Idő nem volt monitorozásra. Gyakorlatilag most már boot-olástól néhány másodpercre piros csíkok, majd kikapcs. De igazad van, a melegedés csak egy tipp, de szinte minden túlmelegedett vga ilyet produkált, amivel valaha is dolgom volt. Memória hibára gyanakodtam először, mert játék alatt jött elő a probléma, de most már winboot után is meghal. Ha hagytam kihűlni, akkor picit tovább bírja, de nem hagyott időt lecsekkolni a hőmérsékletet.
Hát szomorú vagyok, ha meghalt a karesz, mert nagyon elégedett voltam vele. Tűzoltásnak vettem egy 4770-es Radeont, de a szívem szakad meg a nyolcasomért.
Gari még van elvileg, holnap elviszem szegényt.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
XBOX360 - MKM-003 médiakódú lemezek 10 db. VERBATIM DVD+R DL 8x Made in Singapure!!!
KIÁRUSÍTÁS - Garantált minőségű DVD lemezek Maxell Xtreme Protek, Verbatim Made in U.A.E. ...
RICOH DVD+R DL 8x - Garantáltan eredeti!!! RICOHJPN-D01 médiakódú Dual Layer lemezek
4GB (2x 2x1GB) DDR3 notiram Mac Minikből eladó - beszereléssel is
Hirdetés
Womb
(senior tag)

Falconer
(fanatikus tag)
Nem ment tele kosszal vagy ilyesmi? Hűtő venti működik rajta?
-= Brainwavz B2 eladóvá vált! =- Dobozzal, garanciával, szinte zsír új! olcsón...... *** 22.900.- Ft***

Womb
(senior tag)
Működik rendesen a venti, elvileg a hőfokszabályzója se ment tönkre. Porosnak annyira poros, amennyire egy ilyen burkolattal ellátott hűtőrendszer szennyeződhet. A ház amennyire lehet porszűrővel ellátott, minimális nálam a porosodás.

Falconer
(fanatikus tag)
Hirtelen nem is néztem, hogy milyen házad van
Akkor csak a karival van valami gebasz, kár érte.
Nekem el volt tömödve a hűtő borda, aztán azért volt alapból 70fok. Aztán ujrakentem, kipucoltam, és 80 fok lett alapból, terhelve meg 93, és ugy pörgött a ventije mint egy porszívó. Mondom mi a franc... Aztán rájöttem, hogy valamiért nem ment a ház oldalsó ventije, ami a hideg levegőt fújná be. Megcsináltam:
alaból 65 fok
terhelve 80, hangja alig (a szőrös péniszgyűrűvel 
-= Brainwavz B2 eladóvá vált! =- Dobozzal, garanciával, szinte zsír új! olcsón...... *** 22.900.- Ft***

sephi
(őstag)
Valszeg memória szállt el róla. Nemrég én is igy jártam egy 4870-essel,gondolhatod mennyire örültem neki. Ha garis a kártya, vidd vissza, ha már nincs garó rajta vedd fel a kapcsolatot Udi fórumtárssal, hátha tud neked is segiteni.
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

Womb
(senior tag)
Köszönöm sephi.

ALONSO11
(senior tag)
Igen.Egyértelműen ram hibás a VGa-d 
Soha többé nv-t!!!

ram34
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Gondoltam itt is megkérdezem.
Sok jót hallottam az ATI kártyákról és most lehetőségem lenne lecserélni a 8800 GTS-emet.
Mindezek előtt még mondanám, hogy a mostani Phenom 9500 "ősrégi" prockómat viszont biztos lecserélem egy Phenom II 940 BE-re. A RAM és az alaplap marad. Mindezeket figyelembe véve van úgy 30-35 ezer egy vidkarira.
A kérdésem az lenne, hogy ti mit ajánlanátok?
Én kapásból ezt néztem ki:
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 TOXIC PCIE - 29000 br.
Sebesség a 8800 GTS-hez képest?
Kezdenek manapság elterjedni azok a programok amik támogatják a CUDA technológiát, ami persze a GeForce kártyák sajátsága, ezért egy picit elgondolkodok a vételen.
Vagy maradjak a Geforce-nál?
Nemcsak játékra kéne egyébként, hanem 3D Studio MAX és grafikai progikhoz is.
A tippeket előre is köszönöm.
Gigabyte GA 780 UDH3; AMD Phenom II 940 BE; Powercolor HD6870 PCS+; 8 gb Geil DDR2; Gigabyte Superb 460W; Zalman9500; Th Extreme Spirit II.; Asus Xonar DS

Womb
(senior tag)
Bár nekem HD 4770-em van, de gyakorlatilag nincs, vagy csak minimális különbség van a 4850 és a 4770-es kártya között.
Első blikkre, pár játékot tesztelve nincs látható eltérés sem sebességben, sem pedig minőségben. A Geforce előnye a CUDA no meg a PhysX, de a Radeon tud DX 10.1-et.
Bár a régi GTS 512-es kicsit gyengébb, mint a mostani 9800GTX-250-de szerintem nem számottevő a különbség.
Ha a kényszer nem vitt volna rá, semmiképp nem cseréltem volna le a 8800GTS-t, max egy HD4870-4890-re vagy Geforce275-285-re.
Ezek már tényleges sebességbeli ugrást eredményeznek, a 4770-4850 Radeonokkal nem lennél lényegesen előrébb.
Szerk:A Radeonok fogyasztása viszont jóval kevesebb, mint a GTS 512-esé.Nekem lényeges szempont, ezért biggyesztem még ide.
No meg ez a "memória túlcsordulás" sem jellemző az ATI kártyákra, míg az nvidia crossbar-ja néha idegesítő tud lenni (Hellgate:London néha az őrületbe kergetett ez miatt).
[ Szerkesztve ]

Kloss
(őstag)
Szia!
Az általad említett játékban hogy jelentkezett a túlcsordulás?
PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

Womb
(senior tag)
Nem túlcsordulás.....hatékonyabb memóriakezelés az ATI oldalról, ha esetleg a szó maga jelent gondot neked, bár idézőjelbe raktam, utalva a szerencsétlen megfogalmazásra.
Így ok?

Kloss
(őstag)
Huh, én arra lettem volna kíváncsi, hogy mi a hibajelenség nálad?
Nem bántotta semmi a szememet, nem értem, hogy jött le neked ez
Egyik játékkal amivel játszom, abban is szerintem ez a túlcsordulás a ludas, azért kérdem, hogy nálad mi történik?
Mindenesetre annyira zavaró, hogy most váltok én is ATI-ra, pedig ettől eltekintve elégedett vagyok a kártyámmal.

Womb
(senior tag)
A 8800-as kicsit balul sikerült memóriakezelése a memória mérete (512), és a crossbar együttes eredménye, de lényegében csak marginális esetekben.
Pld. a Hellgate:Londonban a patch felrakása után is (patch nélkül játszhatatlan) olyan szintű akadásokat produkál,hogy a játék kifagy, sok másodperc után eszmél, szinte vetítés megy valószínűtlen ideig.Ugyanez az Unreal3 (és az UT eningre épülő játékok) sok órás játszása után is jelenkezik, sokszor képtelen magához térni a kártya.
Az ATI kártyája ezzel szemben pedig csak szépen akadozik (HL:L),ha éppen totál leterhelődik, aztán gyorsan magához térve dolgozik tovább. UT-ben nem tapasztaltam akadozást több óra gémelés után ,pedig ez az Nvidiának kedvező játék.
Persze a tapasztalatom simán lehet,hogy más okokra vezethető vissza.
Pedig ez a hülye 4770-es csak 128 bites,bár GDDR5-ös memóriával szerelt... 
[ Szerkesztve ]

adamka16
(őstag)
üdv mindenkinek.
tapasztalt már olyant valaki, hogy egy adott lapban meghal több VGA is??
ez történt az én lapommal is mivel meghalt és vele együtt a proci, videókari (Galaxy 8800 GT)
viszont azt furcsállom, hogy mikor még jó volt a kari akkor is sípolt míg nem indította be a monitort és fogalmam sincs, hogy mitől lehetett és most is sípol egy másik rendszerben is de nem csinál semmit. a másik alaplap megy meg pittyen is viszont VGA hibát jelez bekapcsolás után egyből. vagy létezik olyan, hogy egy adott lapban nem működik a kártya? bár ezt hülyeségnek tartom.

Womb
(senior tag)
Nem a tápegységed küldte halálba a többi hardvert?
Elméletileg minden pcie slotos lapban működni kellene a vga kártyádnak feltételezve, a plusz tápcsatit rádugtad.

adamka16
(őstag)
És a sípolás az mitől lehet? Amikor még nem kapcsolja be a monitort a videókártya? Ez széria?

Kloss
(őstag)
Köszi a választ!
A többit már inkább priviben.

Womb
(senior tag)
Fogalmam nincs. Rádugtad a 6 pin-es tápcsatit? Mert akkor is sípol a kártya, ha nincs rádugva a plusz delej.

d0d3$z
(lelkes újonc)
Sziasztok!
A kezdetek óta boldog tulaja vagyok egy Inno 3D 8800GTS 512-nek, és eddig tökéletesen működött a hűtője,viszont mostanában win alatt 65-80 fok körül mozog maga a GPU és 60-70 körül a GPU mem. Ahogyan olvasgattam egy AC Twin Turbo lett a kiszemelt,és csak olyan kérdésem lenne,hogy mellékelnek hozzá mem.hűtő és FET hűtő bordákat is vagy azt külön kell megvennem ???
Köszi

rup1u5
(PH! kedvence)
Kapsz hozzá egy rakat bordát is. 
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

d0d3$z
(lelkes újonc)
Köszi köszi! 

adamka16
(őstag)
igen, rádugtam azt is. vagy ez jellegzetes 8800 GT jelenség?

Kloss
(őstag)
Én még nem hallottam róla. Akkor kell sípolnia, ha nem dugod rá a tápcsatit.

adamka16
(őstag)
és ha egy gyengébb táp rá van dugva az kinyírhatja a karit? akkor már valszeg nem sípolni igaz?

szitaati
(tag)
Ha egy gyengébb táp van rádugva akkor ugyanúgy sípolni fog, mintha rá se lenne dugva...
De - csak, hogy földobjam a kedved - simán lehet az alaplaod is szar. Nekem ugyanez volt, szereztem másik tápot, azzal is csinálta, aztán egy hét múlva kimúlt az alaplapom. Az ugyanolyan, de működő alaplappal a régi táppal sincs gond.
"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
Üdv. Galaxy 8800GT-m van, 512Mb-os....új lcd 19"-es monitort használok rajta 1440x900-as felbontásban...és észrevettem, hogy egyes játékokban, mint pl. a Call of Duty 4-ben játék közben rengeteg textúra késve jelenik meg...ezt korábban a 15"-öes CRT-n nem észleltem 1024ben....megkérdeztem a monitoros topikban, de ott azt írták, hogy ez bizony a videókártya számlájára írható...valóban így volna? 1440x900ban már csak így, késve tudja megjeleníteni a textúrákat? ennyire kevés volna a 8800GT? hisz sztem ez nem oylan nagy felbontás, és a kártya sem annyira régi, nomeg ha jól tudom a 8800GT nem bóvli kártya....mégis ennyire kevés volna az 512Mb VRAM?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

adamka16
(őstag)
az alaplap az tuti h szar, mivel előtte is rosszalkodott. a 300-as táppal is használtam pedig a cuccost és nem volt semmi.nem értem én ezt már.

adamka16
(őstag)
eddig úgy néz ki semmi baja a karinak és épségben megúszta!

pityeszka
(őstag)
Lehet, hogy kevés már.Pláne látványjavítókkal.
I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

adamka16
(őstag)
én nem tapasztaltam hasonlót. Cod4-ben minden remekül megjelent kellően sok FPS-el. de ez is gép függő dolog

mad1
(PH! kedvence)
Nallam a cod 4 el nem volt ilyen bajom.Pedig masfel eve hasonlo volt a konfigom.
Mondjuk e6700am volt.
[ Szerkesztve ]
Ne szemetelj ! / Steam..
Többféle verziójú driverrel is próbáltad? Lehet csak driver gond van. 8800GT 512-nek nem kéne elhasalnia ilyen beállítások mellett még...
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

adamka16
(őstag)
mirros edge is 1600*1200-on futott nálam magas részletességen és 4 vagy 8* élsimítással. igaz a physx még 1280-on is megfogja ezért azt szépen ki is kapcsoltam. nem lehet h nálad is ez be van nyomva? bár azt nemtudom h cod4-be van-e ilyen

mad1
(PH! kedvence)
Nincs. 
Ne szemetelj ! / Steam..

adamka16
(őstag)
akkor viszont nincs több ötletem.

belsodavid
(fanatikus tag)
Tudsz dobni egy képet, hogy néz ki és mennyire késik a textúra? Ugyanilyen karim van csak azért, megmondom hogy nálam volt e ilyen, de előre mondom nem észleltem rendellenességet, pedig én allergiás vagyok a hibákra, még ha véletlen valami villan arra is 
[ Szerkesztve ]
http://hardverapro.hu/apro/sky_ray_stl-v2_led_lampa_elado/hsz_1-50.html
PhysX elég kemény dió. Anno nálam UT3-ban is PhysX-es részeken még szénné tuningolva is játszhatalan lett a progi. Vettem mellé egy 8600GT-t fizizkázásra, úgy már babán ment az egész.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

adamka16
(őstag)
ez volt nálam is. pedig biztos nagyon szuper dolog, de hát ára van... a 10 körüli Fps
Vettem egy 8600GT-t 10k-ért fizikázásra végigtoltam az összes (akkori) PhysX-es játékokt és eladtam 10k-ért.

adamka16
(őstag)
de milyen gépben lovagolt a kari? mert sztem inkább a procit húzhatja le. na meg persze milyen grafikán, minőségen...
Az akkori konfigom: Q6600: 3,51GHz (proci gyengeség kilőve a'sszem
), 2x1GB DDR2: 1170MHz (5-5-5-15), 8800GTS 512: 780/2200 + 8600GT 256MB GDDR3 (ref órajelek).
Ehhez képest a 8600GT nélkül játszhatatlan volt a Tornado pálya UT3-ban 1280x1024-ben def beállításokkal. 8600GT-vel már jó volt.
[ Szerkesztve ]

adamka16
(őstag)
ez szép kis konfig... mondjuk én igencsak megvagyok a physx nélkül is
csak már lenne jó a gépem
Én is azért adtam el, a 8600GT-t mert alig használtam ki a PhysX-et. Aztán vettem HD4850-et és elkezdett hiányozni...
Ezért vettem egy GTX260-at, az elég erős, hogy önmagában elvégezze a renderelési és fizikai számításokat is.

adamka16
(őstag)
persze. azért az már egy nagyobb kategória. amúgy ahhoz képest sztem jó kis GPU ez a G92. még a mai napig szerintem megállja a helyét a középkategóriában. soka fikázzák, hogy ennyire meg annyira melegszik+fogyaszt... sztem jó kis kari. mondjuk ATI-t nem vennék már mégegyszer. nagyot csalódtam bennük.

munky
(őstag)
Ja hát az Nvidia tett róla, hogy jó sokáig húzza a G92. 
Mióta lett egy LCD TV-m és összekötöttem a géppel pokolba kívánom ezt a szutyok NV-t. Volt nálam egy HD 4850 és perfektül ment minden, klónozta a képet frankón stb. "Envidiával" meg szívok mint az atom. Csíkoz meg minden baja van. 
Csak az alaklomra várok és nyergelek át 4830-ra vagy 4770-re. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

kerinagy
(senior tag)
Sziasztok! Adott egy 8800GT Gainward. Létezik olyan program amivel tudnám tuningolni a karit a legújabb driverrel úgy hogy újraindítás után is azon az értéken menjen amint beállítottam? Oprendszerem Windows 7 RC.
hát nekem egy 512es GTSem van és egy sima hdmi-dvi kábellal összekötöttem a tv-vel és ment hiba nélkül, semmit nem kellett állítani
én is szeretem a kártyámat, GT300ig v HD5xxx-ig biztos nem fogom lecserélni hacsak meg nem adja magát (koppkopp..)
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

MaddeNNNN
(senior tag)
[link]
szerk: enyém is Gainward és egész szépen húzható 735 a mag, 1100 a memória és 1750 a shader.
[ Szerkesztve ]
"Megjártuk a poklot és magunkkal is hoztuk"

munky
(őstag)
Milyen oprendszert használsz?
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress
XP 32bit SP3
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝