Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5001) leviske válasza TomBoy1986 (#5000) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó csak barom vagyok és nem tudok értelmezni egész mondatokat. :W

MOD: bár látom, megint később törölték a post-om, mint mielőtt reagálna rá valaki.... :(

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#5002) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Keresem 9950BE alá a legolcsóbb Giga lapot, amitől nem lesz lassabb, és egy kis tuning is belefér. Vagy valaki aki tud, linkelhetne egy tesztet ahol szét tudok nézni. ...addig guglizom tovább.

(#5003) Oliverda válasza kem (#5002) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ez a DS4-es Giga lesz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5004) kem válasza Oliverda (#5003) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi a választ, közben végigolvastam a fél netet, és a Q6600 mellett tettem le a voksomat:) Hosszú évek után visszaállok az intel oldalára.

(#5005) Oliverda válasza kem (#5004) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinetm nem túl jó döntés most Q6600-ot venni, főleg úgy hogy amikor bő 1 hónap múlva kijön a Phenom II és a jelenlegi Phenom árak még lejjebb mennek jóval olcsóbb lesz. Arról nem is beszélve hogy az LGA775-nek itt a vége fuss el véle, több proci már nem lesz bele csak a jelenlegi kínálat meg esetleg még azok amik majd jabuárban jönnek de semmi különösebb újítás.

Ezt pedig ajánlom a figyelmedbe: [link] :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5006) Piero89

Piero89
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ma lett összerakva haverom gépe és egy 9600+ BE került bele.Orthost futtatva ezt a hibaüzenetet kaptam:

Press Stop to end this test.
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 54 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.

Semmi tuning nem volt, minden alapórajelen van.Mi lehet a probléma?
Válaszotok előre is köszönöm :R

(#5007) Oliverda válasza Piero89 (#5006) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Memória gond lesz.

(#5008) Piero89 válasza Oliverda (#5007) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Zsír új Geil ultrák 1066-osak CL5.....mehet vissza a boltba? 2,2V lett adva neki, lehet kevés?

(#5009) Oliverda válasza Piero89 (#5008) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Geil? :) Nincs több kérdés. :D Mennyire vannak beállítva?

(#5010) Piero89 válasza Oliverda (#5009) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Először 1066-on volt használva,de 800-on is elvérzett ugyan úgy 2,2V mellett ...

mod: most 4 perce szalad az orthos 800mhz-s memók mellett auto feszen...

[ Szerkesztve ]

(#5011) Oliverda válasza Piero89 (#5010) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Alaplap? 1 modullal sem jó?

(#5012) kem válasza Oliverda (#5005) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyárig lesz meg ez a gép, aztán cserélem repülőjegyre:D

szerk:
nem hiszem,h most bármi is értékálló(bb) lenne... nem is azért veszek Quadot, hogy álljon benne a pénzem, hanem, hogy elb*ssz*m rá(mint mindenki).
I have special needs ;]

[ Szerkesztve ]

(#5013) Oliverda válasza kem (#5012) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ebben az esetben meg pláne hülyeség rá költeni szerintem... kidobott pénz.

(#5014) Piero89 válasza Oliverda (#5011) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Az alaplap is új Giga GA-MA78G-DS3H.Egyébként auton a lap 800-ra lövi be a ramokat,miközben 1066-osok és tudtommal a phenomok már támogatják ezt az órajelet.Nem ezért lett 1066-os memók vásárolva gépbe hogy 800-on mennyenek :O Sajnos a gép tulaja most lépett le több kísérletezésre már nem fogom tudni rávenni,szóval az 1 modulos teszt msot elmarad.....

(#5015) Piero89 válasza Oliverda (#5013) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Elfelejtettem megköszönni a segítséget :B :R

Akkor valszeg a biosba lesz vmi beállítási gond sztem mert jelezte a srác hogy teljesen stabil a rendszer ha auton-n állítja a bios a ram órajelét.Szóval előttem a nagy feladat...

(#5016) Sonny C.

Sonny C.
(tag)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbiakban:
szeretném fejleszteni a gépet, de az eredetileg kinézett 9350e-s procit nem tudom beszerezni, csak a 9150e-s jelűt. Van valami lényeges különbség a 200 Mhz-en kívül (vagy ez már lényeges?) ami miatt inkább érdemes lenne megvárnom a 9350e-t?
Mindenképpen energiatakarékosat (65W) szeretnék venni!
A válaszokat előre is köszönöm!

(#5017) Sonny C. válasza Sonny C. (#5016) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Vagy esetleg az X3 8450? :F

(#5018) Majstor válasza Sonny C. (#5017) üzenetére

Majstor
(senior tag)

Phenom X3 8750 legyen inkább... szerintem. :U
(Max TDP: 95 Watts)

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#5019) daa-raa válasza Majstor (#5018) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az pont 30W-tal magasabb TDP osztály, mint amit Ő max célként megjelölt... Ennyire nehéz elolvasni és értelmezni, amit kérdeznek mások?

Si vis pacem, para bellum.

(#5020) rovtiv

rovtiv
(tag)

Üdvözletem a tettestársaknak!
Végigolvasva a topicot (amiből sokat tanultam), gondoltam én is felzárkóznék - és kérdeznék.
Van nékem egy 9850BE procim, alatta Gigabyte 790fx-dq6 alaplappal, 2X1 GB Kingmax 1066MHz memókkal. Szorzóemeléssel a gépem 2.8GHz-en atomstabilan muzsikál, minden alapfeszen, kivéve a memóriákat, amiknek kapásból 2.1V feszültséget kellett adnom. Így megy is minden rendesen. A gondom az, hogy bármit csinálok, az Istennek nem tudok továbblépni. Ha "fsb"-t emelek, akár 200-ról 203-ra, fagy. Ha csak szorzót, szintén fagy. Ha mindemellett emelem a CPU-feszt, semmi változás. C&q kikapcsolva. Memók ganged - unganged-ben, mindegy. A tápom 550W-os chieftec, szerintem ennek elégnek kell lennie. Az alaplapon a 8-pines tápcsatit használom. A procihűtőm Xigmatek Red Scorpion, így a maghőmérséklet még soha nem ment 60 fok fölé. Tudom, hogy az SB600-as déli híd nem tuningbarát, de elvben a dq6-os gigának ennél azért többet kéne tudnia. Valószínűleg én nem értek eléggé hozzá. Ezért is fodulok hozzátok.
Uraim, tiétek a szó és előre is köszönöm a segítséget.

...már bocsánat...

(#5021) Gyuri27 válasza rovtiv (#5020) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ramok vissza osztásával próbálkoztál?

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5022) rovtiv válasza Gyuri27 (#5021) üzenetére

rovtiv
(tag)

Jó kérdés, igen. 800-on is ugyanez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

...már bocsánat...

(#5023) Oliverda válasza rovtiv (#5022) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Kingmax 1066MHz"

Rosszul kezdődik... Más modullal próbáltad? BIOS frissítés?

(#5024) rovtiv válasza Oliverda (#5023) üzenetére

rovtiv
(tag)

A BIOS F5-ös.
A Kingmax a gyenge láncszem? Még akkor is, ha 800 mhz-n sem boldogulok?

...már bocsánat...

(#5025) TomBoy1986 válasza rovtiv (#5020) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézd meg alapórajel alatt, hogy egyáltalán úgy képes-e nagyobb alapórajelre (teszem azt 9x-es CPU szorzóval), s lehetőleg csak egy modul legyen a gépben először.

Bár a Gigabyte lapjai fantasztikusak... szóval meg van az esély, hogy az életben nem tudsz tovább lépni.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#5026) Oliverda válasza rovtiv (#5024) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor rakd fel az F6B-t. [link]

(#5027) rovtiv válasza TomBoy1986 (#5025) üzenetére

rovtiv
(tag)

Rendben, de ha igen, akkor ott állok 14x szorzó helyett 9x-el. Az alapórajelet meg v.színűleg nem tudnám annyira megemelni, hogy behozza a hátrányt a 14x szorzóval szemben. (Gondolom én.) Mindenesetre kösz a tippet, megpróbálom. Csak miután szeretném megérteni a dolog logikáját (már ha van neki) azért kérdem, hogy mit bizonyítana ez a húzás.

...már bocsánat...

(#5028) Oliverda válasza rovtiv (#5027) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát elvileg ha csak a szorzót piszkálod akkor nem kellene hogy gond legyen. 13x-es szorzón is fagy már?

(#5029) rovtiv válasza Oliverda (#5026) üzenetére

rovtiv
(tag)

Megpróbálom, már le is töltöttem.
Annyi melót adtatok röpke fél óra alatt, hogy ezen elrágódom egy ideig.
Mindenesetre ha valami változik, jelentkezem. Ha semmi, akkor is.
Addig is, köszönök mindent.

...már bocsánat...

(#5030) rovtiv válasza Oliverda (#5028) üzenetére

rovtiv
(tag)

Nem. A 14x még tökéletes, a 14.5x (2.9 mhz) már fagy. A 14x alapfeszen stabil, a 14.5 túlfeszelve sem.

...már bocsánat...

(#5031) Oliverda válasza rovtiv (#5030) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, hát akkor sajnos egy gyengébb darabot fogtál ki a prociból. Van ilyen...

(#5032) Gyuri27 válasza rovtiv (#5030) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Lapnak lehet adni + 0,05 v-t? Mennyi a procid vid-je és mikor terheled (orthos, prime) ezt megkapja-e? Táp?

(#5033) TomBoy1986 válasza rovtiv (#5027) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez azt bizonyítja, ha így működik (pl. 10x220-on), hogy nem az alaplap a gyenge láncszem.

Az 1 vs. két modult is meg kell nézni, meg azt is, hogy az időzítéseket normálisan lövi-e be a lap. Ehhez a legjobb a CPU-Z.

Esetleg segíthet az is, ha a CPU-NB-t visszaveszed 10x-ről 9x-esre, s vele szinkronban a HT szorzót is.

Gyuri27:
Tápot írta, hogy 550W-os Chieftec, úgyhogy nem lehet gond vele.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#5034) rovtiv válasza TomBoy1986 (#5033) üzenetére

rovtiv
(tag)

Lám, igazad lett. 10x220-on stabilnak tűnik, minden alapfeszen, memóriák 800-on. Időzítések 1066-on 5-7-7-24, 800-on 5-5-5-18.
Általában ha gond van, az Everestben a CPU Zlib fut hibára először. Most nem, ez bíztató.
Esetleg tovább?

...már bocsánat...

(#5035) rovtiv válasza Gyuri27 (#5032) üzenetére

rovtiv
(tag)

Számítottam rá, hogy belefutok efféle kérdésekbe... Csak halkan kérdem: Mi az a vid?

...már bocsánat...

(#5036) rovtiv válasza TomBoy1986 (#5033) üzenetére

rovtiv
(tag)

10x240 alapfeszen ugyanígy stabilnak tűnik.

...már bocsánat...

(#5037) Sir Psycho válasza Sonny C. (#5016) üzenetére

Sir Psycho
(fanatikus tag)

Nekem a 9150e proci van, én is vaciláltam h a nagyobb vagy a kisebb legyen. Nekem nem érte meg a +200MHz-et a kettő közti árkülönbség, révén semmi más klülönbség nincs a kettő közt. Hogy neked megéri-e azt neked kell eldönteni.

(#5038) Gyuri27 válasza rovtiv (#5035) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] a proci alapfesze. Beállitod a biosban. Inditasz valami prime-t és cpu-z-vel megnézed, hogy terhelésen is megkapja.

[ Szerkesztve ]

(#5039) rovtiv válasza Gyuri27 (#5038) üzenetére

rovtiv
(tag)

Az alapfesz 1.34V. De úgy látom, a biosban lefelé nem lehet vinni. Vagy auto, vagy 0.025V-os lépésekben skálázódik fölfelé.
Viszont most egy kis próbálgatás után (és a ti segítségetekkel) 10.5x250-nél tartok alapfeszen, stabilan. A baj csak az, hogy a Hyper Transport órajelét az fsb emelés viszi magával, bármit teszek.
Jelenleg ennyi.

...már bocsánat...

(#5040) Gyuri27 válasza rovtiv (#5039) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azt is lehet lefele állitani az auto helyett (mármint a ht-t, a ctrl+F1 trükköt ismered biosban ugye?). Meg is kapja azt az 1.34-t?

[ Szerkesztve ]

(#5041) TomBoy1986 válasza rovtiv (#5034) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor most jön a játék :D

14x-es szorzó mellett már bukó a történet, amint látjuk, próbáld meg a 13.5x-es szorzó + FSB emeléses technikát játszani úgy, hogy az NB és HT órajeleket igyekszel 2000MHz alatt tartani. Nem azért, mert feltétlen instabilak lennének, hanem hogy kevesebb legyen a kockázati tényező. Ugyanez igaz a RAM-ra is. Azt is próbáld meg alapórajel alatt tartani, de nem szabad túlzottan visszaosztani, mert az is okozhat instabilitást - viccen kívül.

(#5042) Sonny C. válasza Sir Psycho (#5037) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!
Köszönöm a választ! Ha csak ez a 200 MHz a különbség, akkor jó lesz a kisebb is!
Neked milyen lapban és milyen memóriákkal megy?

(#5043) rovtiv válasza TomBoy1986 (#5041) üzenetére

rovtiv
(tag)

Na, játszadoztam egy kicsit, de akárhogy osztottam-szoroztam, a 2.8Ghz körüli lélektani határt nemigen sikerült átlépnem. 10x-nél még 260 mhz-el is bebootolt, 12x-nél már csak 235-tel nagy nehezen és így tovább. A CPU feszemelés is csak nyelvespuszi volt a halottnak. Most visszatértem az alapfelálláshoz 14x200, így legalább a RAMok visszaosztás nélkül mehetnek 1066-on. Azért holnap még próbálkozom (bios-frissítés stb), de ha az a vége, hogy nincs tovább, együtt tudok élni vele. (Ha a családtagjaimmal sikerült, ez sem okoz gondot.) Bár továbbra is élek a gyanúperrel, hogy én vagyok a hülye (és ezzel nem vagyok egyedül). Legalább az kiderült, hogy az alaplapom annyira nem sz*r.
Kösz a segítséget mindenkinek!
Még jelentkezem.
(És ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek.)

...már bocsánat...

(#5044) rovtiv válasza Gyuri27 (#5040) üzenetére

rovtiv
(tag)

Megnéztem a feszt a prime 95 és cpuZ kombóval, ahogy javasoltad. Végig stabilan 1.344V.
Kösz a tanácsot, legalább ezzel is bentebb vagyunk.
Az esélyesek izgulnak általában, én egyre nyugodtabb vagyok. Holnap azért nekifutok még egyszer.

...már bocsánat...

(#5045) Wukiwo

Wukiwo
(senior tag)

Tegnap vistát tettem fel viszont most nem indul a 06-os mark .....
Esetleg valaki tudja miért?

Cod2:Predator4 Cod4:Jezus

(#5046) Thrawn válasza Wukiwo (#5045) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fel kell tenni a frissítést a 3DMarkhoz.

Different songs for different moods.

(#5047) Wukiwo válasza Thrawn (#5046) üzenetére

Wukiwo
(senior tag)

ha a hotfixre gondolsz azt feltettem :(

Cod2:Predator4 Cod4:Jezus

(#5048) TomBoy1986 válasza Wukiwo (#5045) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha openal32.dll-t hiányol, akkor uninstalláld csak az OpenAL-t és utána tedd fel külön.

(#5049) jones965 válasza Wukiwo (#5045) üzenetére

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Külön particióra tetted a vistat, és az esetleges meglévő korábban telepített particióról
fut-na a 3Dmark, vagy a vistára telepítetted és úgy nem indul?

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#5050) Majstor válasza daa-raa (#5019) üzenetére

Majstor
(senior tag)

(#5017) Sonny C.: "Vagy esetleg az X3 8450?"
(#5018) Majstor: "Phenom X3 8750 legyen inkább... szerintem."
X3 8450 & X3 8750 > Mindkettőnél a TDP: 95 Watt ( [link] [link] )
Ennyire nehéz elolvasni és értelmezni, amit írnak mások?

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.