Hát a BIOS-ig mindenképp, de ha ilyen előretelepített Vista van rajta, ami első bekapcsoláskor kéri a beállításokat, akkor nem biztos. De a BIOS-ból is kiderül már elég sok minden 
TP T61

Hát a BIOS-ig mindenképp, de ha ilyen előretelepített Vista van rajta, ami első bekapcsoláskor kéri a beállításokat, akkor nem biztos. De a BIOS-ból is kiderül már elég sok minden 
TP T61

pl?mik?
a renew-el kapcs,h elvileg eredeti áruk 250K körüli,de ha körbenézek 250K-ért nem tom,de én jobb gépeket látok.H van ez akkor v tényleg annyiba kerülnek,de akkor meg miért kerülnek annyiba eredetileg?
Gsm boltba dolgoznék

Pl, hogy milyen videokártya meg proci van a gépben, hogy nehogy úgy járj, mint P@ly
Ő most izgulhat
De hátha 
A HP alapjában elég drága. Itt hasonlítgathatod az árakat.
[ Szerkesztve ]
TP T61

Magyar bill. inkább 15-20 szokott lenni kb, persze ha megteszi a matricázás, az 1k-s tétel 

so a notebook store az új gépüket drágábban adja mint az usanotebook?
a renew asszem jobb árban van az igaz,de nem 250K-s gép,hanem 192K az usanotebooknál
so még is van benne valami átvágás?
Gsm boltba dolgoznék

Bocsika erről a renew témáról kissé lemaradtam...renew=angol bemutatott használt notebook amit újonnann adnak el vagy mi? és ilyen csak a Hp-nél lehet? kösz!

Ja igaz inkább annyi, de én inkább mondanák 15k-t mint 20-at
TP T61

ja ez egy nagyon jó kérdés,ha más tipusnál is lenne ilyen...
Gsm boltba dolgoznék

TP T61

A Laptopinfó-nál lehet még ilyet látni, de ők inkább ThinkPad-okkal foglalkoznak. Legalábbis úgy tudom
Nem szeretek reklámozni, de elég korrekt üzlet 
TP T61

2gépük van elérhető és az is számomra drága
Gsm boltba dolgoznék

Hát igen. A ThinkPad se olcsó
Más típusról nem tudok.............. csak TP meg HP ami ilyen
TP T61

reménykedjünk,h más tud még ilyet
Gsm boltba dolgoznék

Köszi a választ. Amit ajánlott kedves "RECK" MSI GX600PX-214HU noti azt veszem sztem de bővebb tesztet nem találtam esetleg vki tud róla tesztet. ja és a Pcland-nál pont forgalmazzák is.

ahha...jó ez az oldal..átfutottam...hát...nemsemmi...

Sziasztok véleményt kérek tőletek erről a notiról!
Előre is köszönöm!
Toshiba Satellite A300-15A
Processzor:
* Intel Core 2 Duo T8100 2.1 GHz
Merevlemez:
* 250 GB SATA
Memória:
* 2 GB DDR2
Optikai meghajtó:
* DVD S-MULTI
Kijelző:
* 15.4'' WXGA TFT
Grafikus megjelenítő:
* ATI Mobility Radeon HD 3650
Akkumulátor:
* Lítium ion
Klaviatúra:
* Nincs adat
Pozícionáló eszköz:
* Érintőábla
Audió:
* Beépített 24 bites sztereó hangszórók
Szoftver:
* Windows Vista Home Premium
Bővítőhelyek:
* ExpressCard
Interfészek:
* 1 x váltakozóáram-bemenet
* 1 x külső monitor
* 1 x RJ-11
* 1 x RJ-45
* 1 x TV-kimenet (S-Video)
* 1 x i.LINK (IEEE 1394)
* 1 x mikrofon
* 1 x sztereó fejhallgató
* 1 x univerzális memóriakártya-olvasó
* 4 x USB 2.0
* 1 x beépített, 1.3 megapixeles kamera
* 1 x SP/DIF (optikai), megosztva a fejhallgató-csatlakozóval
Kommunikáció:
* WLAN 802.11a/b/g/N-tervezet
* LAN
* Modem
* Bluetooth
Egyéb:
* Nincs adat
[ Szerkesztve ]

Én is ezt néztem ki magamnak, vagyis én az A300-15V-t, eddig elég jókat olvastam rólla, egy dolog van amit mindenhol emlegetnek, hogy az egész noti elmenne egy rendőrségi labor, ujjlenyomatgyűjtő rendszerének

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem notebook vásárlás elött állok és 2 jelöltem van, megpróbálom leírni a fontoabb paramétereket :
-Acer Extensa 5220-301G16MI: Intel Core Duo T2390 1.86 GHz (533 MHz, 1 MB L2), 250 GB S-ATA, 2 x 1 GB DDR2, Intel GMA X3100 (integrált)grafika, Intel® GL960 Express lapkakészlet, 6 cellás akkumulátor
[link]
-Fujitsu Siemens AMILO Li 1718: Pentium Dual Core T2130 1,86GHz, 2048MB DDR2ram, 160GB S-ATA, DVD-RW, 3cell , ATI Radeon Xpress 200M , Chipset: ATI RC415ME + SB460
[link]
A segítséget előre is nagyon köszönöm 

Fujit én kerülném volt már vele dolgom és mindenhol ahol olvasgattam ott is csak rosszat mondanak rájuk:S
Acer itt azt mondják,h nem igazán jó,de ha a kettő közül kellene választani én Acer-t mondom.
Gsm boltba dolgoznék

Szívem szerint egyiket sem ajánlanám, mert a Fuji-nak a Lifebook-ja jó, de azok nagyon drágák
az Acer-ről inkább nem beszélek.
Olcsók, ezzel egyet kell értsek, csak............
Jobb választás egy Lenovo 3000 N200, vagy egy Dell Inspiron. Inkább az előbbi.
[ Szerkesztve ]
TP T61

Szerinted az MSI belső értéke rossz v a burkolat anyaga rossz?
Gsm boltba dolgoznék

Belső értéke rossz? Ez mit takar? Egyébként összességében az anyaghasználata a baj.

Kategóriájában jó választás, de tényleg rendesen gyűjti az ujjlenyomatot.

Most néztem csak, másik boltban is vannak renew hp-k, eddig nem láttam. [link] Mondjuk itt konkrétan egy 1-2 van, hát nem sok. Más volt van esetleg? Budapesten.
[ Szerkesztve ]
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

Hát gondolok a belső meghibásodásokra pl kijelző akksi billentyű v bármi ami nem a burkolatot jelenti vis a külseje.
Gsm boltba dolgoznék

na ez sem rossz itt már intel core2 is van benne
na most nézem,h a másik helyen is ebben a tipusban intel van na mind1
de jó,h van máshol is.
Gsm boltba dolgoznék

Köszönöm a válaszokat! 

Az MSI tipikusan annak szánt gép, aki olcsón akar nagy teljesítményt. Én bármikor ajánlanák MSI-t Acer helyett. Egy jó barátomnak is MSI-je van
Én is gondolkoztam, hogy én is azt veszek, de nem vagyok egy gamer, nekem a minőség sokkal fontosabb volt. Inkább szántam még rá egy jó marok pénzt
Ja igen a minőség. Az MSI alapjában véve műanyagokat használ az olcsóbb szériákban, hogy a drágább gépei hogy néznek ki belülről azt nem tudom. A support az utolsó időkben sokat javult, de még mindig nem a legjobb az MSI szervízháttere. (persze sokkal jobb, mint az Acernek
) Személyem szerint a probléma az MSI-vel annyi, hogy elég erősen melegszenek.
TP T61

Sok benne a műanyag, így könnyebben meghibásodik, meg rendesen melegszenek is, az pedig kombinálva a műanyaggal nem vmi jó.

So akkor csak annyi a baj az MSI-vel,h nem rakják össze minőségi anyagokból?
Melegszik annyira mint egy Fuji,mert az melegszik azt tom:S?
Gsm boltba dolgoznék

és akkor mondjuk egy lenovo v hpq miböl van összerakva?ja meg ezáltal,h ennyi müanyag van benne mi hibásodhat meg meg mit értetek azalatt,h nagyon felmelegszik?pl az miért rossz,mert oké én a fujinál éreztem,h melegszik,de az annyiban zavart engem,h a lábam melegedett:S
Gsm boltba dolgoznék

"csak"? Hát ez egy eléggé elsődleges szempont, mindegy mit tud, ha gagyi ...ba van csomaglva,
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

akkor azért jobb választás egy lenovo,mert ugyan azt a cumót megkapom ugyan annyiért csak jobb házban?
Gsm boltba dolgoznék

Persze típusfüggő, de a drágább gépekben több a fém, kevesebb a műanyag. A műanyag meleg hatására könnyebben deformálódik, így simán lehet gond miatta. Na meg a túlzott melegedés egyébként se tesz jót a részegységeknek.

és egy gép mi miatt melegedhet túlzottan?az akksival lenne a gond v mi okozza ezt a gondot?
Gsm boltba dolgoznék

Leginkább azért melegszik, mert gyenge a hűtése
Persze az akksi környékén mintha melegebb lenne a gép is 
[ Szerkesztve ]
TP T61

Az akksinak nem sok köze van hozzá sztem, persze az is meleg, de nem az a problémás, hanem a hűtés.

Sziasztok! Lenne egy olyan lehetőségem, hogy elcseréljek egy eee 900-at egy asus x51l-re! Szerintetek megérné? Pontos típus: x51l-ap08 Az miért lehet, hogy a googleban semmit se talál magyarul....? Ha esetleg nem tetszene mennyiért adhatnám el? PLS help! Köszi: Máté

Nah a pontos típus valszeg 008! Szerintetek?
[ Szerkesztve ]

Pont ezt néztem ki én is!
A PH-s tesztet már 3-szor átolvastam, élőben is nyomogattam és engem meggyőzött.
Ha minden jól megy hamarosan meg is vesszük.. csak nem tom, h hol
iponnál 216 volt webshopban, de most frissítik vagy valami és abszolút nem találom.
Itt helyben (pécsen) meg 239, 249 és 277-ért van

[ Szerkesztve ]

Köszi, ezekről eddig is tudtam, de pénteken iponnál még ezeknél is olcsóbb volt egy 8k-val kb 

[link] de ezt a boltot nem ismerem
Szerintem várj még akkor picit vele, hátha rendeződik a helyzet azon az oldalon, ahol nézted
[ Szerkesztve ]
TP T61

Ha rosszul van megtervezve a gép regulátorrendszere, meg a töltő elektronika, akkor még meg is olvassza a gép házát.
A DELL ezért szorult vissza a gagyi SONY akkumulátorok miatt, illetve a töltő elektronika miatt.
Ha rossz a tervezés, akkor simán melegedhet.
Lenovo ThinkPad T61 14" iC2D T7100 2,5 GB RAM 120 GB HDD -- Ubuntu Hardy -- Nokia E51

és ezt valamivel nem lehet orvosolni?
Gsm boltba dolgoznék

Köszi nem tűnik rossznak. Ühüm, várok pár napot biztos rendeződnek a dolgok 

Hmm..
Ha egy gépben sok a műanyag, akkor az nehezen is vezeti a hőt. Az alkatrészeket nem a meleg öli meg, hanem a körülöttük feltornyosult meleg levegő, ami nem távozik el megfelelő hatékonysággal.
A Lenovo 3000, meg a HP B több fémet tartalmaz, de ezek sem a hűtés bajnokai, de annyira ól hűtenek, hogy a gép tartós legyen.
A legjobb hűtéssel a ThinkPad-ek rendelkezne, nem hiába mennek 5 - 6 évig.
Az MSI, olcsó ASUS, Amilo melegszik, mert a műanyag nagyon rossz hőelvezető. A másik, ha egy gépben sok a fém, akkor könnyebb, merevebb, és még a hűtése is jobb, ennek visznt ára van.
Na ezért olcsóbb az MSI, Amilo, meg társai. Ezért kapsz egy R61 árából, ami alapteljesítményű, már egy egész jó gamer MSI-t. Ami persze a melegedés, meg a gyenge ház miatt hamar tönkre mehet. Ha több fém lenne benne, akkor HPQ 8510 nek hívnák, vagy Dell Vostro 1500 -nak.
Lenovo ThinkPad T61 14" iC2D T7100 2,5 GB RAM 120 GB HDD -- Ubuntu Hardy -- Nokia E51

Hy all!
Hozzáértőktől kérdezném, hogy mi a véleményük az Acer Aspire 8920-as modelljeiről?
Magamnak egy alap 2GHz-es procival rendelkező gépet néztem ki.
Nálam a fő felhasználási területe a 3d-s modellezés, effektelés lenne és fontos szempont nálam a hordozhatóság. Kíváncsi lennék a véleményekre a videókártyával kapcsolatban is, mert esetlek egy-két újabb fps játékot is szívesen kipróbálnék rajta.
Szóval az össz véleményre lennék kíváncsi.
Segítségeteket előre köszönöm.

Ha rossz a tervezés nem.
Esetleg -5 fokban használod .... 

Van a notebookokhoz hűtőpad, de állítólag ez sem olyan nagy segítség, mint egyesek mondják. 5-10, nagyon max tizenenpár fokot képes segíteni a gép hűtésén.
Esetleg itt olvasgathatsz
De amúgy ha alapból rossz a gép hűtése, akkor tényleg csak a -5 fok lenne segítség,
csak az meg nem igazán tesz jót a gép többi alkatrészének. 
[ Szerkesztve ]
TP T61