AeroCool blog: megfizethető ATX-es miditornyok

Négy mutatós, átlagos igényeknek megfelelő házat mutatunk be a gyártó kínálatából.

Az AeroCoolnak nem épp szegényes a kínálata, ha számítógépházakról van szó, és annyiféle dizájn közül lehet választani, hogy a legtöbbek találhatnak maguknak szimpatikus darabot. Ez alkalommal négy ATX-es, 7 bővíthellyel rendelkező modellt mutatunk be picit közelebbről, amelyeknek első képviselője a Delta nevezetű, 431 mm magas, 197 mm széles, illetve 357 mm mély miditorony.

AeroCool Delta akril és edzett üveg oldallappal
AeroCool Delta akril és edzett üveg oldallappal [+]

A géplak 155 mm magas processzorhűtőket, elülső ventilátor nélkül 307 mm hosszú videokártyákat, és kukkolóréssel ellátott tápkamrájában két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtót tud fogadni. A beépíthető légkavarók száma nyolc (egy 120 mm-es példány tartozék), de hátra egy 120 mm-es radiátort is beszerelhetünk, ha úgy tartja kedvünk. Az aszimmetrikus formavilágú, variálható fényjátékkal, valamint szellőzőrésekkel megspékelt előlap tetején egy USB 3.0 és két USB 2.0 kapu állomásozik a dupla audio jack és a LED-eket vezérlő gomb mellett, alul pedig kivehető porszűrő betét található. A Delta házból két opciót kínálnak: akril (Delta-A-BK-v1) vagy edzett üveg (Delta-G-BK-v1) oldalpaneles megoldás is választható.

AeroCool Hive FRGB V3
AeroCool Hive FRGB V3 [+]

A 457 mm magas, 206 mm széles és 380 mm mély Hive FRGB V3 157 mm magas CPU-hűtőket és előre rögzített radiátor hiányában 317 mm hosszú grafikus vezérlőket képes elszállásolni. Az ATX-es házba két 2,5, egy 3,5, illetve egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes adattárat és nyolc ventilátort pakolhatunk (hátulra adnak egy 120 mm-es, fixen világító darabot), azonban elöl akár 160 mm-esből is elférhet kettő. A vízhűtések kedvelőinek sem kell szomorkodniuk, hiszen két radiátor számára akad felfogatás az edzett üvegpanel mögött, ráadásul az egyik 360 mm-es is lehet. Az előlap egyedi, hálós dizájnnal rendelkezik, a kivezetések pedig két audio jackben, két USB 3.0 és egy USB 2.0 konnektorban merülnek ki.

AeroCool Skyline ARGB V1 és V2
AeroCool Skyline ARGB V1 és V2 [+]

Az akril oldallapos, elején dupla fénycsíkot viselő Skyline ARGB egy 464 mm magas, 196 mm széles és 441 mm mély gépház, amelybe maximum 154,8 mm magasságú processzorhűtőt, 380 mm hosszúságú VGA-t, két 2,5 és két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes tárhelyet passzintható be. A porszűrőkkel védett beltérben hét ventilátort fogatható fel (a v1-es változathoz egy 120 mm-est tartalmaz a vételár; a ház v1-es változaté fekete, a v2-esé ARGB fénydiódákkal van megszórva), míg radiátorból kettő építhető bele. A tetőre költöztetett csatlakozószigeten két USB 3.0, két USB 2.0 és két 3,5 mm-es audio jack, illetve LED vezérlő gomb található.

AeroCool Falcon és Falcon ARGB akrilos és edzett üveg oldallappal
AeroCool Falcon és Falcon ARGB akrilos és edzett üveg oldallappal [+]

A 457 mm magas, 206 mm széles és 357 mm mély Falcon négy, fix színekben világító, 120 mm-es léghajtóval érkezik, és balról akrillal (Falcon-A-BK-V1) vagy edzett üveglappal (Falcon-G-BK-V1) határolt belsejében 157 mm magas CPU-hűtőt, 290 mm hosszú videokártyát, egy 2,5, egy 3,5, plusz egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértárolót foghatunk munkára. A komponensekre összesen nyolc ventilátor küldheti a hűsítő levegőt, de két radiátorban is gondolkodhatunk. A ház elejét javarészt fémháló borítja, és fönt két USB 3.0 és egy USB 2.0 port köszön vissza a két audio jack mellől. A terméknek Falcon ARGB néven létezik címezhető világításos ventilátorokkal szerelt verziója, ami szintén elérhető akril (Falcon-A-BK-V2) és edzett üveg (Falcon-G-BK-V2) oldallappal is.

Azóta történt

  • Aerocool blog: házak olcsóbban

    Nem muszáj rengeteg pénzt kiadni egy jó számítógépházért: az Aerocool tízezer forint körül is kínál ilyeneket.

Előzmények