Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) OC válasza Oliverda (#249) üzenetére

OC
(őstag)

Ez már simán lehet szoftveres probléma, inkonpatibilitás.

Közben msn-en Thrawnal is tárgyaljuk az esetet és főleg a miértjét.

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#252) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

the memory controller onboard the phenom processor has to communicate with the ram at the ram's signaling levels. if you increase ram voltage (and therefore, raise the signaling voltage), you also increase the signaling voltage the cpu memory controller receives.
Link

És ez az amit valami dióda a prociban már nem visel el. Link

Francba, de kár érte :(

Different songs for different moods.

(#253) Gorneck23 válasza Thrawn (#252) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez pontosan mit is jelent? Fordítással nem volt problémám, de az értelmezéssel igen... :B

(#254) Yutani válasza Gorneck23 (#253) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez azt jelenti, hogy a megemelt RAM feszültséggel a memóriából a processzorban lévő memóriavezérlőbe jutó jel szintje (feszültsége) is megemelkedik, amit már a proci nem visel el. Javítsatok ki, ha rosszul értelmeztem!

Aztán az miért menti meg a procit, ha a CPU feszt is emeljük, nem tudom.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#255) OC válasza Gorneck23 (#253) üzenetére

OC
(őstag)

Na pont a lényeget nem írtad be Thrawn, amit tegnap (inkább ma hajnalban megbeszéltünk).

Tehát addig stimmel a fenti idézetből, hogy a prociban lévő memvezérlő feszültsége is nő, ha memfeszt emelünk. A lényeg viszont az, hogy van egy bizonyos feszültségkülönbség a vdd és vcore között, amit ha túllépünk, akkor távozik az a bizonyos füst:

Quote:Originally Posted by Micutzu
First of all, the CPU doesn't have to do directly with the VDD, but with Vtt/Vref, wich should vary from 1.25 to 2V when you adjust the RAM from 2.5 to 4V. Maximum JEDEC Vdd voltage is 2.85V, and lowest voltage for A64 CPU's (CnQ activated) is 1.1V, so we know for sure that a difference of 0.325V between Vcore and Vtt is safe. This means that for a 1.35V Vcore voltage, we can have a safe Vdd of at least 3.35V, and for 1.5V Vcore -> 3.65V Vdd.
Probably the real danger is when those diodes go near the opening (conduction) voltage, wich should be ~0.6V for Si-based junction; if this is true, 1.35V Vcore and above 3.9V Vdd should kill the CPU instantly ... anyone wanna try ?

Tony:
you are touching on what I have tried to tell every one. its not the value of VDD, its the voltage difference between VDD and vcore on the cpu you all need to watch and keep as small as possible.

[ Szerkesztve ]

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#256) Oliverda válasza OC (#251) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na ez az... amúgy ha jól látom (mert most elindítani nem fogom megint) akkor ez a 4.00-ás Everest. Majd délután átviszem egy másik gépre és ott elindítom. Remélem azt nem gyilkolja meg. :))

A procit majd megpróbálom legariztatni, ha netán nem sikerülne, akkor jövőre veszek egy B3-as 9650-et ~150 dollárért. :D Persze tegnap este azért egy pár percig eléggé ideges voltam az eset miatt, de végülis ez csak egy proci. Ráadásul még BUG-os is (volt). :D

Már azon is gondolkoztam hogy talán ez egy az átlagosnál is BUG-osabb verzió volt. :DDD

mod: Ami viszont továbbra is aggaszt kissé az az alaplap. Marhára cicereg valamelyik tekercs rajta mióta a Sempron van benne. Nagyon remélem hogy nem a procival együtt hibásodott meg rajta valami...

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#257) fLeSs válasza Oliverda (#256) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az is külföldről jött?

(#258) Gorneck23 válasza OC (#255) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Így már értem...

Yutani: :R
Oliverda: Ez így elég szarul hangzik... :(

[ Szerkesztve ]

(#259) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Kapni már alaplapot kis hazánkban ezek alá a Phenomok alá?
Én még nem találtam sehol sem.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#260) Oliverda válasza fLeSs (#257) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, from USA.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#261) fLeSs válasza Oliverda (#260) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ilyenkor örülök, hogy én már kiszálltam ebből a mókuskerékből. :D

(#262) Oliverda válasza fLeSs (#261) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd most kiderül hogy hogyan lehet élni a 3 éves AMD garral. Vagy éppen hogyan nem... :))

mod: Persze én marha véletlenül megint elindítottam azt az Everest-et (pedig már átraktam egy "killer" nevű könyvtárba). Úgy lekapcsolja a gépet hogy áramtalanítani kell utána. Ha nem áramtalanítom akkor újraindítás után kb. 1 másodperccel ismét leáll a gép.

[ Szerkesztve ]

(#263) fLeSs válasza Oliverda (#262) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Voltak vmi pletykák arról, hogy az AMD garizásnál detektálni tudja, ha tuningolták a procit, és ha erről meggyőződtek, akkor nem tekintik érvényesnek a garit.
Szóval GL!

(#264) westlake válasza fLeSs (#263) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en is hallottam ilyet, de szerintem ez baromsag ;) (nem hinnem, hogy arra koltenenek penzt, hogy ezzel valaki foglalkozzon.. ugyebar nekik csak anyagarba kerul egy proci..)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#265) Thrawn válasza OC (#255) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ott van a második linkben :U

westlake: én is így tudom, hogy a K10 óta ki tudják deríteni volt-e tuningolva a proci...

(#266) Oliverda válasza Thrawn (#265) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor a K10-es Black Edition procikra már alapból nem is lesz gari? :D

(#267) Keldor papa válasza Thrawn (#265) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ha ez így van, akkor én többet már nem veszek AMD-t... :D alapon hajtani a CPU-t elég nevetséges...

(#268) Thrawn válasza Oliverda (#266) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DDD
Látod ez egy jó kérdés. Szerintem lesz csak akkor nem ha valami történik vele és túl volt hajtva. De ki az aki Black Editiont vesz és nem tuningol?

Keldor papa: Huh, akkor Intel procit se vegyél, arról már régóta meg tudják mondani tuningoltad-e :K Marad a K8 vagy a VIA :D

[ Szerkesztve ]

(#269) Oliverda válasza Keldor papa (#267) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

alapon hajtani a CPU-t elég nevetséges...

Höhh... na ez azért szvsz elég furcsa megállapítás.

Amúgy nyilván csak a gyártó tudja megállapítani hogy volt-e húzva (ha tudja), tehát ha visszaviszed a bótba ott nem fogják neked vizsgálgatni hogy vajon mi lett vele...

(#270) Keldor papa válasza Thrawn (#268) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

VIA forever! :D

Oliverda: Ha egyszer a prociban ott van egy "kihasználatlan" 50-70%, akkor szerintem igenis ki kell használni... nem 2V-ot adok neki, hanem csak ki akarom hozni belőle a maxot 24/7-re... emiatt el ne vesszen már a gari. :F

(#271) Andre1234 válasza Oliverda (#269) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

b2-es-t csak cserélik már.. hát igen.... lehet hogy tényleg bugosabb volt...

ez szállóige lesz az biztos... :DDD :DDD :DDD

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#272) Oliverda válasza Keldor papa (#270) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Saccra szerintem az összes jelenleg használtaban lévő asztali PC kb. 10%-a van tuningolva, de lehet hogy sokat mondok... sőt.

Vegyél egy új BMW-t, vidd el utána chip tuningra, ezután pedig vidd vissza a hivatalos szervízbe ha elkezd köhögni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#273) westlake válasza Oliverda (#272) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

es a gyari tuning? ;]

I'm out.

(#274) Oliverda válasza westlake (#273) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az más... ;]

(#275) golya87 válasza P.H. (#239) üzenetére

golya87
(tag)

Köszönöm a segítséget. Igaz háromszor kellett elolvasni mire megértettem, de sikerült. :DDD

(#276) aginor

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Erre valaki?

[link]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#277) Thrawn válasza aginor (#276) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég kevés tuningeredményt látni, de talán 2.7 GHz mindegyikben benne van. Kérdezd meg magadtól kell-e neked 4 mag, ha igen akkor cserélj.

(#278) Oliverda válasza aginor (#276) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát, ezt kb .úgy kérdezted mintha már minden második embernek ilyen procija lenne itt.

Érdemes lehet egy 2940MHz-en szaladgáló am2-ről váltani rá?

Attól függ mire használod a gépet, stb...

(#279) SzlobiG válasza Keldor papa (#267) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Én idáig se vettem ez a Phenom csak egy lapáttal rátesz az állításomra, hogy AMD-t elkell felejteni.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#280) aginor válasza Thrawn (#277) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a válaszokat! :R
Tudom, hogy nincs sok tuningeredmény, ezért tőletek kérdezem. Nekem igazából nem a 4mag kellene, hanem nagyobb teljesítmény. AMD vonalon meg csak a Phenom van, de az a 2700MHZ nagyon karcsú, legalábbis ő szerintük: [link]..

Oliverda: tudom,hogy nincs, de akkor hol kérdezzem, a c2d topicban? ;)

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#281) VaniliásRönk válasza SzlobiG (#279) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Megtennéd hogy visszafáradsz valamelyik Intel topikba? Kösz. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#282) Oliverda válasza SzlobiG (#279) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ide: [link]

aginor: hamarosan lesz tesz a PH!-n

(#283) SzlobiG válasza VaniliásRönk (#281) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Vissza nem tudok mert nem szoktam nézegetni intel topikot.;) Nyugi nem fogok flamelni csak az igazságot írtam le ennyi.:)

(#284) VaniliásRönk válasza SzlobiG (#283) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"nem fogok flamelni csak az igazságot írtam le ennyi"

Látom vicces kedvedben vagy. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#285) Thrawn válasza SzlobiG (#279) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]
Ezek után az Intel-t is felejtsd el ;]

(#286) SzlobiG válasza VaniliásRönk (#284) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

:D

Na tényleg nem írok többet. :R

(#287) Oliverda válasza SzlobiG (#283) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az igazságot.... ugyan kérem... :)

(#288) fLeSs válasza SzlobiG (#286) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

szólásszabadság van... ;)

(#289) Oliverda válasza fLeSs (#288) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, olyat szólhatsz amilyet szabad.

(#290) Gyuri27 válasza Oliverda (#289) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

lol ;)
részvétem :O

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#291) Oliverda válasza Gyuri27 (#290) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

No prob. hátha adnak helyette egy B3-asat. :D Vagy egy nagy lóf***t....

(#292) Gyuri27 válasza Oliverda (#291) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

a seggedbe egyet, meg egyet a kezedbe, hogy tudd mi van a seggedbe :o
De legyen B3-s ha úgy szeretnéd :K

(#293) Oliverda válasza Gyuri27 (#292) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát talán egy B3-asnak jobban örülnék, de köszönöm a bőkezűségedet. :DDD

(#294) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] így jár az aki nem olvassa a nagy ramos totyikot és a kingmax 1066-s csoda ramjait használja. :o

(#295) Gorneck23

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#296) DeadMeat válasza Gyuri27 (#294) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen igy jar minden bena fasz user,aki nem olvas hasznalati utmutatot a vasarolt termekehez....

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#297) Gyuri27 válasza DeadMeat (#296) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ezek nem userek ami súlyosbitó körülmény. Illetve erre a ramra azt kellett volna írni, hogy giga p35. Mert az rendben, hogy egy egy termék akad, de hogy ez a ram kb. 3 féla lappal hajlandó normálisan működni minden varázslás és ráolvasás nélkül az nonszensz. Szerintem.

(#298) Gorneck23 válasza Gyuri27 (#297) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Abba se mindig...egy rakás fos...

(#299) DeadMeat válasza Gyuri27 (#297) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mind1 ezen nem veszunk ossze,szerinted a ram szar,szerintem user hiba az esetek 90%.
;) :R

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#300) Gyuri27 válasza Gorneck23 (#298) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Eztet mondom én is, de akkor a kingmaxos társadalom a fejem veszi. Meg különben is olcsó. Igaz, hogy kb. +5k-ért már geil ultra 1066-t kapni, de ők mindig ezen spórolnak. :K

DeadMeat: persze, hogy nem veszünk össze. A kingmax nem ér annyit. ;) Egyébként valóban mint irtam nem értenek az 1066-s kingmaxhoz. Azért ez is igaz. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.