Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#43001) Le Freeman

Le Freeman
(lelkes újonc)

Sziasztok, itt még nem láttam, hogy lett volna róla szó de véleményeket kérnék erről:

SONY VAIO VPC-EB1S1E
(http://www.sonyszalon.hu/vpceb1s1ewi.html)

Igazából játékra kéne, kicsit filmnézésre, zenehallgatásra.

Köszönöm!

Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket.

(#43002) avman válasza CHIPman (#42999) üzenetére

avman
(őstag)

egymagvas, vagy kétmagvas? mert a kétmagvassal is már majdnem necces a 720p. vga 4500mhd? mert az elvileg támogatja az x264 lejátszását mpc-hc alatt... a gyakorlatban nekem erős fenntartásaim vannak vele, a képminőség sokszor hagy kívánnivalót maga után.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#43003) CHIPman válasza avman (#43002) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egymagosra gondolok. Azt mondogatják, hogy Atomon is elszaladgál a 720p, akkor ez valótlan?
Alternatíva esetleg jó akksis netbookban? 3G modem nem hátrány, de megleszek nélküle.

[ Szerkesztve ]

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#43004) avman válasza CHIPman (#43003) üzenetére

avman
(őstag)

az atomok tudnak ht-t, ez egymagoson 2 szálat, két magoson 4 szálat jelent. szerintem a kétmagos esetleg tudhat alacsonyabb bitrétes mellett, valamilyen nem túl durva profilút.
igazából win7 alatt az inteles vga-val, mostani scene bd rip 720p cuccokkal már nem látok komoly problémákat, hdtv rip sorozatoknál gyakoribb a fosabb kép. és az mpc-hc is egyre fejlődik. h264 szabvány blu ray anyagokat meg röccenésmentesen játszik, szép képpel-.

[ Szerkesztve ]

(#43005) CHIPman válasza avman (#43004) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen géped van? Az említett MSI 2 maggal?

(#43006) avman válasza CHIPman (#43005) üzenetére

avman
(őstag)

volt acer 3810 timeline-om, core solo-val. majdnem ua., és csak kicsit más csomagolásban. meg a proci valamivel erősebb volt. most egy 5310m probook van normális procival. nekem is bejön az a fajta dizájn-
ha valóban kell a 7 óra üzeimdő (ha jól tudom az msi-nek is kb. annyi), és bejön az dizájn, és kb. 100k van rá, akkor jó választás ez, vagy egy 3410.
netbook felejtős, hosszú üzemidővel és normális méretű kijelzővel ennél csak drágábbak vannak.
a procival el lehet lenni hétköznapi használatban, de komolyabb flash már megfogja.
most nézem, ennek nincs ennyi üzemideje. 3 óra körül van. pfúj. utána kéne nézni az acer 3410-nek.

[ Szerkesztve ]

(#43007) CHIPman válasza avman (#43006) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, a 3410 kicsit drága. Akkor inkább HP 311c N280-nal meg ION-nal.
Néztem az ASUS 1005PE-t, 12 óra netezős üzemidő w7-tel nem gyenge. 250GB HDD van benne, lescserélem az 1GB-os modult kettesre, és máris ott vagyok, ahol az msivel, csak hosszabb akksival meg kisebb kijelzővel.

(#43008) avman válasza CHIPman (#43007) üzenetére

avman
(őstag)

3410 99-ért van az aprón, új, számlával. pm-ben, ha nem találod, elküldöm. ugyan nem ismerem az eladót. 6 cellás akkuk, 7 órát elmennek valós használat mellett.
használtál már netbookot 10"-al? én max 2 órát tudnám használni, utána már fizikai fájdalom. nem 12-őt. ami szerintem a valós használatban max 9-10 lehet.

[ Szerkesztve ]

(#43009) CHIPman válasza avman (#43008) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teszt alapján mondtam a 12 órát, 70%-os fényerő, wifi be, kiegyensúlyozott energiagazdálkodás.

(#43010) .:ZS:. válasza .:ZS:. (#42978) üzenetére

.:ZS:.
(tag)

nincs ötlet senkinek?

A sebesség élvezet! Nyomd a gázt és élvezd az életet!

(#43011) tankagogy válasza .:ZS:. (#43010) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

Hp Pavilion DV 5-7 et ajánlom! IBM Thinkpad egyetemre jó és a s tapát is bírja! dell studio vagy vosto! DEll, HP, IBM ből szinte mind1 milyet veszel mindegyik jó!

HP
hp2

dell[link]

IBM

remélem segítettem!

de itt is körülnézel és belinkelsz megmondják hogy jó e vagy nem!:R

[ Szerkesztve ]

Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

(#43012) avman válasza .:ZS:. (#42978) üzenetére

avman
(őstag)

ha gyakorta cipeled, akkor miért 15"? 13-14? mert 13-ban ennyi pénzért van renew 5310m. 14-ben meg elitebook is, egy picit drágábban szokott akadni. utóbbi nagyon tuti választás. persze, ha nem zavar h nem magyar a bill és átmatricázod. de asszem 15k körül egyébként cserélik is.

[ Szerkesztve ]

(#43013) tankagogy válasza avman (#43012) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

vagy apple macbook is van 150 ért! az könyű kicsi jó viszont meki! :R

Bin Ladent Barca mezben lőtték le... EZért most nem lehet tudni hogy meghalt vagy színészkedik!:D:D

(#43014) .:ZS:. válasza avman (#43012) üzenetére

(tag)

Azért kéne a 15"-ös, mert azok mellett hogy vinném egyetemre, az asztali gépet is szeretném kiváltani vele, azt odaadni ősöknek és 15"-nál kisebb már kényelmetlen lenne itthon hosszabb használatnál.

Nem egészen vagyok tisztába ezzel a renew fogalmával. Ez használtat jelent amit felújítanak és újra eladnak, mert ha erről van szó akkor első notinak inkább szeretnék újat. Biztos jók ezek is, de ezekbe inkább némi tapasztalattal vágnék bele

(#43015) .:ZS:.

(tag)

Nah most már abba hagyom itt az oktalan faggatózást, szinte minden ismerősöm Dell-t javasol, itt is említettétek már szóval már csak egy kérdés maradt. A lejjebb írottak ismeretében szerintetek melyik éri meg jobban:
ez
vagy
ez

[ Szerkesztve ]

(#43016) avman válasza .:ZS:. (#43014) üzenetére

avman
(őstag)

szerintem egy notit általában jóval közelebbről nézel, mint egy asztalit. 14 illetve 13-on általában ua-t a felbontást kapod, közelebbről nézed, a hasznos felület kb. ua., ergo nincs szükség arra, h asztali méretben gondolkodj. szerintem a 14" környéke, ami még könnyen hordozható laptop, és bármit kényelmesen meg lehet rajta csinálni.
volt szerencsém (vagy szerencsétlenségem :DDD ) szinte minden mérethez wide és xga 10"-tól egészen a 17"-ig. többet huzamos ideig használtam. ha tömegközlekedve és csomó más cuccal együtt akarod használni, nagyon nem mindegy azért a méret, meg a tömeg. thin and light 13,3" után a múltkor gatyába kellett ráznom egy thinpad r61-et. majd kitört a nyakam, ha a szokott közelségben tartottam, a ölem is elfáradt. arról nem is beszélve, h ua-ba a táskába alig fért el, amiben a kisebb lapos csúszkál.
renew: [link] annyira nem egyszerű a helyzet, ahogy írod, de valami hasonló. jogilag és garanciálisan újak. nekem igazából csak a bill-el van gondom. meg azért az a lapost valamiért csak visszavitték, vagy javították.
egyébként van valamilyen járvány? mert nem merek távolabb menni 10 m-nél a kétbetűstől. még jó, h ott is van wifi :DDD

[ Szerkesztve ]

(#43017) tankagogy válasza .:ZS:. (#43015) üzenetére

tankagogy
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem a studiot vedd!

(#43018) Tyren

Tyren
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van valakinek tapsztalata Lenovo EDGE / Sony VAIO Y / HP 5310m-mel kapcsolatban?
E három gépen gondolkozom és per pillanat még nem tudom, hogy melyik lenne a tuti választás.
Előre is köszönöm!

''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

(#43019) CHIPman válasza avman (#43008) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megtaláltam. Jó cucc, de nem fog akadni a win? :DDD A 720p akkor teljesen reménytelen?
Amúgy ódzkodom az Acertől, szánalmas a szervizhátterük állítólag. Esetleg más alternatíva? :)

[ Szerkesztve ]

(#43020) ro_bert17 válasza Tyren (#43018) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Nem mindegy, hogy melyikből melyiket nézed. A sony nagyon jó gép. Teljesen rendben a minőség, de szerintem picit túl van árazva. És mindent drágán fogsz majd kapni hozzá később. Az edge-ből az AMD-s felejtős. Az inteles abszolút jó, viszont relatíve rövid az akksi ideje. HP-ből meg vannak renewek jó áron.

(#43019) CHIPman: azért az túlzás, hogy acerek szervízháttere szánalmas. Max. kicsit hosszabb idő, brün miatt.

[ Szerkesztve ]

Szegeden nagyon olcsó 1,5 szobás lakás kiadó június 1-től.

(#43021) etzel007

etzel007
(újonc)

Sziasztok!
Új lapitopi vásárlás előtt állok és érdekelne h milyet tudtok javasolni nekem? 130-145k max
Játék, film, zene, letöltés.. egyszóval mindenre kellene

Eddig amit én elfogadhatónak találtam minden szempontból az ez: http://www.chipland.hu/termekek/ACER-NOTEBOOK-AS5536-644G25MN-15-6-CB-AMD-Athlon-QL64-2-1GHz-2x2GB/021335/

Köszi a segítséget:)

(#43022) avman válasza CHIPman (#43019) üzenetére

avman
(őstag)

a szervizháttér jobb, mint az msi-é. hozzák-viszik, átlag 2, max 3 hét. persze szélsőséges esetek becsúsznak. az msi szerintem semmivel sem jobb, mint az acer.
720p egyáltalán nem reménytelen. kell hozzá a media player classic home cinema, egy kis állogatás és az esetek 99%-ban megy a hd anyag, háromnegyedrészt hibátlanul. a maradékban meg kis pixelesedés, hártyásodás előfordul, de egyre kevésbé jellemező-
ha aprón veszed, akkor azért az eredeti acer garjegyre kérdezz rá. én pl. nem kaptam, de nem volt gond, ahol vettem, kiemelt acer partner. telepítés után beregel, oszt annyi-
az ulv proci nem egy sebesség bajnok, jól el lehet vele lenni, de semmi több. youtube 480p, oszt felette kuss. komolyabb flashtől meghal. bár most már állítólag arra is lesz hardveres vga gyorsítás, mint az x264-re.

[ Szerkesztve ]

(#43023) zsolesz12

zsolesz12
(újonc)

Újra feltenném az előző kérdésemet. Légyszi segítsetek. Már hetek óta vacillálok, hogy melyiket vegyem. Én a HP- vel szemezek a szervízháttér miatt, de nem biztos, hogy jó döntés lenne. Netre és filmnézésre használnám leginkább.

[Előző hsz]

Köszi!

(#43024) avman válasza zsolesz12 (#43023) üzenetére

avman
(őstag)

a legjobban úgy jársz, ha fogod, bedobod a kalapba az acert, a hp-t, meg az asust és kihúzol egyet. :DDD
amúgy meg asus amd, én kiejteném.
marad az acer meg a probook. az acerben lévő proci nem celeron, vagyis van speedstep. hosszabb akkuidő és lehet h halkabb (de közel sem biztos) meg több a ram.
probookot tapiztam, szerintem vállalható, ennyi pénzért. az acer vonal is feljövőben.
szóval dobd be egy kalapba és húzz ki egyet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#43025) zsolesz12 válasza avman (#43024) üzenetére

zsolesz12
(újonc)

:R Köszönöm szépen! Ha hihetetlen is, de sokat segítettél! :R

(#43026) CHIPman válasza avman (#43022) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R
Az Atomok(N2x0, N450) HD illetve YT HD(mindkét esetben 720p) lejátszásban hogy jeleskednek az ULV-hez képest?

[ Szerkesztve ]

(#43027) avman válasza CHIPman (#43026) üzenetére

avman
(őstag)

a régebbi széria ugyanúgy összefossa magát. az újak meg nem tudom, nem volt szerencsétlenségem hozzá. szerintem hasonlóképp megfogja.
én egyébként 2 magos ulv alatt nem kezdenék semmivel, de gondolom megvannak az anyagi korlátok. esetleg valami használt üzleti széria, még legalább 1 év garral, valami megbízható forrásból.

[ Szerkesztve ]

(#43028) CHIPman válasza avman (#43027) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Középsulis koliba kéne, és nem arról vagyok híres, hogy a cuccaimat úgy össze tudom pakolni, ahogy előtte volt, így a notinek minél kisebb helyet kéne foglalnia. 13" már sok szerintem. Az állításodat YT HD-ra, vagy sima mkv-ra(is) mondtad?

(#43029) CHIPman válasza CHIPman (#43028) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...13" már sok szerintem, de ettől függetlenül jöhetnek akár nagyobbak is épeszű áron és jó akksival.
Acer 1810-et nem lehet valami spéci helyen olcsóbban kifogni számlával, garival?

(#43030) kismarton

kismarton
(újonc)

Sziasztok újból megkérdezném

tudtok vmit mondani erről:[link]

illetve hasonlókról?

Köszike csak mer már nagyon szeretnék vennii!!!!!!

(#43031) amol válasza tankagogy (#43011) üzenetére

amol
(PH! addikt)

"DEll, HP, IBM ből szinte mind1 milyet veszel mindegyik jó!"
Azért ezekből sem mindegy mit. Pavilion pont nem olyan nyerő.
IBM notebook már nincs.

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

(#43032) SocketA válasza kismarton (#43030) üzenetére

SocketA
(fanatikus tag)

Ha jatekra kell, akkor az Acer nagyon jo valasztas, de nem szabad vele tul hosszu tavra terezni.
Ha nem csak jatek, akkor Asus K52-bol van most hasonlo felszereltseggel.
Ha pedig munkara keresel gepet eros parameterekkel, akkor par hete bejottek az orszagba a Dell 1564-esek. 190eFt korul mar van i5-os procival, de csak 512megas Radeon van benne. De nagyon szep gepek, 3 ev garral.
Szerk.: Ja, es erre mar "hazhozmenos" garancia van

[ Szerkesztve ]

(#43033) kismarton

kismarton
(újonc)

Köszi!

és ha az Acert veszem garanciakibővítéssel akkor megéri?
mert azért sztem az ati hd 5650 jelentősen jobb mint az ati hd 5450(asszem ez van az Asusba)

Vagy nem?

Köszi :N

(#43034) SocketA válasza kismarton (#43033) üzenetére

SocketA
(fanatikus tag)

Igen, azokban a 5470-es van, amitol az Acere sokkal jobb!
Gondold at, hogy melyik gar.bovitest veszed, mert akkor esetleg gondolkodhatsz dragabb gepekben is.
Visztont ha az Acer platinum pack-ot veszed, abban mar a veletlen baleset elleni biztositas is benne van, ami szerintem egy nagyon jo dolog. Nagyon sok gepbe kerul folyadek, vagy leejtik. Ebben ez esetben max 25%-at kell kifizetned a javitasnak. Pl. talalkotam olyan geppel, amibe tea ment es 110eFt-ert csinaltak meg. Ebben esetben a 25% eleg barati ar :)

(#43035) Narancs

Narancs
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Haverom keres notit, nettó 100K körül. Ami kritérium, hogy HD lejátszást bírja a vas, illetve legyen rajta HDMI, viszont ha csak irodai prüntyögés megy, akkor bírja sokáig az akku. Illetve legyen tartós. Haver Lenovót akar, mert egyszer volt neki egy IBM thinkpadja és nagyon szerette. Én Acer vagy Emachines párti vagyok, jó ár/érték arány és jó szervíztapasztalatok miatt. De ezek csak preferenciák, amik szerint szűkíteni próbáltuk a keresgélést.
Szóval nettó 100K körül kéne egy tartós gép HDMI-vel, jó Magyarországi terméktámogatással, ha esetleg lenne valami baja ne hónapokig hülyítsen a szerviz, mint pl ASUS Hungary esetén olvasni sokszor a neten. Ti mit ajánlotok?

UI: eddig kb ezt a kettőt néztük ki:
Lenovo
Acer

(#43036) kali válasza Narancs (#43035) üzenetére

kali
(PH! félisten)

picit védem az asus gyártót és képviseletét; az asus egykori problémái már a múlt zenéje, pláne mióta - néhány hónapja - már van korrekt és gyorsabb hazai szerviz! az acer még mindig a cseheknél szervizeltet! az emachines az, mit még az acer sem nevez nevén... :) mellesleg acer 1 év gari, asus pedig 2 év gari!

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#43037) ro_bert17 válasza Narancs (#43035) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Ha az asusról szervízről írt véleményeket leszűkíted az utóbbi pár hónap időtartamára, egész más végeredmény fog születni!
És 2 év gar. alapon, az 1 évvel szemben!

(#43038) Benji21th

Benji21th
(lelkes újonc)

Hali
Szeretném a jelenlegi laptopomat lecserélni( Acer Aspire 5720ZG). Ez a gép teljesítmény szempontjából számomra pont ideális, mindent megtudtam vele csinálni amit akartam és a játékokkal is elvoltam. A problémám vele az, hogy túl nagy, melegszik, szerintem hangos is picit és akksival nem az igazi. Éppen ezért egy 13,3"-osra gondoltam, a baj csak az, nem nagyon vagyok képben a mostani ilyen méretű gépekben található procik és vga-k teljesítményével. Szóval a segítségeteket kérem egy hasonló( esetleg picit jobb) teljesítményű, de kisebb laptop megtalálásában, maximum 200eFt-ért.
Ui.:Az enyémben egy T2310es dual-core és egy 8400M GS van.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv

(#43039) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vostro 3500 van már vkinek? Elég szép ára van az i5-ös modelleknek, i3-ast még nem láttam, talán azt meg lehet csípni bruttó 200k körül ha lesz.

szerk: Benji21th: Az alapkérdés..mennyit szánsz rá?:)

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#43040) Benji21th válasza Chaser (#43039) üzenetére

Benji21th
(lelkes újonc)

Odaírtam:) Max 200eFt

(#43041) kismarton válasza SocketA (#43034) üzenetére

kismarton
(újonc)

Köszi a válaszodat nagyon hasznos volt!

ja és még említettél drágább gépeket is esetleg tudnál 1-et 2-őt ajánlani?

Igazából úgy tudnék gépet venni h. 100k önerő és a többi hitel de 200k-nál nem nagyon szánnék rá többet...bár ki tudja

Szeretném ha egy pár évig kiszolgálna ezért gondoltam h. ilyen ár/teljesítmény + garanciakibővítés(amit 1 éven belül bármikor meglehet szerezni ugyebár) megérné az Acer

de nyitott vagyok másra is

Köszike

(#43042) baláz

baláz
(újonc)

Sziasztok!

Egy-két héten belül egy új notebookot szeretnék venni, kb. 300 000 Ft-ért.
fontos: 15-16 inches jó minőségű kijelző, erős processzor.
Mit javasoltok?
Melyik a legjobb ár-érték arányú notebook ilyen árban?

(#43043) ro_bert17 válasza Benji21th (#43038) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

Az általad leírt kritiériumokat figyelembe véve:
asus
hp
(abc sorrendben :) )amelyek hasonló, vagy jobb teljesítményű gépek 200k-ig 13"-ban.
De hogy Te is jobban képbe kerülj, érdemes ezt a két listát böngészgetned.
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#43044) SeniorTilla válasza amol (#43031) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

DE IGEN, A PAVILION IS NYERŐ

HP és SONY VAIO notebookok jó áron, gyártói garanciával, megbízható forrásból. Nézzetek szét a hirdetéseim között!

(#43045) Chaser válasza Benji21th (#43040) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Oppsz, tényleg :B Ajánlottam volna a vostro 3300-at, de azt még itt nem lehet kapni és azt olvastam őszig nem is lesz nálunk.

(#43046) Benji21th

Benji21th
(lelkes újonc)

Köszi a tippeket!:) Azzal az Asus-al már szemeztem:P Nagyon tetszik kívülről is. Akárcsak ez a Vostro 3300 is. Megérné megvárni a Core i procik miatt? A nyarat úgysem gépezéssel töltöm:D

(#43047) Chaser válasza Benji21th (#43046) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A core i3 miatt is meg a 3 év -valószínűleg- helyszíni gar miatt is, ha nem sürge gép akkor még ne vegyél, ezekben a cuccokban az a jó -meg a rossz is- hogy elég gyorsan le tud menni néha az áruk. Őszre meg tapasztalat is lesz róluk bőven.

(#43048) avman válasza ro_bert17 (#43043) üzenetére

avman
(őstag)

szerintem az inteles vga a jelenlegi nvidiájához képest erős visszalépés játék fronton.
akkor már inkább 200k környékén dual vga-s timeline.

(#43049) ro_bert17 válasza avman (#43048) üzenetére

ro_bert17
(őstag)

:R Ám legyen. (nekem a notebookcheck alapján az inteles belefért hasonló kategóriába a jelenlegihez képest) De való igaz a játékokban abszolút de nem vagyok otthon. (Az ulti meg fut nálam teljesen rendben.) :)

[ Szerkesztve ]

(#43050) SocketA válasza kismarton (#43041) üzenetére

SocketA
(fanatikus tag)

Ha jatekra veszed, akkor szerintem tokeletes lesz ez az Acer!
Ennel tobbet felesleges ra aldozni. Majd az egy ev alatt megveszed hozza a gar.kiterjesztest is, es akkor 3 evig lesz egy eros geped. Arra vigyazz, hogy a kiterjesztest ne hagyd az utolso napokra!
Arban fentebb inkabb mar tobb garanciaval rendelkezo, esetleg jobban felszerelt gepeket tudnek mondani, nem biztos, hogy a proci/videokartya erosebb lenne.
Esetleg HP Renewbol tudnek mutatni paviliont, ami ilyen teljesitmennyel van. De paviliont nem ajanlom jatszani...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.