Fujitsu blog: IoT platform vállalatoknak

Ha otthoni felhasználás terén szóba kerülnek az „okos” IoT megoldások, akkor rendszerint legyintünk egyet, esetleg nevetünk a túl drága, sokszor haszontalan eszközökön, viszont vállalati szinten, iparban, termelésben óriási haszna van a hálózatba kötött szenzoroknak és egyéb eszközöknek. A hozzájuk kapcsolódó big data elemző rendszerekkel komoly előrelépést jelentenek a meglévő folyamatok optimalizálásában, így hatékonyabbá tehető a vállalatok működése.

Egy IoT rendszer megtervezése, beépítése és optimalizálása komoly anyagi és más erőforrásbeli terhelést jelent a vállalatoknak, gyakran éppen ezek miatt a nehézségek miatt nem vágnak bele a megvalósításukba. A Fujitsu jelen van az informatika minden területén, és az utóbbi években rengeteget fejlesztett az IoT, M2M és Big Data területén, így a vállalatok számára egy teljes, végponttól végpontig terjedő rendszert kínál, a legkisebb érzékelő szenzoroktól, a hozzájuk kapcsolódó, akár felhős kommunikációs platformon, hálózati infrastruktúrán át a begyűjtött adatokat kielemző szerverekig és a hozzájuk csatlakozó terminálokig. A fejlesztések a japán központból indultak, ahol mára több száz területen, különböző feladatok ellátására telepítettek IoT megoldásokat.

Sikerült egy rugalmas, moduláris eszköztárat létrehozni, amivel szinte bármilyen egyedi igényt ki tudnak elégíteni. Ráadásul az IoT platform ugyanarra a nyílt forráskódú megoldásokra alapozó MetaArcra támaszkodik, amire a Fujitsu számos más technológiája, például a Zinrai mesterséges intelligencia API vagy a Spatiowl közlekedésfigyelő platform, így együtt tudnak működni. A Gartner független kutatóintézet elemzésében a „látnoki” képességekkel rendelkező szállítók közé sorolja a Fujitsut az IoT ágazatban, azok közé a vállalatok közé, amelyek kutatásaikkal és fejlesztéseikkel meghatározzák, alakítják a jövőt.


[+]

Az, hogy a Fujitsu a Gartner értékelése alapján bekerült a végponttól végpontig terjedő IoT-megoldások legjobb szállítói közé, véleményünk szerint ékesen bizonyítja, milyen széles körű tapasztalatokkal rendelkezünk az IoT-megoldások teljes piacán, és mekkora elhivatottsággal segítjük ügyfeleinket az előttük álló sokféle üzleti kihívás legyőzésében. Az IoT-megoldások különösen akkor értékesek a vállalatok számára, ha menedzselt szolgáltatási szerződés részeként, kiszámítható havi díj mellett tudják igénybe venni őket. A Fujitsu tisztában van az IoT gyakorlati működésével, és sok éve kínál ügyfeleinek M2M- és RFID-alapú megoldásokat. Vállalatunk emellett az új technológiákat a meglévő infrastruktúrával zökkenőmentesen integráló, és az IT-szolgáltatásokat ezen keresztül átalakító komplex, kritikus rendszerek bevezetéséhez is alkalmas partner” – nyilatkozta Dr. Alex Bazin, a Fujitsu globális szolgáltatási üzletágának alelnöke és IoT-megoldásokért felelős vezetője.

Azóta történt

Előzmények