Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • amol

    addikt

    válasz zsoca929 #12471 üzenetére

    Miért nem éri meg akkor??
    A GAteway az nem jó márka?
    Illetve miért a Gef 8800 miatt??

    Nem csúcsmárka de attól maga a gép még nem feltétlenül rossz. Viszont egy ilyen országban, ahol még a nagy világmárkák esetében is előfordulhat garanciával, szervízzel, alkatrészellátottsággal problémák ugyancsak bátor ember aki ilyet vesz.
    Ez elég beszédes: "Magyarországon is elkezdi forgalmazni termékeit a Gateway amerikai PC-gyártó, partnere a Tesco áruházlánc lesz."

    A Geforce 8800 nem igazán notebookba való. Egy ilyennel szerelt gép akksis üzemideje valószínűleg 2 óra alatt van (hacsak nem 4 kiló a nagy akksi miatt) és lényegesen jobban melegszik ami nem tesz jót az alkatrészeknek még egy komolyabb márkás gépben sem. Persze jó gondolat notin játszani, a zaj, a kábelrengeteg nélkül és a hordozhatóság megtartásával, de sajnos nem tartunk még ott hogy technikailag tökéletesen kivitelezhető lenne (még jóval drágábban sem biztos). A mobil videokártyák teljesítménye emellett szinte kivétel nélkül jócskán elmarad asztali gépbe szánt megfelelőik mögött nem beszélve a lassabb merevlemezekről stb. Amíg egy asztali gépben két mozdulat bővíteni vagy meghibásodás esetén cserélni alkatrészt relative alacsony áron, addig ez notebooknál vagy lehetetlen vagy komoly költségeket jelent.
    Ha ezek ellenére ragaszkodsz a notis játékhoz (persze ez nem bűn, megtenném és is adott esetben) akkor érdemesebb magasabb minőségi kategóriából válogatni vagy lejjebb adni a játékokkal szemben támasztott igényeidet. Egy go8400, 8600 szintű kártyával is sokezer játék szépen fut, amelyik hardverigénye ennél nagyobb azt érdemesebb konzolon vagy asztali gépen játszani.
    És alapigazság, hogy a ma játékra megvett notiban található kártya a holnapi játékokhoz már gyenge lesz, ugyanakkor ugyanúgy fog fogyasztani és melegedni mint ma. Cseréje a speciálisan megtervezett hűtés stb. miatt a legtöbb esetben kivitelezhetetlen, egyetlen megoldás a gép lecserélése évente, ami egy szóval jellemezhető: bukta.
    Egy gondosan megtervezett gépben a legerősebb videokártya hűtése is lehet megoldott, a fogyasztása kevésbé. De ezek a gépek nem ennyibe kerülnek és akkor még nagyobb a bukta.

Aktív témák