Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#31001) T-unit válasza Napfénysüti (#31000) üzenetére

T-unit
(őstag)

Térmészetes most vadi újakról beszéltem épp,nyílván egy használt(garis!) lenne neki is ennyiből a legjobb,csak most épp nem láttam normálisat ph aprón,garival.

üdv.

(#31002) Ti4x

Ti4x
(senior tag)

Sziasztok!

Mostanában tervezünk egy laptopot vásárolni és szeretném a segítségeteket kérni. Maximum 200e Ftot szánnánk rá , de nyomós indoklás mellett talán még 20at tudnánk hozzátenni. Szeretném , ha minél jobb videókártya lenne benne , hogy játszani is tudjak pár régebbi játékkal , ha úgy adódik. :) Körülbelül egy éve olvastam , hogy a Dell-HPCompaq-Lenovo trióból érdemes választani , de mostanában nem nézegettem őket , nem vagyok képben laptopok terén... Tudnátok egy párat ajánlani ilyen árban , amiket érdemes megvenni mostanság , ha játszani is tervezek rajta?

Előre is köszönöm segítséget!

Üdv!

[ Szerkesztve ]

nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...

(#31003) T-unit válasza Ti4x (#31002) üzenetére

T-unit
(őstag)

Méretre mekkorára gondoltál,milyen sűrűn lesz hordozva(itt főleg 15,4-17" köztiekre gondolok).Játékra még a pavilion család való ennyiből HP-n belül ami ajánlható.

üdv.

(#31004) Ti4x válasza T-unit (#31003) üzenetére

Ti4x
(senior tag)

Szia T-Unit!

Ritkán lesz hurcolva , főleg otthoni használatra kellene és inkább 15.4 jobb VGAval , mint 17" gyengébbel. Azért kíváncsi vagyok a 17esekre is , ha nincs túl nagy különbség videókártya terén. :)

[ Szerkesztve ]

(#31005) T-unit válasza Ti4x (#31004) üzenetére

T-unit
(őstag)

Ha ritkán lesz hordozva,meg nem lenne célszerűbb egy PC+egy egyszerű note/netbook? :U 220k-ból ez simán megoldható,arra nem kevés az összeg,viszont egy igazán minőségi+jó vga-s notira meg igen sovány. ;) 100-120k-ból meg sokkal jobb vga-s PC is kijön mint a mostanság menő 9600m gt/hd4650, mint pl. itt is látható.

üdv.

(#31006) Ti4x válasza T-unit (#31005) üzenetére

Ti4x
(senior tag)

Szüleimnek lesz , de gondoltam , ha elmegyek valahova és elkérem , akkor tudjak majd játszani rajta valamivel. Ez volt az alapelv. Akkor viszont találtunk egy Toshibát , amiben aránylag egész jó a VGA , és olcsóbb is , [ehhez] mit szólsz? Az EEEPCk között volt , pedig 15.4es kijelzővel úgy nézem , nem az.
Bár most nézem , ha [ez] még megvan , akkor fontolóra veszem.

[ Szerkesztve ]

(#31007) Warek válasza Ti4x (#31006) üzenetére

Warek
(tag)

Én ezt a 2 találtam neked LENOVO és HP. A HP 17" a másik 15,4.

Én mindenképpen Core2Duo-s gépet vennék a helyedben.

(#31008) Ti4x válasza Warek (#31007) üzenetére

Ti4x
(senior tag)

Most , hogy tovább gondolkodom , nem tudom , hogy érdemes-e egyáltalán nekünk nagy VGAs notit venni... Lehet tényleg valami legolcsóbb , de tartós , jó minőségűt érdemes , annyit meg nem fogom hordozni játékra , hogy költsünk rá ennyit. Melyik a legolcsóbb "net/film" laptop , amit érdemes megvenni? :) (A Dell favorit :) , az új , Celkás olcsó gépei milyenek?)

(#31009) Nick906 válasza T-unit (#30998) üzenetére

Nick906
(lelkes újonc)

Hát ez a gyengébb minőség, support kicsit elbizonytalanít a géppel kapcsolatban. Lehet más márka/gép lesz belőle. A thinkpad széria annyira nem jön be, tudom h teljesítményben ott van a toppon, de a kinézet is számítana valamennyire.
200 k alatt tudtok ajánlani valami 14"-15" HP gépet, ami megfelel az előbb leírt feltételeknek?

(#31010) T-unit válasza Ti4x (#31006) üzenetére

T-unit
(őstag)

Na tessék akkor meg pláne csak PC+notiban gondolkodnék,és addig meg kibírod mondjuk egy hd3200-as IGP-s notival is amíg épp nem vagy otthon(h ez mennyi idő az megint más kérdés). :) Amit meg linkeltél Toshiba az kifejezetten a minőség+vga teljesítmény közötti átmenet szokott lenni ár miatt,végülis már akinek, de jó vétel,mondjuk természetes a 9600m gt-s pavilion az igazi játék terén,csak tényleg telefnálni kell van-e még belőle mer jóideje nincs upolva egyik se.
Nick906 : Egyedül a CAD amihez nem árt vmi komolyabb vga,viszont 1 régebbi verziójú autocad2004-el én megvagyok egy int. vga-s szintű régi gépen is,ha néha 1-2 tengelykapcsolót kell épp rajzolni,szal azt mondom ahhoz se kell feltétlen űberbrutál quadro vga,ha nem profi szinten műveljük.HPQ-n belül 6530b. vagy ha sok,ott az asis.
Amúgy notinál kinézet legyen a legutolsó dolog,különben is, nagyon elegánsak a maguk szintjén a hagyományörző kinézetű TP-ek.

üdv.

(#31011) eddie17

eddie17
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok.
Nagyon úgy tűnik, hogy nélkülözhetetlen lesz számomra egy laposgép:)
Megköszönném, ha tudnátok segíteni nekem, mert mostanság nem követtem az eseményeket ez ügyben.
Lenne pár kritérium, és ha létezik ilyen gép, ami 300K alatt van, akkor már vinném is:)
Tehát:
Először is márkafüggetlen vagyok, ez nem szempont.
Külső az legyen strapabíró, ne recsegő-ropogó műanyag.
Méretnek a 15.4" kijelző tökéletes.(lehetőleg matt)
Belső végülis mindegy, de azért 2magos proci, 2GB ram, és egy diszkrét videókártya nem ártana. Játék nem fog rajta menni, csak HD videó, és azt azért vigye rendesen, akár az 1080p-t is. Ebből következik, hogy kellene rá egy HDMI bemenet is(remélem jól írtam:D).
Amúgy Linuxot fog kapni a kicsike.
Utolsó szempont talán a jó szervízháttér, és a gazdagabb alapfelszereltség.
Akku szempontból elég ha 3 óra körül kibír egy feltöltéssel.
Na kb ennyi lenne. Van ilyen noti?

Just because I don't care, doesn't mean I don't understand!

(#31012) Nick906 válasza T-unit (#31010) üzenetére

Nick906
(lelkes újonc)

Végülis van asztali gépem, ezzel gémelek akkor és veszek valami integrált VGA-s gépet amit csak egyetemen használok, CAD meg amúgy sem fontos annyira.
ASUS-sal tényleg olyan rosszak a support tapasztalatok?
Ha igen akkor nézek valami HP-t esetleg Dell.
Ja és még valami, akkus üzemidőben ez az F8 nem valami bajnok (tesztek, külföldi review-ok alapján), kb mi az átlag üzemidő amit bírnak a notik akksiról?

(#31013) beci

beci
(senior tag)

Sziasztok.
2gép között vacillálok,nem nagyon értek hozzá,ezért segitség kellene.:)
FUJITSU SIEMENS AMILO PI3525
TOSHIBA SATELLITE PRO L300-20L
Melyiket,és miért.:) Köszönöm.

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#31014) T-unit válasza eddie17 (#31011) üzenetére

T-unit
(őstag)

HPQ 8530w vagy TP W500 displayportal apróról. ;)
Nick906 : Jól látod,ha csak ennyid van és teheted, ne legyen szempont vga 1 notiba,ha kell minőség is mellé.Nem mondom rossz,de nem is a legjobb,olvass bele 1 Asus topikba majd Thinkpad-be, és vond le a következtetést.
Üzemidő is teljesen változó,attól függően milyen alkatrészekkel,és éppen mekkora akksival szerelik,de nagyátlagba,átlagos használat mellett 2-3órákat bírnak ezek, 14,1"-os gépeknél inkább utóbbi,ami mondjuk egy 9cellás akksival csak növelhető.
HP,Thinkpad,Dell-t ha lehet ja. ;)
beci : Ha még ár is azonos,Toshiba.Mért is?Olvass bele a 2 gyártó topikjába Te is.Én vélemények,visszajelzések alapján is úgylátom h minőségben még mindig jobb Toshiba,notik közt középmezőnyt képviseli(persze konzumerek pl. l300).

[ Szerkesztve ]

üdv.

(#31015) BobMaster

BobMaster
(őstag)

Emberek, szeretnék véleményt kérni:

Ennek a gépenk szerintetek mi a korrekt ára? Jó sok van belőle, és csinálnék belőle valami pofás akciót, hogy mindenkienk jó legyen:

Toshiba Satellite A300-1T2 notebook
Intel® Dual Core T3400 ( 2,16 GHz/1MB/667MHz), 3GB 667MHz DDR2 SO-DIMM (2+1GB), 15.4" WXGA CSV HB, 320 GB SATA HDD , Win. Vista Premium, 8x DVD+/-RW Dual Layer meghajtó, ATI HD 3470 256 MB. , Lítium-ion akkumulátor, magyar billentyűzet, Intel 802 11 b/g/N WLAN, Bluetooth, 4x USB2.0 / ExpressCard slot/ e-SATA ,1x S-Video / 1 x Firewire / 5-1 kártyaolvasó, Integr. 1.3 Megapixels WebCamera + Microphone, 2_ÉV szerviz garancia

Mondjuk 139.900 Ft + ÁFA, bruttó 174.875-ért kapós lenne? :U

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#31016) T-unit válasza BobMaster (#31015) üzenetére

T-unit
(őstag)

Nem szivatásból,de remélem szoktál Te más,1-2 ismertebb bolt árait is nézni,mert ha magas az ár még jó h sok megmaradt: [link] :U
160k-t jelenleg megér szvsz.

üdv.

(#31017) Warek válasza BobMaster (#31015) üzenetére

Warek
(tag)

Javaslom kérdezd meg itt

(#31018) Gergő_ válasza BobMaster (#31015) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

163 ezer az iponban
Tehát a 160 ezer nem egy nagy akció

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#31019) T-unit válasza Gergő_ (#31018) üzenetére

T-unit
(őstag)

Ha vállalja rá a korábban említett pár napos pixelhiba gari akciót,mindjárt jó kis akció lenne az 160ért. ;]

üdv.

(#31020) Gergő_ válasza T-unit (#31019) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

de ez nem toshiba business class, bár a pixelgarival tényleg jó annyiért

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#31021) Akos512

Akos512
(újonc)

Sziasztok nem rég pct akartam venni de inkább laptop melett döntöttem amihez sajna egyáltalán nem értek ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Ár : 170k-250k
Mire ? : -egyetemen sulihoz ( mobilitás jó legyen könynen hordozzam masszív legyen)
-wifi
-Hd filmek lejátszása
-És fontosak lennének a játékok is pl egy gta 4 , oblivion , crysis mehetne rajta ha nem is maxba de szépen
- Ár/teljesítmény aránya jó legyen.
- bírja az akksi egés zjó ideig
Kb annyit tudjon mint egy ilyen pc : X2 7750 AMD , ATI 4850/4870 esetleg 4670 2*2gb ram

[ Szerkesztve ]

(#31022) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

:W

Meg legyen benne 4D-s kijelző, atomreaktor, fél perc alatt kiadja a 42-t...

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#31023) Akos512 válasza Dr. Akula (#31022) üzenetére

Akos512
(újonc)

Köszi a kézséges segítséget...

(#31024) T-unit válasza Akos512 (#31021) üzenetére

T-unit
(őstag)

250k-ból bőven kijön nálad is a PC+noti kombó,ráadásul egyikből se rossz.250k-ból se fog tudni 1 noti annyit mint pl. egy hd4730-4850 vga-s PC, ami 110k-ból simán kijön TFT-vel + mellé marad 140k-d mondjuk egy minőségi Thinkpad sl500-ra amit laptopszalonból meg is kapsz pl. ;)

üdv.

(#31025) Napfénysüti válasza Akos512 (#31023) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem azt akarta ezzel mondani Dr. Akula hogy 250k-ért ilyen gépet nem kapsz. Toshiba Quosmiodo vagy mi a neve esetleg hozza ezt a szintet de az olyan 800k.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#31026) Dr. Akula válasza BobMaster (#31015) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nem hinném.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#31027) Gergő_ válasza Akos512 (#31021) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen nem létezik.Olvass el 500 hozzászólást vissza és képben leszel.

(#31028) Akos512

Akos512
(újonc)

Jó akkor finomítva a dolgot hordozható legyen lehessen rajta hd filmet nézni és legalább indiítsa el az uj játékokat a meüéig a pár évesekkel meg játszani is lehessen.

És csak arányaiba gondoltam a pchez hasonlítottat tehát notebookba legyen oylan mint amit leírtam pcbe.

(#31029) Dr. Akula válasza Napfénysüti (#31025) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Meg még van benne 1-2 egymást kizáró feltétel, pl. crysis vs "bírja az akksi egés zjó ideig" / "mobilitás jó legyen könynen hordozzam masszív legyen". Az árat meg már említetted, ennyiből erős játékgép nem jön ki. A masszivitás se a játégépek erénye, felemeled a sarkát, leszakad. Sztem nagyon nincs átgondolva ez a notivásárlás, gondolom inkább csak divatból lenne.

(#31030) T-unit válasza Akos512 (#31028) üzenetére

T-unit
(őstag)

Szintén olvass vissza,nagyon sok ilyen gépet említettünk,linkeltünk.
Pavilion 9600m gt-s szériája.Arányaiban is nagyon messze van a mobil 9600gt a hd4850-hez. :D

üdv.

(#31031) Ti4x válasza T-unit (#31010) üzenetére

Ti4x
(senior tag)

Köszönöm Szépen a segítséget , felhívtuk a Pavilionos srácot , azt mondta , hogy most nyaral , majd ha megjött , akkor tud infókat adni.

Bobmaster : Itt van majdnem ugyanaz a Toshiba 140ért , ha gondolod... : [link]

(#31032) Akos512 válasza Dr. Akula (#31029) üzenetére

Akos512
(újonc)

Köszi így már értem, szóval elég looser vagyok a témába :) akkor lejebb emelem a szintet csak pcbe minden olyan olcsó hogy abba számoltam

(#31033) beci válasza T-unit (#31014) üzenetére

beci
(senior tag)

Köszi a választ.
Ez mit akar jelenteni? "persze konzumerek pl. l300"
Olvastam,hogy a driver-ekkel elég sokat szivnak.Ez minden notinál igy van?Valamint xp vagy vista vagy 7?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#31034) raszputyin

raszputyin
(senior tag)

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Az új munkahelyemen a következő gépek közül választhatok majd:
Dell Latitude E4300
Dell Latitude E6500
Apple Macbook white
Apple Macbook Pro Aluminum
Az ár nem annyira számít (bár a Macbook Pro jó drága), de az jó lenne, ha nem érne kellemetlen meglepetés (pl. gyenge billentyűzet vagy hasonló típushiba), mert desktop gépem nem lehet. Szívesebben vennék Windows-os gépet, de ha nagy a hardverben a minőségbeli különbség, akkor lehet, hogy behódolok a Mac OS-nek.
Tudom, hogy ezek különböző méretkategóriákat is képviselnek, de nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. Nem számításintenzív a munkám, de nem is túlságosan utazós.

(#31035) Warek válasza Akos512 (#31021) üzenetére

Warek
(tag)

Ez egész közeli ahhoz amit keresel. ACER.

raszputyin: ÉN a Dell Latitude E4300 választanám.

[ Szerkesztve ]

(#31036) Chris82 válasza raszputyin (#31034) üzenetére

Chris82
(fanatikus tag)

Ha engem kérdezel Dell E6500

Sony VAIO VGN Z21XN

(#31037) T-unit válasza Ti4x (#31031) üzenetére

T-unit
(őstag)

Szívesen,addig vegyétek amíg van neki,kissé megéri más boltok áraihoz képest.
beci : Azzal arra céloztam h Toshiba-nak is ugyanúgy van minőségi, üzleti kategóriás részlege, amit Tecra-nak hívnak,illetve van minőségi gamer kategóriája is, amit pedig Qosmio-nak. ;)
Ha nem szeretnél szívni,meg ilyenkor kell gyártó support oldalára felmenni ahol az OS támogatást írják jobb esetben.Manapság én már notihoz is win7RC-t, majd pedig a teljes verziót ajánlanám ha idén kijön.
raszputyin : Csak Te tudod mennyire fogod hordozni,és főként hogyan(tömegközl. vs autó).Ha utóbbi,mehet simán E6500.Mac meg teljesen más kategória,sztem abszólúte nem nagy szám gépeket gyárt,persze a szoftvereik mindig is jók voltak.

[ Szerkesztve ]

üdv.

(#31038) Napfénysüti válasza raszputyin (#31034) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nem hordozod annyit akkor E6500-at ha cipelgeted akkor pedig E4300-at választanám a helyedben.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#31039) Scalpel válasza raszputyin (#31034) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Ha jól emlékszem, Te nyitottad a Thinkpad T, X topicot. Érted mire gondolok? ;]
mod: Jól emlékszem. :)

Inkább a Dellek, rohadó almát a magyar nem létező szervizhálózat miatt semmiképp. Meg elvből se...
Én mondjuk a 4300-at vinném a felsoroltakból.

[ Szerkesztve ]

(#31040) raszputyin válasza Scalpel (#31039) üzenetére

raszputyin
(senior tag)

New Jerseyben fogok dolgozni, nem érdekes a magyar szervíz.
Kérdéssel nyitottam, de szegény egyetemistaként végül is nem vettem laptopot akkor. Egyébként én szűkebb címet adtam neki, a modok írták át nagy Thinkpad topicnak. Kicsit hülyén is éreztem magam miatta :)
Köszi szépen az eddigi válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#31041) Scalpel válasza raszputyin (#31040) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Oh, de jó Neked. :) Így valóban nem érdekes. Nem tudom mi lesz ott munkád, de továbbra is 4300. :) Én nem vennék 14"-osnál nagyobbat soha. Ha nagy monitor kell, akkor külső kijelző... meg otthon sem kényelmes ölben a 15,4"...
Akkor ezek szerint eljött az ideje. :)
mod: Inkább érezd Magad kiválasztottnak, mert a topicot már túl van a 10e-ik hozzászóláson. :)

[ Szerkesztve ]

(#31042) raszputyin válasza raszputyin (#31040) üzenetére

raszputyin
(senior tag)

Amerikai cég csak amerikai laptopot szerez be -- úgy sejtem, ezért nincs Lenovo (azt hallottam, IBM-ként még adták ugyanitt). Ami vicces, mert igazából mindet Kínában gyártják.

(#31043) Napfénysüti válasza Scalpel (#31041) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Osztom a véleményed. Kár hogy E6400 nincs. Így viszont ha azt nézzük melyik tölti be legjobban a notebook eredeti funkcióját akkor az E4300 nyert nálam. :)

(#31044) Scalpel válasza raszputyin (#31042) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Ők tudják...:)

(#31045) xeon.Szabi

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

Újabb kérdés, melyiket választanátok?

Dell Latitude E4300
Dell Latitude E6400
Lenovo ThinkPad X200

Diablo III BattleTag / xEon1337#2985

(#31046) Dr. Akula válasza xeon.Szabi (#31045) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

X200

(#31047) Scalpel válasza xeon.Szabi (#31045) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Ha szereted a pöcökegeret, akkor mindenképp x200. Azon nincs ugyebár tapipad.
Dell-ek közül meg nem tudom méretben mekkora különbség lehet... 13,3 vs 14,1... inkább a 4300. :)

(#31048) Warek válasza xeon.Szabi (#31045) üzenetére

Warek
(tag)

Attól függ mire kell a gép. Én a thinkpadet mert a notebook legyen kicsi. Ha asztaligépkell akkor e6400

(#31049) Napfénysüti válasza xeon.Szabi (#31045) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

X200. De nem lehetne inkább X301? :DD

[ Szerkesztve ]

(#31050) Theodolit

Theodolit
(tag)

hail!
Azt kérdezném a notebook mesterektől hogy mi a vélemyányuk/tapasztalatuk ezzel a noti-val kapcsolatban.
Szerintem aránylag jó vétel,de nem ismerem a lehetséges hátul-ütőit vagy gyenge pontjait a gép föleg játékra (WoW,bf2,bf2142,bf esetleg crysis,cod4) meg persze netezésre bár remélem azért ezt ki tudja szolgálni:D.
A kérdésem az lenne hogy ezeket a játékokat milyen grafikával tudná futtatni maximális felbontás mellet (jelen esetben 1366x768 (WXGA)) élvezhető fps-sel?

üdv:
Theo

Vagy ha esetleg ez egy rossz gyártmány , mit tudnátok ajánlani ebben az ártkat.-ban?)

[ Szerkesztve ]

Az élet 10% a ponthatár alatt kezdődik!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.