Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G92 (8800 GS/GT/GTS) (kiemelt téma)

(#31001) Aszem válasza Mans20 (#31000) üzenetére

Aszem
(tag)

Nyugodj meg annyira azért nem szar ahogy képzeled :D csak hangos, ha nem húzod ronmmá vissza veszed a venti fordulatát.Vagy ha nem akarsz bibelődni akkor csak egyszerűen teszelrá egy 12cm ventit slusz .Ne félj tőlle annál rosszabb :DDD

[ Szerkesztve ]

(#31002) Macka válasza nygma (#30988) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Jól tudod, GALAXY. De a GTS-ekkel nem volt ilyen gond. Eddig. De remélem, nem is lesz.

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#31003) Macka válasza yakuza.tora (#30998) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Mark alatt 800/2000/2320 órajeleken stabil. Gammákban pedig 780/1950/2200-nál tartok. De igazából alapórajelen is elég mindenhez. Úgyis CoD2-zök, ha játszok, ahhoz meg elég lenne egy 7600GT is.
Tuning viszont érdekel. Ha felkerül Tody blokkja, kiderül, hogy a fenti órajelek fizikailag korlátosak, vagy a gyári hűtés szab határt a tuningnak.

Összességében: fölösleges tuningolni, anélkül is perecel mindenben.

[ Szerkesztve ]

(#31004) katt777 válasza Speed(R) (#30985) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, én is erre gondoltam. Kár, hogy a másik 12V ág alapból nem nyújt semmi +-t.
A jó táp sokat ér, tényleg. Az mondjuk én is megfigyeltem, amióta Ct van a gépben, az ilyen pillanatnyi áramkihagyások nem vágják le.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#31005) yakuza.tora válasza Macka (#31003) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Az elég korrektnek tűnik! :K Azért érdekes, hogy a játékok esetében alacsonyabb órajeleket bír, mint a tesztprogram futtatásakor... :U
A vízhűtéses eredményekre pedig nagyon kíváncsi vagyok! :K

Alléz Olympique de Marseille!

(#31006) katt777 válasza Aszem (#31001) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem olyan hangos az. RivaTuner szórakozgat a hűtéssel, amíg az ember be nem állítgatja a 3D profilokat rendesen, az folyton visszatette nálam 25%-ra, amúgy meg nem képes szabályozni. :W Tegnap az egyik Vantage tesztben 25%-on maradt, és 84°C-ra hevült úgy a kari, hogy 740/1890/1100(2200)-on ment. És nem volt hangos. Azért jobb odafigyelni, hogy auto-n maradjon a szabályozás, akkor esetleg felhangosodik, de nem melegszik túl (tuninggal 75°C, simán 65°C), szóval nem rossz az. 2D-ben meg MagicPanellel lekapcsolhatja az ember 20%-ra, az még csöndesebb. Ja, és célszerű a hűtő mögötti hátlapi panelt kivenni, hogy eltávozhasson a meleg, ha már ezt hátlapi kivezetés, mint 3870-nél) képtelenek voltak gyárilag megcsinálni.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#31007) Ádyka

Ádyka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A meghalt galaxy 8800 GT-m forceware nélkül 400/500-on (DDR 1000) ment. Amint felkerült a driver, beállt 600/900-ra (DDR 1800). Tehát tudnák ezek a karik az órajel állítgatást 2D/3D üzemmód között, csak driver nem engedi..szvsz.

(4db) VARTA POWER 2700 mAh AA 2700 Ft!(4db) VARTA READY 2 USE 2100 mAh AA 2300 Ft!(4db) DURACELL 2650 mAh AA 2500 Ft!(4db) Varta Ready 2 use 800 mAh AAA 2200 Ft!(4db) Varta POWER 1000 mAh AAA 2200 Ft!

(#31008) katt777 válasza yakuza.tora (#31005) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mert a játékok nincsenek megfelelően optimalizálva. Nézd meg a Vantage-et, az még magasabb órajeleket bír és hűvösebben, mint akár a 3D06.

(#31009) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

No akkor egy kérdés:

Első szériás hűtővel ellátott 8800GT-t hogyan jobb hűteni? Teszek még +1 ventit oda, ahol jön kifele a levegő vagy a kártya végéhez teszem a ventit egy jobb szellőzés érdekében, ami esetleg a meleg levegőt a ház vége felé továbbítja?

A választ előre is :R !

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#31010) m4rc! válasza Ádyka (#31007) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Egy kis BOIS-edtitálással minden kártya tudja ;)

"We are analog players in a digital wold"

(#31011) katt777 válasza juliabrilke (#31009) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Coolink Chilla. Már ha a hosszabb, egy slotos, lapos ref. GT-re gondolsz. VGA fölé kifúvó venti a ház hátuljába.

(#31012) juliabrilke válasza katt777 (#31011) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Ez még a sima egy foglalatot elfoglaló régi referencia hűtés, ami gyárilag van rajta.

Ehhez kérdeztem, hogyan lehetne megoldani kicsit jobban a szellőzését +1 ventillátorral..

(#31013) m4rc! válasza juliabrilke (#31012) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Leszeded a műanyag részét a hűtőnek, hogy csak a borda maradjon és arra ráéerősíted a ventit.

(#31014) Larry303 válasza juliabrilke (#31012) üzenetére

Larry303
(őstag)

ha rajt hagyod azt a hitvány egy slotos hűtést akkor sehogy...max annyit tudsztenni, hogy megfújatod az egész kártyát egy ventivel, hogy a környezte -amit beszív levegeő- eleve hidegebb legyen....

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#31015) juliabrilke válasza Larry303 (#31014) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Igen, valami ilyesmire gondoltam én is. A hőfokkal még nincs gondom, de jön majd egyszer a nyár is. ;]

Most hosszában tolja egy erős venti a levegőt, akkor ezt a megoldást megtartom.

(#31016) juliabrilke válasza m4rc! (#31013) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Őszintén. Nem szedtem még le róla a felső srészét, de ahogyan néztem képeket nem sokat érnék vele, mert csak oldalról fújja a venti a levegőt bele. Tetején meg alig van lyuk.

Valahogy így néz ki: link

(#31017) Macka válasza Ádyka (#31007) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Még egy halott Galaxy...

(#31018) X Factor válasza Macka (#30903) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Megfelelő méretűvel próbálkozol?

(L) Atiradeonika (L)

(#31019) adeon83

adeon83
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tanácsot kérnék: videjókari vásárlás előtt állok, a kinézett platformok:
G92 8800 GTS 512 MB
G92 8800 GT 1 GB

Amire használnám: 22-es WS monitorom van, tehát nagy felbontásbna szeretném tolni a játákokat (1680×1050), CoD4, GTA IV (ha mjad kijön), Crysis ( jó tudom, ehhez még Paks is kevés...).
Szval sztetek nagy felbontásban melyiket érdemesebb? Úgy hallottam h nagy mennyiségű memória szükséges a nagyobb felbontások kezelésére, viszotn a GTS paraméterei jobbak mint a GT-é (teszteken is majd' 10.13 %-al gyorsabbnak bizonyult, bár igaz, h az az 512-es GT verzióhoz képest).
Másik: 500W-os márkás tápom van, elegendő ez?
Plusz: AMD Athlon X2-es, 4200-as a procim, Ki tudja hajtani a karit? Később tervezem az SLI-t, ahhoz már ha jól sejtem erősebb proci kell, mondjuk egy Phenom.

Köszi a segítésget előre is.
a

''Egyszer egy lány felhívott: Gyere át, nincs itthon senki! Átmentem, tényleg nem volt otthon senki'' Rodney Dangerfield

(#31020) cowboy_bebop válasza adeon83 (#31019) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Húzd a procidat, 512-es GT szvsz. elég lesz, de ha nagyon akarod költeni a pénzed, akkor vedd a GTS-t.

Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet, a memória témát járja körül(256, 512, 1024 MB-os verziókkal).

[ Szerkesztve ]

(#31021) viktor82 válasza adeon83 (#31019) üzenetére

viktor82
(őstag)

Mindenképp GTS-t vegyél!A proci gyenge hozzá legalább egy 6000+ elkelne!

(#31022) m4rc! válasza adeon83 (#31019) üzenetére

m4rc!
(őstag)

GTS-t vedd inkább, 1GB-os kártyának nincs semmi értelme..., még nagy felbontásban sem.
1680x1050-re bőven jó lesz a 8800GTS.
A táp elég lesz, milyen márka?
A procid meg tuti kevés mindkét variációhoz, Intelre kéne váltani ;)

[ Szerkesztve ]

(#31023) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

rivatunerben h. tudom beállítani h. memóriánl már a duplázott értéket írja ki, szal pl 2000et irjon és ne 1000-et?

(L) Atiradeonika (L)

(#31024) Joshi válasza adeon83 (#31019) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Ha nagy felbontásban szetnél játszani akkor mindenképpen a GTS 512 a jobb választás, habár nem szabad elfelejteni hogy ezért a többletteljesítményér 20-30%-al többet hagysz a kasszánál. :U
Az X2 4200-es proci nem hajtja ki a GTS 512-t, de még a GT-t sem. AMD-vel legalább egy 3Ghz-en járó proci kell ezekhez a kártyákhoz. :K A Phenom önmagában nem gyorsabb a Windsor és Brisbane procikhoz képest, inkább az órajelre gyúrjál. ;)

(#31025) cowboy_bebop válasza Joshi (#31024) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Tényleg nem értem h. honnan származik az a hit h. a GTS 20-30%-kal drágább.
Én újonnan 49K-nál olcsóbban még nem láttam GTS-t, GT-t viszont már 31K-ért is (ez azt jelenti h. a GTS majd 60%-kal drágább a GT-nél).

[ Szerkesztve ]

(#31026) nygma válasza adeon83 (#31019) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

8800 GTS-t vegyél odaveri még az 1 GB-os GT is... :)

(#31027) syn7h37ic válasza cowboy_bebop (#31025) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 31 ezres GT csak 256 MB rammal rendelkezik! Nem mindegy...

(#31028) cowboy_bebop válasza syn7h37ic (#31027) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Nem mindegy mert 512-es az is.

(#31029) Speed(R) válasza adeon83 (#31019) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is GTSt javaslok, esetleg egy jóárasított G80 GTXet ha találsz hasonló áron.
Mivel nagy felbontásban tolnád a GTX 768MB\384bit memója igencsak jól jöhet.
Az 1GBos GT(S) halott ügy, hiába sok a memó ha lassan csordogál (256bit ;) ).

Processzorügyileg pont a nagy felbontás miatt nincs dráma, 3GHz közelébe tornászva már bőven elég, legtöbbször úgyis VGAlimit lesz. SLI felejtős, jobban jársz majd ha eladod a karid és ráfizetve veszel jobbat. Fejlettebb architektúrához jutsz, nincs dupla fogyasztás-zaj-melegedés és ami a legfontosabb, nem csak 30-40% +kakaóhoz jutsz a dologgal (SLI\CF átlagban ennyit ér).

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#31030) adeon83 válasza Speed(R) (#31029) üzenetére

adeon83
(kvázi-tag)

Srácok!
Hát köszi a segítségeteket, megfontolom ezt a procighúzós/procicserélgetős dolgot, vinyó helyett lehet be fog figyelni egy 6000-es AMD ;)
Akkor asszem maradni fog a GTS.
Egy picit be fogok pöcceni ha okos nVidia kiköp magából a közeljövőben egy 9800 GTS-t 70-ért...

''Egyszer egy lány felhívott: Gyere át, nincs itthon senki! Átmentem, tényleg nem volt otthon senki'' Rodney Dangerfield

(#31031) bozont válasza cowboy_bebop (#31025) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Viszont ha a GT-hez hozzáadod a +hűtő árát, akkor már más a helyzet. A GTS-en ugye egész jó a hűtés, de a GT-n mindenképpen cserére szorul.

(#31032) Speed(R) válasza adeon83 (#31030) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Procit én akkor cserélnék, ha a mostanid nem megy 3G közelében (de megy ;) ).
Ha 2magosban gondolkodsz, nem kell bűndrága 6000+, elég egy 5000+ Black Ed.
Mivel annak a szorzója állítható felfelé. Lazán be lehet lőni 15\16x200ra általában.
Erre a procira ~5k ráfizuval át tudnál állni ha találnál vevőt 12 körül a mostanidra.
Persze az is opció hogy eladod a lapot+CPUt és veszel P35 lapot E8x00 Wolfal.
Teljesítmény szempontjából jobban járnál, később komolyabb 4magost vehetnél.

9800GTStől nincs miért tartanod, mivel a 8800GTS is lehagyja a 9800GTXet tuninggal. A 9es széria egyetlen irigyelhető újítása a 2D\3D fogyimódi, semmi több.

(#31033) cowboy_bebop válasza bozont (#31031) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Azért ha húzni akarod, a GTS hűtőjére is ráfér a csere.
De még ha hozzá is számolunk a 8800GT árához egy 4K-s Accelero S1-et, még akkor is 40%-kal drágább a GTS.

[ Szerkesztve ]

(#31034) bozont válasza cowboy_bebop (#31033) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Jón igazából tök mindegy mert így vagy úgy, de akkor is irreálisan drágább a GTS. Asszem ebben egyetértünk. :K

(#31035) Joshi válasza cowboy_bebop (#31025) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Ha GT-ből nem a leggagyibbat vesszük meg(hűtés miatt), akkor igenis reális a 20-30%-os árkülönbség. :U

(#31036) Speed(R) válasza cowboy_bebop (#31033) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Beszerzéssel\olcsó ventivel ~6k az a 4k. Tuning általában 700 körül a GTnél.
A GTS meg 800 körül, hűtőcsere nélkül is egy normális ventiprofillal.
~15%al magasabb órajelek, 15%al több SP, árban pedig durván 10k (25% eltérés).
Szvsz megéri, főleg abban az esetben, ha 1600x1200\1880x1050 a cél. Sok esetben ilyen felbontáson képjavítók használata mellett igencsak elkél a + kakaó.

[ Szerkesztve ]

(#31037) cowboy_bebop válasza Speed(R) (#31036) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Persze ha nem gond h. megsüketülsz a GTS-ed mellett, akkor tényleg lehet a gyári hűtőt is használni tuninghoz. :)
Ha meg halk VGA-t akarsz, akkor arra is kell venned valami normálisabb hűtést.

Az árbani 10K eltérés, meg szvsz. inkább ~12K, ha a GTS-re is veszel normális hűtést, akkor meg lesz az ~18K is.

Joshi #31025: szerintem meg pont h. a leggagyibb hűtésű 8800GT-t érdemes megvenni, mivel úgy is lecseréled.

[ Szerkesztve ]

(#31038) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Még mindig nem megy ki a videojel a 2. monitorra. :W Csak ott az üres háttér, oszt' jó napot. :W

(#31039) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Látom, újraindult a GT v. GTS vita! :W

Alléz Olympique de Marseille!

(#31040) bozont válasza cowboy_bebop (#31037) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Szerintem most az Xpertvision 8800GT SUPER ami a legjobban megéri, már 35k körül kapható és egész jó a hűtése. Most láttam valaki vett egy ilyet remélem hamarosan beszámol itt is a tapasztalatairól.

(#31041) Macka

Macka
(PH! kedvence)

Na, átestem a tűzkeresztségen. Az én fejemet is átQrták... [link]

(#31042) Dr.Én

Dr.Én
(PH! addikt)

Hali

Tényleg a Galaxy 8800GT-m adta megmagát.Most vagyok itt a boltban ahol vettem és azt mondják hogy 2 héten bellül érkezik másik, addig adnak helyette 6600GT-t :D
Alaplap cserét is megkéne oldani gari alatt

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#31043) Macka válasza adeon83 (#31019) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Szia! Én a GTS-t javaslom. A GT architektúrája nem elég fejlett az 1 GB VRAM-hoz.

-Mit jelent a márkás táp?
- Nagy felbontáson egy relatív alacsonyabb órajelű CPU is megteszi. De azért nem árt megrángatni a bajszát ~3Ghz-re.

(#31044) Macka válasza Dr.Én (#31042) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

6600 GT-t???? Hol élnek ezek a paleolit korban? :DDD

(#31045) Dr.Én válasza Macka (#31044) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Addig az is jó lesz :D , netezni tökéletes :K

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#31046) Macka válasza cowboy_bebop (#31037) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Nos: A GTS gyári hűtője még tuningnál is abszolút korrekt. 780/1950/2200 órajeleken gamek alatt, fix 50 % fordulaton kifejezetten halk, és nem megy a hőmérséklet 70 fok fölé. Galaxy. Persze komolyabb hűtés sosem árt.
Akinek futja GTS-re, az aszt vegyen. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#31047) adeon83 válasza Speed(R) (#31032) üzenetére

adeon83
(kvázi-tag)

A mostani 4200-asom 2,2 GHz-en ketyeg, ha felcuppantom 3,0 GHz-re, nem'tom nem-e nyírom ki a cuccost? Mondjuk van rajta egy CNPS9500, sz'al valamennyire azért gondoskodtam a hűtéséről egy esetleges túlhajtás végett.
A 9600GT-t pedig azért vetettem el csípőből, mert gyakorlatilag még a 8800 GT-is megveri (amennyire kivettem a tesztekből és a gugliból), hiába a kedvező piaci ára...

(#31048) bozont válasza Macka (#31046) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Főleg most, hogy már a GT-k is tűnek el a kínálatból. Pl Galaxy már több helyen is lekerült a listáról, Iponnál is már 39k a legolcsóbb GT. :(

(#31049) adeon83 válasza Macka (#31043) üzenetére

adeon83
(kvázi-tag)

Hááát, már bánom, h azt írtam márkás táp...
A Sirtek márkásnak számít?? ;):F
Aszonták, h a Csíftek olcsóbban futatott márkája...
Amúgy nincs gondom vele, hasít...500-al :D

(#31050) cowboy_bebop válasza Macka (#31046) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

70 foknál engem már a sírógörcs kerülgetne. De persze egyéne válogatja, kinek mi a magas hőmérséklet. :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G92 (8800 GS/GT/GTS) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.