Már a G.Skill kínálja a leggyorsabb négycsatornás DDR4-es memóriacsomagot

Pár napig hagyták az élen a Corsair hasonló szettjét, majd gyorsan 67 MHz-et vertek rá.

A Corsair a héten jelentette be a világ leggyorsabb négycsatornás DDR4-es memóriacsomagját, amelyet most letaszított a trónról a G.Skill, ráadásul csupán 67 MHz-cel, ami nüansznyi különbségnek számít.

A G.Skill friss megoldása rendkívül hasonlít a fenti csomagra. A 8 GB-os DDR4-es modulok a Samsung B-die DRAM memóriáit használják a hűtőborda alatt, amelyek 4400 MHz-es effektív órajelen működnek, CL 19-19-19-39-os időzítés mellett. Ehhez 1,5 V-os feszültségre van szükségük, elvégre négycsatornás módban, összesen 32 GB-os kapacitás mellett kínálják az előbbi sebességet, amit kifejezetten nehéz stabilan tartani.

Az újdonságra ugyanazok a hátrányok jellemzők, amelyeket leírtunk a Corsair szettjével kapcsolatban, mivel a JEDEC alapján 1,2 V mellett a 2133, a 2400 és a 2667 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A 4,4 GHz-es, 32 GB-os, vagyis modulonként 8 GB-ot kínáló Trident Z sorozatú csomag pár héten belül elérhető lesz az üzletekben, de az ára ennek is ismeretlen, persze borítékolható, hogy nem lesz olcsó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés