szerintem ez sima fehér, bár nem tűnik túl ragadósnak
Ezt adták a zalman 9500-öshöz.
amit találtam rajt:
Zalman thermal Grease
Main material: Zinc Oxide
Thermal conductivity 1.2W/mK
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
szerintem ez sima fehér, bár nem tűnik túl ragadósnak
Ezt adták a zalman 9500-öshöz.
amit találtam rajt:
Zalman thermal Grease
Main material: Zinc Oxide
Thermal conductivity 1.2W/mK

PÜ ment!
Dulce bellum inexpertis

Kollegák! Nem értek valamit (illetve sokmindent, de most leginkább ezt): azt látom AMD oldalon, hogy vannak külön driverek a CPU-hoz. Na most én még soha nem frissítettem CPU drivert -- kellett volna?
Dulce bellum inexpertis
Vista Sp1 fent van? Lehet láma kérdés lesz, de újraindítottad telepítés utána gépet? 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Az az egyik legjobb amit eddig hasznaltam. Sot talan legjobb.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit
Na megvolt a pasztacsere.
Bár szerintem ez nem túl jó paszta de ezzel is csökkent 7 fokot a hőmérséklet. (CPU 68-ról 61-re terhelve, Mag 62-ről 57-re, terheletlenül: CPU 52-ről 47-re, Mag 40-ről 37-re)
Bár szerintem ez még mindig magas de a lényeg hogy tudom mi a gond.
Már csak egy nagyon fasza paszta kellene.
A pénz nem számít 
Bárcsak így lenne.
A lényeg hogy kellene egy jó paszta (nem kell literes kiszerelés). Csak a CPU-ra kell+ A GPU-ra (pár hét mulva érkező vf-1000-es hűtőhöz+ a zalmi sünikhez a GPU-ramra)
A pénz abból a szempontból nem számít, hogy ha esetleg egy átlagos paszta 1000Ft a tuti meg 2000Ft (csak hasraütött számok) akkor inkább 2 doboz cigivel kevesebbet veszek de akkor is kell a tuti. (nyilván 10-20ezer Ft-os paszta nem jó alternatíva)
Előre is köszi mindenkinek a segítséget

gratula! a cigit meg hagyd abba
Dulce bellum inexpertis

Jelenleg az Arctic-Cooling MX-2 a legjobb paszta, legalábbis sokak szerint.
Nyugdíjastól rendelhetsz kb 1500Ft-ért. 

Nem gyengén drágán forgalmazza a ventilátorokat...
Si vis pacem, para bellum.
Valószínűleg az lesz.
Most vettem egy pasztát átmeneti állapotank.
Dupla olyan jól vezeti a hőt mint a zalman paszta és 500 forint volt (igaz csak 3g)
(spire-420)
MOD: Hoppá csak 0,3g
kicsit elnéztem de most jó lesz ez is
[ Szerkesztve ]

Hát nem tudom, én Arctic-Cooling Fan AF12025 PWM 1 031Ft-os ventiket rendeltem. Ezek folyadékcsapágyas ventik amik nagyon halkak és hosszúéletűek.
Persze vannak extrém tudású és árú ventik is, azokat vegye meg az akinek van rá keret.

Az kivételesen tényleg jó ár. De a Noctuak pl... Na ne vicceljünk már, felénk az NF-P12 is csak 3500HUF, nem 5500.
Si vis pacem, para bellum.

Újraindítottam.Nem használt.Most már 32bit-es rendszer van fennt.Valószinüleg alaplap kompatibilitás gondom van.
Ati chipsetes lapra nVidia kari.
Én állat.
ASUS Commando, Intel Cora2 Quad Q6700 3500MHz - HyperTX2, KINGSTON HyperX 2x2GB(Kit),MSI N9800GX2 1GB, CHIFTEC 850W, PIONEER DVD, ENERMAX CHAKRA, Skythe Kaze Master
The World's First 65 W Desktop Quad Core
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
ez nagyon durva
"We were able to overclock the Phenom X4 9100e by 33% without increasing the core voltage. At present, the chipset prevents further overclocking."
[ Szerkesztve ]
extra

ya, ez örvendetes, de ne feledkezzünk meg arról hogy:"This CPU is definitely not recommended for gamers, but .......", ami elég fontos annak a generációnak amely sztem 70%-át teszi ki a gépvásárlóknak!
Hajrá AMD!
Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!
"...ami elég fontos annak a generációnak amely sztem 70%-át teszi ki a gépvásárlóknak!"
LOL
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
erről se feledkezzünk meg:
"When clocked to the level of the Phenom X4 9750, the Phenom X4 9100e consumes 30% less energy, while providing the same computing performance.
The AMD overclocking community would surely be happy about a Black Edition with an unlocked multiplier."
egyébként én sem játszom, csak guitar hero-val, meg cool edit pro-val. ![;]](/dl/s/v1.gif)
de ha majd jön a race driver grid, akkor a vga karim is izzani fog. 
extra

Hay!
AMD Phenom 9600+ X4-hez milyen alaplapot vegyek,ha mellé megy még egy 9800gx2 + 8gb ddr2 800MHz memória?
Help!!!!
ASUS Commando, Intel Cora2 Quad Q6700 3500MHz - HyperTX2, KINGSTON HyperX 2x2GB(Kit),MSI N9800GX2 1GB, CHIFTEC 850W, PIONEER DVD, ENERMAX CHAKRA, Skythe Kaze Master
9800gx2 ?
AMD rendszerbe?
Te tudod.
Én inkább ha a videókari a lényeg akkor INTEL rendszert vennék.
Ha az AMD akkor meg ATI kari (ez mind csak magánvélemény nem konkrét tapasztalat)
Egyébként attól függ mennyit költenél rá.
ASUS M3A32-MVP deluxe [link] Ez van nekem is és nem nagyon tudok rá rosszat mondani. Ja de. GEIL ULTRA ramot nem viszi (4x1GB) 4-4-4-12-be Aztán ennyi a hibák listája. A procit 2900MHz-ig kitekerte (ez persze lehet szerencse)
GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 Vagy GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6
De ezt függhet például attól is (legalábbis én összeválogatném) hogy mondjuk a videókari ASUS akkor a lap is. (persze ez csak szépség-jóság)
De hogy őszinte legyek nem értem mért akoarsz egy ilyen videókártyához 9600-ost tenni. Mert azért azt ismerjük el hogy a videókarinak a MHz számít az meg jelenleg nem erősége az AMD-nek (kb 3000-3200MHz kellene a kari kihajtásához)
Egyszóval én vagy intelt vennék (nem ám
)a VGA-hoz vagy megvárnám az ATI 4870x2-es kártyáját ami messze sokkal szebb jobb és hidegebb lesz (ismét magántalálgatás).
Persze az egész bukik ha valamelyik alkatrészed már megvan.
Ha a videókari van meg akkor intel rendszer vagy PHENOM 9850 + alaplap
Ha VGA + CPU van meg akkor a fenti három lap valamelyike
Ha CPU akkor lap + ATI kari
Bocs hogy ilyen hosszan és hül..n írtam de tanulnom kéne csak éppen semmi kedvem és minden adandó alkalmat kihasználok hogy ne keljen csinálnom 
[ Szerkesztve ]
Ja igen még egy hiba.
Nem tudom visszaosztani a ramokat (pl 667) igy kénytelenek menni 976MHz-n.
"Ugy sajnálom"
Ja és tényleg csak tuning ramot hogy 800 vagy 1066 az a te dolgod.
És ha Phenom akkor 9850-es
Azt megrántod 3GHz-re és fel is száál a géped
(persze egy jó hűtő sem árt hozzá)
Szerintem jobban járnál egy Crosshair II Formula + 8800GT SLi párossal, vagy M3N Deluxe + 8800GT SLi... 
Két 88GT ~60k, egy 9800GX2 meg 110-120k...
AMD oldalon meg szinte az összes komolyabb tuninglap 40-60k közt található. 
A memóriából meg felesleges 8GB... mire kihasználnád, már váltasz DDR3-ra. 
Bár amivel legjobban járnál, az egy M3A Deluxe+HD4850...esetleg 8800GTS. Egy 9800GX2 feleslegesen drága és nem is biztos, hogy egy 9600-as Phenommal kitudnád hajtani. 
(#2022) Tibord: a 9850-esek sem mennek mind 3GHz-et... ezért is döntöttem ugy, hogy inkább egy 9750-est veszek. Egy jó 10k-val olcsóbb és valószinűleg abból is kitudok hozni 2.8-2.9GHz-et... akár jobb esetben 3GHz-et is...bár még nagyon tapasztalatot senkitől sem hallottam róla. 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Egyébirát a 9850-es nem lehet drága ha valaki 9800GX2-öt akar venni. (
)
Az más kérdés hogy nem tudjuk mi van meg vagy hogy mennyi pénzből kell kihozni egy rendszert vagy hogy AMD vagy INTEL, ATI vagy NVIDIA a vonzalom tárgya vagy mindegy.
Ha rajtam múlna és most kellene gépet vennem (és pénzem is lenne rá) akkor:
ASUS M3A-32MVP deluxe
PHENOM 9850
Zalman 9500 vagy valami jobb
4GB tuning ram
HD3870 amíg ki nem jön a HD4870x2 értelmes áron (kb 1,5-2 hónap ha jól tudom)
+a szokásos egyéb. Legalább 650-es táp(az is jóbbfajta) vinyó DVD stb.
De persze ez csak az én véleményem volt. És az nem biztos hogy elfogulatlan 
[ Szerkesztve ]

Valaki telepített XP SP3-at a gépére ? Minden rendben volt ? Lehetett olvasni, hogy kékhal lehet SP3 telepítéskor AMD-s rendszeren.
Tibord : én is kerestem már olyan tesztet, ahol a proci függvényében nézik az FPS változást. Nem 2 mag vs 4 mag, az van a PH!-n is hanem 4 mag 2GHz, 4 mag 2,4GHz ... stb. Érzésem szerint a 9800GX2-höz kellene legalább egy 3GHz 4 magos CPU.
[ Szerkesztve ]
Apáméknak AMD-s gépe van (Barton 2500+ és ASUS A7N8X) és arra lazán felment a SP3. 
MÁS: láma kérdés: jól gondolom, hogy az Overdrive csak AMD chipset-es alaplapokkal megy?
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Van olyan Phenom proci, ami tuningal jó eséllyel megy 3 gigát egy 780G-s lapban (mondjuk Giga).
X3-masok mennyire ajánlottak?
"We are analog players in a digital wold"
Most nézegettem, hogy a 9750-el milyen eredményeket értek el... íme
Azért én azt hiszem, hogy nem rossz egy 770-es laptól... és akkor a nem BE prociról még szó sem esett.
Egyébkén a 9850BE-ből, 9750-ből (ezek után) és a 8750-ből lazán kinézem a 3GHz-et. A 8750-et a bit-tech-en 3.3GHz-re húzták... csak az a 1,5V kicsit aggaszt. Nem tudom, hogy hol van a határ, amennyit szabad ezeknek adni hosszú távon. 
MÁS: nem kéne egy Phenom tuning topik?
Egyszerűbb lenne az embereknek kiválasztani, hogy milyen procit/lapot/ramot érdemes egy phenom rendszerbe választani... És nem kéne keresgélni, hogy ki mennyit ért el a procijával és milyen kiegészítők segítették az eredményhez...
[ Szerkesztve ]

És ilyen tuning lehetséges 780G-s lapban is? Mert nekem fontos lenne a uATX formátum...
Szerintem lehetséges. Végülis elvileg a 780G-nek az nV féle 780a-val kéne megkűzdenie... tuning terén is.
Bár az igaz, hogy végül a 790GX-et indítják a 780a ellen, de most nem az a lényeg... 
A lényeg az, hogy hogyha már egy 770-es képes volt rá, akkor egy 780-asnak kutya kötelessége tudni.
(szvsz)
MOD: bár a 8750-es tesztnél M3A Deluxe lapot használtak, de nem hinném, hogy akkora eltérés volna...gyártója válogatja. 
[ Szerkesztve ]

Szívemszerint Jetway-t vennék, csak azt nálunk nem kapni..., a Giga, meg az abit megoldása elég fapadosnak tűnik (többi gyártónak meg vagy nincs, vagy nem csípem)...na mind1, majd lesz vmi, előbb úgyis el kell vigyék a mostani motyómat 
Egyébként köszi a helpet! 

Visszatérsz az igazak oldalára? 
Nincs mit. 
Am. Sapphire-t nézegetted? A hűtése kicsit gyér, de végülis szinte az összesnek ilyen... 
ennél egy jw is jobb basszus...vagy a giga s2h(de ez szubjektív vélemény)

szted, nem így van?
Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

Nekem tetszik! Sztem pont, h jobb/több a hűtése, mint a többié, mert ennél a feteken is van borda.
HERR Z: Mi bajod a lappal?
mod.: And01: Inkább csak kis pénzt próbálok kisajtolni minimál teljesítményveszteség mellett 
[ Szerkesztve ]
ez a lap ránézésre kb ugyanaz mint a jw -sideport -hdmi és még drágább
igaz bios szinten nem tudjuk mit tud
Na lemondtam az ABITról, nem kínlódok vele. 
Akkor marad 3 alaplap, amiből ma megrendelem az egyiket:
ASUS M3A ( - nincs CF)
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H (+ integrált VGA, - tetű lassú weboldal)
GIGABYTE GA-MA790X-DS4 ( - tetű lassú weboldal)
Összehasonlító oldal DS3H és DS4 között
A két Gigabyte lap nem sokban különbözik, mindössze az integrált VGA-ban és DS3H esetén 16+4-es CF van csak. Ezen kívül még annyi, hogy SB700 van a DS3H-n. Na most a helyemben melyiket választanátok? Több pénz nincs, szóval az egyik sem az nem igazán jó válasz. Cél pedig hogy a Phenomomat jobban meg tudjam nyúzni, azaz az NB szorzó állítható legyen, s az FSB-s tuningot bírja ~270MHz-ig (ebből következik, hogy nincs játékban már az M3A).
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Én ezt.
Érdemes lenne megvárni. Nem hiszem hogy sokkal drágább lesz mint a DS4. Legalábbis remélem...
zsolt320i: Nem igazán. 
Hú ez tényleg tetszene, csak az a baj, hogy hugom addig csak bámulná az eget, mert nincs alaplapja... 
hohóóó megint majdnem buktam, mert a DS3H-ban nem lehet állítani az NB szorzót

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#2041) TomBoy1986 válasza TomBoy1986 (#2040) üzenetére
Előbb olvasnom kéne megtanulni, s csak azután szabadna írni.
Szóval lehet változtatni a DS3H-ban az NB/L3-at. Csak én vagyok béna ahhoz, hogy meglássam elsőre 

És ezért még pénzt mernek elkérni... végignéztem a tesztet és ha ez igaz. 
Azért az a X2 6400+ nem semmi a maga 2 magjával, ájjla a sarat rendesen az 5 éves technológia. 
[ Szerkesztve ]
1. Elvileg (legalábbis ezt mondtad korrábban) nem is nagyon érted az angol nyelvet. Tehát...
2. Megint baromi nagy hülyeséget írtál... a változatosság kedvéért.
3. Miért ebben a topikban kellene kitárgyalni az XP SP3 + AMD témát? El vagy te tévedve de nagyon... 
5 éves az eszed tokja... 
A C2Q topik ennyire unalmas? ![;]](/dl/s/v1.gif)

Szted szakmailag alátámasztva mekkora jelentőséggel bír ez a proci ?
Miért írtam hülyeséget ? Én OBJEKÍTVEN szeretem nézni a dolgokat.
Az XP SP3+AMD a Phenom alapú gépekre értettem, hogy ott minden rendben van-e, nem egyértelmű ez a dolog, mert egyeseknél működött, vkinél elvileg nem.
A K8 hány éves technológia ? Merthogy a X2 6400+ K8 alapú technológia.
C2Q valóban unalmas. 
[ Szerkesztve ]
Sztem ezzel a procival meg egy 780G-vel létre lehet hozni a ma kapható legalacsonyabb fogyasztással bíró 4 magos rendszert. Van akinek pont ez kell. Főleg HTPC-be lehet elég jó választás mivel a video decoder/encoder szoftverek nagyrészt támogatják a több magot.
"For the low-power quad core, AMD offers the 780G platform, which features an integrated Radeon HD3200 graphics adapter. This platform is ideal for users who focus on CPU performance.
With the 780G platform, the Phenom X4 9100e is able to limit the overall power consumption of the system under full load to a sensational 127 W."
"Currently, Intel is unable to offer a complete quad-core system that consumes less power than the AMD system. This is because Intel does not yet offer any chipset whose power consumption is the same as or lower than that of the AMD 780G chipset."
Igaz ez a chipset-nek is nagyban köszönhető.
mod: Igen, az első kiadott K8 stepping dettó pont olyan volt mint egy mai 6400+. 
Objektív?! Na ne röhögtess...
Neked csak az a fontos hogy beírhasd az aláírásodba a MHz-et meg a többit oszt' csókolom.
[ Szerkesztve ]

Igen, objekítavn, ugyanis én vagyok talán az egyetlen ember a PH!-n aki egyetlen oldahoz sem tratozik. 
A leírtak alapján már értem. Many thx.
Én inteles vagyok és büszke vagyok rá 
Hát én inkább arra gondoltam, hogy szerintem te el sem tudod képzelni hogy valaki egy ilyen kis fogyasztású procit vegyen valami ésszerű cél okán. Eléggé magadból indultál ki és ezt én nem nevezném túl objektívnek.
Másrészt azt hiszem hogy én nem kértem hogy töröld az aláírásod, tehát kérlek javítsd olyan formára hogy "Oliverda kedvében akartam járni és ezért töröltem..." 
TomBoy1986: Lehet hogy a DS4 jobb választás mert annak 4+1 fázisú a PWM-je.

Köszönöm. Akkor az lesz szerintem. Legalább össze tudom hasonlítani az MSI-vel, hisz ugyanaz a chipset.
Amúgy megtaláltam az új CPU hűtőmet is 
Ez lesz:[link]
[ Szerkesztve ]