Oli: Sajnos semmi jó, elakadtam 3Ghznél és az istennek sem megy feljebb, se szorzó, se FSB, se sehogy. ACC-t próbáltam +2, +4 +6%-okon is de semmi, 3.1-en már bootoláskor kék halál. Még a BIOS frissítés hátra van (tudom illett volna ezzel kezdeni) de csodát attól sem várok. Mondom, mintha egy fal lenne a prociban 3Ghznél.
Neked hogy áll a lapod, megkaptad?
Fikasz: 9850 és 9950közt csak 100Mhz a difi alapból, de az abszolút tuning szempontjából a 9950 tovább szokott menni, persze ez mázli kérdése is. Kolléga havernak egy M2N-32 SLI Premiumban megy 3Ghzet alapfesz alatt (1.28) a 9850-ese, nálam meg 1.35ön megy 3Ghz-et az M3A79-T Deluxban, szóval lutri. Persze lehet hogy én vagyok a béna, de sokkal több félek nincs ebben a prociban (ami miatt végül is nem vagyok szomorú mert a 3G alapfesz körül, normál hőm.-en volt a cél és az meg is lett kb 10 perces ügyködés után).
Calibos: mindettő jónak tűnik, a 79-esről tudok személyesen nyilatkozni így egy hét után; nekem bejött, igaz baxott drága volt (45k) de maximálisan igényes lap minimalista körítéssel (de tényleg) az egyetlen extra a szigetelt és fekete I/O panel fedlap. A lap elrendezése szuper szerintem, a venti szabályozás működik mint a kisangyal, és tök hűs a chipset is. A BIOS eszméletlen részletes (nekem). Ami negatívum hogy nem fekete hanem félbarna a NYÁK, de ezt ki ki döntse el magának h mennyire gáz (miután egy Geminii II van rajta nekem úgyse sok látszik ki belőle
)...
Külön érdekesség, hogy leszedtem az AMD processor Driverét amit a Phenomhoz ajánlanak és azóta csodák csodája a korábban egy magot használó fordulós stratégiám (K8as Toledo-n is egy magot dolgoztat meg Merom T7200-esen is) ha feladatkezelőben beállítom hogy skálázódjon akkr használja mind a 4 magot! Pedig megkérdeztem a játék hivatalos fórumán is még sokkal korábban, hogy támogat-e amúgy több magot a játék és elvileg nem (ja és azóta nem lett patchelve). SZóval nem tudom, hogy ez mennyre a Phenom vagy mennyire a 790FX vagy a Processor Driver érdeme, de nagyon meg voltam lepődve. Tudom legtöbben az FPS meg RTS game-ek frame rate mániájában élnek, de én sokkal inkább CPU intenzív játékokkal játszom, ezért például ez egy hatalmas pozitív csalódás volt és gondoltam érdekelhet még valakit (aki szintén nem FPS mániás
) - a játik egyébiránt a War in the Pacific a Matrixgamestől.
[ Szerkesztve ]