Sebességben világelső a G.Skill DDR4-es SO-DIMM modulja

Az új Ripjaws szettek nem igazán a notebookok után mennek, hanem a miniatűr PC-k szegmensét próbálja bevenni.

Hirdetés

A G.Skill a DDR4-es termékskálájával mindig is ügyelt arra, hogy legyenek elég gyors SO-DIMM csatolóba helyezhető modulok a piacon, amelyekkel a cég a nagy teljesítményű notebookokat célozta meg. Mára azonban felfedezhető, hogy nem egy asztali piacra szánt alaplapra is inkább a kisebb helyet igénylő memóriacsatolók kerülnek. Itt leginkább a Mini-ITX-es megoldások az érintettek, hiszen ezeknél számít a megspórolt hely. Ugyanakkor az SO-DIMM modulok messze nem kínálnak olyan paramétereket, mint a hagyományos társaik, ami bizonyos felhasználóknak baj, mert szeretnének effektív 3 GHz-es órajel fölött maradni a kis méret ellenére is.


[+]

Gyakorlatilag erre az igényre reagál a G.Skill Ripjaws sorozatának három új versenyzője, amelyek a teljesítményt helyezik előtérbe. Az érkező memóriák pontos paramétereit az alábbi táblázat foglalja össze:

G.Skill Ripjaws DDR4-es SO-DIMM memóriacsomagok
Típus Késleltetés Kapacitás
3200 MHz (1.35 V)
CL 16-16-16-36 4 x 8 GB, 4 x 16 GB
3600 MHz (1.35 V)
CL 16-16-16-36 4 x 8 GB
3800 MHz (1.35 V)
CL 18-18-18-38 4 x 8 GB

Most is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 és 2400 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett. Ezeknek mindegyik csomag megfelel, így a notebookokban is üzemképesek, viszont ilyen környezetben képtelenek elérni az XMP móddal aktiválódó, 3 GHz feletti órajelet. Asztali konfigurációkban azonban ez lehetségessé válik, ám ez a processzor és az alaplap szempontjából tuningnak számít, így a működésre akkor sincs garancia, ha a memória amúgy bírná a magas órajelű paraméterezést. Meg kell említeni, hogy bár a JEDEC módokat a kompatibilitás érdekében a G.Skill biztosítja, az új szetteket egyáltalán nem ajánlják a notebookokba. Elsődlegesen azért, mert csak négycsatornás csomag formájában érhetők el.

Az élettartam garanciával rendelkező új G.Skill Ripjaws csomagok forgalmazása decemberben kezdődik meg. Az árukról még nincs adat, de valószínűleg ezzel kapcsolatban semmi jóra nem számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés