Előállt a leggyorsabb négycsatornás DDR4-es SO-DIMM szettel a Corsair

A Vengeance sorozat részeként debütáló memóriacsomag igen drága lesz, és a vásárlása előtt érdemes tájékozódni is.

A Corsair bejelentette, hogy a Vengeance memóriacsaládja egy új, DDR4-es, összesen 32 GB-os kapacitást kínáló SO-DIMM szettel egészül ki. Ez ráadásul a maga kategóriájába, vagyis a négycsatornás SO-DIMM csomagok között a világ leggyorsabb megoldása, ami csúcskategóriás notebookok tulajdonosainak érheti majd meg.

A Samsung B-die DRAM memóriáit használó új, DDR4-es memóriacsomaggal 4000 MHz-es effektív órajel érhető el, CL 19-23-23-45-os időzítés mellett. Ehhez a Corsair 1,35 V-os feszültséget állít be, ami túllépi a szabványos határt, viszont a négycsatornás csomagok tekintetében jellemző, hogy a magas órajeleket kifejezetten nehéz stabilan tartani, és ebben a magasabb feszültség segít.


[+]

Ahogy az asztali csomagoknál, úgy most is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133, a 2400 és a 2666 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett. Pár profil erejéig az új csomag megfelel a követelményeknek, de 4000 MHz-es paraméter már nem szabványos, úgynevezett XMP profillal érhető el. Ez az adott mobil gép és mobil processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Ráadásul a mobil piacon rontja a helyzetet, hogy a legtöbb notebookgyártó még a BIOS-ban sem teszi lehetővé a memória-órajel állítását, vagyis a felhasználók képtelenek beállítani a szabványosan lekezelt effektív órajelek feletti paramétert. Emiatt a konkrét támogatást érdemes megkérdezni a vásárlás előtt a birtokolt notebook gyártójától. Ha erre vonatkozóan nincs hivatalos álláspont, akkor arra sincs garancia, hogy az új memóriacsomag üzemképes lesz 4000 MHz-en.

Az élettartam garanciával rendelkező új Corsair Vengeance szett forgalmazása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ár 595 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés