szerintem egy notit általában jóval közelebbről nézel, mint egy asztalit. 14 illetve 13-on általában ua-t a felbontást kapod, közelebbről nézed, a hasznos felület kb. ua., ergo nincs szükség arra, h asztali méretben gondolkodj. szerintem a 14" környéke, ami még könnyen hordozható laptop, és bármit kényelmesen meg lehet rajta csinálni.
volt szerencsém (vagy szerencsétlenségem
) szinte minden mérethez wide és xga 10"-tól egészen a 17"-ig. többet huzamos ideig használtam. ha tömegközlekedve és csomó más cuccal együtt akarod használni, nagyon nem mindegy azért a méret, meg a tömeg. thin and light 13,3" után a múltkor gatyába kellett ráznom egy thinpad r61-et. majd kitört a nyakam, ha a szokott közelségben tartottam, a ölem is elfáradt. arról nem is beszélve, h ua-ba a táskába alig fért el, amiben a kisebb lapos csúszkál.
renew: [link] annyira nem egyszerű a helyzet, ahogy írod, de valami hasonló. jogilag és garanciálisan újak. nekem igazából csak a bill-el van gondom. meg azért az a lapost valamiért csak visszavitték, vagy javították.
egyébként van valamilyen járvány? mert nem merek távolabb menni 10 m-nél a kétbetűstől. még jó, h ott is van wifi 
[ Szerkesztve ]
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.