Acer Switch 12: furcsa félszerzet

Külső, megjelenés

Az utóbbi időben megszokhattuk már, hogy velünk vannak azok a mobil számítógépek, amelyek billentyűzete és/vagy kijelzője mindenféle irányba és módon összehajtogatható, kiforgatható, szétszedhető – akár a Transformers túlvilági gépei is megirigyelhetnék ezeket. Az Acer a Switch sorozattal, közülük elsőként egy 10"-es géppel ugrott fejest ebbe a mezőnybe, ami azóta is rendületlenül kapható. A család a megjelenés óta már átesett egy frissítésen, és kibővült 11"-es és 12"-es modellekkel, ám míg előbbi az eredeti tízhüvelykes változat felfújt kiadása, addig a legnagyobb variáns, a Switch 12 szinte egészen más utakon jár.


[+]

Akár azt is mondhatnánk, hogy a 12-es a fekete bárány a családban, és nem csak azért, mert kizárólag feketében kapható, hanem azért is, mert felépítését tekintve szakít a kialakulóban lévő hagyományokkal, miszerint ezen megoldásoknak mechanikai szempontból notebookokhoz hasonlóan kell viselkedniük. Nos, ez a Switch 12-re csak részben igaz, ugyanis megvan a tablet része, a billentyűzet és maga a dokkoló is, ám minden egyébben más, ami miatt az Acernek ezzel a géppel fel kell vállalnia különcséget, amit nem mindenki néz majd jó szemmel.


[+]

Ugyanis a dokkoló, mint olyan, magához a táblagéphez csatlakozik fixen, csupán a "félmagas" billentyűzet (amiről nem hiányzik a trackpoint) választható le, ami azon nyomban át is helyezhető a gép elejéhez, de igény szerint önmagában is használható, mint vezeték nélküli beviteli eszköz – csatlakoztatás nélkül.


[+]

A géphez masszív zsanérokon keresztül "hozzáragasztott" dokkoló feladata, hogy állványként funkcionáljon, így a gép (ami egyben a kijelző is) fektetve és enyhén megdöntve, valamint állítva is használható. A billentyűzetet a gép elejéhez csatlakoztatva pedig igazán stabil állványt, notebookszerű használhatóságot eredményez, de az eddig próbált hibrideknél jóval nagyobb stabilitás mellett. Mondjuk úgy, hogy nem fog az ölünkből leesni, hacsak nincs földrengés vagy nem állunk fel géppel együtt, esetleg valaki más le nem veri.


[+]

E megoldásnak persze vannak hátrányai, köztük az is, hogy meglehetősen kevés csatlakozó fér el rajta, így be kell érni egyetlen micro USB 3.0-val, egy normál méretű USB 2.0-val, egy jack hangkimenettel, egy micro HDMI kimenettel, továbbá egy microSD kártyaolvasóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés