A Raspberry PI hamarosan megkaphatja a 4.0-s Androidot

Hirdetés

Annak köszönhetően, hogy egyre többen jutnak hozzá a „filléres” ARM-os számítógéphez, vagyis a Raspberry PI-hez, a platformra készülő projektek száma is jelentősen megugrott, így a közeljövőben több olyan rendszer érkezése is várható, amelyek az utolsó cseppet is kicsavarják majd a 25/35 dolláros apróságokból.


(forrás: SlashGear)

A tegnapi napon felröppent a közösség által talán leginkább várt hír, miszerint ha minden jól alakul, záros határidőn belül elkészülhet az Android 4.0-s (Ice Cream Sandwitch) operációs rendszer portolása a málnás masinára. A feladat a gyengécske hardver és a memória szűkös kapacitása (modelltől függően 128 vagy 256 MB) miatt sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk. Azonban Naren már egy ideje dolgozik az ügyön, amit eddig titokban tartottak, de most lerántották a leplet egy korai változatról.


(forrás: Raspberry Pi)

A rendszer (4.0.3) jelen állapotában már kezeli a hardveres grafikus és videó gyorsítást, erről tanúskodik a mellékelt bemutató is, amelyben a menü meglepően folyékony. Látszólag a külső adattárolóról lejátszott film sem okozott számára gondot, valamint némi gondolkodás után a HD felbontású YouTube videók is gond nélkül mentek. Az utolsó komolyabb, megoldásra váró feladat a hangok kezelése (AudioFlinger), utána már csak finomhangolások maradnak hátra. A bemutatott verzió még nem publikus, de a hírek szerint egy hónapon belül elérhetővé válhat az RC (release candidate) verzió.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés