Köszi a "leírást"
Nővéremnek egy N100-asa van, most már lassan 3 éves lesz.
Azon egy apró, pár mm-es repedésnyom van az egyik zsanér mellett.
De ezenkívül semmi probléma nem volt, meg vagyunk elégedve vele.
Nekem nem tűnik vékonynak az anyag. Vagy az N200-ban már a látszat ellenére mégsem ugyanazt használták ?
Ezt a sérülést is amúgy azóta szerezte rajta, amióta skin-ben hordja a laptopot...
Bár az első 1,5 évben kb. nem is hordozta a gépet, azóta is csak hetente 1x-2x.
A 80-as vinyó ki lett cserélve 320-ra, meg az 512-höz jött még egy 1GB ram. A Celeron M 420 proci cseréjére (természetesen "normális" áron, aproról) is rá akartam beszélni őt, de végül lemondta.
N500-as is van egy barátomnak, bár azt minőségileg nem nagyon tanulmányoztam még.
Koliban használja, elvinni magával nem nagyon szokta úgytudom, csak 2 hetente hétvégén haza.
Az XP-t én telepítettem rá, és azt tudom, hogy nagyon szívtam vele a driverek miatt.
Az SL500-al az a gond, hogy van ez a 131e-s konfig (Celeron Dual Core T1600 procival, 160GB vinyóval, és 1GB rammal), és az utána következő már ilyen 170e körüli.
Pedig nem kéne a Core 2 Duo proci, pl. egy T3200 - T3400, a 160 helyett 250 vagy esetleg 320GB vinyó elvileg nem lenne sokkal drágább.
Csak úgylátszik, arra mennek, ha valakinek nem elég ez a teljesen alap modell, akkor az fizessen jóval többet. 
Az tényleg igaz, hogy az SL500-ban nem lehet garivesztés nélkül cserélni a vinyót, tehát le van ragasztva garimatricával az ajtó ?
Kiderült, hogy a Toshiba L500 a világos színe miatt nem jó.
Úgyhogy úgytűnik egy alternatíva van még az SL500-on kívül:
LENOVO IdeaPad G550L - [link]
Azt jól sejtem, hogy a G550G csak abban különbözik hogy van HDMI rajta ?
Csak az ára meg jóval magasabb, 250 helyett 320-as vinyó + egy HDMI, és ez +12000...
Legalábbis itt, megnézem majd még1x árgépen is.
A G550-nek a minőségéről mit tudsz mondani ? Elsősorban az SL500-hoz képest.
Én azon lepődtem meg, hogy ugyanazzal a 4-es sorozatú chipsettel kiadott még egy szériát a Lenovo 3/4 éven belül, az N500 meg már kifutó lett. Kb. a szélesebb kijelző, meg a DDR3-as Ram a változás (de a G530-ban lehethogy csak DDR2 van ? ), de pl. nincs benne alapból HDMI, úgyhogy ez egy kicsit visszafejlődés is.
Sőt az SL500-at sem preferálják már nagyon, az SL300 meg már nincs is fent a Lenovo honlapján. Pedig ezek a modellek sincsenek egy évesek.
És úgytudom nincs is utódja ezeknek egyenlőre.
[ Szerkesztve ]