Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Thusor #14194 üzenetére

    mennyit szánnál rá?
    a HD film, zene, és egyetem nem gond, ezt meg lehet oldani viszonylag olcsón. a játék problémás. ahogy szokták mondani: "kis játékhoz is ugyanolyan hardver kell, mint sok játékhoz". a játékhoz erősebb vga kell. márpedig azt 200ezer alatt felejtsd el inkább. de inkább olyan 300 körül lehet olyan gépet találni, ami új, minőségi, és erősebb vga-ja van. és ez a vga is nagyjából olyan erős lesz, mint egy asztali gépbe szánt 20-30ezer forintos darab.
    az a kérdés, hogy mit értessz pontosan játék alatt, mert ez egészen a pasziánsztól kezdve a Crysis-ig nyúlik, illetve azt, hogy mennyire magasak az elvárásaid a grafikát illetően.

    alibi56: videószerkesztéshez minek erős vga? inkább nagy vinyót (nem létszükséglet, utólag cserélhető), meg erős procit vegyél. a ram szintén fillérekért megtoldható. a 17"-os miért fontos? nehezen hordozható (inkább egyáltalán nem), és ráadásul ezeknek a gépeknek még a kijelzőfelbontása sem éppen jó ilyen fizikai átmérő mellett.
    akkor már inkább ilyesmit: [link], de szerintem laptop viszonylatban sokkal jobb vétel ez: [link]. illetve még esetleg jó válaztás lehet ilyesmi is: [link] (érdemes leglaább egy évvel bővíteni a garanciát, még úgy is belefér a 300e-be), vagy innen: [link] ami belefér (bár azért asis gépet óvatosan, a renew még mehet).

    Mosqu!to: az, hogy meggyűlt a rendszerrel a bajuk, az lehet sérült telepítő hibája is szerintem, vagy valami egyéb szoftveres probléma, végső esetben a vinyó. az mondjuk szerintem is elég hülye megoldás, hogy már a 6 cellás is kilóg (nekem a 6 cellás teljesen benne van a gépben, és a 9-es sem lóg ki ilyen bumszli módon...).
    a Quadro kártyákkal szerintem ez csak olyan urban legend, hogy ennyire profi alkalmazástól függenének. volt róla itt szó, hogy ezeket a kártyákat is meg lehet hajtni az alapjukul szolgáló goXXXX kártyák drivereivel, illetve, hogy végülis van-e egyáltalán hardveres eltérés a Quadro és a sima go sorozat közt, de nem emlékszem most pontosan a vita kimenetelére. (vagy keress vissz a topicban, vagy talán egy jobb memóriával megáldott topictárs beírja) a lényeg, hogy nem találkoztam még ilyen problémával, hogy valami nem futott volna vele, még linux alatt is simán megy.

Aktív témák