Aerocool blog: ablakos házak szolidtól feltűnőig

Három, teljesen más igényekre szánt, különböző méretű és stílusú tornyot mutatunk a gyártó portfóliójából.

Bejegyzésünkben három számítógépházat mutatunk be az Aerocool kínálatából, amelyeknek ugyan közös jellemzője az edzett üveg oldallap, ám általános dizájn szempontjából nem ugyanazt a felhasználói réteget célozzák.

Az előlapján színes fénycsíkkal díszített Gladiator Duo egy 7 bővítőhelyes miditorony, mely 519 mm magas, 210 mm széles és 404 mm mély. A két kamrára osztott beltérben ATX-es méretig férnek el az alaplapok, a beépíthető processzorhűtők legfeljebb 161 mm magasak, a videokártyák pedig (elülső ventilátor nélkül) 326 mm hosszúak lehetnek. Az adattárolókat két 2,5, egy 3,5, és egy 2,5/3,5 hüvelykes rögzítőpont várja, és az alkatrészek hőmérsékletének kordában tartását maximum nyolc ventilátor segítheti (három 120 mm-es, ARGB LED-es, hattűs példány a csomag részét képezi, csakúgy, mint a hozzájuk tartozó, 6+2 portos RGB/PWM vezérlő).

AeroCool Gladiator Duo
AeroCool Gladiator Duo [+]

A vizes rendszerek szerelmesei akár három radiátorban is gondolkodhatnak, melyek közül az előre beépíthető 360 mm-es is lehet. Az alaplapi tálca mögött 24 mm széles térrészt hagytak a kábelrendezésre. A tetőre költöztetett csatlakozópanelen két USB 3.0 kapu és dupla audio jack található, és az sem elhanyagolható részlet, hogy komponensek tisztaságát három porszűrő betét vigyázza.

Jóval visszafogottabb megjelenéssel rendelkezik a szintén ATX-es Graphite, melynek világítás nélküli ventilárral szállított verziója V1 utótagot kapott. A 460 mm magas, 230 mm széles, valamint 406 mm mély, 7+3 bővítőhelyes ház elejét a megfelelő szellőzés érdekében fémháló borítja, és kétkamrás belsejébe 180 mm magas CPU-hűtők és radiátor nélkül 348 mm hosszú VGA-k passzinthatók be.

AeroCool Graphite V1
AeroCool Graphite V1 [+]

Háttértárolók tekintetében három 2,5, egy 3,5, illetve egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtónak akad odabenn felfogatás, míg légkavaróból hat (egy 140 mm-es jár gyárilag), radiátorból pedig három építhető be. A tápkamrán kivágás található, a tetőlemezen lévő csatlakozók pedig megegyeznek az előző modellével.

AeroCool Hexaform
AeroCool Hexaform V1 [+]

A sort az aszimmetrikusan rácsos elejű, Hexform névre keresztelt, egykamrás minitorony zárja, amely 377 mm magas, 207,5 mm széles és 358 mm mély, és microATX/mini-ITX alaplapokhoz tervezték. Itt is V1-gyel jelölik a színes fényű ventilátorok nélküli változatot. Négy bővítőhelyes bendőjében 159 mm magasságú processzorhűtők, előre rakott radiátor nélkül 296 mm hosszúságú grafikus vezérlők, két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes tároló, öt szélgép (egy 120 mm-es tartozék) és/vagy két radiátor lelhet otthonra. Az ismételten felül megülő csatlakozópanelen egy USB 3.0 és két USB 2.0 aljzat állomásozik a két audio jack szomszédságában.

Azóta történt

Előzmények