A csökkentett késleltetésre gyúrnak a G.Skill egyes Trident Z RGB DDR4 moduljai

A 4000, 4133 és 4266 MHz-es moduloknál sikerült az időzítéseken fogni valamennyit.

A G.Skill az utóbbi időben ölre menő harcot vív a memóriapiacon, lényegében a Corsairrel előzgetik egymást az órajelcsatában, ami jelenleg döntetlenre áll, hiszen mindkettőnek van 4600 MHz-es memóriája. Igen ám, de ami a késleltetési értékeket illeti, a G.Skill most odaszúrt riválisának: 4 GHz és afeletti üzemi órajelre alkalmas példányok jellemzően CL19-es beállítással használhatók, ám a G.Skill most ezt csökkentette CL17-re egyes Trident Z RGB sorozatú moduljainál.


[+]

Ez tehát azt jelenti, hogy nem csak a 4000 MHz-es példánynál sikerült ezt a szintet megugrani, hanem a 4133 és 4266 MHz-es DIMM modulok esetében is. A siker persze nem csak őket illeti meg, hanem a beszállítót is, akik kézzel válogatott Samsung B-Die DRAM-okkal látják el őket.

Az alábbi csomagok jelentik az újdonságot
Az alábbi csomagok jelentik az újdonságot [+]

Ez esetben is érvényes, hogy a JEDEC alapján 1,2 V mellett a 2133, a 2400 és a 2667 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, tehát a G.Skill modulok esetében az XMP-vel elérhető magasabb frekvencia és feszültség beállítások az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számítanak, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Az újdonságokat 2018 januárjában teszi elérhetővé a G.Skill.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés