IFA 2024: Nitro Blaze az Acer kézikonzoljának neve

Az Acer sem marad ki a kézikonzolok versenyéből, a Blaze a bevált 7”-es kijelzőt Ryzen 7 8840HS-sel kombinálja.

Hirdetés

Nitro Blaze 7 konzoljával az Acer is belép a PC-s kézikonzolok piacára. A recept egyik alapja a bevált 7”-es méret, amelyet itt egy Full HD felbontású, 144 Hz-es IPS érintőpanel tölt ki, FreeSync Premiummal és 500 nites fényerővel.

A külsejében a kézikonzoloktól megszokott, kétoldalt a kontrollerekről ismerős kezelőszerveket tartalmazó formában megjelenő 670 grammos Blaze 7 hardvere AMD Hawk Point rendszerchipre épít, konkrétan a Ryzen 7 8840HS dolgozik benne a Radeon 780M-mel. Ez egy 20-30 wattos cTDP-s SoC, ami tartalmaz NPU-t motort is, szóval érdekes lesz látni, hogy milyen üzemidőre számíthatunk majd az 50 Wh-s akkumulátorral. Az Acer egyébként ezzel a választással egyértelműen a sebességet helyezte előtérbe, hiszen a Hawk Pointból van U sorozat is, 15-30 wattos cTDP-vel.

[+]

A további specifikációkat illetően két 40 Gbps-es Type-C interfész, microSD foglalat, 16 GB LPDDR5X-7500 memória és maximális kiépítésben 2 TB x4-es PCI Express 4.0-s SSD áll a fontosabb pontokban. A szoftveres felületet a Windows 11 mellett az Acer Game Space biztosítja, amely egyrészt 3 hónapos Game Pass-t is kínál, másrészt egy egységbe fogja össze a különböző PC-s játékplatformokat. A részletes specifikációk az alábbiak:


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés