Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G92 (8800 GS/GT/GTS) (kiemelt téma)

(#40001) AMD X2 válasza Womb (#40000) üzenetére

AMD X2
(őstag)

250 GTS = 9800GTX+
Tehát bőven jobb. Ha felkínálják rögtön hozd el! Csak jobban jársz.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#40002) Womb válasza AMD X2 (#40001) üzenetére

Womb
(senior tag)

A 250-est csak én gondoltam hasonlónak, de ezek szerint sokkal jobb mint a 8800gts.
Melyik van pariban a 8800gts 512-vel?
Csak hogy ne érezzem magam átvágva, ha választásra kerül a sor.

[ Szerkesztve ]

(#40003) AMD X2 válasza Womb (#40002) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Ahogy elnéztem a mostani kínálatot nincs igazán megfelelő utódja.
240-es azért valószínű gyengébb , inkább picit fizess rá a 250-re és jobban jársz.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#40004) Neoteric válasza Womb (#40002) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

8800GTS 512 ~ 9800GTX ~ 9800GTX+ ~ GTS 250
ATIban kb a 4850 van ilyen szinten, hol ez, hol az tesz rá a másikra pár %-ot, játéktól függően.

mod: mellesleg nekem is a napokban vágódott haza a memó a GTSen, csak nekem gari már nincs rajta..

[ Szerkesztve ]

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#40005) Womb

Womb
(senior tag)

Köszönöm a válaszokat, uraim.
Most egy ATI 4770-es használok helyette, de sajnos jobb az 512-es, már csak játékok nVidia támogatása miatt is. Az ATI-hoz ilyen fix kell, olyan patch kell... hiába előremutatóbb a technológiája, még mindig a Geforce-okkal garantált a sima játék.

(Neoteric, király az Ahmed-ed :) )

(#40006) Lui76 válasza Neoteric (#40004) üzenetére

Lui76
(őstag)

Ezek ennyire hullanak?
Gyári hűtésed volt?

www.kezmuveskeramia.hu

(#40007) Neoteric válasza Lui76 (#40006) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

2éves a kártya, abból 1évet ment alaphűtővel, 1et meg AC TwinTurbo-val.
Előző tulaj tuningolta picit, de amióta nálam van nem volt húzva. (másfél év kb)

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#40008) AMD X2 válasza Lui76 (#40006) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Mikor ezek kijöttek kellett a memóriákat az elméleti max-ra húzni , hogy ne fogják vissza a GPU-t. Ha valami nincs teljesen rendben a memóriákkal akkor kezdhetik bedobni a törülközőt.
Lesz ezekből még több hibás is. Persze azért amennyi GTS van a gépekben azért is találunk több hibásat, de nem lesz mind rossz.

(#40009) elfelejtette válasza AMD X2 (#40008) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Ajaj...
Akkor a ramokat inkább ne piszkáljam? Anno mikor 2007 decemberében megvettük a Gigabyte karit Pegazustól, akkor egy próba erejéig feltoltam a GPU/Shader órajelet 650/1625-röl 756/1890-ra, és terhelve sem ment 70 fok fölé. Akkor vissza is raktam alapra, mivel az E2180 miatt nem gyorsult semmit a rendszer, és húzva azóta sem volt. A ramok órajelét nem próbáltam emelni, alap 1940MHz.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#40010) AMD X2 válasza elfelejtette (#40009) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Nem lesz ez általános azért!
Nagyon fontos a rendes hűtés ezeknél a kártyáknál.

(#40011) danati válasza elfelejtette (#40009) üzenetére

danati
(senior tag)

2007 decemberben vettem meg a kártyát. Azóta a memót folyamatosan 2100Mhz körül használom, eddig semmi baja nincs.

(#40012) Womb válasza danati (#40011) üzenetére

Womb
(senior tag)

A cuccos leírásod alapján vízzel hűtöd, nem?

(#40013) danati válasza Womb (#40012) üzenetére

danati
(senior tag)

Csak pár hónapja van vízzel hűtve a gép, a vga pedig kb 1 hónapja van vizezve, eddig gyári hűtővel ment.
Ekkor cseréltem le rajta a hűtést.

[ Szerkesztve ]

(#40014) Womb válasza danati (#40013) üzenetére

Womb
(senior tag)

Értem, de a 8800gt-nek mind a memória, mind a GPU alacsonyabb órajelen jár, tehát sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy a referenciahűtés elégtelen működése miatt tönkremenjen...ráadásul Gainward.
Nem így a Gigabyte 8800gts 512-m. Sajnos ebbe a pici üzletbe ahova járok, nem az első gts, amit bevittek memória elhalálozás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#40015) danati válasza Womb (#40014) üzenetére

danati
(senior tag)

Lehet hogy magasabb feszültséget kapnak a memók a 8800GTS-en ezért több a memó halál. De a hűtés viszont jobb a ref gts-en mint a ref gt-n, szal egyebet nem tudok elmondani. :DDD

(#40016) buherka

buherka
(PH! kedvence)

Skacok...

Lehet, hogy megvennék a kártyám. Galaxy 8800GT 512-es. Még az első szériás Cooler Master hűtős.

Viszont már egy Zalman VF1000-es van rajta...

Mit kérhetek érte? :U

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#40017) jancsiii válasza buherka (#40016) üzenetére

jancsiii
(kvázi-tag)

Én a gyári "dobozos" hűtős galaxy gt oc-t (g92,512mb)-at vettem 2 hete 15-ért,a zalmant 10k most újjonan,minimum 20-ért el lehet adni de a vevőtől is függ ,hogy mennyire van képben én rásóznám a gyári hűtővel 25-ért!:)

(#40018) buherka válasza jancsiii (#40017) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Hát a bátyámé lenne a kártya....és egyáltalán nincs képben hardver ügyileg.
De átverni nem fogom... :B

(#40019) jancsiii válasza buherka (#40018) üzenetére

jancsiii
(kvázi-tag)

1 értelmű én sem tenném.

(#40020) AMD X2 válasza buherka (#40016) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Azt azért látja , hogy nem gyári a hűtő és jobb teljesítményű a fent lévő.
Reálisan 20K még testvérek közt (PL. nálatok! ;] ) az eladási ára.
Extra hűtő nélkül valóban 15K a rendes ára.

(#40021) buherka válasza AMD X2 (#40020) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Okés...

Én is ennyire gondoltam. Tehát 20K a VF1000-el

Annak viszont örülök, hogy családban marad :B

(#40022) AMD X2 válasza buherka (#40021) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Legalább ha ne agy isten valami baja lesz eltudjátok intézni magatok közt!! ;]
De azért sok ideig megfelelő kártya az még az átlag usernek.

(#40023) may11 válasza buherka (#40021) üzenetére

may11
(kvázi-tag)

Nemrég láttam PH-n 8800GT vf1000-el 16-ba ment el. :Y

Mi ez az ANDROIDivitás!?

(#40024) danati válasza may11 (#40023) üzenetére

danati
(senior tag)

Nem 256MB-os volt az?

(#40025) may11 válasza danati (#40024) üzenetére

may11
(kvázi-tag)

512MB-os volt.

Mi ez az ANDROIDivitás!?

(#40026) danati válasza may11 (#40025) üzenetére

danati
(senior tag)

Akkor aki megvette jó üzletet csinált. Hacsak nem volt a kártyának valamilyen rejtett hibája.

(#40027) parker75

parker75
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Nekem 8800 GT -m van már 2 éve!
Semmi bajom nem volt még vele!
Mostanában a gépem olyat csinál, hogy játékközben leesik az fps-em! (mintha beszaggatna a játék--már visszább vettem a felbontást is de semmi változás)
Ezt okozhatja a videókártya ? Lehet , hogy haldoklik?Pedig most tettem rá egy accelero twinturbót :F
Vagy esetleg más hardver?
Esetleg valami egyszerű progit tudtok ajánlani amivel letudom tesztelni a kártyát?
Köszi

(#40028) may11 válasza parker75 (#40027) üzenetére

may11
(kvázi-tag)

Vga stability-vel letudod tesztelni a kártyát! Tedd oda pár órára. Vagy próbáld meg egy másik gépbe a kártyát ha ott is ezt csinálja akkor lehet hogy tudok neked segíteni. :)

Mi ez az ANDROIDivitás!?

(#40029) HaZsolt válasza parker75 (#40027) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Nézd meg FurMark-al.

Xtreme 3D Team Hungary

(#40030) Lui76 válasza may11 (#40028) üzenetére

Lui76
(őstag)

Miért ez milyen hibára utal ?

www.kezmuveskeramia.hu

(#40031) shteer válasza parker75 (#40027) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

win mikori?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#40032) may11 válasza Lui76 (#40030) üzenetére

may11
(kvázi-tag)

Hát így csak tippelni tudok... meg kellene vizsgálnom a kártyát.

Mi ez az ANDROIDivitás!?

(#40033) rapiddani válasza parker75 (#40027) üzenetére

rapiddani
(lelkes újonc)

Szia parker!

Nekem is 8800gt-m van, gyári hűtővel még, kb nekem is olyan idős lehet (most pasztáztam újra), és sajnos az utóbbi időben nekem is előfordult hasonló. Én túlmelegedésre gondolok,
nálam csak olyan játékban fordult elő, ami nagyon eszi (pl sacred 2 physx-el). Megakad a kép, beakad a hang, pillanatra képernyőillesztő kikapcs, majd vissza, és akad a játék. Ha hagyom pihenni (akár játékban) pár perc múlva ismét ugyanolyan jó mint előtte.

Nekem ez szerintem túlmelegedés, mert idleben (100% os ventivel) 45-48 fokos a kártya, játék közben igencsak megugorhat szegény (nem néztem még). De nem tudok vele mit kezdeni én sem. Ennél jobban nem tudom hűteni, hűtőt meg nem veszek már rá, mert várom az első fermiket, hátha van valami nekem való.

Gigabyte GA-P35-DS3 rev 2.1 | Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz (@3.2 GHz) | Asus Triton 88 | MSI GTS 450 OC 1GB | Corsair Dominator 2x2GB 1066MHz 5-5-5-18 | Asus A-55GA 550W | Windows 7 Ultimate 64bit

(#40034) jancsiii válasza parker75 (#40027) üzenetére

jancsiii
(kvázi-tag)

Nekem régebben voltak ilyen gondjaim 1x a vga driver sz@r@kodott máskor a ram-ok hülyéskedtek.Főleg akkor jöttek elő ezek a gondok mikor kijött egy új játék és neki estem...

(#40035) parker75

parker75
(lelkes újonc)

Hali!
Köszönöm a sok hozzászólást!
Egy kis segítség még , hogy kerek legyen a sztory!
2 rendszer van a gépemen (xp-win7--nov 22-én lettek telepítve)
Nvidia drivert most frissítettem.
Nemrégen vettem egy Logitech G500-as egeret--azóta jöttek elő a gondok--win7 alatt 40 az fps-em a 150 helyett! Viszont xp alatt nem láttam semmi romlást. De most már ott is leesik 50-60 fps-re! Hülyére fórumoztam magam az egérrel kapcsolatban--de ott azt mondták, hogy az egérnek semmi köze az fps-hez (persze driver nélkül is próbáltam)
Ezért gondoltam , hogy valami hardver lehet a baj így jött a Videókártyám előtérbe!
Tegnap felraktam a Furmarkot és pár óráig hagytam had nyuzza a vga-t!
3 óra után 67 fokos a kártya 50-ről indult -1650x1050 felbontásban
az extrem burning modot 20 percnél adtam rá (fórumtárs javaslatára), a minimum fps 18 volt grafikánál átlagban 30-40 fps volt. Ha levettem a grafikát akkor 500 fps ha a hátteret is megállítottam akkor 993 fps volt a legtöbb.
Még a történethez tartozik --FEAR Multit nyomok csak ami 2005-ös játék!
(AMD 5200+ proci ,Gigabyte alaplap, 2gb 800 mhz ram ,8800GT gigabyte)
És most végső tanácstalanságomban rendszert akarok telepíteni!!!!
Na asszem így kicsit kerekebb!
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#40036) parker75 válasza parker75 (#40035) üzenetére

parker75
(lelkes újonc)

Ismét!
Kijöttem a játékból mert qvára szaggatott -pedig az fps-em 70-80 volt :F
Azonnal ráadtam furmarkot és csak 14 fps-t mutat folyamatosan , ellenben tegnap este stabil 30-40 fsm-em volt!
Tutti a kártya haldoklik akkor :W
Ja és az egérnek tényleg semmi köze sincs hozzá--másikkal is kipróbáltam.
Üdv. Parki

(#40037) danati válasza parker75 (#40036) üzenetére

danati
(senior tag)

Nem lehet hogy vírusos a gép? Ismerősömnek is ugyan ezt csinálta a gépe, egyik napról a másikra belassult. Csinált rajta egy vírusírtást és valamennyit javult a helyzet, de teljesen csak a win reinstall oldotta meg a problémát.

(#40038) parker75 válasza danati (#40037) üzenetére

parker75
(lelkes újonc)

Hali!
Minden lehet , csak most nincs időm ujrarakni a gépem!
Adatmentés..stb
Meg a két rendszer miatt nem is olyan egyszerű.
Azért futtatok egy kézi vírusirtást.
Köszi

(#40039) Pyzoo válasza parker75 (#40038) üzenetére

Pyzoo
(tag)

Szia!
Nekem volt egy hasonló esetem. Ps2-es egéröl áltam át usb-sre x7-esre . PS2 egér eszközkezelőben eltávolít, usbs egér benyom driver-rel és anélkül is egyes game-ek beszaggatak ha a játékban simán körbefordultam. lehet hogy az egér (vagy USB nem tom pontosan) frissítési frekvenciája okoz gondot, hogy eddig 125mhz volt most meg pl 500. Ez csak tipp. Nekem reinstall után megoldódott a gond.

[ Szerkesztve ]

A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.

(#40040) screamy2

screamy2
(újonc)

egy kis helpet kérnék...
adott egy inno3D 8800gt
vmilyen oknál fogva nem tudom húzni a kártyát. minden rendben van a karival, nem hibázikn nem fagy, jó minden.
de ha mondjuk egy rivatunerrel akarok gpu-t és mem. órajelet emelni, beállítom az új emelt órajelet, majd apply és mindig visszaáll az alap, gyári beállításokra.
próbáltam más overclock progival, szintén ugyanez.
HELP! mi lehet a gond?

(#40041) Brumi˘ válasza screamy2 (#40040) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen driver van fent és melyik rivával próbáltad húzni?

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#40042) danati válasza screamy2 (#40040) üzenetére

danati
(senior tag)

196.21 driverrel ha jól tudom nem lehet tuningolni.

(#40043) Womb válasza Womb (#40002) üzenetére

Womb
(senior tag)

Két hete írtam az elhalálozott 8800GTS-emről nos, kicserélték.
Kaptam egy MSI GTS 250 512MB kártyát helyette.
Remélem, ez már nem száll el memória problémával.

(#40044) AMD X2 válasza Womb (#40043) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Nem is kellett ráfizetned?
Nagyon jól jártál vele!!

(#40045) Womb válasza AMD X2 (#40044) üzenetére

Womb
(senior tag)

Nem kellett ráfizetnem, nagyon korrektek voltak a srácok.

(#40046) AMD X2 válasza Womb (#40045) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Vannak még rendes boltosok!! :R

(#40047) Hawk1979 válasza screamy2 (#40040) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Tegyél fel másik drivert,de ha tudod is majd tuningolni, csodát ne várj, pont az Inno3d 8800gt az amit a legkevésbé lehet húzni a fórumos tapasztalatok szerint.
Így ha nem is megy feljebb,nem veszítesz sokat :DDD

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#40048) laca112

laca112
(újonc)

Sziasztok.
Le szeretném cserélni a kártyám (leadtek 8800gt) gyári hűtését valami hatásosabbra viszont
a házam 17 cm-es szélessége korlátozó tényező!
Mit ajánlotok? (nem arany áron!)
Előre is köszi.

(#40049) kpal válasza AMD X2 (#40046) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Ha szabad kérdeznem melyik boltban voltak rendesek ? Lehet onnan lenne jó vásárolni.

(#40050) AMD X2 válasza kpal (#40049) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Ő tudja!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G92 (8800 GS/GT/GTS) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.