Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) Andre1234 válasza Szabesz (#345) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

Először is: Néma Bob vagy Silent Bob, amúgy a nickem azt hiszem elég világosan olvasható az avatarom alatt, én sem hívtalak téged kreolbőrű csontkollekciónak

Sorry..nem gondoltam hogy sért..szerinten nagyon nagy.

szerinted ha ezek a b2-sek meghalnának nagyobbacska cégeknél, vagy barcelonák?

ja..ezt tényleg benéztem.. kérdésem arra irányult hogy ha az említett eset megtörténne akkor nem történnének jogi lépések?

de mint írtad szerinted nem...

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#352) Szabesz válasza Andre1234 (#351) üzenetére

Szabesz
(őstag)

np :)

Csupán ezért írtam, mert a némabobozással ált akkor jönnek amikor azt akarják sugallni, Kuss a neved :D Az avatarom meg nem véletlen ez, imádom ezt a figurát, s egy kicsit jellemző is rám :)

Befejeztem az Offolást :)

(#353) aginor válasza Gorneck23 (#350) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Nem akarok nagyon bele ugatni, de 1066-os kingmax nálam 2.2V-on cl6-18-on ment 1120-at, 1.8V-on cl5-15 pedig 1082MHz-et. Sajnos nem szereti az Ati csipszetet nvidiában 2.2v-on meglépte az 1140Mhz-et is.

[ Szerkesztve ]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#354) pigatt

pigatt
(őstag)

Üdv. Mindenkinek!

Láttam, hogy kijött Phenomokat kezelő BIOS a lapomhoz, szerintetek érdemes váltani? Egy 9600-asra gondoltam. Konfig az adataimnál.

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#355) laci666 válasza pigatt (#354) üzenetére

laci666
(senior tag)

Hát azt a 2 GT ki kellene hajtani valminek :)
A 6400+ mit ment a lapban?

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#356) Gorneck23 válasza aginor (#353) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nagy teljesítmény...CL4? CL5? :D

(#357) Womb válasza laci666 (#355) üzenetére

Womb
(senior tag)

A 6400+ járékokban álltalában jobban teljesít mint a Phenom 9700-as.
Szerintem még nem érdemes váltania.

(#358) pigatt válasza laci666 (#355) üzenetére

pigatt
(őstag)

Proci tuningal nem próbálkoztam 3dmark06-ban (pontos eredményt nem tudok SLi tulajok topikjában megtekinthető), de kicsit több volt mint 12000 pont!

[ Szerkesztve ]

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#359) aginor válasza Gorneck23 (#356) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

CL5 eredmény ott van, cl4-11-et 800 biztosan vitte, fentebb nem néztem, szintén 1.8V-on.

"Nagy teljesítmény" - ezt kötekedésnek szántad? :U

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#360) aginor válasza pigatt (#354) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem egy 6400-ről még semmi esetre sem érdemes, majd talán a B3 steppingre, ha mennek minimum 3GHz-et.

(#361) Raymond válasza aginor (#360) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talan majd a 45nm valtozatokra ha elviszi az alaplap.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#362) pigatt válasza aginor (#360) üzenetére

pigatt
(őstag)

Azok mikorra várhatóak?

(#363) Oliverda válasza pigatt (#362) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Március

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#364) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem tudom volt-e de azért [linkelem]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#365) Gyuri27 válasza FireKeeper (#364) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Érdekes. A jó a tuning akkor vonzó is lehet egy vonzó árral. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#366) FireKeeper válasza Gyuri27 (#365) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én inkább arra a a "javított" B3-as 9150e-re lennék kíváncsi

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#367) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Asus M3A32-MVP Deluxe Wi-Fi Phenom 9500-9700-6400+-l és 1066-s rammal tesztelve. :K

(#368) 30z.Samu

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó lenne ez, ha nem csak 4*512kb L2 lenne benne :(

Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!

(#369) aginor válasza 30z.Samu (#368) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Nem azon bukik el az a proci(memória kezelésben klasszisokkal az intel előtt van), hanem inkább az efektíve alacsony órajeleken.

(#370) 30z.Samu válasza aginor (#369) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De azon lehet javítani, nem? Azért jött ki a Black Edition. Ha felmegy 2GHz-ig az se olyan rossz.

Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!

(#371) Oliverda válasza 30z.Samu (#368) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Olvass is egy kicsit: [link] ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#372) 30z.Samu válasza Oliverda (#371) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki nem tudná nekem elmagyarázni röviden és érthetően? :B :DD

(#373) Oliverda válasza 30z.Samu (#372) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:U

Az AMD a másodszintű gyorsítótár méretére a K8 megjelenése óta nem fektet túl nagy hangsúlyt. A K7 processzorokban 256–512 kB található (akkoriban még a magméret, azaz a gyártástechnológia korlátozta a gyártót), az Athlon 64-ben maximum 1 MB a mérete, a K10-ben pedig megelégedtek az 512 kB-tal. Ezzel szemben az Intel már a Pentiumok L2-es gyorsítótárát is szerette növelni, és ez még inkább igaz a Core processzorokra, a Merom 4 MB, a Penryn pedig 6 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, duplamagonként. Az AMD azért nem növeli meg jobban az L2 cache méretét, mert az integrált memóriavezérlő (amelyről később még szó esik) gyorsan hozzáfér a memóriához, így a cache által biztosított gyorsabb adatátvitel nem igazán tud kiütközni a teljesítménytesztekben, ezt láthattuk is K8-as elemzéseinkben. Az Intel ezzel szemben szeret az L2 cache-re támaszkodni, mert a processzor csak a lassú rendszerbuszon keresztül éri el a rendszermemóriát, ezért a cache méretének növelése szignifikáns gyorsulással jár együtt.

(#374) 30z.Samu válasza Oliverda (#373) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Így is jó, köszi!

Csak így este lusta vagyok olvasni! :U

Az egy dolog hogy integrált memóriakezelője van, most perpill az sem hozza ki őket a sz@rból... Növelni kéne az L2-t és az órajelet. :K

[ Szerkesztve ]

(#375) mc-4

mc-4
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Véletlen kerültem erre és érdekel a téma,lenne egy kérdésem.
A Phenom 9700 órajele 4x600MHz-böl tevődik össze,vagy egy magnak az órajele 2400MHz?
Köszi!

(#376) fLeSs válasza mc-4 (#375) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

4x2400 MHz.

Egyébként EZ egy qrvajó kérdés! :C

(#377) Oliverda válasza 30z.Samu (#374) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kéne növelni az L2-t.... :W

(#378) 30z.Samu válasza Oliverda (#377) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert? 2MB L2-vel mit tud csinálni? Az "olcsóbb" Core 2-ben is 4MB L2 van. :U

Jaja Mc-4 jót kérdezett... most hogy így belegondolok nem is olyan rossz! :C

[ Szerkesztve ]

(#379) SzMhun válasza 30z.Samu (#378) üzenetére

SzMhun
(kvázi-tag)

Nem vagy te egy kicsit kabbeaf@][m? :D

Nem vagy hajlandó utánaolvasni, nem nézed meg a linket aztán még az idemásolt részt sem vagy képes elolvasni? :F

(#380) 30z.Samu válasza SzMhun (#379) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elolvastam, csak vagy én így értelmeztem... bár lehet hogy reggel másképp tenném! :D

(#381) fLeSs válasza 30z.Samu (#378) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem érsz túl sokat az L2 növeléssel, picit gyorsabb lenne a proc, cserébe jóval nagyobb lenne a mag. Majd 45 nm-en lesz L2 növelés.

A K10 alapvetően gyengébb (alacsonyabb IPC), mint a Core, ezen az L2 növeléssel nem tucc változtatni. A Core mindenhol szélesebb vagy okosabb (front-end, back-end), általában 20-30%-kal (3 vezeték áll a 4 ellen, a ROB is szélesebb és okosabb, az RS okosabb).

(#382) 30z.Samu válasza fLeSs (#381) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi... :R

Látod SzMhun, fLeSs kollega nem esik nekem, mint bolond borjú az anyjának, hanem elmagyarázza úgy hogy egy kómás PH-s is megértse! :R

(#383) Oliverda válasza fLeSs (#381) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az eddigi infók alapján tudtommal "csak" L3 növelés lesz 45nm-en.

(#384) 30z.Samu válasza Oliverda (#383) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez még egy dolog amit nem értek (Gondolom már az arcod karmolod tőlem! :DD )

AMD-nél mi az az L3, és az Intelnek ilyen miért nincs?

[ Szerkesztve ]

(#385) fLeSs válasza Oliverda (#383) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

tényleg.

szerk: úgy emléxem, hogy a régi roadmap-eken még 1 mb volt.

[ Szerkesztve ]

(#386) Oliverda válasza 30z.Samu (#384) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem neked már csörög a pizsid. ;]

(#387) 30z.Samu válasza Oliverda (#386) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet... :U

De valaki akkor is magyarázza el, mert akkor nem fogok nyugodtan aludni! :DDD :DD

[ Szerkesztve ]

(#388) Oliverda válasza 30z.Samu (#387) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt --->>> [link] szépen el van magyarázva minden. Ha nem érted meg akkor szvsz inkább ülj vissza a Sport Klub elé, ott legalább nem kell olvasni. ;]

(#389) fLeSs válasza 30z.Samu (#387) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

esetleg egy tanár menjen ki hozzád limuzinnal vagy ezt hogyan gondolod?
www.google.com
www.wikipedia.com

(#390) 30z.Samu válasza fLeSs (#389) üzenetére

30z.Samu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen jó lenne... :K :DD

Sorry all, kómás vagyok már! Aludnom kéne csak nem tudok! :R

Lehet hogy fogom majd a fejem reggel hogy miket írkáltam... :F

[ Szerkesztve ]

(#393) Oliverda válasza 30z.Samu (#392) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Leállíthatnád már magad... :U

Erre sem szükséges reagálni. :)

Pár hete valaki belinkelt egy német oldalt ahol Phenom kompatibilis AM2-es lapok listája volt. Sehol sem találom, pedig már a K10-es topikban is kerestem...

[ Szerkesztve ]

(#394) rollins válasza Oliverda (#393) üzenetére

rollins
(őstag)

Ezt keresed?
Lehet Intelre váltok (ha egyáltalán összejön), mert nem látom hogy valami mozgolódna a lapom biosa körül. :( Bár az RS780 lapokra is kíváncsi leszek.

[ Szerkesztve ]

(#395) Oliverda válasza rollins (#394) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, köszi! :)

Én a helyedben a bármiféle váltással megvárnám a március végét. ;)

(#396) Oliverda válasza rollins (#394) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt azt írják hogy támogatja a lapod: [link]

(#397) rollins válasza Oliverda (#396) üzenetére

rollins
(őstag)

Csak ígérte a gyártó hogy lesz. Bios még nincs hozzá. Ha ilyen döcögösen halad, attól tartok a B3 -as Phenomhoz sem lesz, 45nm-esre meg lehet csak am2+ lapokhoz. Megint belekerültem ilyen mókuskerékbe. Miért nem tudok nyugodtan a seggemen ülni, nem tudom :<

[ Szerkesztve ]

(#398) Gyuri27 válasza rollins (#397) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Az amd chipeshez van. Lehet nv lapot nem szeretik :o
A 45nm még odébb lesz szvsz. :K

(#399) Oliverda válasza rollins (#397) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

...vagy csak a B3-as Phenom-hoz lesz. Ilyesmit is olvastam valahol. Amúgy a probléma a 4 megabites BIOS chippel rendelkező lapoknál lehet, mivel a Phenom támogatáshoz kb. +20-30KB adatot kell a BIOS-ba írni, és amelyik lap BIOS-ában nincs ennyi szabad hely ott löttek a support-nak.

[ Szerkesztve ]

(#400) rollins válasza Oliverda (#399) üzenetére

rollins
(őstag)

Ezt nem is tudtam hogy 4MBit -nél több kéne. Nem tudom gigánál mennyi szabad hely lehet. (4Mbit award, illetve ennyit látok: 4M Bits (00000-7FFFF))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.