IFA 2017: új HDR szabvány a láthatáron

A 20th Century Fox,a Panasonic és Samsung hozta össze az új nyílt, ingyenes és dinamikus metaadat platformot.

Az IFA 2017 eseményen debütál a Panasonic, a Samsung és a 20th Century Fox által megalkotott új HDR videószabvány, a HDR10+. A három vállalat együtt egy olyan szervezetet alkot, amely 2018 januárjában kezdi meg a HDR10+ platform licencelését. A szervezet egy névleges regisztrációs díj fejében, jogdíjmentesen, széles körben terjeszti majd a licenceket tartalomgyártó vállalatoknak, azaz TV készülékek, Blu-Ray lejátszók/írók és set-top boxok gyártóinak, valamint chipkészlet előállítóknak.

HDR10+
HDR10+ (forrás: Engadget) [+]

A fejlesztők állítása szerint a HDR10+ minden jelenethez automatikusan optimalizált fényerejű, színű és kontrasztú, páratlan képminőséget biztosít valamennyi képernyőn. A korábbi változatokban a statikus Tone Mapping technológia egy adott képjavítást alkalmazott a tartalom egészére. A HDR10+-nál a dinamikus Tone Mapping minden jelenetet egyedileg kezel, ami elméletben jobb, valósághűbb képet eredményez.

Ez pedig a cégektől kapott információk értelmében, olyan vizuális élményt ad, ami lehetővé teszi, hogy a nézők olyan képeket lássanak, amilyeneket a film készítői megálmodtak. Ebben csak az az érdekes, hogy már az eddigi HDR10 szabványról is pontosan ugyanezt mondták, de legyünk nagyvonalúak és lépjünk át az ilyen apróságokon!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés