A vezérlés egy normál méretű távirányítóval történhet, de ha jobban szeretjük az érintőkijelzőn való maszatolást, akkor az Eminent Apple és androidos okostelefonokhoz és tabletekhez elérhetővé tette a WEB TV BOX távvezérlő alkalmazást. A hálózathoz Gigabit Ethernet segítségével kapcsolódik, de opcionálisan Wi-Fi modul is beszerezhető mellé. A hálózat és a beépített merevlemez mellett bármilyen külső adattárolót is kezel, legyen az pendrive vagy merevlemez, ezeket 2 x USB 2.0 port fogadja. Szerencsére a hátára egy USB 3.0 szabványú kliens port került, így a beépített HDD gyorsan megtölthető adattal.


[+]

A csatlakoztathatóságra egyébként nem lehet panasz, a tévéhez HDMI vagy analóg kompozit aljzaton keresztül kapcsolódhat, a hang pedig RCA és digitális (optikai és koaxiális egyaránt) kimeneteken keresztül nyerhető ki. Az Eminent EM8102 WEB-TV Box hivatalos hazai vételára még ismeretlen, de azt tudjuk, hogy a merevlemez beépítését nem támogató EM8100 35 000 forint környékén érhető el, ebből érdemes következtetni az újabb variáns árcédulájára.

Előzmények

Hirdetés