Hirdetés

Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    válasz gecsoz #11096 üzenetére

    lehetetlen egy laptopot összehozni 100 ból... Ehhez képest te ilyet ajánlgatsz. Használt monitorral kijön egy jó desktop gép (2magos proci, Gigabyte alaplap, 1GB Corsair memó, minőségi Chieftec ház táppal, dvd-rw, 200GB-os WD hdd) 100k-ből. Na most képzeld el ha ennyiből desktopot veszel, akkor mennyi mindent spórolhatnak ki egy 100k-s laptopból, ahol a hely hiánya miatt mindent sokkal ügyesebben kell megoldani, plusz nem árt ha strapabíró.

    Mindegy úgyse győzlek meg, de 100k-ért kár laptopot venni. De mindenki tanul majd a saját kárán.

    [ Szerkesztve ]

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11086 üzenetére

    fura amit írsz.
    a teljes ügyviteli rendszerünket amit jelenleg évek óta forgalmazunk egy T41 -esen fejlesztettem ki. a gép öt éven át szolgált, eleinte a főiskolán hurcolásztam, buszon, vonaton, metró dolgoztam vele, ütődött, esett, az adatoknak mégsem lett bajuk.
    egy ibm T kategóriás gépnél azért van akkor vételár, mert utána a fenntartási költségek minimálisok. természetesen én is készítettem időnként biztonsági mentést, de amit írtál az egy T61 esetében szerintem értelmetlen.

    jah és emberek, attól, hogy egy gép 100e forintba kerül attól az nem szar!
    ez a 100e forintos gép normál esetben ha nincs akciózva, kapásból 130e, ha adnak hozzá windows -t is, akkor máris 150e, ha adnak hozzá egy két vírusírtót, esetleg táskát, szebb dobozt, akkor máris 165e -es ára van. ezek a gépek azért kerülnek csak ennyibe, mert február van, és a nagyáruházak próbálnak vevőket csalogatni magukhoz így karácsony után.. ennek a gépnek a nettó nagyker ára is jóval 120e forint fölött van, a multi mégis bruttó 100e ért adja. nem azért mert szar, hanem mert vevőhiánnyal küszködik..

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz SeatZola #11087 üzenetére

    nekem egy hauppage 900 -as usb -s van, hibrid tuner, tökéletesen bevált.

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz karesz501 #11092 üzenetére

    nekem nincs bajom a fujitsu siemens -el, ha egy átlag ember otthon a nappaliban hazsnálja, nem hurcolja üti vágja sokat.

    igen, valóban van Lenovo 3000 N200 -as gép core2dou -val nettó 140e -ért, de remélem abban egyetértünk, hogy ez sehol nincs egy T61 -es megbízhatóságától. ezt a gépet inkább sorolnám a packard bell -el, vagy fujitsu siemens -el egy kategóriába..

    a T41 -esem öt évig bírta. 3 év után vettem bele egy új aksit 20.000 -ért, plusz 512 ramot 7000 -ért, és egy 80gb -os hdd -t 15.000 -ért. a gép vételi 320.000 ft -os árához képest ez az összesen 42000 forintos kiadás 5 év alatt nem összeg..
    de tény, hogy nem is adtam el a T41 -et, mert nem lehet reális éárat kapni érte. de ez alap laptopbetegség, hogy nem érdemes eladni..

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11093 üzenetére

    minden gépnél alap a biztonsági mentés valamilyen cd/dvd -re.
    de ha már itt tartunk az ibm -en kívül nem nagyon tudok olyan laptopot mondani, amire biztonsági mentés nélkül rábíznám az adataimat..

    megveszed a yarist. ha jó munkád van meg tudod venni, ha nincs olyan jó munkád, vagy diák/nyugdíjas vagy, akkor nem veszed kp -re, hanem részletre, mondjuk 5 évre. mire letelik a részlet az autód nemhogy nem fog érni semmit, hanem rosszabb esetben az első 2-3 év után egyre többet is kell rá költeni.
    és rájössz, hogy jobb lett volna venni egy trabantot, eléldegélni vele 1-2 évig, gyújteni pénzt, jólfizető munkát keresni, majd 2 év múlva veszel egy volvót, ami 10 évig kiszolgál hiba nélkül..

  • cucka

    addikt

    válasz gecsoz #11102 üzenetére

    ez a nettó 120-as gépet árulunk nettó 83-ért történeted több sebből is vérzik. nem tudom, mikor láttál utoljára nagyker árlistát, de majd nézz meg egyet, mennyibe kerülnek a legolcsóbb notebook-ok.

    segítek: legolcsóbb acer, asus, msi gépek nettó 82-85 körül vannak, legolcsóbb toshiba nettó90. add hozzá a teszkó szintű brutális mennyiségi kedvezményeket, illetve azt, hogy minden bizonnyal van annál olcsóbb nagyker, mint ahol én néztem..

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz cucka #11106 üzenetére

    épp ezt írtam le, hogy egy multi jóval a nettó nagyker árak alatt vásárol és ad el.. éppen ezért nem szabad azt modnani, hogy ami ott van az szar, csak egyszerűen jobb árat kap, mert megvesz 1000db -ot..

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11097 üzenetére

    vazeg tegnap ezért hozta be eladni az asztali gépét és vett egy feleolyan jó laptopot, mert olyan nhülyén néz ki a nappaliban a PC a sok kábelével, meg dugóval, meg külön monitor, bill, egér.. :)

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11093 üzenetére

    amúgy ha mondjuk packard bell, vagy dell, vagy ibm laptopot veszel, akkor úgyis tök mind1, hogy hol veszed, úgysem az eladóhoz kell visszavinni, ha gond van vele.. :)
    bár iylen gépoeket eddig nem kellett szervízbe vinnem..

    [ Szerkesztve ]

  • kekegsm

    őstag

    válasz gecsoz #11098 üzenetére

    Iza mar akkor is sirogorcsot fog kapni, ha elszall az osszes lementett fotoja meg levele. Nem jobban megeri venni egy normalisat?

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • cucka

    addikt

    válasz gecsoz #11107 üzenetére

    persze, de nem akkorák a különbségek. mittudomén, ha bruttó 100-ért akciózzák a notebook-ot, akkor mondjuk kaptak rá 5k mennyiségi kedvezményt, ami nyilván olyan volumenben sokat számít, de annyira nem nagy különbség, hogy bármilyen minőségi különbséget jelentene. (ergo a 105k-s noti is valószínüleg ugyanolyan szar, mint a 100k-s).

    egyébként meg el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ennyi pénzből notit gyártani, amikor egy nem túl erős asztali gép is csak alig jön ki ennyiből (celeronnal, intel chipsettel, tft-vel)

    (#11109) gecsoz - packard bell nem az acer gazdaságos márkája? innentől nekem azért erős fenntartásaim lennének a minőséggel kapcsolatban :D
    mod: ok, tudom, hogy a packard bell-nek elég komoly múltja van, de emlékeim szerint most már az acer-é a brand.

    [ Szerkesztve ]

  • kekegsm

    őstag

    válasz gecsoz #11099 üzenetére

    Nem birjak a Vistat? Nem lehet kepet/videot szerkeszteni? Jatszani sem lehet rajtuk? Hany olyan laptopot tudsz felsorolni, amin van VGA bemenet?

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • kekegsm

    őstag

    válasz gecsoz #11102 üzenetére

    Figyu, nem tudom mennyibe kerul az az ugyviteli szoftver, de vannak olyan emberek, akiknek a laptopjukon sok millio/tizmillio/szazmillio forint/euro/font erteku adat/szoftver van. Vannak olyan emberek, akiknek a megelhetesuket jelenti az az adat, ami a laptopon van. Meg a csaladjaet, a gyerekeiet.
    Es erthetoen leirtam, hogy a sracnak miert is olyan fontos ez a mentes dolog.

    Ne haragudj, de ugy gondolom, hogy egy elegge kis cegnel vagy, ahol talan nem latod a szamitogepes adatok biztonsaganak a kerdeset. Esha nem vagy tisztaban az adatmentes lenyegevel, akkor valahogy nem erzem, hogy az IT-be tul melyen belemasztal volna business/enterprise szinten.

    Az a laptop, ami 2008. februarjaban vadi ujonnan 100ezer forintba kerul, az nem laptop, csak valami tulfeljett jatekszer. Es ha jol megnezed, akkor lathatod, hogy nemcsak a nagy aruhazak adjak ennyiert, hanem a laptop-shopok is. De lehet olcsobban is beszerezni, csak jol kell tudnod hasznalni a legpuskat. 3x. Mert ezeket 3 palcara teszik.
    Es egy Lenovo-t, megha az az alap N200 is, nem lehet egy napon emliteni a 100e+nyaloka aru Amilokkal.

    Yarisra nincs penz, volvora van? Es szerinted egy Volvo tobb ideig fog szolgalni, mint egy toyota?

    Es ajanlgatod a FuSi-t, amikor te Thinkpadet hasznalsz?

    [ Szerkesztve ]

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz cucka #11111 üzenetére

    acer, packard bell, compall, stb. ezek mind ugynababban az üzemben, ugyanazon a gyártósoron készülnek, de a minőségellenőrzés a támogatás a mellékelt szoftverek és a garanciális ügyintézés messze nem ugyanolyan. legalábbis nekem packard bell -el semmi problémám nem volt még.

    sajnos jóval nagyobb kedvezményt kapnak a multik.
    a multiknál általában a bruttó eladási ár annyi, mint a nagykereknek a beszerzési ára. hogy hogy csinálják?
    1. nem nagykertől veszik, hanem közvetlenül a gyárótótól, tehát gyakorlatilag ők a "nagyker"
    2. az akciós termékeket sokszor nyereség nélkül, de van mikor egyenesen veszteséggel adják el, ezzel csábítva be a vevőket.
    így egy multi akár 30% -as olcsóbb áron tudja adni azt amit egy laptop márkakereskedő tud ajánlani.. sajnos :o|

    utálom a multikat, de az ilyen "akcióikat" ki kell hazsnálni. csak persze jól meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember :)

  • wwhy

    veterán

    válasz gecsoz #11109 üzenetére

    fullra OFF de pls használd azt a Q [MOD] feliratot :(((

    ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11112 üzenetére

    a gamer laptopok egy részénél, illetve a teljes mérétkben asztali gépet helyettesítő 19" -os vagy mégnagybb kijelzőjű laptooknál (amikben rendes vga kártya van) vannak olyan típúsok ahol van vga bemenet vagy akár tv bemenet is.
    egy sempron vagy egy celeron procin nem akar játszani vagy videót szerkeszteni.. nagyon lassú lesz :)

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11113 üzenetére

    ezek a szoftverek a klien ngépek számától függően 40millió fporinról indulnak, és olyan 80millió a határ. multi cégek több ées pénzügyi adatai, munkáltataói adatok stb vannak benne, szóval van egy kis fogalmam az adatbiztonságról. nekem is a megálhetésem ez, a cégeknek akiknek dolgozunk pedig katasztrófa lenne egy adatvesztés.

    egyetértek, hogy a leggyengébb lenovo is jobb mint a legjobb acer, de egy átlagembernek szerintem ár/érték arányban nem éri meg a 200-300e forintos laptop.

    csak azt írtam le, hogy amíg nem tudja valaki pontosan, hogy mire kell neki a laptop, mire akarja használni, hol, milyen formában, addig ne vegyen több százezer forintos gépet. vegyen egy alap, olcsóbb modellt, ismerje meg a laptopok világát és amikor ár az alap dolgokat megértette, utána vegye mega drágább gépet, ami utána éveken át ki fogja szolgálni az igényeit.

    nincs annál rosszabb, mint mikor eladsz egy laptopot ami szerinted nagyon jó lesz az ügyfélnek, ő megbízik benned, örül a gépnek, majd egy fél év múlva visszajön, hogy neki még ez meg ez meg ez kellene a gépbe. és akkor mondod, hogy ezt nem lehet iylen irányba bővíteni, és vegyen újat, de a régit nem lehet jó áron eladni, úgyhogy feleslegesen vette meg a T61 -et, mert mint kdierül, 16:9 -es arányú filmeket akar szereksztenia laptopján, de rohantul nem érdekli, hogy mennyire strapabíró a gép, vagy meddig megy aksiról, mert az irodájában az asztalon hazsnálja, még össze sem csukja a nap végén..

    azért ajánlottam a fusi -t, mert még mindíg jobb szerintem mint egy acer, ugyanakkor tudom, hogy egy átlagember nem akarja vagy nem tudja megfizetni az ibm/lenovo -t.

    [ Szerkesztve ]

  • kekegsm

    őstag

    válasz gecsoz #11116 üzenetére

    Pontos tipusokat legyszives. A TV bemenet a tvtuner kartyakon is van...

    Amiben meg mar asztali gepbe valo VGA van, az mar nem laptop. Attol nem lesz laptop, hogyha le lehet hajtani a kijelzojet. Dell XPS 2010 se laptop, hanem egy osszecsukhato LCD-PC. Megha eloszeretettel is laptopnak nevezik sokan.

    Miert lenne lassu? 3-5 eve milyen sebessegu procin jatszottal vagy szerkesztettel videot?

    Bocsi, de nagyon ugy erzem, hogy te olvastal valahol valamit, es azt hajtogatod.

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11118 üzenetére

    ok. holnap lekérem neked a pontos típusokat a nagykerből.
    attól, hogy neked az xps 2010 nem laptop, attól még az ügyfelek laptopként kezelik.

    egy sempronra vagy egy celeronra nem megy fel a vista rendesen. az aero felületet meg pláne el kell felejteni róla. ok, szerekszthetsz rajta videót, csak egy tömörítésnél hagyd a gépet dolgozni fél napot..

    mellesleg egy több laptop van cserélhető vga kártyával, amiken integrált tv tuner is van.

  • kekegsm

    őstag

    válasz gecsoz #11117 üzenetére

    ha 40-80 millio forintos rendszerekkel dolgozol, es nem vegzel rendszeres adatmentest, mert ra mered bizni egy markara (megha az IBM is), hogy ugysem lesz baja, akkor szerintem nincs mirol vitatkoznunk. Ne is haragudj, de a vegen meg sertodes lenne belole. Most nem megfutamodok a vita elol, hanem nem erzem, hogy meg lenne ra a felkeszultseged.

    Senki sem akarta a holgyet egy ket-haromszazezer forintos laptopra rabeszelni, ha jol emlekszem, 162 korul volt, amit ajanlottam neki.

    Ha pedig az elado ugy ad el egy ilyen erteku eszkozt az ugyfelnek, hogy elotte nem tajekozodik, hogy az ugyfel mire is akarja hasznalni, az sajnos pont a multikra jellemzo nemtorodom uzletpolitika. Lenyeg hogy fizessen, tobbi nem szamit.
    Es nem csak Acer/Fusi van 100-ert meg IBM/Lenovo 400-ert, hanem van kozte mas is.

    Igen, a FuSi jobb, mint az Acer... Lifebook?Travelmate?Amilo?Esprimo?Aspire?Biblo?stb?

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • kekegsm

    őstag

    válasz gecsoz #11119 üzenetére

    Nemcsak nekem nem laptop a 2010, hanem az informatikusok 99%-nak nem az. Kifejezetten a parasztvakito HyperGamer kutyu, mint a szinvaltos-vilagitos usb/digitaliskepkeret kulcstarto.

    Az mit jelent, hogy nem megy fel a Vista rendesen egy Celeronra vagy egy Sempronra? Mi a kulonbseg egy CoreSolo/Duo es egy Celeron kozt? Az Athlon64 es a Sempron kozt?

    Az hogyan lehet, hogy az 1.2 GHz ULV procikra is felmegy (nem megy fel, csak fut rajtuk), de a Celeronra nem?

    Persze, az en laptopomban is ki lehet cserelni a grafikus kartyat, de ettol meg nem valik cserelhetove.

    Amol: Nem egy csoda, de inkabb egy dell 160-ert, mint egy FuSi 100-ert. Az elso esedekes javitaskor behozza az arat.

    [ Szerkesztve ]

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • amol

    addikt

    válasz kekegsm #11122 üzenetére

    Persze, csak azért írtam mert a Kolléga sikeresen feltornászta a 100 ezres gép árát mondván nem is szar ;)

  • kekegsm

    őstag

    válasz amol #11123 üzenetére

    Oksi-oksi, vagom en, nem kettevaglak... :)

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

  • amol

    addikt

    válasz cucka #11111 üzenetére

    persze, de nem akkorák a különbségek. mittudomén, ha bruttó 100-ért akciózzák a notebook-ot, akkor mondjuk kaptak rá 5k mennyiségi kedvezményt, ami nyilván olyan volumenben sokat számít, de annyira nem nagy különbség, hogy bármilyen minőségi különbséget jelentene.

    gecsoz 11114-ben jól írta, a multik simán értékesítenek beszerzési ár alatt is, emellett igen nagy kedvezményeket kapnak, nem 5k-t. Gondolom neked is feltűnt már, hogy azok a termékek amiket be lehet rakni az újságba, amikkel be lehet csalogatni a vevőket azok igen jó áron vannak (sőt versenyeznek egymással a multik hogy ki tud lejjebb menni), cserébe minden kis szirszar kiegészítő méregdrága. Vedd meg pld. a nyomtatót kétezerrel olcsóbban mint máshol, majd vegyél hozzá egy 300ft-os usb kábelt 3 ezerért.

  • amol

    addikt

    válasz gecsoz #11117 üzenetére

    amíg nem tudja valaki pontosan, hogy mire kell neki a laptop, mire akarja használni, hol, milyen formában, addig ne vegyen több százezer forintos gépet. vegyen egy alap, olcsóbb modellt, ismerje meg a laptopok világát és amikor ár az alap dolgokat megértette, utána vegye mega drágább gépet, ami utána éveken át ki fogja szolgálni az igényeit.

    Rendben, csak pont írtad azt is hogy egy laptopot - főleg az alját - lényegében nem lehet normális áron eladni = bukta. Remélem látod az ellentmondást te is.

  • cucka

    addikt

    válasz amol #11125 üzenetére

    tudom, hogy előfordul, hogy egyes termékeket áron alul értékesítenek.
    azt tartom valószínűtlennek, hogy a 100k-s notebook eladásakor sokat buknának, főleg úgy, hogy a szakboltban megkapod ugyanazt mondjuk 110 ezerért. a különbséget mondjuk be lehet tudni a nagyobb volumenű beszerzéskor kapott árkedvezménynek.
    a hozzászólásban, amire válaszoltam, olyan árak voltak, amelyeket nem tartok valószínűnek (nettó 120-as notiról volt szó, amit nettó83-ért árulnak). igazából azt sem tartom valószínünek, hogy egy nagy multi nagyságrendileg 30 ezres mennyiségi kedvezményt kapna a low end notebook-okra..

    [ Szerkesztve ]

  • amol

    addikt

    válasz cucka #11127 üzenetére

    Pedig előfordulhat ez is ha ügyes a beszerző, nagyon tudnak alkudozni a multik. Sokszor egyszerűen ők mondják meg mennyit adnak a termékért. Nem párezres mennyiségekről beszélünk, hanem több tíz, esetenként többszázezer termékről.
    Emellett megéri nekik nulla nyereséggel vagy némi veszteséggel is értékesíteni a többi termék miatt, meg azért is mert a gyártóktól komoly polcpénzeket szednek csak azért hogy a termékeik jelen lehessenek. És a gyártóknak még így is megéri, mivel a jelenlét sokat ér, a termék legyártása még ennél is olcsóbb és az eladott termékek tulajdonosai egy idő után kénytelenek lesznek alkatrészeket, kiegészítőket vásárolni tőlük.
    Sőt, ha kidolgoznak például valamilyen rendszert termékeik együttműködéséhez (pld. Panasonic q-link) akkor jelen esetben egy olcsón eladott tv-vel valamelyest bebiztosítják azt, hogy a vevő a videót is tőlük vegye meg. Vagy akár ott van az i-pod. Nagyon sok kiegészítő kapható hozzá (persze nem mind apple termék, de azokért is kapnak jutalékot), elég magát a lejátszót akciósan adni.

    [ Szerkesztve ]

  • Kovács84

    aktív tag

    válasz gecsoz #11114 üzenetére

    Nos elárulok egy titkot, most perpill egy multiról van szó aminek egy " narancssárga rágcsáló" van a logójának. Ennek az intézménynek a vezetőségében ül a "közeli rokonom". Tőle tudom, hogy valamennyi multi100%-os haszonkulccsal dolgozik valamennyi terméken, kivéve az akciósokon, amelyeket minden esetben beszerzési áron adnak el. Ilyenkor a polcsor elrendezését változtatják meg, sávosan emelkedő termékek kerülnek az akciós mellé , így a vevő mire odaér a pulthoz már belepakolt egy-két olyan terméket aminek az árán 100%-ot fognak. No, így műküdnek, ja és mindent a gyártótól vesznek.

  • Kovács84

    aktív tag

    válasz amol #11128 üzenetére

    És akkor egy másik történet éppen a szóban forgó multiról, akiknek a rokonság egyik tagja (Mo egyik legnagyobb ilyen [őrzősvédős] szolgáltatást nyújtó cégének tulajdonosa) biztosít szolgáltatást. A T**co kiírta a pályázatot, hogy erre meg erre keresünk céget, ami ezzel a szolgáltatással lefedi az összes tiszántúli üzletüket. 3 rosta volt, amikor minden cég beadta.
    1) T**co kiszórta azokat a cégeket, akik nem tetszettek nekik, a többieknek meg visszaküldték a pályázatokat.
    2) A pályázók javítva visszakülték ismét az anyagukat, ezt követően a T**co kidolgozta a saját pályázatát, hogy-ezt-meg-ezt ki tudja még teljesíteni. És Ismét visszaküldék.
    3) 6 cég fogadta el a T**co által szabott szabályzatot és ITT következik a lényeg. Nem volt szóbeli meghallgatás, ülésezés meeting stb. A 6 cég vezetője otthon ült és egy T**co által hitelesített weboldara jelentkezett be ahova élő on-line kapcsolatban küldték az árajánlataikat, úgy, hogy a leggyengébb (vagyis az a cég aki a legtöbb pénzt írta be) kiesett és törlődött a listáról. Mindezt úgy, hogy egymás ajánlatait a cégék nem látták csak a T**co emberei. Így az utolsó körben az a cég maradt, aki a legkevesebbért vállalta. Nyertünk/tek.

    Szóval ezt a két dolgot csak azért írtam, hogy képben legyünk azzal, hogyan dolgoznak...

    [ Szerkesztve ]

  • #16820480

    törölt tag

    válasz popp #11100 üzenetére

    nem akarlak elkeseríteni, de amennyire tudom a vga-ban levő HD támogatás elég gyengécske. csak bizonyos kodekeket támogat (ráadásul pont nem a jobbakat), így egy rakás videó esetében egyáltalán nem fog számítani, hogy milyen vga van a gépben...

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz gecsoz #11119 üzenetére

    "egy sempronra vagy egy celeronra nem megy fel a vista rendesen. az aero felületet meg pláne el kell felejteni róla. ok, szerekszthetsz rajta videót, csak egy tömörítésnél hagyd a gépet dolgozni fél napot."

    Ez mekkora baromság, ne haragudj... A mostani notebookomban egy 1,73-as Pentium M proci van integrlt i900GMA VGA-val. Hónapokig használtam rajta Vistat, semmi gondom nem volt vele, végül azért szabadultam meg tőle, mert kinőtte a 20GB-os partíciót, amin rajta kívül csak egy MS Office Home volt.

    Egy Celeron M 430/530-as gép processzora ugyanilyen órajelen megy, csak éppen architektúrailag már fejlettebb (Conroe alap), még ha a Speedstep hiányzik is belőle. A lényeg az, hogy efektíve gyorsabb, mint az én procim. Az alatta lévő VGA már minimum i950GMA, de inkább X3100, tehát az Aeroval sem lesz semmi baja.

    Videót a notin nemigen kódoltam, de régebben asztali 2,8-as P4-emen igen, azzal pedig a mostani notim is azonos sebességű, de inkáb gyorsabb. Tömöríteni azért szoktam, egy 700MB-os fájl kicsomagolása 2-3 perc, egy 4GB körülié olyan 10 perc.

    Úgyhogy felejtsük mr el ezt a 'Celeron az gyenge vacak' mentalitást. A Celeronnak egyedül annyia problémája, hogy hiányzik belőle a Speedstep, így a fogyasztása soha nem lesz olyan kedvező, mint egy valódi mobil processzornak.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • #16820480

    törölt tag

    válasz parandroid #11132 üzenetére

    azt hogy csináltad, hogy kinőtte a 20 gigát? :Y nekem most 6 gigát foglal az összes cuccával együtt (program files, users mappa), és ez csak akkor nő lényegesen, ha valami újat telepítek...

  • iza_

    csendes tag

    válasz parandroid #11091 üzenetére

    "Őszintén: tökmindegy, hogy milyen gyors a processzor, nem fogod észrevennia különbséget, hacsak nem hardcore kódolásokat csinálnál folyamatosan."

    Nekem csak internetezésre, levélírásra kell. Semmi másra. Mint ahogyan gondolom az emberek többségének is erre kell. Tisztában vagyok vele, hogy munkára, renderelésre, kemény játékra nem noti való.

    "Kompatibilitási, stabilitási oldalról én mindenesetre Intel processzort ajánlanék Intel lapkészlettel."

    Na ez új. Miféle kompatibilitás jöhet szóba? Mi az amire at AMD-s vagy at ATI-csipszetes megoldás nem kompatibilis? Internetezek és egyszercsak nem jön be az oldal, mert nem Inteles a processzorom?

    "Kijelzőknél ugyancsak nincs semmi különlegesség"

    Szerintem van más különbség is. Például a "response time", vagy a felbontás. Láttam én már olyan notit amelyiken nem lehetett filmet nézni, olyan lassú volt a kijelzője. (Bocs, hogy nem mondtam, azért az Internetezés és levélírás mellett még filmet is szeretnék rajta nézni.) A felbontás pedig szerintem szintén fontos. Van itt a főnökünknek egy picike 12"-os kijelzős notija 1440-es felbontással. Hát állandóan ott vakoskodik vele, öt centiről nézi, mégse látja rendesen. Az ilyen megoldások csak a tervezőnek tetszenek szerintem. Ezek a dolgok csak tüftikézésre jók. A valóságban az ilyesmi teljesen használhatatlan. Szóval vannak különbségek szerintem, méghozzá durvák is.

    "A legfontosabb tényező egyébként a minőség és az ergonómia"

    Pedig amiket ti itt istenítetetk, azokk szögletes-fekete vackok. Ergonómiáról, színhatásokról a tervezőik még csak nem is hallottak szerintem. Sen nem elegánsak, sem nem szépek, sem nem vagányak. Egyszerűen csúnyák. Férfiszemmel meg praktikusak? Miért-is? Ugyanott van a billentyűzet meg az érintőpad is. Akkor? Szóval ez mellébeszélésnek tűnik az én női szememnek.

    Köszönöm a részletes válaszodat!

  • iza_

    csendes tag

    válasz kekegsm #11093 üzenetére

    "Oksi, beadja a kulcsot az olcso. Veszel egy uj laptopot. Es az adataid?"

    Van pendrájvom és nem vagyok rest menteni. De mit is kellene nekem menteni? A guglilevelezőmben megmaradnak a levelek. Annyira, hogy a fontos íratokat is elküldöm magamnak. Vagyis nincs is mit mentenem, de azokat rendszeresen kimentem. :))

    "Az otthoni az milyen proci? Pentium4 gondolom. Gyorsabb lesz a laptopod, ne felj."

    OK, akkor megnyugodtam.

    'Amit neked belinkeltem, az nem draga, es millioszor jobban jarsz mint egy szupermarketessel."

    OK, de nem Sempronost szeretnék. Most, hogy így elkezdtem hozzá érteni :B , már CoreDuo kellene.

    "Kopcsit milyet vennel?"

    A kocsi más. Egy seggel csak egy lovat lehet megülni, de az asztalon több noti is lehet előttem.

    "De egyebkent nem a draga szuperlaptopra akarlak rabeszelni, csak azt magyaraztam, hogy mindenkinek mas a fontos. Meg hogy nem a szamok mutatjak az erteket. Nem a meret a fontos."

    Nagyon realisztikus a véleményed. Sokat tanultam belőle. Köszönöm! :R

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11120 üzenetére

    mint írtam rendszeresen mentem az adataimat dvd -re.

    szerintem az acer összes típusánál jobb a fuji.

  • Omni

    aktív tag

    válasz gecsoz #11105 üzenetére

    Már nem azért de amióta a Volvo Ford tulajdon, nem hiszem hogy 10 évig hiba nélkül kiszolgál. Maradj inkább a Yarisnál :)

  • ABE

    őstag

    válasz iza_ #11134 üzenetére

    Pl. egy 15,4" átmérőjű képernyő 1280x800-as felbontása igen kellemes, lehet rendesen látni, szerintem nem okoz gondot használni. Már az olcsó laptopokba sem raknak olyan képernyőt, ami ne lenne alkalmas a legtöbb alkalmazásra. Inkább a glare vagy anti-glare kérdés a fontos, hogy melyik jön be neked inkább. Nem szabad csodát várni egy noti kijelzőjétől, de arra szerintem már bármelyik megfelel az új modellek közül, amire te használnád.

    A fekete-szögletes vackok pl. azért jobbak, mert nem kopik le fél év után a festés. Az a jó billentyűzet és tapipad, amelyik nem kopik tükrösre rövid használat után. Van különbség a billentyűzetek közt, habár ugyanott vannak elhelyezve, mégis, az egyikkel kellemetlen gépelni, mert rossz a nyomáspontja, némely gomb rossz helyen van, és lötyögnek a billentyűi. A jó billentyűzet masszív, bírja a strapát, nem esik ki belőle a gomb, és nem kínszenvedés vele gépelni.

    Szvsz. nálad tök mindegy, hogy AMD vagy Intel proci kerül a gépedbe, nem fogsz problémába ütközni.

  • iza_

    csendes tag

    válasz gecsoz #11099 üzenetére

    "ha verőfényes napsütésben a vízparton akarod használni a gépet"

    Szeretnék. Köszi a válaszod! Érthető. Mostmár nagyon jól eligazodom.

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz kekegsm #11122 üzenetére

    ne az informatikusok szemével nézd a világot, mikor egy átlagembernek adsz el valamit, mert akkor nem fogjátok megérteni egymást.

    nem azt írtam, hogy nem lehet rájuk feltelepíteni csak azt, hogy bírhatatlanul lassú lesz, és az aero felület sem fog futni. mi értelme felrakni egy oprendszert egy gépre, ha az oprendszer elfut, de dolgozni nem lehet értelmes sebességgel?

    a CoreSolo/Duo processzor és a Celeron processzor között generációs különbség van. a ma kapható Celeron M processzorok még a Pentium M processzorokkal egy kategóriába esnek. Nincs bennük speed step, kissebb cacha kissebb órajelek. ennek köszönhetően azonos rajelen is lassabbak mint egy pentium M, illetve jelentőseb többet fogyasztanak. a coresolo/duo processzorok egy új generáció, és nagyobb teljesítményük ellenére is kevesebbet fogyasztanak.

    az AMD terén laptopokban sempron -nalk illetve Turion -al lehet a legtöbb esetben találkozni. a Turion procik direkt laptop procik. fejlett energiagazdélkodással, míg a sempron csak az asztali processzorok "mobilosított" változatában kerülnek a gépekbe. körülbelül hasonló különbség van a kettő között mint az intel termékeknél. az eddigi AMD Turion -ok rosszabbak voltak az intel processzoroknál, de a legújabb széria már felveszi a versenyt az intel coreduo processzorokkal.

    az ULV processzorok szintén egy teljesen új generáció, össze sem hasonlítható a celeron M processzorokkal, és nem mellesleg ULV -s processzorral szerelt gépeket sem aero felület hazsnálatára ajánlják a gyártók.

    soha egy szóval sem kritizáltam azáltalad ajánlott 160 -as dell gépet. csak te kritizáltad a 100 -as fusit.

  • venember83

    nagyúr

    válasz iza_ #11134 üzenetére

    Kompatibilitás: ha intel procis a lap, akkor az alaplapi chipset is intel legyen. Nem az a gond, hogy tegyük fel nem jön be egy oldal, hanem egyszerűen nem működnek együtt rendesen vagy egyáltalán nem bizonyos eszközök, ami ahhoz vezet, hogy például gyakran lefagy a windows, gyakoriak az újraindulások, kékképernyő, esetleg ramatyabb chipsetnél az is előfordulhat, hogy nagyon válogatós az utólag beépített memóriát illetően és nem ismer fel sok féle memóriát, stb stb stb.

    AMD proci + ATi chipset is nagyon jó együtt, megfelelő.

    A kijelzőt gondolom kipróbálhatod mielőtt megveszed, akkor eldől szereted-e vagy sem, de már nem nagyon vannak lassú, utánhúzásos kijelzők, szerencsére azok az idők elmúltak, a te árrégiódban pedig tuti nem lesz azzal gond, hogy túl nagy lenne a felbontás és vakoskodnod kelljen, ettől se félj.

    Ergonómia: billentyűzetre értjük, hogy kézre esnek-e a billentyűk vagy sem, pl aki megszokott úgy gépelni, hogy nem nézi a billentyűzetet, annak marhára kényelmetlen megszokni az újat. Ja igen, billentyűzetnél még fontos, hogy tartása legyen, ne horpadjon be a közepén nyomás hatására, ez a tartósság jele.

    A fekete azért jó szín, mert nem valami festékkel színezett vacak műanyag, hanem eleve a műanyag ilyen színű, következésképp nem kopik le róla a festék, mivel nincs rajta. Elég rondán néz ki egy elkopott billentyűzet, ami csak itt-ott őrzi az eredeti pl ezüst szinezést, a festék alatt általában ronda szürke műanyag van, jobb nem is beszélni róla.

    Unalmas, szőgletes vackok: igen, mi a gyakorlati oldalát nézzük a dolgoknak, tény, nem elsődleges szempont a szépség vagy ha igen, akkor mi azt másképp értékeljük, de ez gondolom nem újdonság számodra.

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz amol #11126 üzenetére

    egy laptop vagy it kereskedés nem tudja a multikkal versenyben eladni. de szerintem ezeket a típusokat amúgy is inkább a multiknak készítik, egy kereskedőnek nem éri meg foglalkozni vele, mert szinte minimális a rajta kereshető nyereség.

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz cucka #11127 üzenetére

    összesen simán elér ennyi kedvezményt, mert nincs rajta nagyker hazson, nincs rajta ksieker haszon, nincs rajta sajét haszna, és még engedményt is kiharcol a gyártótól.

  • iza_

    csendes tag

    válasz gecsoz #11108 üzenetére

    "vazeg tegnap ezért hozta be eladni az asztali gépét és vett egy feleolyan jó laptopot, mert olyan nhülyén néz ki a nappaliban a PC a sok kábelével, meg dugóval, meg külön monitor, bill, egér."

    Ezaz! Pontosan ez a lényeg. Ne legyen rendetlenség. Csak ehhez nekem nem elég egy fekete noti. Valami elegánsat, szépet szeretnék. Fekete szóba sem jöhet.

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz Kovács84 #11129 üzenetére

    én is ezt mondtam.
    mivel kifejezetten egy akciós termékről bezséltem.

  • ABE

    őstag

    válasz venember83 #11141 üzenetére

    Intel proci van a notimban ATI chipsettel. Kompatibilitási gondom még nem volt vele. Szerencsés vagyok? :D

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz iza_ #11134 üzenetére

    1. ezekszerint amire neked kell a gép, szövegszerk, internet, film nézés erre tényleg bármilyen kapható laptop megfelelő teljesítményt nyújt.

    2. kompatibilitási gonddal nem fogsz találkozni proci terén. ha pedig nem futtatsz komoly játékokata gépen, akkor a videókártya terén sem.

    3. kijelzőnél neked a 15,4" -os kijelző lenne az ideális szerintem. 14" -os nál kissebben nehéz dolgozni. és ott már a billentyűzet is túl kicsi.

    4. sajnos vagy nem sajnos az ibm -es gépek ragaszkodnak a régi tradíciókhoz design terén. most lesz pár új designisabb típus, de azokra még várni kell. ha nő szemmel szép gépet keresel, akkor azt packard bell vagy acer vagy esetleg msi gépek között fogsz találni. az acer nagyon sok nő szívét dobogtatta meg az új design -ú fehér gépeivel.

  • #16820480

    törölt tag

    válasz iza_ #11134 üzenetére

    ha tényleg elkezdenél hozzá érteni, akkor tudnád, hogy amire neked kell, arra tökéletes a Sempron :P most inkább ott tartassz, hogy látod, melyik a kisebb és melyik a nagyobb teljesíményű proci, és mint a legtöbb embernek, fáj a szíved az erősebbért. feleslegesen. többet fogyaszt, többe kerül, és nem is fogod kihasználni (kivéve akkor, ha az a filmnézés 1080p-s HD filmeket is magában foglal).

    a felbontás miatt meg nem nagyon kell aggódjál, abban a kategóriában nincs nagy felbontású panel, amiben gondolkodsz, de még matt sem nagyon. ezekre mind rá kell fizetni manapság. de otthoni használatra szerintem még 15"-on is használható az 1280x800-as felbontás.

    minőség és ergonómia: a minőség alatt azt kell érteni, hogy mondjuk nem 40-50 fokos a laptop billentyűzete használat közben, hanem szobahőmérsékletű (mert a hűtése meg van tervezve rendesen, és elvezeti a hőt, nem csak zajt kelt). illetve nem olvad szét a műanyag rajta, nem repedezik/törik meg, stb. ergonómia meg az, hogy úgy vannak elhelyezve a billentyűk, hogy kényelmes legyen gépelni rajta, és nem az Alt mellett kell keresni a Del gombot, meg a "í" és "ű" gombokat sem valami lehetetlen helyre zsúfolják be, aztán a portok kiosztása használható (nem az egeret használó kezedre fújja a venti a meleg levegőt, be tudsz dugni egymás mellé normálisan két usb eszközt, nem hátráltatják a kábelek a gép használatát /pl. optikai meghajtó nyitása/, stb) nem akad bele a kezed a tapipadba gépelésnél, és így tovább. rengeteg idióta megoldás van, mert az adott gépházban csak úgy fért el az alaplap...

  • gecsoz

    aktív tag

    válasz Omni #11137 üzenetére

    hát azért szerintem nem egy kategória akettő, hiába közös a tulajdonos.. :)

  • iza_

    csendes tag

    válasz venember83 #11141 üzenetére

    "hanem egyszerűen nem működnek együtt rendesen vagy egyáltalán nem bizonyos eszközök, ami ahhoz vezet, hogy például gyakran lefagy a windows, gyakoriak az újraindulások, kékképernyő"

    Mondj nekem egy ilyen "bizonyos eszközt". El sem tudom képzelni mire gondolsz.

    " billentyűzetre értjük, hogy kézre esnek-e a billentyűk vagy sem, pl aki megszokott úgy gépelni, hogy nem nézi a billentyűzetet, annak marhára kényelmetlen megszokni az újat."

    Biztos rossz megfigyelő vagyok, de eddig én még csak kétféle billentyűzetet láttam: Ami az asztali gépen van és ami a notin. Notin nem láttam még 10 ujjal gépelni senkit.

    " tény, nem elsődleges szempont a szépség vagy ha igen, akkor mi azt másképp értékeljük, de ez gondolom nem újdonság számodra"

    :B

Aktív témák