kössz.
World of Tanks - Forza 4

kössz.
World of Tanks - Forza 4
Hali!
9600Black Edition-ről keresek cikkeket, de eddig nem találtam.
Valaki olvasott már róla?
Elsősorban tuningeredményekre volnék kiváncsi.
Párat találtam ugyan, de max 2,4; 2,5ghz jött ki belőle, és azon is unstabil volt. 
[ Szerkesztve ]
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
Felejtős szerintem. A B3-ból lesz majd normálisabb kiadás hamarosan remélhetőleg.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Hali!
Segítsetek. Több tesztet elolvastam, mégsem vagyok biztos dolgomban.
Számítógépet szeretnék ajánlani munkatársamnak, aki 3ds-ben dolgozik.
Phenom 9500-as jó választás, stabil? Milyen alaplap viszi stabilan?
GA-M56S-S3 jó választás?
Köszi.
Kapti
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.

AMD Quad Core Phenom 9100e clocks at 1.8GHz
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

wáoh... megint magas órajel...
ennyiért sztem lesz piaca, főleg hogyha hozza a b2-k átlagos tuningpotenciálját is
Egy 25K körüli árért jó lehet.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Simán. Persze lehetne olcsóbb is. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

mostanaban inkabb AMD 7xx-es chipsetu lapokat ajanlanak a hozzaertok...
[ Szerkesztve ]
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

Ha nem akarok tunningot, akkor is?
Stabilan, megbízhatóan futnak ezek a Phenomok?
Jó lenne tudnom, mert azért nem olyon olcsók.
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.

Ez egyertelmu.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

tudtok valamit a 9500-asról fogyasztás tekintetében? arra gondolok hogy van áll. 125W és 95w kivitel, és a nagyobbiktól égett le emberkéknek lap....
tud valaki a gondra 9500 / v 9600/ opn kódot?
thx.

Hali!
Van egy olyan problémám, hogy van egy K9A2 Platinum lapom, amiben 2x1GB Crucial Ballistix 1066-os ram döcög. Hiába rakom single vagy dual channel párosítással, az everest olvasás 5000mb/s-nál nem olvas többet. Ha egy rammal megy a gép akkor is 5000... Chipset driver fent van. Mi lehet a probléma? Próbáltam más ramokkal is, ugyan ez a probléma áll fent.
Mondták hogy tegyem fel a overdriver-t és ott kapcsoljam ki a bios-patchet de ott nincsen semmi ilyen lehetőség.
Valaki valamilyen megoldást tud?
[ Szerkesztve ]
A kivétel erősíti a szabályt!
9500 ill. 9600-ból csak 95W-os kivitel létezik. "Nagyobbikat" esetleg csak tuninggal lehet csinálni belőlük.
OPN
HD9500WCJ4BGD (9500)
HD9600WCJ4BGD (9600)
HD960ZWCJ4BGD (9600 BE)
Amúgy ez a "leégés" azért van mert az adott gyártó b@szik bordát rakni a lapon lévő FET-ekre.

mondjuk, olcsó lapokon nix borda feten, de ettől nem törvényszerű, hogy lángrakapjon...
Nem vennék olyan lapot amin nincs normális hűtés a FETeknek. Az pedig hogy az olcsó lapokon nincs borda nem általános jelenség. Pl. az abit jó ideje az összes lapját normálisan felbordázza, és ettől nem drágább. 
AM2/AM2+ kompatibilitási lista
Hali! Procivásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni. Vagy ATHLON64 X2 6400+ vagy Phenom 9500. Egy ASUS M2N-E-be mejiket ajánlanátok?? Előre is köszi!

Játék : 6400+, egyéb : Phenom 9500. Ez már bizonyított. 
Attól függ melyik játéknál. Nem lehet általánosítani.
...és ebben még pl. nincs benne a Colin Dirt.
[ Szerkesztve ]

Az UT 2004-re gondoltál ami csak 1 magot használ?
Akkor pl. nézd meg a Supreme Commander-t. Vagy a legújabb UT-t.
Amúgy neked miért van 4 magos procid ha úgysem használja ki semmilyen játék? Ezzel a logikával ésszerübb lenne venni egy C2D-t ami megy 4 gigán a 3.6 quad helyett, nem? 

Így már mindjárt más, igaz, ezt nem néztem. 
Szakmai fanatizmus, megalománia.
Kipróbálnám a Phenom-ot is, de sok pénz, és nem is annyira a procitól, hanem inkább a lapoktól azok bizonytalan működésétől félek.
Alakul a dolog de a BIOS még mindig nem az igazi.
Nem bírja ha visszaosztom a ramot.
Azért ez sem csúnya: [link]
Szerintem
[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
Szép! 
Tetszik az NB freki.
Different songs for different moods.
nekem a HT jobban tetszik
Kár hogy a HT nem sokat számít.
hát ja
de azért szép

Ennyiert kicsit sok.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

kivancsi leszek, hol lesz a vege...
Phenom TLB Disable Tool and Phenom MSR tweaking tool

Sziasztok!
A következő konfigot vettem kb. 3 hónapja: AMD 6000+ CPU GIGABYTE GA-M57SLI-S4 lap, Geil 2*2GB 800Mhz RAM, és GAINWARD 8800GT GPU. Összhangban elég jól teljesítettek a cuccok meg voltam vele elégedve. Aztán a napokban vettem egy Phenom 9500 procit és felborult a kiegyensúlyozott összhang. Igaz, hogy a lapom nem AM2+ de egy bios frissítés után gond nélkül működik a CPU. Tapasztalatom a következő a játékok terén: CRYSIS borzasztó sebességromlás, CMR DIRT mivel használja a 4 magot, gyorsabb, viszont a GPU-t messze nem használja úgy ki mint a 6000+ CPU-val. Tehát a játékmenet gyorsabb szaggatásmentes de az FPS lényegesen romlott. A GPU kissebb kihasználtsága a sima AM2 lap miatt van, vagy azért mert a Phenom 9500 3000Mhz helyett csak 2200-on megy? Esetleg egy normális AM2+ lap beszerzése után jobb lesz a helyzet, talán tuningolni is lehet, hogy megközelítse a magonkénti 3000Mhz-et?
Válaszaitokat a témában előre is köszönöm.
Üdv.: Fikasz
"Tehát a játékmenet gyorsabb szaggatásmentes de az FPS lényegesen romlott."
Ezt nem tudom megérteni. Képtelen vagyok rá 
Amúgy pedig:
A 2200MHz miatt van a teljesítménycsökkenés - illetve amiatt, mert a játékok ált. nem használnak 2-nél több magot. Ha sikerülne 2600-2800MHz-et kihoznod - esetleg többet, akkor már jobban teljesítene a géped.
További fontos tényező lehet, hogy B2-es Phenomod van és a TLB patch be van kapcsolva. Próbáld meg Overdrive segítségével kikapcsolni - Turbo mód. Ha sikerül, akkor biztosan javulni fog a teljesítmény ~15%-ot.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Köszi az infót!
Overdrive még nem fut mert az alaplapi chip még nem 7xx hanem 5xx
Az alaplap lecserélése elött állok AM2+ ra. Viszont ha tudsz az Overdrive helyett valami prg-t amivel ki tudom kapcsolni a TLB patch-t akkor azt megköszönöm.
Amúgy a 9500 procival a GPU hőmérséklete kb. 52C° a 6000-el pedig kb. 62C° volt.
Autómata hőmérséklet szabályzós venti van benne a 9500 CPU-val alig forog többet a minimálisnál teljes terhelés alatt.
Az első hsz-ben van a TLB-hez okosság.

Azért ha mégis nekiállsz tuningolni biosból, légyszi' oszd meg velünk az eredményeket.
Már régóta kíváncsi lennék hogy megy a tuning egy sima am2-es lapban, ráadásul az én lapom is pont ilyen.
-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

Sziasztok!
Phenom vásárlása előt vagyoh, 9600-as lenne Pár kérdésre keresek választ:
- milyen processzor hűtést lehet erre feltenni? Kell egyáltalán külön ilyen?
- tlb hiba javítás hogyan kapcsolható ki? (vagy ennek olvassak utána ?...?)
- gigabyte alaplap lenne, mi a véleményetek erről?
köszönöm előre is:
Dulce bellum inexpertis

bocsi, a tlb kapcsán látom a hszeket, overdrive turbo mód, elnézést, olvasni kell, most megint kiderült.
Dulce bellum inexpertis

Hi!
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a dobozos, gyári hűtő megteszi.
Amúgy meg minden ami AM2-hez jó hűtő, az jó erre is.
Gondolok itt olyan univerzális hűtőkre mint Thermaltake Orb sorozat, Zalman 9500-9700.
És még sok ilyan van. Nekem Zalman 9500-as van, és elég jó hatásfokkal hűt.
A Gigabyte AM2+-os alaplapok elég jók. Tuningba, felszereltségbe és stabilitásba is.
Mondjuk ez magánvélemény, de más forumozók is ezt mondják, hogy jók.
A Gigabyte biosban pedig lehet kapcsolgatni a TLB-t is.
Gigabyte GA 780 UDH3; AMD Phenom II 940 BE; Powercolor HD6870 PCS+; 8 gb Geil DDR2; Gigabyte Superb 460W; Zalman9500; Th Extreme Spirit II.; Asus Xonar DS

Köszönöm. Még valami: a dobozos phenom gyári hűtőjét mennyire macera leszerelni? (Megrendeltem egy zalman 9500-at, így az is érdekel, hogy azt felszerelni mennyi munka). köszi előre is:
Dulce bellum inexpertis
Leszerelni? Ki sem kell venni a dobozból. 
Írtam privit.

Azon kívűl, hogy a TBL-t ki lehet kapcsolni a biosba és a HT link órajele 200Mhz-ről 1000Mhz-re nő, bár milyen szorzót vagy FSB-t állítok indításnál minden esetbe azt írja, hogy rossz BIOS beállítás és felajánlja az "utolsó helyes beállítás" opciót vagy mehetek vissza a BIOS-ba állítgatni. Nem tudom még nem jöttem rá, hogyan lehet ezt a dolgot kikerülni de szerintem örüljünk neki, hogy egy AM2 lap viszi az AM2+ procikat tuningra nem biztos, hogy alkalmasak.

Különben nem lenne rossz játékra sem ez a Phenom ha ki lehetne sajtolni magonként 3000Mhz-et belőlük. Addig is a 2 magot használó játékok mint pl. a CRYSIS egy kicsit lelassul a 6000 vagy a 6400 -es procikhoz viszonyítva. Ezért csakis a programozókat lehet okolni, hogy miért nem tudták 4 magosra írni az amúgy is gépigényes programlyukat.
De bár hogy is nézem a jövő a 4 magos CPU-ké úgy, hogy aki vásárlás előtt áll abszolút merem ajánlani csak az átállási időszakot kell elviselni.

"tlb hiba javítás hogyan kapcsolható ki? (vagy ennek olvassak utána ?...?)"
Ha meg ugyis elotte vagy, nem lenne erdemes megvarni a B3-a Phenomokat? Ott mar nincs TLB bug...
A lap legyen valami 7xx-es csoda es nem jarsz rosszul... 
[ Szerkesztve ]
Csatlakoznék az előttem szólókhoz
A 4 mag a jövő és ezt azért már most is ki lehet használni.
Had mondjam el én mit tapasztaltam.
A haver az 5000+ -os procijával CRYSIS-ozsik addig én is ugyanezt teszem, Végigviszünk egy részt kilépünk a játékból. Hol az érdekesség? Ott hogy nekem eközben vigan átalakított kb 400percnyi AVI-t MPEG-be.
Hát nekem itt jön ki a külömbség.
Tuningolni szerintem csak rendes hűtővel érdemes, a gyárit nem erre találták ki.
Nekem vígan fut 2771MHz-n a HT és az NB pedig 2169-en
Menne feljebb is csak valamiért a ram-ot nem tudom visszaosztani csak 400-ra (az meg egy kicsit kevés
) de úgy elballagot 2875-ön is. (BUTA BIOS
)
Ha jól tudom a TLB nyugott szívvel kikapcsolható mert a büd.. életbe nem fog előjönni hacsak nem tudtok optimális laboratóriumi környezetet biztosítani.
röviden ennyi lenn.
Én nem bántam meg a vásárlást, hasít a gép ahogy kell.
Ja és frankón fut rajt az IMPERIUM GALACTICA 1
(néha kell egy kis nosztalgia)
[ Szerkesztve ]

A HT amúgyis 1000, ennél a lapnál max 1080-ig bírja a túlhajtását, ..ezt a 200-at nem nagyon értem.. az kéne hogy legyen az fsb(?) szerintem.
Valamennyi tuningot bisztos össze lehet hozni vele, legalábbis az x2-es procikkal ilyen téren nem volt gondja ennek a lapnak. Biztos vagyok benne, hogy csak meg kéne találni, mit kellene visszavenni a tuninghoz. Gondolom a biosban Ctrl+F1 billentyűkombináció nem mond újat, de ha igen akkor ott próbálkozz.
-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

a B3-asok mikor jönnek? az alaplap Gigabyte GA-MA790x-DS4 lenne.
Dulce bellum inexpertis