Acer blog: Acer Aspire Switch 12 S – S, mint Super?

Az Acer részéről a CES egyik nagy sztárja a Switch 2 az 1-ben gépcsalád legújabb tagja, a 12 S volt, ami az általunk korábban tesztelt Switch 12 V utódjának tekinthető. Sajnos utóbbi gép nem aratott nagy sikert a meg nem értett koncepció miatt, így az Acernél jobbnak látták, ha hagyják ülepedni a dolgokat (emiatt egy ideig nem is volt 12 hüvelykes méretkategóriában Switch), hogy ezt követően visszatereljék gondolataikat a már bevált koncepcióhoz, ami már a 10"-es Switch 10-nél is működött.


[+]

Ennek mentén készült el a Switch 12 S, ami akár a Switch 10 egyenes ágú leszármazottja lehetne alapvető felépítését tekintve, hiszen ugyanúgy egy tablet és egy mágneses billentyűzetes dokkoló párosából tevődik össze, ami notebookszerűen összecsukható, valamint más egyéb módokon is használható. Természetesen a Switch 12-t jóval feljebb pozicionálták, egyrészt kijelzője 12,5"-es, és szó sincs Atom platformról, helyette az alapváltozatban Skylake-alapú Core m3-6Y30 dolgozik a csinos fedél alatt 4 GB RAM és 128 GB SSD társaságában, amelyek igény szerint duplázhatóak 8 GB RAM-ra és 256 GB-os SSD-re. Ekkor azonban erősebb SoC is jár, méghozzá a Core m5-6Y54, értelemszerűen felárért cserébe. A kijelző mindkét modell esetében Full HD felbontású, természetesen IPS technológiával, és nem hiányzik az Intel RealSense kamera se a felhozatalból.


Első ránézésre sima notebook [+]

Maga a felépítés nagyon pofás, az enyhe barnás beütés (amit a fényképek sajnos nem adnak vissza), az ügyesen elhelyezett réz-arany betét a dokkolón, valamint az ezüst díszcsík a mindössze 7,85 milliméteres tableten összességében prémium hatást kelt, annak ellenére, hogy az alumíniumot most hanyagolták, de a műanyagok tapintásra rendben vannak. A hozzánk küldött gép még egy nem végleges mintapéldánynak minősült, így akadtak vele problémák, de az összeszerelés minőségén nem találtunk fogást. Masszivitása még nem volt az igazi, asztallapra helyezve, erősebben nyomkodva kissé hajlott, így kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a végleges kiadás. Szuperül működött viszont a mágneses dokkoló, amit volt ideje az Acernek a korábbi modelleken kitesztelni, ezt a know-how-t pedig sikerült ügyesen átemelni a mostani masinába.


Jó a hangszórók elhelyezése, de a panel körül kicsit széles a keret [+]

Rendszerszinten még van mit csiszolni a Switch 12 S-en, mivel a masina néha kicsit lassúnak tűnt használat közben, érintésre sem mindig reagált tökéletesen. Ami a melegedést illeti, mivel passzív hűtést kapott a SoC, ezért a hátlap jobb oldalán érezhető a központi egység hőtermelése, de nem mondanánk zavarónak.


Hátoldalon a RealSense 3D kamera [+]

A felsorolt hibák egy mintapéldány esetében mindennaposak, így a komolyabb tesztelésre még nem érett meg ez a Switch, ezzel megvárnánk a végleges darabokat, amikor a teljesítménnyel kapcsolatos dolgok nem zavarnak be a képbe. Sajnos hazánkba csak március végén, április elején fognak befutni az első darabok, és konfigurációtól függően 399 000 és 499 000 forintot kérnek majd el értük. Az új Switch tehát nem lesz olcsó, így várhatóan nem lesz tucattermék.


A lenyíló USB-k nem annyira kényelmesek, de helytakarékosak, akárcsak a microSD olvasó, viszont az USB Type-C/Thunderbolt csatlakozó megléte erős plusz pont [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények