Hirdetés

2017. október 18., szerda

CES 2016: új TravelMate üzleti notebook az Acer kínálatában

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A P648 nem a csúcs, nagyvállalati mobil masinákat kívánja a trónról letaszítani, lejjebb viszont bőven van keresnivalója.

Hirdetés

Az Acer bemutatta a TravelMate P648 sorozatú üzleti notebooksorozatot, ami alapvetően a Windows 10 operációs rendszerre és az Intel Skylake architektúrás Core i3, i5 és i7 processzorokra épül a kor igényeinek megfelelően – utóbbi a por ellen is küzdő DustDefender hűtéssel felszerelve. Ami a TravelMate-et most is megkülönbözteti az otthoni felhasználóknak szánt Aspire családtól, az a nagy tűrőképességű szénszálas borítás és a magnézium-alumínium széles körű felhasználása, és ezeket a most bemutatott P648 család is megkapta.


[+]

Az 1,7 kilogrammos és 21,2 milliméter vastag masina 14 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású IPS panelt kap PWM-mentes háttérvilágítással, amit az IGP-n felül opcionális NVIDIA GeForce GT 940M is elláthat képi adatokkal. A használatot teljes méretű és kiosztású billentyűzet segíti, 1,4 milliméteres gombközökkel, LED háttérvilágítással. Nem tétováztak a mérnökök, így a friss technológiák közül is bátran merítettek: a Thunderbolt 3/USB 3.1 Type-C aljzat mellé HDR webkamerát, valamint IEEE 802.11ad (WiGig) vezeték nélküli vezérlőt is integráltak. Természetesen a normál USB csatlakozók mind 3.0-s szabványúak, van HDMI, kártyaolvasó és dupla mikrofon is.


[+]

Alaphangon a gépek 4 GB RAM-mal érkeznek, ami valószínűleg integrált, erre enged legalábbis következtetni, hogy egészen 20 GB-ig bővíthetőek (minden bizonnyal két SO-DIMM modullal), míg a háttértár legfeljebb 1 TB-os HDD és 512 GB-os SSD kombinációja lehet. Az akku kapacitása egyelőre nem ismert, de a 8 órás üzemidő garantált. A TravelMate P648 biztonsági szoftverekkel és megoldásokkal is fel van szerelve, mint például a ProShield Manager, védett meghajtók, fájltitkosítás, BIOS védelem, stb.

Az új TravelMate család áprilisban lesz kapható Európában 1000 eurós kezdő árcédulával.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.