Hirdetés

Mostantól a G.Skill kínálja a leggyorsabb négycsatornás DDR4-es SO-DIMM szettet

Az új memóriacsomag csak az alacsonyabb késleltetéssel tudott előnyre szert tenni, de ez is elég volt.

A Corsair egy hete jelentette be a világ leggyorsabb, négycsatornás DDR4-es SO-DIMM memóriacsomagját, de az iparági híreket követő olvasók már tudják, hogy tudjuk, a G.Skill nem szereti, ha más ül az egyes szegmensek trónján. Emiatt meg se várták az ünnepek végét, hanem azonnal kontráztak egy új, DDR4-es, összesen 32 GB-os kapacitást kínáló, Samsung B-die DRAM memóriákra építő SO-DIMM szettel, ami a négycsatornás SO-DIMM csomagok között mostantól a leggyorsabbnak számít.

Nagyon érdekes azonban, hogy a G.Skill ezúttal nem tudta megugrani a Corsairt az órajel tekintetében, így az új csomagjuk ugyanúgy 4000 MHz-es effektív órajellel érhető el, viszont az időzítése CL 18-18-18-43-as. Lényegében csak az alacsonyabb késleltetés dönti el a két cég közötti versenyt, ami jól mutatja, hogy fej-fej mellett haladnak.


[+]

A fenti paraméterekhez persze szokás szerint 1,35 V-os feszültség szükséges. Ezt azért fontos kiemelni, mert a JEDEC szabvány szerint a 2133, a 2400 és a 2666 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, vagyis a 4000 MHz-es paraméterhez már egy úgynevezett XMP profillal érhető el. Ez az adott számítógép és mobil processzor szempontjából tuningnak számít, azaz a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. A G.Skill gondolt is erre, és magát a Ripjaws sorozatú csomagot az SO-DIMM csatolóval rendelkező, asztali alaplapokhoz ajánlják leginkább, ahol azért viszonylag nagy esély van a működésére.

Az élettartam garanciával rendelkező új G.Skill Ripjaws szett szállítása már megkezdődött a partnerek felé, de valószínűleg csak a következő év elején lesz megvásárolható az üzletekben, így az ajánlott fogyasztói ára még nem ismert. Ha a Corsairnek van egy kis humorérzéke, akkor még a CES-en bemutatnak egy picit jobb megoldást, amivel visszavehetik a trónt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés