Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#452) OC

OC
(őstag)

No nekem még nem volt időm a 260 körüli FSB-ket próbálgatni (meg míg meg nem jön a lapra a vizesbazár, nem is akarom erőltetni), de azrt a nyúlfarknyi időmben ennyit változtattam a felálláson:

Az Overdrive egyébként eléggé instabilnak bizonyul nálam, kell még neki pár frisítés, mire használható lesz. Persze ez csak az én véleményem/tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#453) Thrawn válasza OC (#452) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Alakul ez! :D
Mindig csak egy picit feljebb, de azért alakul. Kíváncsi leszek a víz mennyit segít majd.

Different songs for different moods.

(#454) OC válasza Thrawn (#453) üzenetére

OC
(őstag)

Ja-ja. Van egy kis időm, aztán tolok neki. Így működik nálam. Viszont a Heatpipe csoda a lapon elég forró, még alap feszeken is. Most pedig adtam +feszt mindennek, aminek lehetett, így még melegebb, bár azért nem a veszélyes kategória közel sem, de a víznek biztosan örül majd. (kap blokkot mindkét chip + a fetek is)
Egyébként mivel a procon víz van (meg is kapja a maga 1,47V-ját :DDD ), nem hinném, hogy olyan sokat fog a latba nyomni a lap vizesítése, max. nagyobb feszt tudok adni szükség esetén.
Remélem itt nem az lesz a tendencia, mint nf590 DFI-nál. Ott elértem egy határt, aztán hiába a + fesz, sehova tovább.

[ Szerkesztve ]

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#455) Thrawn válasza OC (#454) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt ajánlom figyelmedbe :)

(#456) OC válasza Thrawn (#455) üzenetére

OC
(őstag)

Termszetesen néztem, bár nem nyálaztam még át rendesen. :R

(#457) butcher eu

butcher eu
(senior tag)

én most vettm az új procimat, de még nem volt szerencsém tesztelni. Mi a véleményetek róla? Hol van az intelhez képest?

HP Compaq Presario CQ56-160SH HP Compaq Presario CQ56-110SH, xbox 360 elite, Samsung 32" LCD TV C530 Full HD, T-Mobile Pulse,Huawei IDEOS S7 Slim tablet

(#458) Thrawn válasza butcher eu (#457) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

(#459) zlutor válasza butcher eu (#457) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Megvetted anelkul, hogy utana neztel volna, hol helyezkedik el a CPU palettan?! :F

Te vagy a marketingesek alma... :R

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#460) Andre1234 válasza zlutor (#459) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

Vagy az AMD egyik megmentője.

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#461) butcher eu

butcher eu
(senior tag)

valaki küldjön nekem képet a PHENOM 9600 gyári hűtőjéről, mert most rendeltem, és nem tudom hogy azt használjam majd, hagy a mostani cooler master hyper-t

please help

HP Compaq Presario CQ56-160SH HP Compaq Presario CQ56-110SH, xbox 360 elite, Samsung 32" LCD TV C530 Full HD, T-Mobile Pulse,Huawei IDEOS S7 Slim tablet

(#462) OC válasza butcher eu (#461) üzenetére

OC
(őstag)

Képet most nem lövök, ha nem gond, de használd csak a Hypert, mert most sem vitték túlzásba a hűtőt.

(#463) butcher eu

butcher eu
(senior tag)

nem használ valaki ilyen lapot phenom procival:ASUS M2R32-MVP
Mert most rendeltem egyet, és nem tudom mennyire fogom tudni kihasználni a procit ezzel a lappal.
Ja, és a lapot sem ismerem, mert azt is most rendeltem.
Holnap jön meg, és addíg fel szeretnék készülni rendesen.
A legújabb bios-t már leszedtem, de nem tomm azzal hogy fogja vinni az AM2+ -os procit.

(#464) Thrawn válasza butcher eu (#463) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A lap az 1009-es BIOS-tól kezdve támogatja a Phenom-ot (Link). A legfrissebb az 1101-es. Ha mázlid van, akkor már az 1009-es BIOS (vagy újabb) lesz a lapon és simán elindul a Phenom-mal, ha nincs akkor lehet szerezned kell egy régebbi AM2 procit amivel frissítheted. De megkérheted a boltot is, hogy frissítsék neked.

(#465) butcher eu

butcher eu
(senior tag)

köszi

meg tudom oldani mert van egy 4400+ os procim is, a legtújabb bios frissítést meg már letöltöttem
azt olvastam, hogy az am2-es lapok nem hajtják ki 100%-ba ezt a procit, hyper transport csak 1000mhz-n megy az 1800 helyett.
ezt megoldja a bios fles?

(#466) Thrawn válasza butcher eu (#465) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt nem fogja megoldani, ahhoz egy újabb chipsettel szerelt lapra lenne szükséged.

(#467) korcsi válasza butcher eu (#465) üzenetére

korcsi
(őstag)

Úgy se számít a teljesítményben a HT sebessége.

42

(#468) fLeSs válasza korcsi (#467) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ez éppenséggel nem igaz. Számít az, csak a sávszél felülbiztosítja az X2 igényeit. Viszont a Phenom négymagos.

Ha jól emléxem anno az nForce3-150-nel kisérletezgettem, hogy a HT órajele mennyit számít, és 400 MHz-en már picit lassabb volt a gép, mint 600 MHz-en (az nF3-150-nek ez volt a max, a K8T800 800 MHz-cel sem volt gyorsabb). Ezt egy egymagos 2 GHz-es A64-gyel mértem.

A magok megnégyszerezésével nem nő négyszeresére a HT-szélesség igény, mivel a proci kifelé sem négyszer gyorsabb (ahhoz 4x128 bites memvezérlő kéne, 0 latencys gyorsítótárakkal, a K10-nek éppen ideálisan lefordított programmal), mint az egymagos A64, de ha arról van szó, hogy szerver, és sok az IO-művelet és a VGA-t is izzasztod, akkor hátrányt jelenthet a lassabb HT.

De ez otthon szvsz nem lesz megérezhető, igaz nem mértem ki.

[ Szerkesztve ]

(#469) Thrawn válasza fLeSs (#468) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erről lesz teszt? :D

(#470) Oliverda válasza Thrawn (#469) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na erről aztán tök felesleges tesztet csinálni. Esetelg majd ha megjönnek RD780-as lapok.

Már inkább egy átfogóbb 64bit-es teszt kellene. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#471) Thrawn válasza Oliverda (#470) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Engem érdekelne, mikor okoz teljesítménycsökkenést, ha pl meg van tömve a rendszer vinyókkal és masszívan dolgoznak a procival és minden mással együtt. Kétlem, hogy a két vinyómmal ezt meg tudnám lesni, de jó lenne tudni hol a 'határ'. Erre vonatkozó tesztet sehol nem láttam még (ha emlékeim nem csalnak).

Már inkább egy átfogóbb 64bit-es teszt kellene
Coming soon...

szerk: Intel platformon is kíváncsi lennék rá :D

[ Szerkesztve ]

(#472) fLeSs válasza Thrawn (#471) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

64 bites teszt lesz, sztem 1 hónapon belül.

Az IO-igényről: nézd meg, hogy egy mai vinyó hány MB-ot képes olvasni /mp, és ezt hasonlítsd össze a HT szélességével. Sima asztali környezetben esélyed nincs kihasználni.

Esetleg ha vmi storage szervert rax össze, mondjuk 96 SATA vinyóval, a 96 vinyót RAID-be rakod (ehhez szükséged lesz a ZFS-re [link]), akkor 96x150 = 14,4 GB/s-es elméletileg elérhető vinyósebességet kapsz. :D Itt már lehetnek gondok a HT órajelétől függően (ha egy proci van a rendszerben), de ilyet otthon senki nem csinál.

[ Szerkesztve ]

(#473) Oliverda válasza fLeSs (#472) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Remek, már várom. Viszont most sajnos procit nem tudok adni. :( :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#474) OC válasza Oliverda (#473) üzenetére

OC
(őstag)

Én is várom, főleg, hogy elég siralmas értékeket kapok a Phenomommal.

fLeSs: Ha Olivierda komolyan beszél és a procija helyett nem tudtok szerezni másikat, akkor szívesen odaadom az én 9500-amat. ;) Addig max. birsalmázok megint. :)

[ Szerkesztve ]

(#475) Thrawn válasza OC (#474) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még mindig :F

(#476) OC válasza Thrawn (#475) üzenetére

OC
(őstag)

jah :(

Új win, friss driverek, F3 bios, az eredmények pedig szégyenteljesek. Komolyan elgondolkodtam, hogy belepróbálom a Brisbane-t, feltolom 3 gigára és a Phenomot eladom. :O
Csak éppen nem ezért feccöltem ~58k-t egy dq6-ba. :W

[ Szerkesztve ]

(#477) fLeSs válasza OC (#474) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Köszi a lehetőséget.
Egyelőre úgy néz ki, hogy kaptunk procit end73-tól, de ha nem, akkor szólok. :D

(#478) OC válasza fLeSs (#477) üzenetére

OC
(őstag)

Nagyon szívesen. Majd keress meg, ha aktuális!

(#479) Hakuoro válasza fLeSs (#468) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

IGP-s lap esetén lehet többet számít a HT órajele. Link

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#480) fLeSs válasza Hakuoro (#479) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Itt hol esik szó a HT-ról?

(#481) Tibord válasza OC (#476) üzenetére

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

Milyen oprendszer van fönt?

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#482) Thrawn válasza Tibord (#481) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

XP

(#483) Tibord válasza Thrawn (#482) üzenetére

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ez érdekes. :DD :DD :Y :Y :Y
És szerinted ez mennyire valós eredmény? :W
az xp biztos tudja használni rendesen a 4 magot? :R

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#484) Thrawn válasza Tibord (#483) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen eredményre gondolsz? Egyébként igen, tudja kezelni a négy magot.
Viszont tényleg siralmas amit produkál, eddig nem jöttünk rá a nyitjára. Vagy proci lesz vagy lap :F

(#485) fLeSs válasza Thrawn (#484) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Hol vannak az eredmények?
1ébként a 790FX-DQ F3-as BIOS-ában aktiválva van a TLB-hiba patch, szal valszeg azért lassú a gép.

(#486) Thrawn válasza fLeSs (#485) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A BIOS-ban kikapcsolható a TLB patch (ki is van), holnap ha minden igaz lesz F4B BIOS hozzá. Eredményeket OC tudna képekben prezentálni, én Everest eredményeket tudok: mem olvasás: 7225, írás: 5030, másolás:6352, késleltetés: 52. Ha jól emlékszek ezek 2750MHz környékén készültek Link
Mindez zsír új XP-n, de ennél voltak sokkal rosszabb eredmények is :F

[ Szerkesztve ]

(#487) fLeSs válasza Thrawn (#486) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Sztem ezek teljesen normál eredmények a Phenomtól. [link].
A memelérés attól is függ, hogy az L3 milyen órajelen van.

(#488) OC válasza fLeSs (#487) üzenetére

OC
(őstag)

Ahogy kimondhatatlan nevű fórumtársunk ( :DDD ) is írta, TLB patch kikapcsolva. Majd megpróbálom belőni minél magasabbra az NB órajelet is, meg belőni arra a 2800MHz körülre a procit (vagy ha megint negatív előjelű hőmérsékletek lesznek odakint, akkor kiscit komolyabb tuningpróba is előfordulhat) aztán meglátjuk, hogy mit produkál.
Egyébként vannak még érdekes dolgok. Pölö Prime 4 magon elszalad 9-es prior, small fft-vel 2 órát (tudom, hogy ettől többet kell neki adni), de netezés közben képes kifagyni ugyanazon beállítások mllet, sőt még kicsivel visszavéve a frekiket is. :F
Érdekes.

(#489) fLeSs válasza OC (#488) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ez nem elképzelhetetlen, mivel a netezés és a prime teljesen különböző módokon használja a proci(ka)t.

(#490) OC válasza fLeSs (#489) üzenetére

OC
(őstag)

Igen. Korábban is tapasztaltam már, hogy az Opera régen ledöglik, ahol még az Orthos vagy Prime vígan fut 24h-t is.
Na most újabb érdekes eredményeket kaptam. Olyan, mintha véletlenszerűen változnának az értékek.
Szóval CPU: 11 x 255 ~2808, Mem: 1020 (4-4-4-11 2T), HT: 2042, NB: 2042, TLB Patch kikapcsolva, memók dualban.
Everest 4.20.1254
Mem read: 6564
Mem write: 4512
Mem copy: 6739
Mem latency: 82,5
CPU Queen: 17371
CPU PhotoWorxx: 22760
CPU ZLib: 74461
CPU AES: 18580
FPU Julia: 13858
FPU Mnadel: 9511
FPU SinJulia: 14529

Korábban alacsonyabb HT és NB valamint memófrekivel volt 52 is a memo késleltetés, meg az olvasás is volt ugye 7225. Szóval tökre nem értem mi van.

(#491) fLeSs válasza OC (#490) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy a Cool'n'Quiet kavar be?

(#492) OC válasza fLeSs (#491) üzenetére

OC
(őstag)

Első dolgom volt a TLB patch-el egyetemben, hogy kikapcsoljam.

(#493) slett27 válasza OC (#490) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Megnyugtatás képpen, az eredmények kb egy 2,5GHz-en működő Q6600-al vannak pariban. :D Bár, lehet nem kellene hogy nyugtassalak.

[ Szerkesztve ]

(#494) OC válasza slett27 (#493) üzenetére

OC
(őstag)

Köszi, marhára megnyugtattál. :DDD

(#495) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tegnap megjött a csere procim. :) DHL hozta, szépen becsomagolva. 6 héttel újabb verzió mint az előző (0749BPAW). Egyelőre működik szépen, némileg gyorsabb így alapon is mint a 2000MHz-en járatott Sempron. :D

(#496) Gyuri27 válasza Oliverda (#495) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Dobozt és hűtőt is küldtek?

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#497) Oliverda válasza Gyuri27 (#496) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen. Gyakorlatilag egy tök új bontatlan dobozos procit kaptam.

(#498) Gyuri27 válasza Oliverda (#497) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

és te nem adod a dobozt meg a hütöt :O :P

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#499) Oliverda válasza Gyuri27 (#498) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

...a dobozt talán. :D A hűtőről már leszedtem a ventit, a másikat meg nem akarom eladni.

(#500) Bon3ss válasza Gyuri27 (#498) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Tiéd a doboz, meg a hűtő 38k-ért, áll az alku? :DDD

Oliverda: sok sikert az új Phenomhoz. :R

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.