Lesz HDR monitor az Eizotól, nem is akármilyen

A ColorEdge Prominence CG3145 támogatja a HDR10 szabványt, a DCI-4K felbontást, emellett 98%-os DCI-P3 színteret ígér.

Megszokhattuk már, hogy az Eizonál nem sietik el a dolgokat, viszont szeretnek nagyban játszani. A 31,1 hüvelykes ColorEdge Prominence CG3145 monitorra is igaz a fenti állítás, mivel csak az év végén jelenik meg, viszont cserébe igen sok mindent tud majd, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy támogatni fogja a 24 bites 3D LUT-t és a HDR10 szabványt, illetve a HDR-hez kapcsolódóan a HLG és PQ gamma görbéket. A felbontása sem a szokásos UHD lesz, hanem DCI-4K azaz 4096x2160 képpont, és a színtérlefedettség terén is elismerésre méltó lesz a 98 százalékos DCI-P3/99% Adobe RGB/80% Rec. 2020.


[+]

Sajnos még nem minden technikai paraméter ismert és végleges, de az említetteken felül már tudni lehet, hogy lesz rajta egy darab DispayPort (4:4:4 szín-mintavételezéssel, 50/60 Hz) és két HDMI 2.0 bemenet (szintén 50/60 Hz, 4:2:2 szín-mintavételezéssel), ám dinamikus frissítéssel kapcsolatos technológia, azaz FreeSync vagy G-Sync nem kap benne helyet, de az USB 3.0 hubot nem spórolják le. A maximális fénysűrűség 1000 cd/m²-nél tetőzik majd, de az Eizo szerint ez a kijelző mentes lesz a local dimming negatív hatásaitól. A dolog mikéntjét nem árulták el, de könnyen elképzelhető, hogy a Panasonic legújabb, speciális fénymoduláló cellákból álló réteggel ellátott IPS paneljét használják, aminek segítségével minden egyes pixelnél szabályozható a háttévilágítás intenzitása.

Az állvány kialakításáról sem sokat tudni, ahogyan a pontos megjelenési dátum és az ár is titokban maradt. Mindenesetre az már biztos, hogy nem lesz filléres tétel, a referencia kijelzőként aposztrofált modell árcédulája várhatóan a professzionális modellek fölé lesz belőve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés