Thinkpad W
Dell Precision
Hp Elitebook w, Fujitsu Celsius
Kb. ilyen sorrendben. Ha a Mac OS-X nem fontos.
Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

Thinkpad W
Dell Precision
Hp Elitebook w, Fujitsu Celsius
Kb. ilyen sorrendben. Ha a Mac OS-X nem fontos.
(#42002) amol válasza killergyuszi (#41998) üzenetére

Ha ez bruttó 130 akkor nem nagy a választék. Nézz AMD procisokat.
De ne ott 
[ Szerkesztve ]
(#42003) killergyuszi válasza amol (#42002) üzenetére

Hát nem sok, tudom, most ennyi a keret..
"ne ott"?? hanem hol?
esetleg vélemények az általam kijelölt notebookokról?
vagy nem tudna valaki ajánlani egyet?

hi
Valakinek van Fujitsu Pi3560 gépe pár infót írhatna róla mennyire megbízható masina, eddig MSI-m volt 2 évig azzal semmi gond nem volt, viszont fujíít totál nem ismerem. MAX 135-140E szeretnék költeni gépre, ár/teljesítmény terén ő bizonyosult a legjobbnak, de ha akad ennél ütösebb masina a kereten belül segíthetnétek. 

Köszi!
Hát inkább PC kéne.
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
(#42006) amol válasza killergyuszi (#42003) üzenetére

Olyan helyen ahol értenek is hozzá, ez a profiljuk. Tudod, cipőt a cipőboltból 
Ne haragudj de ezekről nem írnék véleményt, ennyiért ne várj csodát.
Én előbb vennék pld. egy ilyet mint K50-est.

Nincs mit. Ezek valók erre a célra (workstation), pénztárca kérdése. Attól függ mennyire komoly grafikai munkáról van szó. Ha nem annyira akkor fele áron is megoldható külső kijelzővel.
[ Szerkesztve ]

Ahogy elnézem ezek mind 4-5százezer körül vannak.
Corel, PS, Illustrator, Indesign.
Ezek mennének rajta leginkább.
Emberi áron, tehár maximum 200K lenne rá.
Mivel lenne rá lehetőségem és mivel jóval olcsóbb usából,
így innen is szívesen vennék pár ajánlást.
[ Szerkesztve ]
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Igen, ezeknek ez az ára. 200 körül sima konzumer gépeket kapsz, semmi extrát.
Ha USA-ból rendelsz figyelj oda hogy legyen rá itthon garancia.
(#42010) killergyuszi válasza amol (#42009) üzenetére

Sziasztok!
Olvastam a beszélgetéseteket...
felmerült bennem is a külföldről való rendelés is, esetleg tudna nekem valaki egy olyan oldalt mutatni ahol van magyar garanciával is notebook-ok?
ja és mennyibe lenne pl egy USA-ból hozott laptop szállítási költsége?
köszi előre is.
(#42011) amol válasza killergyuszi (#42010) üzenetére

USA-ból történő rendelés:
- rendszerint nem szállítanak hozzánk, így más úton kell megoldani
- az US billentyűzeten 1-el kevesebb billentyű található mint az UK-n így még ha "igényesen"
le is matricázza az ember akkor sem lesz Í betűje csak billentyűkombinációval
- angol nyelvű oprendszer, de érdekes módon ez senkit sem zavar mert jó magyar szokás szerint tesz rá lopottat a gyárilag optimalizált (vagy elrontott) helyett. recoverynek lőttek.
- az alap garancia rendszerint csak 1 év
- világgaranciás gépet érdemes választani, és lehetőleg olyat amilyet itthon is kapni
- az US modellek sokszor különböznek az európaiaktól
Ha ezeket számszerűsítjük akkor már csak ritkán éri meg a vesződés.
- átváltás, szállítás (biztosítással), vám
- billentyűzet 10-30k modelltől függően
- OS 30k-tól
- egyes esetekben (pld. Dell) garancia honosítása - ingyenes
- garanciabővítés kb 25-től
Van itt a fórumon is valaki akitől lehet rendelni Amerikából, keressétek meg.

köszi az infót 
Nincs időm kedvesnek lenni...

Jó a fórum! Sokat segített! Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Az ki van zárva, mert nem tudom!

Nagyon képben vagy, látszik minden beírásodból, remélem, elolvassa, és meg is érti, akire vonatkozik. Talán jobb lenne, ha ez a topik a címről szólna, mert a kérdések nagyobbik része a játékokra vonatkozik, aminek szerintem a játékgép topikokban lenne a helye, úgyis csak két kritériumot fogalmaznak meg, x játékot vigye, és olcsó legyen. Ott a megbízhatóságnak sincs szerintem nagy jelentősége, legfeljebb amíg a gép Brnoban üdül, addig játszanak az asztalin, de egy munkára használt laptopnál már más a leányzó fekvése. Lehet, csak én voltam ilyen szerencsés, de 20 év alatt egyetlen NBD- garanciás laptopomnál sem volt meghibásodás,se IBM/lenovo, se HP, se Dell esetén.
A Lenovo-kat nem ismerem annyira, de már a kötelezően IBM céges laptokokat sem kedveltem, ez szübjektív, a korábbi T61-em és X200 tabletem pedig nem állt a helyzet magaslatán, ezért a Dellhez és HP-hez lenne pár szerény kiegészítésem, nem elvitatva előző hsz.-aid komoly hozzáadott-értékét a topiknak:
Dell: mivel Magyarországon nincs direktben, a kinti support szóba se áll velünk, a magyar nyelvű pedig a disztributorokhoz irányít, akik szintén nehezem tudnak a gépekhez bármit beszerezni, leszámítva a NBD-garanciás gépeket, amelyekhez külön raktárkészlet van; Windows 7 esetén a nyelvváltoztatás már egyszerűbb, dell w7 oem-ben akár az összes nyelv is benne lehet a hozzáadott dvd-ben.
Ha fekete a billentyűzet, akkor a fluoreszkáló matrica 1000 forintért nem annyira rossz, HP Elitebook esetén a gyári, magyar KB is olyan rosszul látható, hogy annak, aki félhomályban használja, és nem tud vakon gépelni, nagy segítség lehet, és feketén nem is látszik, hogy rajta van. A hosszú nagy "í" hiánya inkább zavaró, ezen a matrica sem segít, szerencsére Delleknél jellemzően nettó 9000.- Ft, leszámítva a világító billentyűzetet, ami 11-32 ezer között van.
"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja... a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt (és Huba) akarata szerint lehet 3 vagy 5

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni ,hogy a felsorolt laptopok közül melyiket lenne érdemes megvenni?
És még egy ,i3 core vagy inkább core 2 duo procisat érdemes venni,megéri az a plusz összeg az i3 core miatt?
Vagy tudtok ajánlani hasonló árban Lapost nekem!
HDMI kimenet legyen rajta mert szeretném a TV-re dugni a gépet!
Elöre is köszönöm nektek!
Üdv Zsolti!
Gamertag:Colka79

de csak az egyik nagykerben (és szervizben) 9000, van ahol a dupláját kérik egy billentyűzetért!
A dell garanciát pedig valóban honosítani kell, ez régen minden esetben pénzbe került, mostmár viszont egy telefonnal elintézhető a dell központi ügyfélszolgálatán szerencsés esetben
az a kellemetlen helyzet viszont tény, hogy service tag alapján tudják csak megmondani 100%-ra, hogy a célországban érvényesíthető-e a garancia.. ha valaki gépvásárlást tervez, alaposan utána kell néznie, pontosan milyen garanciaszolgáltatással jön a kiszemelt gép (nem elég hogy helyszíni, van neki saját neve a dellnél csak nem úgy hirdetik a vásárlók felé
itt érdemes utánaolvasni
dell szolgáltatások

ez a 3 noti ami közül választanom kellene
hp dv5 1160
15.4" WXGA (1280x800) 16:10
- Intel® Pentium® Dual-Core T3400 (2,16GHz)
- 2x1GB DDR2-800MHz
- 250GB 5400RPM SATA-II (Hitachi Travelstar 5K320)
- NVIDIA® GeForce 9600M GT (512MB & DDR2)
3DMark06 ~ 4550 pont (1280x800)
115e garos
hp dv5 1180
Processzor: Intel Core 2 Duo T9550 (2.66 GHz, 800MHz FSB, 6MB L2 cache)
Memória: 3GB DDR2
Merevlemez: 500GB, 5400rpm, SATA
Optikai meghajtó: DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe
Videókártya: nVIDIA GeForce 9600M GT, 512MB
3dmark 2006 4619 pont
145e garos
Acer Aspire 6930G Gamer
CPU: T6400
Ram: 2x2GB 800mhz DDR2
HDD: 500GB Sata2 (+1hely)
VGA Ati 4650 1GB Dedikált!!
3d mark 2006 ~5500
144e de nincs gar...
Valakinek valami 5let?
[ Szerkesztve ]

Ha a 3DMark pontszám a lényeg akkor találomra.

A Toshibára szavazok.

Honosítható az US RTD is, csak itthon RTB lesz belőle.(kint futár viszi-hozza, itthon be kell vinni, kint 2 nap, itthon 5-10 nap) Szerencsére Dellem , HP-m és IBM/ Lenovom szervizt még nem látott, ez 20 év alatt nem rossz arány. Személyes megfigyelésem, hogy a meghibásodások nagyobbik része felhasználó-függő ezeknél az üzleti cuccoknál. 
"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja... a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt (és Huba) akarata szerint lehet 3 vagy 5

hp dv5 1180 szerintem
ennek a legjobb a processzora, van garanciája
de itthon a dv5 nem ezzel a processzorral jött, szóval szerintem kicserélték
amúgy az acer lenne a legjobb a vfideókártya miatt, de garancia nélkül én tuti nem vennék notebookot

attól függ mennyi az a plusz 
a két gép közül sztem az asus jobb, kicsit jobb proci és dx11-es a videókártya, egyébként ezek apró különbségek de különbségek!
ezzel a tudással sztem jó gépeket néztél ki, egy lehelletnyivel drágábban lenne dell studi 1564 gyengébb videókártyával
ha játszol akkor a videókártya legyen az első szempont

Köszönöm!
Én is inkább arra gondoltam ,csak elöte megakartalak kérdezni titeket,mert azért adok a véleményetekre!
Ti azért mégis csak jóban értetek hozzá!
Még 1x köszönöm!

Most melyik márka/tipus lenne best buy erre:
720p mkv/youtube röccenésmentes lejátszás és 1 éves játékok low - medium grafon?
ja 15"-ba
[ Szerkesztve ]
up!

inspiront akartam írni nem studiot

Sziasztok!
Szeretnék kis segítséget kérni noti választással kapcsolatban. A gép részben játékra (nemvagyok komoly játékos csak néha-néha) és részben pokerezésre, HD filmezésre lenne használva. Pokerhez kell hogy adatbázis minél gyorsabban tudjon kezelni. 200k körüli árban gondolkodok.
3 gépet néztem ki, ezeket találtam legjobbnak a kategóriában (főleg a vidkártyák erőssége miatt)
MSI GX623-616XHU
[link]
ASUS N60DP
[link]
ASUS K72JR-TY021D
[link]
Pár teszteredmény a procikról ill. kártyákról:
[link]
[link]
Köszi előre is a segítséget

acer 5740 i5 procival, 5650-es vidkarival, szerintem
I LOVE NYC

5650-es kari nekem gyengébbnek tűnik az 5730-nál.

2. asus linkjét elcsesztem, itt a jó:

Sziasztok,
Toshiba Satellite A500-1DN ez a noti mennyire jó szerintetek? Esetleg tudnátok ajánlani, 200e a keret egy notira, amivel játszanék, szóval minnél jobb videókártya kellene, illetve háttérvilágításos billentyűzetet is szeretnék, persze nem minden áron. Előre is köszönöm.

Sziasztok!
Tesómnak kellene notebook, max ár 120k, elvárások: jó billentyűzet, lehetőleg kétsoros enter meg ilyenek
legalább 15 colos képernyő, légyszi írjatok pár lehetőséget, köszi! 
Én egy ilyet néztem ki: link de nem tudom létezik-e matt kijelzős változat 
Am nem is értem minek csinálnak ilyen fényes kijelzőket?!
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
(#42033) Chaser válasza Sandormaster (#42032) üzenetére
Tudtommal nem létezik ebből matt, a választhatóság lehetőségét ált-ban a felsőkategóriának tartják fenn. Ha matt kell akkor HP 4510s vagy dell vostro, 130k körül beszerezhetőek.
Régen ezeknek a csilli kijelzőknek nagy felára volt, van előnye, meg hátránya, sztem utóbbiból több, én is a matt mellett döntenék ha van választási lehetőség. Sztem azért gyártják mert passzol a csilli-villi gépekhez.
New world...old thinking...IBM T60;)
(#42034) Sandormaster válasza Chaser (#42033) üzenetére

Köszi!
Úgy nézem a vostro meg a hp is kicsit gyengébb prociban mint amit én linkeltem, lehet meg kell barátkozni a fényes kijelzővel, cserébe kicsit izmosabb a cpu.
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

Köszi széppen az infot!
Játékra egyáltalán nem lesz használva,csak HD film nézés a lényeg hogy rátudjam dugni a TV-re!
Ez a két gép között fogok dönteni,de megnézem a Dell-t is amit ajánlottál nekem.
Mée 1x köszi!
Üdv Zsolti
Sziasztok!
Igazából csak tájékozódni szeretnék, még sosem volt notebookom, de most (költözgetések, munka, stb..) elgondolkoztam rajta, hogy jó lenne egy.
Mivel van egy (nem túl "up to date", de viszonylag könnyen frissíthető) normális pc-m is, jobbára játékra, könyebb munka alkalmazásokra (Word, Excell, net, filmnézés, max. PS) kellen mindez, nyilván a játékokat illetően kompromisszumokkal...3 elképzelésem van:
I. Nagyon olcsó, mondhatni alap notebook..(netbookoktól valahogy viszolygom), itt a játékra alkalmasság annyira nem érdekes, csak legyen minél olcsóbb, vigye az alap progikat...(max. 110-120k)
II. Közepes laptop, amin azért ez-az elfut játékok közül, lehetőleg legyen minél nagyobb kijelzője (súlya annyira nem érdekel...LAN-partykon edződtem CRT monitorral...
), merevlemeze...(max. 150k)
III. Gamer noti, akár a pc teljes kiváltására...itt mindenképp fontos a min. 17", legalább 250G merevlemez, és valami olyan videókártya/RAM/proci (legalább 3-4 giga), ami azért ha nem is ad "omg fulban 200 FPS-el megy a Krájzisz" feelinget, de használható...és lehetőleg (nem tudom, ez mennyire igaz a notikra) nem melegszik túl brutálisan...(ár itt max olyan 250k)
Minden inputnak és ötletébresztésnek örülnék, építő jellegű kritika is jöhet... 
Az L500-1XP-t is nézegetheted, nincs hozzá win7 és csak integrált a vga, de fullHD-ra is tökéletes, 147k körül meg lehet venni, +10k 3 évre garbővítés.
szerk:Sandormaster: Ez ilyen bicikli, üzletiben ugyanazon az áron mindig gyengébb hw-t kapsz mint konzumerben, valamit valamiért
[ Szerkesztve ]

Szerintem PC mellé az 1-es pontban megfogalmazott elvárásoknak megfelelő laptop elegendő, és annyiért a hardveraprón van pár jó ajánlat, pl. [link] alaphangon ennyiért szokott lenni HP 6910 is, ha kicsit feljebb megyünk, 140 magasságában van HP 2530 is. Az első és a második laptopot használtam huzamosabb ideig, azok strapabíró gépek. Az a két játék, amit ismerek (sakk és póker), elfut mindkettőn.
.

na igen, ez esetben ezt vennem a helyedben. ujabb a procija, es a vidkarija is ennek a legerosebb.
mondjuk ez 1600x900as kijelzovel bir, tehat kell is az erosebb vas hogy nativban menjenek a jatekok
[ Szerkesztve ]
I LOVE NYC

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy laptopot hdmi-vel kötök össze egy full hd-s tv-vel, akkor azzal ugyanolyan jó kép lesz, mint egy blu-ray lejátszó esetén? Most szeretnék majd venni valamelyiket, de laptopot csak akkor, ha az helyettesíteni (kiváltani) tudja a lejátszót. Előre is köszi a válaszokat és bocsi, ha hülyeséget kérdeztem!
Én nem tapasztaltam negatívumot, igaz blurayt még nem láttam, de az mkv tökéletesek, akár dsubon is ha jó minőségű a kábel.

Köszi a gyors választ! Még vmi eszembe jutott! Össze lehet kötni a laptopot a házimozi rendszer hangfalaival?
Ha digitális bemenetes erősítőd van, akkor olyan notit érdemes nézni, amin van s/pdif kimenet, vagy egyből venni hozzá egy megfelelő usb-s hangkártyát. Ha analóg bemenetes erősítőd van, vagy ilyen genius szintű aktív hangfalrendszered, akkor egyértelműen az utóbbi a megoldás.
Ha olyat veszel amin van megfeleő audio kimenet erre. Analóg 5.1-et 1 gépen se láttam még, optikai vagy spdif az lehet, de analóg 5.1-re vagy szinte bármilyen kimenetre megoldás az sb live 24 usb-s kártya, de nem nagyon találtam már forgalmazóknál.

Köszi, akkor körülnézek!
Ennél olcsóbb verziót néztem, nálam a zseton is fontos tényező
sb live extended 24 bit, ez volt 10-11k. Amit linkeltél azon analógot nem is látok, de lehet az oldalán van.
nono0327: hajrá
"Kimenetek Center/Bass kimenet, Elsõ vonalkimenet, Hátsó vonalkimenet, Optikai"
Minden van rajta, és az értéke túlmutat az árán. 
Bár én hangtechnikára érzékeny fajta vagyok.
Nálam itt kezdődik manapság tudásban és minőségben egy usb-s hangkártya. Köv hónapban be is szerzek valami hasonlót. Megnehezíti a helyzetem, hogy linux alá nehéz keríteni usb-s eszközt, ami hibátlanul működik 5.1-ben is. 
[ Szerkesztve ]
Jogos, felsorolásban ott van csak valszeg nem látszik. Én a pénztárcámra érzékenyebb vagyok mint a hangzásra, van egy HT 3600-om, ahhoz jó lenne a kisebb is.
Látszik az! Az a két nagy batár RCA csati a front, mellette pedig ott sunnyog két kis mini jack a rearnek és a center/sub-nak. Ennek a cuccnak ez az értelmetlen csatlakozó kialakítás csak a hátránya.
De az x-fi technológia bőven kárpótol érte.