CES 2016: vékony Razer notebook jön VGA-kat fogadó dokkolóval

A Razer az idei CES alkalmával két újdonságot mutatott be Razer Blade Stealth és Razer Core néven. A két külön név ellenére ezek valójában egymáshoz kapcsolódó termékek, de ne rohanjunk ennyire előre!

A Razer Blade Stealth a vállalat legújabb ultravékony notebookja, amely elsődlegesen a hordozhatóságot helyezi előtérbe. Technikailag tehát önmagában nem a játékosok kiszolgálása a célja, és ez az alapként szolgáló hardveren is meglátszik, hiszen a processzor szerepét egy Skylake lapkára épülő, kétmagos Core i7-6500U látja el, míg a grafika számításáért a HD Graphics 520-as IGP felel. Az LPDDR3 szabványú, 1866 MHz-es effektív órajelű rendszermemória kapacitása 8 GB, míg az adattárolást M.2-es SSD láthatja el, amelynek kapacitása 128, 256, vagy a nagyobbik felbontású modell esetében 512 GB lehet.

Razer Blade Stealth
Razer Blade Stealth

A Razer Blade Stealth kapacitív, érintésre érzékeny kijelzője sem nagy, hiszen 12,5 hüvelykes méretű, de IGZO panelt és LED-es háttérvilágítást használ, a felbontása pedig alapértelmezetten 2560x1440 pixel, továbbá lehetőség van 4K-s opciót is kérni. Utóbbi esetben nem csak 70, hanem 100 százalékos az Adobe RGB lefedettség. Természetesen az alapfelszereltség része a 2 megapixeles webkamera, az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 4.1 adapter, a HDMI 1.4b-s és a két USB 3.0-s aljzat, valamint a Dolby Digital Plus Home Theater Edition minősítésű sztereó hangrendszer. Természetesen a szokásos Chroma billentyűzet és tapipad sem maradt le a változtatható színű háttérvilágítással, illetve futotta egy mikrofonra is, de ez nem igazán tekinthető extrának.

Az 1,25 kilogrammos, 321 x 206 x 13,1 mm-es, 45 Wh-s akkumulátorral rendelkező termék előtelepített 64 bites Windows 10 operációs rendszerrel érkezik, és kapott egy TPM 2.0-s modult is.

Érkezik a Razer Core is, amely a fenti notebook kiegészítése. Ez az asztali VGA-kat fogadó, külön tápegységgel, négy darab USB 3.0, illetve egy Gigabites Ethernet aljzattal is rendelkező dokkoló a USB Type-C aljzaton keresztül dolgozó Thunderbolt interfészre csatlakoztatható, amely természetesen megtalálható a Razer Blade Stealth masinán.

A Razer Core persze nem képes akármilyen VGA-t fogadni. Egyrészt ez az egység nem fogyaszthat többet 375 wattnál, illetve a mérete sem lehet nagyobb 310 x 152 x 44 mm-nél. Ebbe a legtöbb mai VGA belefér, de a kapcsolat csak x4-es PCI Express 3.0-s interfész sebességével keresztül valósul meg.

Razer Core
Razer Core

A Razer szerint akármilyen méretben és fogyasztásban megfelelő VGA használható, de a csatlakoztatáshoz a legtöbb termék esetében újra kell indítani a notebookot. Ugyanakkor lesznek olyan VGA-k is, amelyek újraindítás nélkül is beköthető, illetve leválaszthatók. A Razernél érdeklődtünk ezekről, és megtudtuk, hogy még tart a hitelesítési folyamat, így csak később hozzák nyilvánosságra a teljes listát. Annyit azonban elárult a cég, hogy az AMD Radeon R9 Nano, 390X, 380X, 380, illetve R7 370 és 360 jelzésű VGA-k már megfeleltek a teszteken.

A Razer Blade Stealth 1000 dolláros áron kezd és a konfigurációtól függően ez még növekedhet akár 500-600 dollárral is. A Razer Core ára egyelőre nem ismert, mert csak pár hét múlva érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés