Hirdetés

2019. március 20., szerda

Útvonal

Hírek » Memória rovat

Kimondhatatlanul magas órajelet kapott a G.Skill új memóriacsomagja

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Trident Z RGB sorozat friss modellje szinte minden szempontból a rekordok megdöntésre van felkészítve.

A G.Skill újabb rekorder memóriával állt elő, ugyanis bejelentették az eddigi leggyorsabb Trident Z sorozatú, DDR4-es memóriacsomagot, amely 4700 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmaz. Ezek a szabványos 1,2 V helyett egészen magas, 1,45 V-os feszültségen működnek, az időzítésük pedig CL 19-19-19-39 lesz.

Hirdetés

A friss szett csak két darab 8 GB-os memóriamodulból áll, vagyis kétcsatornás működésre van felkészítve., és kiemelten ajánlott a használatukhoz egy X299-es vagy egy Z370-es vezérlőhíddal rendelkező alaplap. Előbbi esetben ráadásul a Kaby Lake-X kódnevű processzorokat érdemes választani, ugyanis ilyen sebesség mellett a Skylake-X CPU-k által támogatott négycsatornás működés gyakorlatilag kizárt. Bár ezekkel az ajánlásokkal nem szokásunk törődni, mert sokszor lényegtelenek, de ezúttal tényleg érdemes figyelni rájuk.

A fenti órajel mellett különösen fontos kiemelni, hogy a JEDEC standard szerint 1,2 volt mellett a 2133 és a 2400 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Az új G.Skill Trident Z memóriacsomag moduljai a megszokott hűtőbordát kapják, továbbá a nyomtatott áramköri lapra még RGB LED-ek is kerültek, vagyis a világítás is elérhető. Ez egyfajta bravúr, mivel az aktív LED-ek általában csökkentik egy memória tuningpotenciálját, megnehezítve a 4,7 GHz-es effektív órajel elérését, de a G.Skill felülkerekedett a problémán.

Az újdonság a második negyedévben kerül az üzletekbe, az ára azonban ismeretlen, de borítékolható, hogy nem lesz olcsó az összesen 16 GB-os szett.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.