Nem tudom, hogy mi a jó egy notebook-ban, ezért is vagyok kíváncsi a fórumtáraim véleményére. Azt azonban nagyon jól tudom és tisztában vagyok vele, hogy nem fog zavarni, ha egy notebook 3kg helyett 5kg-t fog nyomni. És még mindig nem értem, hogy ez benneteket miért zavar?! Elvégre az én ölemben lesz és nekem a tömegével kapcsoaltban nincsenek elvárásaim!
Szó nem volt arról, hogy touchpad-dal dolgozom. Elvégre minden notebook-on van USB port és bármelyikhez hozzá lehet kötni a Wacom táblát vagy az USB-s egeret! Nem is értem, hogy ezt miért hoztad fel?!
Azt is mondtam, hogyha azért találjátok szarnak, mert lefagy a túlmelegedés miatt, azt elhiszem! Ezen kár lovagolni!
Elsősorban nem játékra venném, ahogy már többször is leírtam. Max nettó 200k HUF van rá és mondtam, hogy érdekelnek az egyéb alternatívák!
''Az 1024x768-as felbontás 12''-en még talán elfogadható, talán még 14''-en is, efölött rémálom. 17''-en pedig kimondottan röhelyes egy notebook esetében, főleg grafikai munkára.''
Ez a kijelentés a röhejes! Mellesleg a fotószerkesztés és a grafikai munkálatok között igencsak nagy különbségek vannak!Egy 12''-os 1600x1200-as monitoron megcsinálsz egy képet. Éles, jól néz ki...egy hagyományos 17''-os 1024x768-as monitoron meg lehet, hogy ''szétesik'' ugyanaz a kép! Mit gondolsz (miért létezik) miért használják a nagyítás funkciót fotószerkesztés során? Mert pontosabb, szebb végeredményt érhetnek el ezáltal... Más dolog, hogy a végeredmény szebb lesz egy kisebb méretű, de nagyobb felbontású monitor mellett. Engedd meg, hogy ezt én eldöntsem magamnak, hogy mire van szükségem a fotók feldolgozásához! Nekem feldolgozásra kell (amikor nem vagyok otthon, vagyis elengedhetetlen a mobilitás).
Én a kijelzők minőségére (dinamika, szaturáció, fehéregyensúly stb-stb) vagyok inkább kíváncsi és nem a felbontására!
Minden egyes hasznos hozzászólást megköszöntem (olvass csak vissza), de amikor valaki amiatt akar lebeszélni egy notebook-ról, hogy nehéz lesz nekem az 5 kg és ötödjére sem érti meg, hogy nem érdekel a súlya, azzal nem igen tudok mit kezdeni...
Elhiszem, hogy azzal dolgozol Te és sokan mások, de a kérdéseim nagy részére nem kaptam választ. A fotószerkesztés részét hagyd meg nekem kérlek. Engem a képminőség érdekelt, a sebesség és a megbízhatóság.
Mégegyszer és utólag is köszönöm az afféle hozzászólásokat, ahol amitt próbáltak lebeszélni az egyes típusról, hogy a CPU/GPU hőmérséklete miatt hajlamos a fagyásra. Ezek ellenére mégegyszer elmondom a kedvedért is, hogy a tömege, felbontása, üzemideje, anyagminősége (amíg el nem olvad magától), NEM érdekel! Fogadd el, hogy mások az elvárásaim, mint neked!
[Szerkesztve]
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche