Hirdetés

Gyors, fényes és sok kapacitást kínál a G.Skill új memóriacsomagja

A Trident Z sorozat ismét valami különlegességgel újít, amihez hasonló DDR4-es szettet még nem láttunk.

A G.Skill bejelentette az eddigi legérdekesebb Trident Z sorozatú, DDR4-es memóriacsomagját, amely 4266 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmaz. Ezek a szabványos 1,2 V helyett egészen magas, 1,4 V-os feszültségen működnek, az időzítésük pedig CL 19-23-23-43 lesz. Eddig nem tűnik izgalmasnak a konstrukció, de mindjárt az lesz, ugyanis az említett teljesítményt a vállalat négycsatornás csomag formájában biztosítja, ami nem könnyű feladat.

A 8 GB-os modulokon a Samsung B-die memóriái találhatók, a hűtőborda alól pedig RGB LED-ek világítanak. Utóbbi azért érdekes, mert az aktív LED-ek jellemzően csökkentik egy memória tuningpotenciálját, hiszen ezek is fogyasztanak, így nyomtatott áramköri lapra szerelt világítással, négycsatornás formában elérni a fentebb említett effektív órajelet konkrétan bravúrnak számít.


[+]

Azt persze most is fontos kiemelni, hogy a JEDEC standard szerint 1,2 volt mellett a 2133 és a 2400 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de a termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Az új, 32 GB-os összkapacitású G.Skill Trident Z memóriacsomag decemberben kerül az üzletekbe, az áráról azonban még nincs adat, de biztosan drága mulatság lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés