Naa... Váltottam néhány e-mailt az usanotebook.hu-ról egy nagyon kedves és segítőkész emberkével, és megvan a 2 jelöltem:
- [Dell Vostro 1500 -91986]
- [Lenovo (IBM) Thinkpad R61 (NF5B8HV)]
Igaz, hogy picit drágább, mint amennyit eredetileg rászántam, de ez a két noti a legmegfelelőbb számomra. Azért ez a két lehetőség, mert nem játékra kell, és hosszabb távra ezeket tartottam megfelelőnek (a ti segítségetek, tapasztalatotok alapján - THX mindenkinek).
Asszem hétvégén megyek, és megnézem őket, aztán a 2 jelölt közül az fog dönteni, melyik szimpibb kézben 
Vagy esetleg a kettő közül van amelyiket jobban ajánljátok? Ebben is várom a segítségetek
Ahogy átnéztem, szinte ugyanazt tudja mindkettő... A Dell mellett az szól, hogy 3 év a gari, viszont a Thinkpad strapabíróbbnak tűnik (magnézium váz, vinyó védelme). Viszont ha a Thinkpadra kérem a garanciakiterjesztést 3 évre, még akkor is csak 2ezer Ft-al drágább, mint a Dell. Megéri azt a 30ezer Ft-ot a 3 év gari az 1 év helyett? Vagy felesleges (megbízható annyira a Thinkpad, ha 1 év alatt nem lesz gondja, a másik kettőt is kihúzza???) 
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad R61i (Core2Duo T5450 1.66MHz /667MHz FSB/2MB L2 - 2X1GB DDR2 RAM - 160GB S-ATA HDD - nVidia Quadro NVS 140M 128/128 VRAM)