Teszt életre-halálra: megmenti a növényt az okos virágcserép?

Magára hagytunk egy rozmaringot a Parrot Potban – döbbenetes izgalmak!

Parrot Pot, az okos kaspó

Az utóbbi években rengeteg okos, vagy okosnak nevezett eszköz bukkant fel, melyek között épp úgy akadnak teljesen  felesleges és haszontalan darabok, mint épkézláb ötletek. Az okos kulacs, az okos tornacipő és az okos wc után már azt hittem, hogy sok mindennel nem lehet meglepni, de az intelligens virágcserép rám cáfolt. Amikor először hallottam a Parrot Potról, megmondom őszintén, nevetésben törtem ki, mert az egész akkora marhaságnak látszott.

Parrot Pot
Parrot Pot [+]

Miután viszont kicsit felvilágosítottak, hogy mire és miért lehet jó egy ilyen masina, már sokkal érdekesebbnek és értékesebbnek tűnt. A készülék ugyanis elméletileg képes a beleültetett növényt a megfelelő mennyiségű vízzel ellátni, amikor arra szükség van, iIlletve ezen kívül egy alkalmazás révén részletes információkat szolgáltat a növény állapotáról, a külső  körülmények változásáról, azaz egy szó mint száz, még olyanoknál is segíthet életben tartani egy növényt, akinél azok napokat sem bírnak ki. A vállalat hazai képviselete a megszokott tesztidőszaknál jóval hosszabb időre, körülbelül egy hónapra adott kölcsön egyet, hogy kipróbáljuk, mindebből mi igaz. Egy szimpla közértben vásárolt rozmaringot használtunk kísérleti növénynek; a cikk végén majd kiderül, hogy mi lett a sorsa.

Maga a cserép

Első pillantásra egy hagyományos kaspónak tűnik, pedig a Parrot Pot nem az, hiszen mikor az ember kiveszi a dobozból, rögtön konstatálja, hogy három rétegből áll, ráadásul egy átlagos virágcserépen ugyebár nem futnak végig szenzorok, nincs rajta kontroll-lámpa, és elemeket sem kell beledugdosni (4 db normál, AA ceruzaelemet igényel). A rétegekre azért van szükség, mert a termék belső, 2,2 literes víztartálya ezek között, illetve természetesen a talpában kapott helyet. A kaspó talajtérfogata egyébként 2,4 liter, a Pot magassága pedig 31,2 centiméter, átmérője 20,5 centiméter.

Parrot Pot Parrot Pot
Parrot Pot [+]

A termék maga természetesen nem kerámiából, hanem műanyagból készült, amely állítólag rendkívül strapabíró. Hogy ez utóbbi állításból mennyi igaz, azt pontosan nem tudjuk megmondani, de az tény, hogy nálunk nem lett semmi baja.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés