Hirdetés

Egyelőre nem kapták meg az új DirectX 11 és 12 implementációt a régebbi Radeonok

A 22.6.1-es Legacy szoftvercsomag a GCN első, második és harmadik generációjához érkezett, és főleg biztonsági frissítéseket tartalmaz.

Az AMD elérhetővé tette a 22.6.1-es verziószámú Legacy kategóriában sorolt AMD Software kiadást, amelyről elkezdett terjedni az a kósza híresztelés, hogy tartalmazza a 22.5.2-es eszközillesztő új DirectX 11-es és 12-es implementációit a normál csomagban már nem támogatott első, második és harmadik generációs GCN architektúrát használó grafikus vezérlőkhöz.

Ez viszonylag komoly dolog lenne, hiszen a szóban forgó implementációk sokat javítottak a sebességen, és a feltételezés pusztán a megadott számokból kiindulva logikus is, de nem ennyire egyszerű a helyzet. A konkrétumokat tekintve a most érkezett Legacy csomag nem a 22.10-es alapverziót használja, hanem a 21.09-est. Utóbbi még mindig újabb annál, ami eddig elérhető volt a régebbi hardverekhez, de – nyersen megfogalmazva – időben nagyjából múlt év tavaszára tehető a frissessége.

Az új eszközillesztő valójában biztonsági frissítéseket, illetve új profilokat tartalmaz, miközben a grafikus vezérlőpultot hozzáigazították a normál csomag fejlesztéseihez.

A 22.6.1-es verziójú, Legacy kategóriában sorolt , frissített Adrenalin Edition családba tartozó drivercsomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, illetve Fury Pro szériás grafikus kártyákhoz, valamint az első, második és harmadik generációs GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, első, második és harmadik generációs GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 22.6.1-es Legacy szoftvercsomag letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés