Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#47001) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok!

Mi a véleményetek a következő notebookról?

Dell Inspiron 1545 (Core 2 Duo T6600, 320GB HDD, 2 GB DDR2, ATI HD 4330 VGA, WLAN, BT, 15,6" kijelző, 6 cella akksi, 3 év gar )

(#47002) MSI52 válasza adm (#46999) üzenetére

MSI52
(fanatikus tag)

értem köszi! :R

Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#47003) MSI52

MSI52
(fanatikus tag)

Eheez mit szóltok: http://cgi.ebay.com/Sony-VAIO-VGN-PS640W-Pentium-M-1-6ghz-15-4-Laptop-/370416063882?cmd=ViewItem&pt=Laptops_Nov05&hash=item563e84958a#ht_2063wt_982

Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#47004) mg105

mg105
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

egy gyors kérdés: a hp G62-es szériájából csak ő fekete egyedül? [link] mire elég szerintetek ez a hardver?

köszi

(#47005) jokerman7

jokerman7
(lelkes újonc)

hello ez a notebookjó vétel 150k-ért?
[link]

"Majd megüzenem e-mail-en, ha eladtalak az E-bay-en" Punnany Massif

(#47006) MSI52 válasza MSI52 (#47003) üzenetére

MSI52
(fanatikus tag)

ja rájöttem ebbe rohadt régi fos processzor van...

(#47007) MSI52

MSI52
(fanatikus tag)

Új gondolat:

75000ft-ért max. milyen notebook-ot tudtok nekem ajánlani?
Feltételek: film nézés
régebbi game-k futtatása p. gta vice city
Egyéb programok használata: photoshop, maya stb.
Wifi
Akksi sokáig bírja
internetezésre

(#47008) mg105 válasza jokerman7 (#47005) üzenetére

mg105
(senior tag)
LOGOUT blog

durva vinyó van benne; 4 giga cache :DDD

(#47009) rakal válasza MSI52 (#47007) üzenetére

rakal
(senior tag)

Szia!
Szerintem neked inkább egy netbook lenne a legalkalmasabb a felsorolt paraméterek alapján.
Pl. egy bombajó ajánlat:
[HP_Compaq_Mini] 69900 KHUF,és új...

(#47010) nygaben

nygaben
(újonc)

Sziasztok!

Szokásos: filmezéshez, zenehallgatáshoz, nethez, msnhez, meg esetleg photoshophoz lenne szükségem egy notebookra. 150eFt-ot szánnék rá maximum, fontos lenne, hogy időtálló legyen, tehát ha el is avulna pár éven belül, azért még használható legyen.
Köszi a visszajelzéseket!

(#47011) negyedes válasza rakal (#47009) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

10" elvezetes a photoshop. :U

powerd by mango, no more droid

(#47012) haxxika válasza MSI52 (#47007) üzenetére

haxxika
(fanatikus tag)

Most adtam el egy olyan gépet ami még az mw2-t is vitte normálisan kompromisszumokkal(800*600, lowgraf), 75be ment el szal lemaradtál róla...

[ Szerkesztve ]

ASUS P5K PRO, Q8300, Sapphire HD5850 | MSI GT628X-486HU | LG Optimus 2X Gueste2X Hybrid CM7.2+Etana kernel @16GB MicroSDHC CL10

(#47013) Himym

Himym
(senior tag)

Sziasztok.

Látom jól elboldogultatok. :))
Megcsináltam az asztalimat notim úton van. :R
Át tom venni újra a szerepet.

MSi istenem milyen jókat nevettem. Még ilyet pls. :DD

(#47014) Saint_ válasza Himym (#47013) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

Át tom venni újra a szerepet.
:DDD

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#47015) Himym válasza nygaben (#47010) üzenetére

Himym
(senior tag)

Azt még áruld el, hogy van-e eredeti Win-ed amit a tonira tudnál-e rakni és még azt is mondd meg, hogy mennyire érdekel játék mert ebben az árkategóriában a játék nagyon felejtős. :(

Saint_: ez túlzás volt. :B sorry.

[ Szerkesztve ]

(#47016) HatakeKakasi

HatakeKakasi
(tag)
LOGOUT blog

sziasztok! szerintetek mi a legjobb 95 ből kihozható notesz?
Amit láttam apróhirdetésen mind GMA vga-s ami egy ratyi, vagy pedig NC szerinti class 4-es 5-ös.. Jó volna azért játszani is rajta...
Tudtok pár ötletet adni? Tippet? 2magos proci kéne legalább 2 giga ram, valami értelmes VGA, meg nem 20GB os vinyó...... :)

Nem fogsz belehalni, hogyha válaszolsz az üzenetemre...

(#47017) haligépezet

haligépezet
(újonc)

Sziasztok!
100K körül milyen gépet tudtok ajánlani? Internetezés filmnézés (semmi különösebb igényem nincsen a minőséggel kapcsolatban csak hogy menjen) egy kis szövegszerkesztés amire használnám. Előre is köszi.

(#47018) negyedes válasza HatakeKakasi (#47016) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

ha csak uj kell akkor felejsd el.

powerd by mango, no more droid

(#47019) Steve-0 válasza HatakeKakasi (#47016) üzenetére

Steve-0
(őstag)

Újan 113e-t:
[link]

| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |

(#47020) Zanik válasza negyedes (#47011) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Rá lehet kötni monitort, inkább a felbontás a para mint sem a méret!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#47021) mate_

mate_
(újonc)

Sziasztok!

Első laptopom megvételét tervezem, tapasztalatlan vagyok a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni.

Szeptembertől elsőéves építészhallgató leszek, ezért az alapvető funkciók (netezés, zenehallgatás, office) mellett a későbbiekben ArchiCAD-et is szeretnék használni (többnyire tanulásra), ezért nem szeretném, hogy 1-2 év után elavuljon a gép. Kb. 140-180 ezret szánnék rá, efölé nem nagyon tudok menni.

A témával kapcsolatban csaknem az összes hozzászólást végigolvastam, és többen írták, hogy a programhoz intel dual procival, nvidia videokártyával és 2-4 giga rammal célszerű rendelkezni. Nem tudom, ez mennyire kivitelezhető a fent említett árkategóriában, illetve tényleg szükséges-e ilyen konfiguráció, van-e olcsóbb megoldás, tanuláshoz elég-e gyengébb gép?

Ajánlották többek között a Toshiba L500-at (bár ez nem nvida-s) [link], illetve az MSI EX623X 080HU-t [link], ezekről mi a véleményetek? Más típusokat is javasoltak, de néhányan írták, hogy olyat nem érdemes venni a sis chipset miatt. Ez mit jelent?

A laptopot hordoznám is buszon utazáskor, szerintetek hány colosat éri meg használni? 15-16"? Illetve jó volna, ha külön monitorral is tudnám használni, bár ez nem elsődleges szempont.

Légyszi ajánljatok néhány típust, köztük valamivel olcsóbbakat is (140-150e körül)! Bocs, ha sokat írtam és előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.
Máté

(#47022) Steve-0 válasza haligépezet (#47017) üzenetére

Steve-0
(őstag)

Hi, ebben az árkategóriában ezeket a gépeket tudod megvásárolni:
MSI X340-411XHU ~ 95e (13,3")
MSI X600-238XHU notebook, fekete ~ 100e (15,6")

Esetleg használt garanciával rendelkező notebookok között nézelődj! Mivel a fent említett gépek anyagminősége nem a legjobb...

MOD:
Esetleg ez is szóba jöhet:
COMPAQ 610 NOTEBOOK (RENEW*) ~99e

[ Szerkesztve ]

| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |

(#47023) Steve-0 válasza mate_ (#47021) üzenetére

Steve-0
(őstag)

Hi, szobatársam is építészmérnöknek tanul, most árulom a laptopját mivel egyre komolyabb gépigényes feladatokat kap az egyetemen (3D-tervezés, teljes épület renderelése stb.) ami nem kicsit hosszú idő elvégezni egy laptopon... Nyári melóból meg az eladott laptop árából építünk neki egy combos PC-t.

(Beadandóit legtöbbször az én asztali gépemen végezte!)

Amit tudok ajánlani:
Erős asztali PC+netbook!

[ Szerkesztve ]

(#47024) tope válasza tope (#46992) üzenetére

tope
(őstag)

Valaki bólintson rá, vagy beszéljen le róla (ok új széria de megér ennyit maga a márka, paraméterei alapján ?)

http://prohardver.hu/tema/it_allast_keresek/friss.html#msg2

(#47025) adm válasza mate_ (#47021) üzenetére

adm
(őstag)

nem tudom mennyire nézted már a tantárgyakat. az első két évben főleg alapozó tárgyaid lesznek mint a matek, mechanika, ábrázoló geometria, jog, közgáz stb. szakmai tárgyaid is lesznek mint az épületszerkezettan vagy az épülettervezés, de ezeknél harmad évig csak kézzel rajzolt terveket adhatsz le. mivel egy jó vonalzó, párhuzamvonalzó, sablon és csőtoll készlet 30-50k, amit az első hónapban meg kell venned, így azt javaslom alaposan gondold át a vásárlást.

mivel ez a 140-180k-s kategória nem kifejezetten a strapabíróságáról és időtállóságáról ismert, így amire szükséged lesz egy átlag iroda számítógépnél többre (másod év vége) már bőven koros lesz, mire 3-4-5-öd évre valóban szükséged lesz a suli miatt a laptopra, addig a használhatóság határán lesz.

ha tényleg csak az alapvető funkciókat használod és nem játszol, akkor ezek az ötletem vannak:
1A, ennyit sem kell elköltened. veszel egy alap asztali gépet az összeg feléből a maradékot félreteszed.
1B, ha a mobilitás fontos, akkor veszel egy ~2 éves használt, de még mindig garanciás notit 120-130k-ért, a maradékot félre teszed és mire valóban szükséged lesz gépre veszel egy jobbat.
2. mégis veszel most egy laptopot és használod amíg tudod. esetleg ha nem zavar hogy használt, akkor körbe lehet nézni azok között is.
ha mindenképpen új kell az msi-t akkor is felejtsd el. potenciálisan úgy is akkor lesz vele baj amikor a legnagyobb szükséged van rá, az 1-1,5 hónapos szervizidőkkel alkalmatlan időhöz kötött feladatokra.
a toshiba jobb irány, az egész országban korrekt a szervizhálózata, ilyen téren biztos nem lesz vele problémád. az nvidia előny régebben volt jellemző (előfordult generációs különbség is), de ma és főleg kezdőként nem lesz egy atival sem hátrányod.

attól is függ, hogy mennyit utazol, de utazáshoz 13-14" körüli, asztali használatra 15-16". azt tudni kell azért, hogy most még tervezheted azt, hogy minden hétvégén hazamész vagy ha nincs fontos előadás akkor eleve otthon maradsz, de ha komolyan csinálod akkor nagyjából első év végéig kivitelezhető. utána örülhetsz ha havonta jutsz.

pecs2100.hu

(#47026) adm válasza tope (#47024) üzenetére

adm
(őstag)

ha intel a chipset és van rá 2 év toshiba garancia akkor annyit megér.

pecs2100.hu

(#47027) 3arnus

3arnus
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

és annak mit ajánltok aki info-t fog tanulni a jövőbe, de a szabad idejébe szeretné kiprobálni az ősszel kijövő új játékokat,gondolok a Cod7-re,meg NFS stb, és csak notebookban gondolkozok. árba meg max 800 eurót szánnák rá,pls adjatok már egy pár tippet,mert már olyan a piac hogy már nem tudok választani

(#47028) MikiASD

MikiASD
(kvázi-tag)

Sziaztok!
150-160e ft-ért kellene egy notebook filmnézésre netezésre és egy kis játékra cod 2, World of warcraft!
Egyelőre ezt nézegettem:
[link]

(#47029) tope válasza adm (#47026) üzenetére

tope
(őstag)

Köszi az Ámen-t, mondjuk eldöntötte az illető már hogy megveszi, de így nyugodtan teheti, mondjuk ha én is most vennék és nem tavaly, akkor én is vennék 1 ilyet. (Enyém ASUS K51AC-SX001D ha jól rémlik mondjuk az 115.000 volt)

(#47030) priest1117

priest1117
(újonc)

Hello

Két gépet néztem ki az igényeimnek:
Lenovo IdeaPad G560A és DELL Inspiron 1564

Nem tudok dönteni, mert a 1564-esről azt hallottam, h nagyon melegszik és hangos...
Meg miért van az, h más helyeken 194 ezernél kezdődik a 1564es kevesebb memóriával?
Lenovo-ról sokat nem tudok...

Melyiket válasszam?

(#47031) mate_ válasza adm (#47025) üzenetére

mate_
(újonc)

Köszönöm a gyors válaszokat. Az erős asztali gép adott, laptopot a mobilitása miatt szeretnék, többször utaznék is vele. Válaszaitokat olvasva tényleg ésszerűbb lenne egy olcsóbbat venni. Az elsődleges cél az, hogy tudjak rajta netezni, zenét hallgatni, de azért szeretném, ha hobbiszinten ArchiCAD alapokat is tanulhatnék rajta, már amennyire ezt az időm engedni fogja, illetve PC-n elkészített kisebb terveket tudnék vele megnyitni, esetleg kicsit szerkeszteni. Milyen típust/márkát érdemes választani szerintetek? Üdv. Máté

(#47032) adm válasza mate_ (#47031) üzenetére

adm
(őstag)

én nem feltétlen típust mondanék, hanem kategóriát. 14" körüli használt üzleti noti gyári garanciával, mint pl ez hp 6530b. 125k, 2 év hp garanciával, jó procival, matt nagy felbontású kijelzővel.

egyébként ez a "hobbi szinten tanulgatom az archicad-et első évben" ez majdnem akkora illúzió, mint a "majd notin fogok jegyzetelni". ha csak nem szakközépből mentél vagy nincs építész ismerősöd, akkor először meg kell tanulnod az alapokat. az épületszerkezeteket, a terv részeit, a rajzi szerkesztéseket. ezért nem is kezdik el oktatni másod év (második féléve) előtt a programokat. ugyanis nincs értelme. de ahhoz ameddig eljutnak 1 esetleg 2 félév alatt arra bőven elég egy sokéves irodai szintű gép is.

pecs2100.hu

(#47033) tb008

tb008
(újonc)

Helló!

80'000ft-ig tudtok ajánlani valamilyen laptopot /vagy netbookot/,amin lehet filmet nézni,netezni és megy rajta egy-két régi játék?
Ahogy utánaolvastam a netbook nem igazán alkalmas játékra,de szerintetek egy ilyen?

Köszi előre is!

(#47034) Drughi válasza tb008 (#47033) üzenetére

Drughi
(senior tag)

a notebook sem alkalmas játékra, nemhogy a netbook.
Felejtsd el.

Windows 8 CP user

(#47035) slayerfree

slayerfree
(újonc)

Sziasztok!

Két laptop között vacilálok, mindkettő Lenovo, az egyik egy Thinkpad Edge 14-es:

http://www.ipon.hu/webshop/product/lenovo_thinkpad_edge_nue6lhv_ts_piros/140284

Vagy a Thinpad SL 510:

http://www.ipon.hu/webshop/product/lenovo_thinkpad_sl510_nsl99hv_win7hprem/152680

Vélemények, ki mit hallott, kinek milyen tapasztalata van?

Esetleg másik gép max 185.000-ért? (Kizárva: Fujitsu-Siemens, LG, Panasonic, Samsung, Toshiba, MSI)

Köszi előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#47036) Drughi válasza slayerfree (#47035) üzenetére

Drughi
(senior tag)

Mire kell?

Windows 8 CP user

(#47037) slayerfree válasza Drughi (#47036) üzenetére

slayerfree
(újonc)

Otthoni használat: net, filmek, office, néha esetleg játék... lényeg, hogy gyors legyen és 3 év múlva is megbízhatóan működjön.

(#47038) HatakeKakasi válasza Steve-0 (#47019) üzenetére

HatakeKakasi
(tag)
LOGOUT blog

ez nagyon gyenge gép.. :)
Használtan akarok! Ennél azért jobbak kijönnek használtan, olcsóbban :)

Nem fogsz belehalni, hogyha válaszolsz az üzenetemre...

(#47039) werszomjas

werszomjas
(őstag)

Sziasztok!

Laptopot akarok venni, 70.000ft-om lenne ra.

ezt néztem ki

főleg a processzor érdekel, annyi féle van, kicsit elvesztem bennük.

core2duo T5450-1,66GHz/2mb----ez szerintetek jó?

vagy mit ajánlotok?? :R

Esetleg ez jobb választás??

[ Szerkesztve ]

Elado dolgaim, nem csak hardver: Hazimozi, HI-FI, Hangfalak, Laptop, Ajándékok, AutoHifi, stb nézd meg: http://href.hu/x/794y

(#47040) zodo

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Munkatársam szeretne az év vége felé venni magának egy nagyobb ill. a gyerekeinek két kisebb kijelzős laptopot, de egyikünk sem ért a notis hardverekhez, stb.

Milyen márkát, típust ajánlanátok ?

Magának (nagyobb kijelzős, kb. 15" vagy fölötte, ha belefér) egy olyat szeretne amin főleg filmeket nézne, online is.
Ki lehessen küldeni a képet az Lcd Tv-re ill. a sok pont egyes hangot az erősítőre.
Keret, kb. 150k

Kisebbek ( ezek talán 10" -ak) csak netezés, irodai alkalmazások, zenehallgatás célokra kellenének.
Keret: kb. 70k /db
Gondolom a vezeték nélküli kapcsolat, bármelyiknél megoldható akár egy adapterrel.

Esetleg az is elegendő lenne, ha valaki leírná, hogy mi az a minimum hardver szükséglet ami elegendő az akadás mentes filmnézéshez.
Melyik gyártó vagy típus kerülendő.
Mire érdemes figyelni a kiválasztás során. pl. kijelző tulajdonság
Szóval minden hasznos infót szívesen venné(n)k.

(#47041) MSI52 válasza rakal (#47009) üzenetére

MSI52
(fanatikus tag)

A netbooknak kicsi a kijelzője az nem jó sajnos azért mondtam, hogy legyen 15.4"...:(

(#47042) MSI52 válasza haxxika (#47012) üzenetére

MSI52
(fanatikus tag)

Szia milyen notebook volt az amin elment az mw2? O_O

(#47043) tope válasza tb008 (#47033) üzenetére

tope
(őstag)

Ilyen összegért használtan kapsz esetleg ha kifogod (netbook-on meg ne akarj játszani)

"Játékos" laptop meg 150.000 Ft-nál kezdődik, amin már lehet valamennyire játszani, bár kérdés kinek mi számít játéknak (integrált videókártyás laptopok (150 alatt) nem játékra valóak)

(#47044) haxxika válasza MSI52 (#47042) üzenetére

haxxika
(fanatikus tag)

MSI EX600 - 056HU, igen most az jön h az msi ennyire gagyi de nekem bejött a gép :) Szervizet imádjuk és legfőképp a ventillátorát :D

És nesze egy kis ízelítő hogy ment el azon a laptopon, soz hogy nincs hang csak az x-fire így vesz fel:
[L=http://www.xfire.com/video/18eb74/]

[ Szerkesztve ]

ASUS P5K PRO, Q8300, Sapphire HD5850 | MSI GT628X-486HU | LG Optimus 2X Gueste2X Hybrid CM7.2+Etana kernel @16GB MicroSDHC CL10

(#47045) haxxika válasza haxxika (#47044) üzenetére

haxxika
(fanatikus tag)

Akkor csak linkként lesz benyomva mer nem enged szerkeszteni
video
Felbontás 640*480 volt alacsony grafikán, csak az xfire meg a felébe vette tehát azért is elnézést érte :D

[ Szerkesztve ]

(#47046) haxxika válasza zodo (#47040) üzenetére

haxxika
(fanatikus tag)

A nagyobbra esetleg egy ASUS nemrossz sztem, supportot ott nem tudom annyira(asszem szlovák avgy cseh), Vagy még a normálisabb kategóriába sorolható Dell, Toshiba vagy HP. A kisebbnek meg.... Nővérkémnek van egy MSI U100, semmi baja nincs, teljesen jól megy, filet is lehet rajta nézni(kicsi képernyő, nagyitoval se rossz... ) a többit meg sztem a többiek majd véleményezik.

(#47047) zodo válasza haxxika (#47046) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi a gyártói listát, de konkrét típusoknak jobban örültem volna.

Netbook-ot néztem már, de az a megjelölt kb. 70k-s keret, lehet kevés lesz ahogy elnézem.
Mondjuk egy Dell Inspiron Mini 10v Ice Blue beleférne. Egy ilyesminek, biztosan örülnének a tizenéves lányai.

szerk:

Notebook témakör. Dell Inspiron N5010 Peacock Blue már alkalmas a fentebb leírt követelményekhez?

[ Szerkesztve ]

(#47048) haxxika válasza zodo (#47047) üzenetére

haxxika
(fanatikus tag)

Pont arról a dellről van személyes tapasztalatom mivel van 1 a családban, édesanyumé ugyanebben a színben, nővérkének meg a rózsaszin u100 :D. Teljesen jó gép, kicsit furcsálom a teljesitményét, mintha másabb lenne az u100-hoz képest de sztem nicns különbség. A képernyő jó mert simán lehet szélesképernyős filmeket nézni(HD-val óvatosan). Nagyon jó kis gép, touchpadot meg kell rajta szokni egyébként semmi más, ajánlani tudom.

[ Szerkesztve ]

(#47049) zodo válasza haxxika (#47048) üzenetére

zodo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

" touchpadot meg kell rajta szokni "

Ezt, hogy értsem?

Mondjuk, szinte sosem használtam még touch padot. Ezek közt is van különbség?

(#47050) haxxika válasza zodo (#47049) üzenetére

haxxika
(fanatikus tag)

Ezen nem olyan a touchpad mint a többin. A gombok is érintőfelületesek de le kell őket nyomni tehát ezért másabb de használható, különböző módokon is lehet görgetni ami jobban jön ilyen helyen mert eléggé kevéske.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.