köcce
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
(#41002) ntomka válasza Napfénysüti (#40999) üzenetére
- Privát
- 2010-03-02 19:35:45

(#41000) Surranó: Láthatóság szempontjából a világításnak kevés szerepe van. Ott inkább a szubpixelek kialakítása valamint a képalkotó eszköz előtt elhelyezett burkoló anyagok minősége és milyensége mérvadó. 
[ Szerkesztve ]

k.t.a.
(senior tag)
Hali!
Amikor először kérdeztem talán kicsit korai volt, de most újra felteszem a kérdést hátha azóta megjelent olyan masina ami nekem kell. Egyáltalán nem vagyok otthon a notebook-ok kinálatában, ezért kérek itt segítséget.
Amire feltétlenül szükségem lenne:
- DX11 támogatás (nem játékra kell, elég a legalapabb vga is)
- Multitouch képernyő (értelmes méretben. 15" az ideális)
- kétmagos proci (nem atom, intel/amd mindegy)
- magyar billentyű kiosztás
- LED-es háttérvilágítás a képernyűhöz.
Ami jó lenne:
- Windows 7 Home Premium 64bit Hu
- két winchester hely (van egy ssd-m bele)
- HDMI kimenet
- minőség
- web kamera
Tudtok ajánlani olyan gépet, ami legalább az első csoport összes paraméterének eleget tesz? Vagy még mindig korai a kérdés?
A kérdés nem korai, de árkategóriát nem írtál.

k.t.a.
(senior tag)
Mivel nem túl nagy a választék egyenlőre nem szűkíteném ezzel. Értelem szerűen nem a legdrágábbat keresem. Nekem megfelel a legolcsóbb ezekkel a paraméterekkel, csak egy-két márkát nem preferálok, mint: fusi, acer és hasonlóak.
(#41006) Napfénysüti válasza Surranó (#41000) üzenetére
- Privát
- 2010-03-02 20:07:30
Van szerepe mert ha LED-es és vékonyabb a fedele akkor a fűben lapulva nehezebben veszed észre ergo kevésbé látható.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)
15"-es tablet kell? Ahogy elnézem 12.1"-es a legnagyobb. Ha ezt az igényed el tudod engedni, akkor az összes többire találsz megfelelő gépet, nem is egyet.
De hátha az okosabbak tudnak olyan modellről, amiről én nem.

kali
(PH! félisten)
hát, szerintem inkább spórolni kellene még 10 e ft-ot, és jobb notit nézni, ami; no celeron, no sis! 
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

k.t.a.
(senior tag)
Írnál párat a 12.1"-esek közül?

avman
(őstag)
ja, bármennyiért is veszi meg, sok érte...
1.2 celeron, sis? felejtsük gyorsan el...
100k környékén látom. az rengeteg pénz egy ilyenért.
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

krisi047
(fanatikus tag)
Thinkpad T410 és T510-et tán lehet rendelni érintőkijelzővel, de ez "normál notebook kialakítású", nem olyan tekergethető mint egy 12"es tablet.
(#41012) Napfénysüti válasza k.t.a. (#41009) üzenetére
- Privát
- 2010-03-02 20:25:43
Lenovo Thinkpad X200 tablet(illetve lassan lesz X201 tablet is). Egy ilyent kipróbálhattam a múltkor. Iszonyat durva gép de készülj fel rá hogy olyan 450k-tól indul.
Van HP-ban is tablet asszem valami 2730p vagy mi a neve.
Nagyobb tablet szerintem nem létezik. Ahogy már írták előttem Thinkpadben van a T400s-nél és a 410s-nél érintőkijelző de az klasszikus kialakítású bár 14,1-es méretűek. Az ára azoknak is csillagászati.
krisi0407: asszem csak az s végűeknél van érintőkijelző a simánknál nincs. Legalábbis a 400-as szériánál így volt. Nekem is T400 van és ehhez nem lehetett rendelni. 
[ Szerkesztve ]
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)
(#41013) k.t.a. válasza Napfénysüti (#41012) üzenetére
- Privát
- 2010-03-02 20:28:31

k.t.a.
(senior tag)
Köszi, de ezek nem DX11-esek ha jól néztem. De mindjárt megnézem mégegyszer.

brumi1024
(fanatikus tag)
A T410-et és a W510-et lehet rendelni érintőkijelzővel. [link]
http://flickr.com/photos/benjamin_teke

brumi1024
(fanatikus tag)
Mire kell a dx11 amúgy? ha elég egy gyengébb kártya is.
MS PS/2 egér > acpi\pnp0f03 azonosító.
Ebből mondd meg. 
Tényleg ez a legtöbb infó róla. Everest sem ír róla többet.

k.t.a.
(senior tag)
Programozásra.
Egy Toshiba Satellite U500-1EX egész elfogadható lenne ha ATI HD5145 lenne benne
[ Szerkesztve ]

rii
(PH! nagyúr)
haver haverja akar venni egy mindenben (5-ből) erős 4-es notebook-ot
persze net
némi game
viszonylag nagy kijelző
új
toshiba-?, dell-?, acer-? Asus-?
van valami gép ami megfelel a kritériumoknak?
200.000 K környékén
gondolom a játéknak valü megfelelés növeli meg inkább az árat
meg jó lenne persze minőségibb.
akárkivót'tevótá
Programozáshoz minek tablet, illetve multitouch kijelző?
szerk.: Bár gondolom grafikával kapcsolatos, ha DX11 is kell hozzá. 
[ Szerkesztve ]

k.t.a.
(senior tag)
Kíváncsi vagyok hogyan lehet programozni a multitouch kezelőfelületet, és kipróbálnám mit lehet belőle kihozni. Szerintem a jövő úgyis ebben van. A progim amúgy is DirectX-re épül. Nem csak a megjelenítés, de a számolgatós része is lassan átköltözik a GPU-ba ezért ez a két feltétel. Asztali gépben nehezebb érintőset találni. Meg amúgy is jól jönne egy laptop.
- Privát
- 2010-03-02 21:08:57

.: JuSzT :.
(őstag)
Sziasztok.
Kinéztem ezt a laptopot :
Igazából a 3év gari miatt elsősorban. Abban kérném a segítségeteket, hogy ezek mennyire megbízható gépek ? Mert a mostani MSI elég hamar megadta magát. Azok is jó áron vannak jó felszereltséggel, csak nem akarok évente új gépet.
Kinéztem még ezt : [link]
Pro kontra ?
Semmi extra használat nem lenne vele, igazából legyen csendes és tegye a dolgát jó sokáig.
Köszönöm 
[ Szerkesztve ]
Brazos
Akkor amit #41014-ben is ajánlottak lehet egy megoldás, nem kell erre tablet. Viszont a DX11 egyelőre szűk keresztmetszet. Ahogy nézelődök mostanában, úgy látom az ezt támogató gépek most kezdenek terjedni igazán.
Sziasztok! gondolkozok kissebb multimédiás notiban. végülis a fő csapásirány az lenne, hogy vajon létezik e 13.3", max 14"(de inkább a kissebb) széles képernyős 1366*768nál nagyobb felbontású noti. Thinkpad edge-t néztem most ami pofás, bár hiányzik, az optikai meg a felbontás se nagyobb, de belefér. optika nem feltétel, de előny 
[ Szerkesztve ]
Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

brumi1024
(fanatikus tag)
A toshiba u500 13,3"-os nemtudom az megfelel-e. A touchscreen ekkora méretben dx11es vgaval nem nagyon elérhető. Szerintem ha nem sürgős várj még amit elterjednek a dx11-es vgak.
joergie: ár? Amùgy thinkpad t400. Apró vagy [link]
[ Szerkesztve ]
pont most találtam meg a t400ast. jó lenne ha amd fakítana valamit mobil proci oldalon, nemtudom miért nem látják benne a piacot. toshibától nem vagyok elszállva, inkább lenovo 
egyelőre nézelődök, árat most hagyjuk
Touchscreenről nem volt szó
tehát nem feltétel.
dx11 sztem még fél év mire elterjed noti szinten.
Most látom hogy nem nekem válaszoltál
nembaj, így is jó
[ Szerkesztve ]
Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589
(#41026) Napfénysüti válasza joergie (#41025) üzenetére
- Privát
- 2010-03-02 21:53:25
Azok a T400-ak nagyon jó áron vannak és biztos a forrás. Csak ajánlani tudom mind az eladót mind a gépet. 

kali
(PH! félisten)
egér nem volt véletlenül rádugva, amikor néztétek?
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

brumi1024
(fanatikus tag)
A hozzászólás első fele nem neked szólt 
szerk.: ja mar eszrevetted
[ Szerkesztve ]
(#41029) Chaser válasza Napfénysüti (#40990) üzenetére
- Privát
- 2010-03-02 21:59:27
Alul kéne feszelni, az én T5250-em a volt fujiban 1.25V helyett 0.95V-on -low vid- is ugyanolyan stabil volt.
New world...old thinking...IBM T60;)
Nem nyert. Illetve mindenféle módon ezt írja csak ki hozzá.

kali
(PH! félisten)
feltettem ide egy csomagot; link
próbáljátok ki először az elantech illesztőt, ha nem jó, akkor alps - más touchpad beépítést nem tudok elképzelni az msi esetében, ha már valamiért leszoktak a synaptics gyártóról! bár a másik kettő sem rossz, van nevük, csak nincs még egyik sincs annyira elterjedve ezen régióban...
[ Szerkesztve ]

Asifan
(lelkes újonc)
Üdv!
Új vinyót szeretnék az Asus notimba úgy 320gb körül. Mit ajánlotok, WD legyen, vagy Samsung?
A wd egy ezressel drágább, amúgy tök ugyanazok a paraméterek. Tapasztalatok, összehasonlítás, ilyesmi?
Köszi!

csaba54
(tag)
köszönöm 
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

csaba54
(tag)
éljen,éljen,köszönöm 
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

brumi1024
(fanatikus tag)
Wd. Gyorsabb halkabb, megbizhatobb velemenyem szerint.

outsiders
(fanatikus tag)
Melyik típus? a Scorpio Blue? Azt ne vegyél semmi pénzért, melegszik mint az állat, az én notimban olyan 44-48fok a hőmérséklete átlagban és sebességre se akkora király, bár hangja az nincs legalább. Én Seagate Momentust ajánlanék, 7200rpm-eset, hogy gyorsuljon is valamit a gép tőle
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
Nem tudom már mit, de szívesen

Asifan: samut semmiképp se, mindenki azt mondta fórumon hogy 2.5"-ban tré, nem is sok gépben láttam samu vinyót. WD-nek van egy 5400-es szériája ami állítólag olyan gyors majdnem mint a 7200-sek, mellette halk is és nem melegszik, róla van szó, gondolom van 320-asban is.
szerk: link lemaradt
[ Szerkesztve ]

Ventur@
(fanatikus tag)
Jó barátom hamarosan (pár napon belül) notebook-ot szeretne venni ebben szeretném segítségeteket kérni
(mivel ebben annyira nem vagyok járatos).
Feltételek:
Ár: max 140.000 ft
Márka: Mindegy, lényeg a megbízhatóság
Fontos hogy min. 2 gb ram legyen benne (ha több persze nem baj
, Dual-Core processzor (mindegy hogy AMD v. Intel), ha van hozzá Xp-s driver támogatotság az nem hátrány
, billentyűzet felosztás nem árt ha ehhez hasonló ([Acer Aspire AS5538G-313G32MN]), szín mindegy
. Nagyjából ennyi lenne
.
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni
.
GFWL: m4dm3nHUN | CoD 4: M4dm3n | Steam: M3h4n1k | OriginID: m3dm4n | Battlelog: m3dm4n

Davey7
(senior tag)
Nekem kellene egy kis segítség!
Ha minden jól megy akkor nyáron kijutok az USA-ba és szeretnék ott egy új notit,mert a régi haldoklik... Maximum 700$-t szánnék rá. Mit ajánlanátok? Net,film(HDMI fontos) és mindennapos használat... Játszani nem szoktam maximum CS 1.6 vagy madden NFL 2008, a mostani gépem leszokatott a játékról,mert az integrált GPU-ja a 230adik hely körül van a notebookcheck szerint.
Nekem nagyon megtetszett a sony NW sorozata és a bestbuy-nál van 699-ért,de nem i3-as proci van benne. Néztem ugyanit egy dell-t. De akkor már talán ez jobb lenne az első upgrade-el (9cellás akku,500as HDD).
A HP pavilonokat is nézegettem,de nekem túl vastagok... vékony gépet szeretnék.
Igaz,hogy még nyárig sokat változhatnak a konfigurációk,de azért szeretnék egy képet kapni róla,hogy mire számítsak...
Ha kint veszek gépet akkor a garanciát bukom itthon,jól gondolom? Nem olvastam el pontosan az erre szóló részt...
Vagy tudtok ajánlani más boltot ahol jó aron vannak a gépek? A netes rendeslés nemtudom,hogy mennyire lesz megoldható,mert nem biztos,hogy lesz fix címem...
[ Szerkesztve ]

Atikusz
(senior tag)
Az én Toshibám is USA-ból van, egy haveromtól vettem meg. Az biztos, hogy a garancia ugrik. Én mindenképp Toshibát ajánlanám, teljesen meg vagyok vele elégedve. A weboldalon lehet összeállítani magadnak ár- és igény szerint notikat. sztem nem fogod megbánni, ha toshibát veszel.
Atikusz bazárja: http://bit.ly/98RS3z
Nem biztos hogy ugrik, rá kell kérdezni pontosan hol érvényes, de gondolom legrosszabb esetben is lehet honosítani.

Atikusz
(senior tag)
az én garim nem volt érvényes idehaza, tehát ezért is mondtam azt, hogy ugrott. de ha van ilyen világgarancia akkor minden további nélkül érvényesnek kell lennie itthon is.
- Privát
- 2010-03-03 13:40:45

Koncentrál
(újonc)
Sziasztok!
Notebookot szeretnék vásárolni, visszaolvastam párszáz hozzászólást, de maradt bennem néhány kérdés.
Felhasználás:
Hoznám-vinném, szabadtéren is szeretém használni(minőség, matt képernyő, nagy akku/alacsony fogyasztás).
Asztali gépet már nem vennék otthonra, annak a szerepét is átvenné(nagy vinyó).
Advanced web és office alkalmazások mellett hobbiszintű fotó és videó szerkesztésre használnám(FireWire, sok RAM), játékra nem.
FullHD filmeket lehessen nézni rajta.
Keretösszeg: ~200000 HUF
Elvárásaim:
-méret: 14-16"
-matt képernyő
-min. 320, de inkább 500GB HDD
-megbízhatóság, min. 2, de inkább 3 év garancia, jó és gyors szervízháttér
-hosszú akkus üzemidő
-DVDRW
-FireWire
-oprendszer nélküli, vagy 64 bites Win7
-4 GB RAM
Előny:
-gyors WiFi
-Gigabit Lan
-nagy felbontás, főleg függölegesen
-HDMI
-HDD rpm7200
-3G/HSDPA
-videokártya tekintetében tanácstalan vagyok...
Dell, HP, Lenovo, Toshiba között gondolkodom.
Dell Studio 1555 nagyon tetszik, strapabírónak tűnik, jó anyaghasználattal.
Viszont a fényes kijelző nem jó szabadtéren.
Dellnél még a Vostro-t nézegettem, ami megfizethető üzleti kategória, bár itt azt írták, hogy fizikailag nem túl meggyőző, élőben még nem láttam.
HP esetében a Pavilion kialakítása nem túl jó, a többi drágának tűnik.
Lenovo és Toshiba notikat nem ismerem.
Notebookstore "HP renew" cuccok között akadnak jók, de ott nehezen igazodok ki, valamint nem tudom, hogy a kínálat mennyire állandó.
Alapvetően kis vinyóval és kevés memóriával vannak szerelve.
Esetleg van a "HP renew"-hez hasonló dolog Dellnél, Toshibánál, Lenovo-nál?
A vásárlás nem sürgős, kb. két hét múlva lesz rá lóvém, de szeretném egy hónapon belül magaménak tudni.
Persze belefér ha érdemes tovább várni, de májusban már üzemszerűen használnám.
Ahogy néztem, lassan jönnek az i-s procik, nem tudom mikor milyen hatással lesznek az árakra, kínálatra...
Várom javaslataitokat, tanácsaitokat, előre is köszönöm a segítséget.

stifi
(senior tag)
a toshibák elvileg világgaranciásak, de mindenképpen célszerű a neten regisztrálni a vásárlást, akkor külföldön is látják és nem kötnek bele a gariztatásba
elvileg
Nincs időm kedvesnek lenni...
(#41045) Retr0 válasza Koncentrál (#41043) üzenetére
- Privát
- 2010-03-03 14:03:53

Retr0
(kvázi-tag)
Szia,
Mivel főleg strapásabb körülményekre szánod a gépet, szerintem a Lenovo a te barátod.
T400 vagy T500 széria, attól függ mekkorát szeretnél.
Studio széria otthonra való (márcsak a nevéből adódóan is) Nem igazán bírná a hurcolászást, a szabadtéri használatot.
HP-nak a workstation moddeljei még jók lehetnek, de újonnan boltból véve irreálisan drágák.
Talán a renew programjuk segítségével lehet olcsóbban hozzájutni.
Paviliont mint munkaállomást felejtsd el, az csak otthonra való.
Videókártya tekintetében szerintem bőven elég neked egy ati 3650 is, ha nem játszol, de akár integrált vga, mert jóval csökkenti a fogyasztást.
Talán ebbe a tekintetben a Lenovo a győztes, mert abba 3 VGA is van (1integrált és egy Ati)
Ki/Be lehet kapcsolni és ezáltal növelni az akku időt
Nekem fél évig volt egy T500as lenovom és tudom ajánlani.
9cellás akkuval ment 2,5 órát full használaton, de elment 6órát is ha csökkentettem a teljesítményt.
Itt ph-n hozzá lehet jutni olcsóm, új gépekhez 3év garival.
Őt ajánlom, beszélj vele:[link]
Én is tőle vettem, Korrekt eladó.
[ Szerkesztve ]

k.t.a.
(senior tag)
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Valószínüleg várok még vele egy kicsit, mert a jelenlegi kínálat nem igazán tetszik. 6-700eFt-ot meg nem akarok erre költeni.
(#41047) SymbianOS válasza - = Zk = - (#40982) üzenetére
- Privát
- 2010-03-03 18:46:17
H h noti? Elég az neked?
GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

MedHeppy
(újonc)
Sziasztok!
Fateromnak kéne laptopot keresnem, de sajnos ez nehezebb feladat,mint gondoltam. Ezért úgy döntöttem kikérem szakértők véleményét, így hozzátok fordulok. Becsületes voltam, visszaolvastam pár ezer hozzászólást, de őszintén szólva meguntam, szóval gondoltam inkább megkérdezem.
Szóval, faternak első laptopja lesz, munkához kell neki. A keret 140e körül lenne.
Ami fontos lenne szerintem neki:
- 14-15"
- megbízhatóság
- igényes(ebb) megjelenés
- hosszú aksi idő
- 3-4 GB memória
- tűrhető proci
- op.rendszer (vista/win 7)
Játékra egyáltalán nem használja, szóval videokari nem igény, ezért inkább procira és memóriára kéne rágyúrni.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki segít.

Atikusz
(senior tag)
ilyen árkategóriában nehezen találni olyat, amihez adnak oprendszert. egyébként ezt ajánlanám (oprendszer külön vásárolható hozzá).

MedHeppy
(újonc)
Hát sajnos a op.rendszer alap követelmény, mert céges névre veszi a laptopot, és tart az esetleges ellenőrzésektől. Egyébként tetszik a gép, köszönöm a segítséget. Lehet csökkenteni kell az igényekből (vagy növelni a keretet).