Hirdetés

Acer blog: Switch Alpha 12, az átalakulóművész

Az Acer egyszer már húzott egy igen merészet a 2 az 1-ben kategóriájú Switch 12 V-vel, majd pedig áttértek a hagyományos kialakításra a 12 S-sel, most pedig újra nem a megszokottal próbálkozik ebben a méretkategóriában, miközben az Alpha névvel azért finoman jelzik, hogy ez nem ugyanaz a Switch 12 V, ami nem lett annyira kedvelt. A fix dokkolós megoldás helyett most a kitámasztós ötletet húzták elő a kalapból, mely mindössze 0,9 kilogrammot nyom, és ehhez egy vékony, teljes kiosztású, mindössze 160 grammos billentyűzetet és touchpadot tartalmazó, tokszerű dokkolót mellékelnek, így leginkább a Surface ellen, vagy inkább mellett indul csatába a termék a prémium szegmensben.


[+]

Ami kifejezetten érdekes, hogy a masszívnak tűnő alumínium ház alatt nem Core m, hanem hagyományos, hatodik generációs Core i központi egység dolgozik, méghozzá teljesen passzív hűtéssel.


[+]

A gyártó szerint működik a dolog, mivel a hőcsöveket úgy rendezték el, hogy jobban eloszlassa a meleget a házban és hátoldalon, ezáltal javul a hőleadás. Nem spóroltak a RAM-mal és az adattárolóval sem, a Core i mellé legfeljebb 8 GB rendszermemória és eMMC helyett már normál SSD dukál, akár 512 GB-os tárkapacitásig.


[+]

A 12"-es QHD (2160x1440), azaz 3:2 képarányú IPS panel a kitámasztónak hála tetszőleges szögben dönthető (165 fokig), és a 10 ujjas kezelhetőség mellett opcionálisan tollas beviteli eszközzel is használható. Nem hagyták le a kamerákat sem, illetve az USB Type-C aljzatot, amire port replikátor/valódi dokkoló is köthető, és erre a gyártó is kínál megoldást (ami opcionálisan vásárolható meg).


[+]

Az Acer Switch Alpha 12 hamarosan debütál méghozzá 599 dolláros kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés