Amúgy ez az S1 ez mennyibe kerül kb? Könnyű felrakni? Garivesztés nélkül is felrakható?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget.
Ahogy elnéztem a teszteket én aki egyenlőe max 1280*1024 en játszom oda kb tök8 melyiket veszem mind2 bőven elég, majd max nyáron ha lesz gépcsere akkor cserélem majd ha nem érzem elegendőnek.
eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.
én beta-val soha sem szórakoztam, pár vélemény miatt nem láttam értelmét
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Myers
(senior tag)
naná, hogy 8800GT. 
Nézzél valami nem ref hűtőset. A Galaxy olyan, sok embernek van itt. De van az asusnak, gigabyte-nak is nem ref hűtőse. Meg szerintem lassan majd mindegyik gyártónak. Jó kis zalmanos, vagy coolermaster hűtőseket nézzél.
http://www.muszaj.hu/
kellő odafigyeléssel felrakható könynedén, garivesztést a gyári hűtő + csavarok épen tartásával lehet elkerülni
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
mivel ez dx10-ben 1000*-szer jobb, mint a 8800gt
hajjjajjj, ehhez azért kellett bátorság 
ebben teljesen igazad van. viszont volt már egy galaxy 88gt-m és azon alapbol nem voltak hűtve a ramok (viszont a fetek igen!) mégis mentek 2400-et. ebből kiindulva tartottam feleslegesnek, de raktam rá! fő a biztonság. sőt végül a fetekre is raktam. 
800/2000/2200-at megy a kari. 06-ba 16,4K-t értem el 
szerk.: ja és közbe a GPU nem haladta meg 46fokot! nagyon meg vagyok elégedve ezzel az S1-el
bár kicsit macerás volt felrakni de megérte
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim =>> http://tinyurl.com/734ocfp | Google Nexus S with Apex ROM

buherka
(PH! kedvence)
Ahhh...ez nem gyenge eredmény 
Egy képet linkeljél már lécci
, hogy lássuk a csodát...

És jól tetted, hogy raktál mindenhova sünit, így legalább nyugodtan alszol 
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

buherka
(PH! kedvence)
hd3870. mivel ez dx10-ben 1000*-szer jobb, mint a 8800gt
Ehhh...ezt honnan veszed, talán innét: [link]
Én úgy látom, hogy a 8800GT mindenhol kipicsázza
a 3870-et.
Vagy csak rosszul látom...

Dr.Én
(PH! addikt)
Ezt mondjuk én se értem,Tudtommal a 8800GT erösebb mint a 3870 
Én is jövö honapba 3850-röl váltok 8800GT-re(512mb-ra), DE még a márkát nem döntöttem el(lehet ZOTAC).
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva
érsük már meg, hogy nincs DX10es game a piacon, max olyan amit avval reklámoznak.
DX10ben 3870 vszeg tényleg jobb lenne, de ez senkit nem érdekel, mire meg teli lesz a piac DX10es gammakkal addig ra már lesz a 3870/8800gtnek utóda is.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
kedves buher, az általad linkelt oldalon minden van csak DX10 nem. attól hogy ráragasztok az opelra egy ferrari logot, nem válik azzá.
sajnos.
DX10-re egyértelműen a HD38xx széria a legjobb, az már mellékes, hogy eddig DX10 csak különböző progikban van, de játékokban még nem.
aki a jelenkor nvidia uralta játékpiacára akar vidkarit venni, valszeg a 88gt-vel jár a legjobban, de ha az illető azt mondja, hogy a DX10 miatt akar karit venni, akkor már fordul a kocka.
btw nem voltál tegnap este elérhető
[ Szerkesztve ]
extra

buherka
(PH! kedvence)
Ezért használok miég mindig XP-t
, mert erősen lexarom
a Dx10-et.
Nyárra már úgyis bejelentette a z Ati a 4xxx-es sorozatú kártyáit. Talán még akkor sem lesz igazán Dx10...de ki tudja.
Végül is, nem rossz gondolat, én is szoktam lottózni hátha bejön, csak én ma akarok jót játszani ,nem pedig jövőre talán
, hátha bejön alapon, hiszen addigra úgy is el kell adnom a mostanit külömben nagyot bukok, de hát mindeki úgy csinálja ahogy szereti
, én speciel konkrétan a mai játékokhoz a legmefelelőbbet akartam.... 
UpTheBruce!

buherka
(PH! kedvence)
Jó ez az opelos hasonlat...várjál le is megyek a garázsba és reszelek egy Ferrari jelet

Az igaz, hogy a mai kártyák nem igazán használják ki a Dx10-et, de ha már most erősebb egy Nvidia, mint egy Ati akkor mi lesz később?
Jó-jó tudom, hogy kiadta a az X2-őt az Ati, de az kissé más tészta.
Az is igaz hogy szebb képe van az Ati-nak, mert ezt én is tapasztaltam, mert próbáltam a 3870-et, de sebességben köze nincs a GT-hez.
Nem az Nvidiát akarom fényezni, de ami tény az tény.
Meg az hogy nem tud egy normális drivert írni az Ati a kártyái alá...ettől is parázok.
Meg hogy "különböző programokban" erősebb az Ati...de hát kérem...mi játékokkal játszunk, nem pedig programokkal. És amig a Játékokban erősebb egy kártya akkor az az is marad.
Látom megy megint a hirig a pirosakkal

Tegnap asszonnyal elmentünk vacsizni...azért nem voltam fenn az MSN-en. Este 11-re értünk haza, aztán már kampó is voltam 

Tuco Ramirez
(őstag)
Én úgy tudom, hogy valódi DX10-es játékok legkorábban az év vége felé, de inkább jövőre lesznek. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy a jelenlegi játékokhoz érdemes venni VGA-t, nem a bizonytalan jövőbeliekhez, mert addigra a kártya jó eséllyel elavul. Akik a DX10 gyors elterjedésére tippeltek és tavaly nyáron vettek 100k körül 2900XT-t, csúnyát buktak.
SC2 ID: Peter 1714

buherka
(PH! kedvence)
Látom erősödünk...
Ezeket a hsz.-eket le is mentem, hogy majd az adott pillanatban visszatérjünk rá
Majd kivi leszek, hogy pirosak vagy a zöldek örülnek majd. Meg hogy ki fog nagyobbat bukni a kártyákon
Ez az, én is a 2900XT-vel jöttem volna példaként. Aki megvette az jól rá*******tt, mert van egy karija, ami azóta talán 40, de max. 50-ért eladható, s fogyaszt, mint az állat, illetve "házon belül" is van már minden szempontból jobb nála. Nagyon örülök, hogy anno 320-as Gts-t vettem! Bár most jön egy Gt, de minimális ráfizetéssel, kevesebbel, mint amennyivel gyorsabb lesz.
Én az ASUS 1950PRO passziv hűtésümet cseréltem és , azt kell momdja életem eddigi legjobb vétele volt az a kártya, nagyon légedett voltam vele, szal az ATI épp csak szivatón van, azt olvastam hogy az NVIDIA sok pénzt ölt abba hogy átékokat rá fejlesszék, ha ez igaz is engem pont nem érdekel, csak az hogy árértékben most ez a legjobb azt kész , lehet hogy jövőre fordul a kocka, akkor meg veszek atit azt csók, még örülnék is neki mert a kiegyensúlyozott verseny az csak nekünk tesz jót 
UpTheBruce!

Tuco Ramirez
(őstag)
Mindegy hogy nV vagy ATI, minél drágább egy kártya, annál többet bukik rajta az ember, szerintem ez ilyen egyszerű. Egy GT-n vagy 3850-en nem lehet annyit bukni, mint anno pl. egy GTX-en vagy 2900XT-n. Extrém esetektől eltekintve ezek a VGA-k is elegek mindenre.

cettlee
(senior tag)
hát bakker nálam az van hogy kiirja az everest a vga memcsi hömérsékleteket is
és ha rájuk rakom a kék zalman bordákat akkor melegebbek mint ha csupaszon vannak
ezt hogy?
2001-12-23 22:29, azaz 3556 napja
én szinte csak autós játékokkal játszom, a többi már egyáltalán nem fog meg.
extra
A 8800GTX-szel szerintem nagyon jól jártak azok, akik megvették megjelenése után 1-2 hónappal. Még mostanra is csak olyan 30%-ot vesztett az akkori árából, s közben 1 évig nyugodtan elindíthattak bármit bármilyen beállításokkal.
én nem fogok félévente VGA-t venni, sőt szerintem még 2009-ben sem.
már alapból jól jártam a vidkarimmal, mert az nv szponzorált játékokat is megfelelően futtatja.
mellesleg fogyasztásban is jobb mint a konkurens, abban meg én úgyis nagy mágus vagyok.
az meg hogy a G80 és a G92 elvérzik DX10 kód alatt az is biztos. továbbra az is, hogy előbb-utóbb beérik a DX10 gyümölcse, amire az atinak már jó ideje van megoldása, nv-nek nincs. mellesleg nem csak játék van a világon. ati kártya nv játékokkal szinte felveszi a versenyt, míg nv kártya DX10 techdemókon meg se nyikkan.
extra
1 évig nyugodtan elindíthattak bármit bármilyen beállításokkal
ja persze, kivéve a call of juarez-t, ahol egyetlen egy DX10-es kód után kiderült a GTX "valódi ereje"
ennyit a 8800-ról, mint első DX10-es vidkari szériáról. 
kieg: azért maradt ON mert ez a hiányosság sajnos a G92-ben is benne maradt.
[ Szerkesztve ]
extra

Tuco Ramirez
(őstag)
A GTX nyitóára 160-170k volt, irdatlan pénz. A boltokban - teljesen elszakadva a realitástól - még mindig 120k körül árulják (már ahol még lehet kapni), de használtan nem ér többet 80-nál (de a 70-75k reálisabb sztem). Egy VGA-n 70-80k-s bukást kevesen engedhetnek meg maguknak egy év alatt. Az csinálta jól, aki október vége felé elpasszolta, akkor még viszonylag jó áron megtehette. 

Alpachino
(PH! addikt)
"az is biztos. továbbra az is, hogy előbb-utóbb beérik a DX10 gyümölcse, amire az atinak már jó ideje van megoldása, nv-nek nincs."
Inkább utóbb.
Mint ahogyan a messiás csoda, ATI drivert is jön pár hónap elteltével. 
Bizonyíték kell, nem igéret ! 
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

Tuco Ramirez
(őstag)
Érdekes, hogy a Crysis-t (amin az ATI kártyák gyengén teljesítenek) rendszeresen nV techdemonak nevezik a piros oldalról, viszont ez fordítva a CoJ-zel (hogy az pedig az ATI techdemoja) fel sem merül benned, igaz...? Azért gondolkozz már el azon, hogy a Crysis-t hányan tolták végig (és játszák manapság is, és hányan a másfél évvel ezelőtt megjelent CoJ-t (ami már akkor is hírhedten sz@r, optimalizálatlan stuffnak számított). ![;]](/dl/s/v1.gif)
Pár hónappal később/ismerettséggel simán meg lehetett kapni 130-ért. Azért írtam az 1-2 hónappal későbbet. Bár a százalékos arány így is alul lett értékelve, ezért elnézést, de szerintem jól járt az, aki megvette annyiért, tartom ezt az álláspontot. És legjobban az tette tényleg, aki eladta a GT megjelenése előtt, s tudott venni GT-t a kezdeti alacsony árain. De ha ez utóbbi nem sikerült, akkor meg ott maradt kártya nélkül bambán. 
na ne keverjünk ide semmilyen csodadrivert, mert azt az ati fanok találhatták ki, akik nincsenek tisztában azzal, hogy nv-re készített alkalmazásokon nem sokat tudnak segíteni driverrel, mert más a GPU felépítése.
ha annyira bizonyítékot akarsz, akkor futtass global illumination DX10-es tesztet. vagy ha nem vagy ennyire bátor, akkor a COJ is megteszi max grafikán. 
extra

Tuco Ramirez
(őstag)
Szerintem pár geek-en kívül senkit nem érdekelnek a DX10 techdemo-k, csak a valós alkalmazások (játékok). 

Alpachino
(PH! addikt)
Tudom miről beszélek, hiszen 3850-ről váltottam 256-os, majd 512-es GT-re. Nekem a mai játékok a mérvadok és a fiamnak is.
Öt valószínűen nem vigasztalná, ha azzal magyaráznám az ATI jelenlegi játékbeli gyengeségeit, "hogy ne búsulj fiam majd év végére talán begyorsulunk" 
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD
jajj crysis, nv a saját farkába harapott, mert az ő karijukon se akar virhonckodni a game annyira pocsékul lett megírva. crysis a játékfejlesztés egyik legnagyobb zsákutcája.
a legnagyobb röhej, hogy a call of juarez is nv szponzorált játék. a fejlesztők betettek +1 DX10-es kódot, ezzel tacsra vágták a 8800-at.
nézd meg a játék hivatolos honlapján a bal alsó sarkot: klikk
koncentrálj az nv logora.
extra

Tuco Ramirez
(őstag)
Én is GTX tulaj voltam, nekem is ez volt a dilemmám, hogy hogyan időzítsem a cserét. Mivel nem akartam hetekig VGA nélkül maradni (sem pedig a kezdeti, pofátlan árakon venni GT-t), inkább kockáztattam és kivártam. Végül sikerült az áprilisban vett GTX-et januárban alig 18k bukással eladni, de ebbe a mázlifaktornak is nagyon be kellett figyelnie. 
inkább vettél volna mellé még egy 3850-et. CF-be szétalázta volna a GT. a jelenben, a jövőben meg még inkább. 
nem tudom bennem van -e a hiba, de az ilyen mászkálós lövöldözős játékok (ala FPS) számomra kegyetlen dedósak. szinte majdnem minden game az, kivéve néhány autóst. 
szabad kérdezni, hogy te milyennel és a fiad milyen játékokkal játszotok?
Tuco Ramirez:
valós alkalmazás (játék)
a csudákat.
nem csak játék van a világon.
[ Szerkesztve ]
extra

Tuco Ramirez
(őstag)
Látom nem esett le a lényeg abból, amit írtam.
Játszottál a CoJ-zel? Mert én igen, pár pályát végigkínlódtam, aztán inkább hagytam a fenébe, annyira gyenge játék (bár kétségkívül jól néz ki). Ha nem tévedek, sokan mások is így voltak ezzel. Crysis? Nagy a gépigénye, az kétségtelen, de kukkants csak be a topicjába, hányan tolták/tolják!
Szerintem ez az ami számít. A Crysis-szal rengetegen játszanak, a CoJ-zel pedig a kutya sem. Márpedig ha senki nem játszik vele, akkor tökmindegy melyik kártyán, hogyan fut.
#21035: Persze hogy nem, de a komolyabb VGA-kat főleg játékokhoz veszik a userek, ezt talán te is belátod.
[ Szerkesztve ]

rup1u5
(PH! kedvence)
az hogy te (és bárki más) milyen játékot kedvel/nem kedvel az "egyéni szocpol". ráadásúl úgy veszem ki a szavaidból, hogy szerinted aki fps "rajongó" az minimum dedós, buta neagyisten hülye. na ez az a megnyilvánulás aminél "dedósabb" nem sok van itt ph-n. én spec. fps rajongó vagyok de azokat is megválogatom. ettől én még nem tartom az autósakat dedósnak. azokat is küldöm néha.
ki a franc kíváncsi szerinted itt a te preferált játékstílusaidra?
minek jössz ide flémelni?
mi a sz-ért kell ideoffolni?

fejezzétek be a flémet meg az offot!
[ Szerkesztve ]
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Cyberbeni
(őstag)
ezek nem igazából dx10-es játékok, hanem max néhány efektet használnak dx10-ből (de a crysis dx10-es része nv-nél már driverből tiltva van, mert annyira szar lenne vele a gáma). azért nincs dx10 xp alá, mert az már nem xp lenne, mivel annyira más, mint a 9. ezért ha lesz olyan játék, ami kihasználja a dx10 alapjait, az már nem lesz xp-re.
vízhűtéses bazárom: http://href.hu/x/6cvd

Alpachino
(PH! addikt)
Én személyszerint egy évben, egy, max két játékot játszom végig,. Ezelőtt a FEAR-el, most pedig a Crysis-el szórakoztam.
A fiam az már más
Neki minden jöhet csak ne akadozzon, igaz most per pillanat COD2-zik multiban, de az újabb játékokból egyiket sem hagyja ki. Ezért kell meg válogatnom a VGA-imat. 

rup1u5
(PH! kedvence)
ez egy nagyon mély hozzászólás volt!
mindannyian sokkal okosabbak lettünk! 
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
ment pü 
extra

apro
(senior tag)
hali
Csak azt szeretném én is hozzáfűzni (ehhez a vitához), hogy nemrég váltottam én is Ati-ról Nv.GT-re és mint oly sok emberkénél nálam is a Szoftver.ill normális??? driver váltotta ki a cserét./( 6 év után )nem tudtak normális drivert a kártyáik allá rakni?! mindig volt vele valami gondom.
hali
(ja és még van eladó ati X1950pro.Ult /256-os kártya 1.5 év garival)
[ Szerkesztve ]
Toshiba L650-L13T

szlaszlo77
(újonc)
Nekem 512-es GTS-em van. Vettem ezt azzal a tudattal, hogy DX10 teljesítményben alsó, esetleg közepes teljesítményt fog nyújtani.
Milyen kártyát érdemes ma venni? Őszintén szólva ezeket a G92-eseket, ha jó az áruk.
off:
Egyébként igen nevetséges az, amit a játékosokkal élethű 3D-nek hitetnek a játékok készítői ill. a GPU-k gyártói... Példaként említeném, hogy a benchmark programok esetében nem a GPU-kat, hanem a CPU-kat vetik össze a 3D renderelő programokkal. Aki régen szórakozott (commodore-os/amiga) időkben pl. az Imagine 3D ray-tracer programmal (ami valós fénykövetést számolt, a textúrákat pl. króm, üveg, stb. és ezek tükrözési, fényáteresztési, fénytörési, stb. tulajdonságait figyelembe véve valósághű képet alkothatott - órák-napok-hetek kérdése volt csupán mire kiszámolta a gép) , látja, hogy nem ugrottunk hatalmasat azzal, ha az egyre kevésbé szögletes objektumokra egyre nagyobb felbontású bitmap-eket feszíteni tudó kártyákat lehet kapni, amik lassan eljutnak oda, hogy nem reccsennek bele, ha az elnagyolt árnyékokat a fényforrás elhelyezkedése szerint rajzolják ki. Messze még mikor egy vidkártya ray-trace módban valós időben le tud számolni a ma használatos játékfelbontásokban 60 FPS-t, valódi fizikával spékelve...

arty
(senior tag)
te nagyon el vagy tévedve 
a COJ a maga idejében grafikában ugyanugy bebüntetett mindent, mint a crysis ma. viszont gyengébb gépen is elment, a krizissel ellentétben
használt uj technikákat (sm3.0!), a krizissel ellentétben (kamu dx10, ugyanmár...)
remek játék volt, zseniális történettel és tartalommal, a krizis viszont játékként nulla, szép a dzsungel meg a hajo és ennyi az egész, nincs történet. jade, jönnek az idegenek és lenyomjuk őket 
a COJ nem mai játék, Te komolyan csodálkozol, h MA inkább a krizis topik pörög???
és ebből még következtetéseket is levonsz? 
az hogy megkérdezem, hogy milyen játékkal tolja az nem off, mert abból lehet tudni pl hogy a G92 architektúra az elvárásainak mennyire felel meg. sőt még a felbontás is nagyon fontos, lásd 88GT-256-os érvágást.
senkit nem tartottam dedósnak, te kezdted el a személyeskedést és "buta neagyisten hülye" szavakat használni.
extra

KTompi
(fanatikus tag)
512-es GTS-t... vagy 3870x2 ATI-t (ez azért gyorsabb). Vagy, ha sokra vágysz, akkor 3x8800Ultra SLI...
Lehet, hogy régen a CPU-kat benchmarkolták így, de nézd meg mit tud a CPU-d pl. 3DMark2K6-ban... A Q6600-am nem megy 2fps fölé (3600MHz-en), jelentősen kisebb felbontásban, mint amit a videókártya kiköp magából... Meg azért pl. a Crisys árnyékszámítása nem olyan rossz... persze nem raytrace, de jelenleg nincs (és a közeljövőben nem is lesz) sem olyan CPU, sem olyan GPU, ami megközelítené valós időben a 60fps-t akár 1280x1024-ben. Ja, és kíváncsi lennék, hogy az említett Amiga pl. hány hét alatt számolná ki egy képkockáját akár a Crisysnek (amit ugye sokan köpködnek, mert nincs igazán olyan hardver, amin tökéletesen futna, beleértve a 3x8800Ultra SLI-t is) 
KTTech névre váltottam...

szlaszlo77
(újonc)
Témába is vágva:
Az én 512-es GTS-em a már megszokott módon bios cserével kezdte pályafutását, ahogy anno a többi nv és ati kártyám (9700, 6800GT, x1950pro), ahol kapott egy pici mem órajel növelést és a venti fordulatát is megemeltem 66%-ra. Így picit hangos, de 70-80 fok helyett 50-60 a maximum amire melegszik. A gpu órajelét nem piszkálom, nincs értelme: ha valaki figyelte, akkor a régi időkben is észrevette, hogy a szűk keresztmetszet mindig a memória. Az újabb kártyák sem lennének annyival gyorsabbak, ha a régi gpu-k ugyanolyan ramot kapnának. Talán ezért is nincs ram foglalat a vidkártyákon... 

arty
(senior tag)
PhysX (fizikai motor) támogatás a Geforce8-akhoz [link]

Cyberbeni
(őstag)
akkor futtass le vmilyen global illumination-ös tesztprogit nv és ati rendszeren (persze dx10-es kari+vista alatt)
http://rapidshare.com/files/92010637/global_illumination.rar.html
[ Szerkesztve ]
vízhűtéses bazárom: http://href.hu/x/6cvd

KTompi
(fanatikus tag)
Akárcsak az ATI kártyáit 
[CoJ - G92-GTS] (hirtelen ezt találtam, még régi nVidia driverrel)
De a Global Illumination a DX10.1-ben jött be, azt tényleg nem támogatják (csak az ATI-k, 3850/3870) még sem a játékok sem az aktuális Windowsok (majd ha hivatalos lesz márciusban a Vista SP1, onnan lesz támogatása is, játékok meg kb. 1 év múlva).
KTTech névre váltottam...