Biztonságos a fesz emelés azzal a progival(v-tuner 3), mármint könnyen elronthatja a kártyát?
(1.2v a max amit enged)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
LITE-ON iHAS 124B iXtreme Burner MAX fw.-el XBOX 360 - XGD3 Ready (DL 8,7 GB!!!)
IDE-s, Fehér DVD írók eladók - KIARUSÍTÁS - (Frissítve: 2012.05.08.)
!!! SAMSUNG SH-S222L !!! 22x-es Fekete IDE író, A SAMSUNG ma kapható legjobb írója! Azonnal vihető!
SATA-s, Fekete DVD írók 2 - KIÁRUSÍTÁS - (Frissítve: 2012.04.13.)
Eladó 2db Enermax Apollish Vegas kék LED-es 12cm-es ventillátor.
Hirdetés
szoda63
(újonc)

viktor82
(őstag)
És ez csak giga karikhoz jó?

szoda63
(újonc)
szerintem igen

Macka
(PH! kedvence)
Jó, hogy az enyém még első szériás... 
Inkább foglalkozz magaddal... ;)
biztonságos.

szoda63
(újonc)
Ez a progi a ram feszültségét(is) emeli?
Azt már tudom hogy fesz emeléstől nem ugrik a gari, de órajelemeléstől sem?
Csak GPU. Mem. feszt nem emel. De miért ugrik a gar, ha gyálrilag adják a megfelelő kártyához? Órajel emeléstől meg pláne nem ugrik. Senki sem tudja ellenőrizni, hogy szoftveresen mit csinálsz a VGA-val. Mivel csak szoftveres beavatkozás, és nem bios szinten megy. (valójában azon, de ez itt és most nem lényeg
)

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)
Kijön az uj széria akkor fog igazán leesni az ára...
...

JagelloZ
(tag)
Van kis Zalman venti szabályzóm amit VF1000 hűtőhöz adtak. Ha bekötöm akkor leszabályozza szép halkra, de a kis tekerővel nem tudom állítani a fordulatszámot, csak a led alszik ki és villan fel újra. Alaplapi 3pin-es sys fan-ra dugtam. Szabályzó nélkül meg megy mint az állat, hűt mint az állat, de a hangja is nekem már állat... 
http://www.valcoldesign.hu
Nem fog. Megszünnek a 8800-ak és kijönnek 9800 néven. Ennyi. 8800GTS eltűnik és jön helyette a 9800GT ugyanilyen áron...

Dr.Én
(PH! addikt)
A 9800GT-röl én azt hallottam hogy nem lesz sokkal erösebb mint a 8800GT, ez igaz?
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva
Igaz. Olyannyira, hogy a korai tesztek csak akkora gyorsulást hoztak, amennyivel gyorsabb a memória sebesség.
A végén még többet fog érni a GTS-512, mint új korában... 
Csak nehogy az legyen, mint anno az FX szériával, hogy egyszerűen nem volt gyorsabb, mint a GF4, illetve alig hozott gyorsulást. Nagyon közeleg a 10800 név, és mint tudjuk az 5X2 is tíz, ez elég rossz ómen.
[ Szerkesztve ]

Dr.Én
(PH! addikt)
Akkor nyugodtan vehetek 8800GT-t(ugy adodik GTS-t) mert a 9600GT csak drágább lesz nála egy picitt, de jobb nem nagyon.
Kösz
[ Szerkesztve ]
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva
Inkább GTS-t vennék, ha olcsón kapni, a 9600GT pedig hiába jó cucc, mégis csak gyengébb a 8800GT-nél, ami később lehet, hogy visszaüthet.

Dr.Én
(PH! addikt)
Bocs elirtam 9800GT-t akartam irni a 9600GTG helyett 
Igen lehet lesz majd lém a GTS-re, már azt is is elég jo árban lehet kapni 
[ Szerkesztve ]

Zippair
(fanatikus tag)
igaz, itt a link:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/VGA/Driver_Model.aspx?ProductID=2721
Ha kipróbálod, irj légyszi hogy milyen eredménnyel sikerült a tuning, eddig senki nem irogatott ebben a témában a fórumra!
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...

Zotti
(kvázi-tag)
Nem kapcsoltam be! Attól fagyhatnaka game-k meg néha azt xp?
Ha segítesz, hogy hogy kerll bekapcsolni, azt megköszönném

Asus P5KC, Intel C2Duo E8200, 250Gb Samsung 8M SP2514N, 2Gb Geil Black Dragon,MSI NX8800GT-ZILENT 512MB, Chiftec 450W

Hitman
(fanatikus tag)
Vista alatt hogyan lehet a ventiszabályzást életre kelteni (8800GTS)? fix ~500-on pörgeti csak asus smartdoctor szerint 3D alatt sem pörög fel, driver:169.25 próbáltam nTune-t, és smartdoctort, mindkettő proginál semmi reakció. Javaslatok? más driver? egyéb...

Zotti
(kvázi-tag)
Tudnál nekem segíteni abbana dologban, hogy állandóan lefagynaka játékok, meg néha az xp amikor bekapcsolom a gépet( az xp töltő csiknál)! 169.21-es Omega driver van fent! és ezzel is csinálja.
Esetleg venti szabályzás?-de nem értek hozzá
Előre is köszi
Asus P5KC, Intel C2Duo E8200, 250Gb Samsung 8M SP2514N, 2Gb Geil Black Dragon,MSI NX8800GT-ZILENT 512MB, Chiftec 450W
Tuning van? Alapon is fagy? Akkor több dolog is lehet. Halott XP, vírus, rossz RAM túlmelegedés valamelyik komponensen (CPU chipset VGA) hibás vinyó....
Memóriatesztnek Memtest86, CPU-nak pl. Orthos, vagy egy jó kis videótömörítés, VGA tesztnek pedig a GPU Caps Viewer. Alaplap teszre nem tudok megoldást.

Zotti
(kvázi-tag)
a Ram biztos nem rossz(Geil), a túlmelegedés se, mert 30-40 között van mindegyik alapból
az xp-t nem tudom, hogy halott, de ugyan ez volt az előző gépembe is, és ott nem volt baj.
a Virust nem néztem!
Csinálok egy keresést AVG-vel!
Köszi
Ezt nem jelenteném, ki, hogy a Geil nem lehet rossz, mivel nemrég cserélt haver Geil ramot, mivel gyári hibás volt.
A memtest megmondja. Arra is figyelj, hogy a Geil ad egy feszültség értéket, hogy mekkora fesz kell az adott freki, és időzítéshez. Rajta van a ramon magán, azt érdemes beállítani, amire javasolják.
Az XP csak simán átmásolva, nem ad stabil alapot egy új konfig alá. A reinstall jobb.

Dr.Én
(PH! addikt)
Nálam akkor szokott az XP lefagyni(pl indulásnál is) a ha tuningolok és nem adok elég feszt vagy a procinak vagy a memoriának, lehet nálad is hasonlo gebasz van
[ Szerkesztve ]

Zotti
(kvázi-tag)
Nem tuningoltam minden alapból van. Csak most vittem fel egy picit a vidikártyát! De alapból is fagyott.
A voltot hol tudom megnézni? lehet hogy alapbeállítás kevés neki? 
Alapesetben a ram fesz mindig 1.8 volt, a JEDEC szerint. Geil ramoknál általában 2-2.4 volt között változik, a felirat alapján kell belőni a feszt. A ram, fesz pl. bios-ban is látszik, de pl. az Everest is kiírja, bár elég sokszor rosszul. A ram fesz. szintén a bios-ban állítható.

Dr.Én
(PH! addikt)
A lapod biosában, azon bellül nem tudom hogy te lapodban hol lehet állitani.
Az én lapomban alapbol +0,2v kell adnom a ramoknak

Zotti
(kvázi-tag)
A memtest-et most futattam!(EDDIG 33% NO HIBA) Új vinyó-"új" XP(re).a volt beállítást a mamória dobozán nem tom megnéznI? mert nem akarok most kihúznia gépet meg viaaszdugdosni a kábeleket, mert a lábamnál van a gép. 

Zotti
(kvázi-tag)
Tehát akkor újraindítsama gépet és az F8 bil lenyomásával előjöna BIOS és ott keresgéljek?
( nem nagyon értek az ilyesmihez sajna)
Lehet, ogy a mem. dobozán is rajta van. Valószínű, hogy csak kevés feszt kap a memó. A Geil DDR2, vagy DDR3?
[ Szerkesztve ]

Dr.Én
(PH! addikt)
Nekem a Biost a Del billentyüvel leht elöhozni, az F8-al a Csökkentett modott.
Elöbb futtasd le a Memtest-t

coopeer
(újonc)
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben Sapphire X1950xt-hez VRM hűtőbordája?
Vagy lehet valahonnan szerezni?
Priviben pls ha van infótok!
Köszi

Zotti
(kvázi-tag)
Ja és a CPU 20 fokos, a CPU mag1,2 58! Ez talán egy picit sok? 
-Az everest szerint
[ Szerkesztve ]
Kérdezz Accelero S1 tulajokat, mivel ahhoz adnak ilyen bordát is.

Dr.Én
(PH! addikt)
Én a maghöjét Coretemp nevü progival nézem vagy a Speedfannal, Everestnel nem hiszek
A CPU nem lehet 20 fokos, mivel fizikailag lehetetlen, Az 58 fok hihetőbb. Egyrészt az ilyen ifók miatt nem hiszek az Everest-nek.

Zotti
(kvázi-tag)
DDR2, ja és a memória órajele az everest szerint 0.4( ez jelenti hogy mennyi feszt kap?)
Ha DDR2, akkor 2volt, és 2.2 volt közé érdemes állítani. mi az a 0.4? 

Zotti
(kvázi-tag)
Az everestben a memória órajele!
a Voltagesnél csak ennyi van:
CPU core: 1.18
+3,3 V: 3,34
+5V: 5, 09
+12V: 12, 04
Ez nem az.
Ez azt írja, hogy a CPU fesz, a 3,3Volt, a 12volt, és az 5 voltos ág valójában mennyi.
Itt több infót is megtudhatsz az alaplapodról
[ Szerkesztve ]

Zotti
(kvázi-tag)
A geil dobozán nincs hogy mennyi! De akkor 2-2.2 között, ahogy te mondtad! Akkor megpróbálom, megkeresni a BIOS-ban a volt-ot és ha alacsonyan van feljebb húzam! Ja és ha vidikártyát: 660/1650/950(alap)-ról mondjuk mennyire húzhatnám fel és mennyi voltot kéne akkor neki addnia biosban pluszba? És a vinyó MHZ-t mivel tom felhúzni, és akkor annak is mennyit kéne adnom? köszi
A VGA-nak nem tudsz feszt adni. Amit adhadsz freki, az pl. 700/1728/1000.

Zotti
(kvázi-tag)
Oké köszi! és a Proci MHZ-e?
Jah és a memtest hány %-ig fog felmenni?

Macka
(PH! kedvence)
Az a baj, hogy nekem még a legelső szériás GT-m van, amin nincsen az állítást lehetővé tevő chip, vagy mi a szösz.
Inkább foglalkozz magaddal... ;)

Zotti
(kvázi-tag)
A modul feszültsége: SSTL 1,8-->tehát akkor gondolom ez kevés! 2-re tegyem akkor vagy 2.1-re?
modul szélessége: 64bit( nem 128-nak kéne lennie?-Dualchannel-!
Köszi

Zotti
(kvázi-tag)
Újabb dolgot észleltem, akkor már lehet hogy hibás a videókártya??
a GPU Caps Viewer nevű programot futtattam, és ha elindítottam a tesztelőt, akkor ilyen szaggatva ment a kép, meg nem volt tiszta az a szörös fánk, hanem ilyen pixelhibák vagy mit tom én mik( ilyen zöld foltok meg hasonló dolgok elő jöttek) voltak. És ha nem léptem ki belőle( de nehezen tudtam , mert az egér is homokórává változott és alig tudtam kilépni a programból) akkor kék halál jótt be és újraindult a gép... aztána súlyos hiba üzenet.
Ha valaki tud valamit mondani, azt megköszönném.

buherka
(PH! kedvence)
Gondolom Fan Mate 2-es az a venti szabályzó amit adtak a VF1000-hez.
Szomorúan tudatom veled, hogy a fele ami kijön a gyárból kontakt hibás. Már külföldi fórumokon is panaszkodnak rá sokat. Volt hogy egész készleteket rendelt vissza a Zalman, persze ilyen kis fütyi országokkal nem foglalkozik, mint a mienk
A Fan Mate 1 sokkal jobb volt, ott nem volt egy sem rossz.
Ez a kettes széria egy kalap kaki.
Annyit próbálj megcsinálni, hogy pattintsd szét a házát (3 kis pöcök tartja belülről) egy vékony csavarhúzóval. Csak finoman feszítsed szét.
Ha van otthon kontakt spary vagy sebbenzin azzal ki tudod mosni magát a pótmétert amit tekergetsz.
Gyógyszertárban 2-3száz Ft-ért kapsz sebbenzint ez is tökéletesen jó a műveletre.
Mikor beáztatod...veszettül tekergesd, hogy kimosd belőle a zsírt, mert ezek a barmok
bezsírozzák belölről és emiatt csinálja hogy néha felpörög a veni néha nem.
Mert ugye a gépzsír, az nem vezeti az áramot.
Sok szerencsét a művelethez.
Nekem már sikerült 3 db-ot megcsinálnom ezzel a taktikával, remélem neked is bejön 
Sok szerencsét a művelethez.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

buherka
(PH! kedvence)
Nekem a Geil Ultra ramjaimon 2.1V 4-4-4-12 -es felirat virít.
1.87V-on röhögve viszi ezt az értéket, hiba nélkül.
Ennyin van beállítva fél éve és még soha nem volt kék halálom ez miatt. Pedig Orthossal is megkentem 9-es prio-val 8 órán keresztül...semmi hiba 
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.