Bocs nekem 2.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
danithe
(lelkes újonc)
Én is egy gép vásárlás elött vagyok... és gondolok a jövőre .. szeretnék egy jó kis procit 
2 magos vagy 4 magos... pehnom 9550 vagy g6600?
Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani. Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. Egy szakadékot nem lehet két részletben átugrani.

HarryPotter
(senior tag)
még valami: a zalman 9500 felszerelése a phenomra mennyire mecarás? figyelni kell valamire?
Dulce bellum inexpertis

Fikasz
(kvázi-tag)
Én sem értettem. A CPU-Z programban a CPU csere után a 9500-ös HT linkje 200Mhz volt.
Aztán kikapcsoltam a TLB-t, és 1000Mhz lett. Tudom ez a max. sima AM2 lapoknál. De most ki-be kapcsolgatom a TLB-t és marad az 1000Mhz. Nem tudom miért volt 200 de most már ok.
Nem tudtam a Ctrl+F1 bill kombinációról most ismerkedek vele. Írok ha sikerül valamit kipréselni belőle.

Fikasz
(kvázi-tag)
Ugyanaz mintha sima Athlonra szerelnéd csak vigyázz met a zalmann bordái élesek, nekem elvágta a kezemet. 
Létezik, hogy a 9850 BE vége 3GHz lesz?
Oliverdának 2.8-at megy a 9500 (ha jól látom), vagy a "bűvös 3GHz" igazából azoknak "bűvös" akik nem tudnak AMD-t tuningolni? 
Azért kérdezem, mert nem nagyon vagyok jártas az AMD világában, de gondolkodom azon, hogy áttérek. 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Remélem hogy létezik. Ki fogom próbálni aztán majd kiderül. ![;]](/dl/s/v1.gif)
mod: amúgy a 9500-öm megy 3 gigát is csak sajnos eléggé instabilan
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Fikasz
(kvázi-tag)
Szia Oliverda!
Szerinted mindegyik Phenomot lehet húzni vagy még mindig lutri az AMD CPU tuningolás?
Az egyik bírja a másik nem. Phenomot csak 7xx -es alaplappal lehet húzni vagy próbálkozhatok régi AM2-es lapokkal is?
Húzni mindegyiket lehet csak az a kérdés hogy mennyire. 
AM2-es lapokkal is lehet őket tuningolni, csak talán egy kicsit kevésbé.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

slett27
(PH! addikt)
Neked akkor DFI marad ahogy látom. Ez bevált ?
Várom az eredményeket, el ne felejts ! 

Fikasz
(kvázi-tag)
Éppen rajta vagyok. Ha megvan a felső határ leírom. A lap GA-M57SLI-S4
Igen, "bekopott". Remélem így marad.
Fikasz: A legutolsó F14-es BIOS van a lapon?
[ Szerkesztve ]

Fikasz
(kvázi-tag)
Igen. De nem tudom eldönteni hogy a lap "rev.2.0" mert ahoz van egy "fg" bios is. Nem tudom mi a különbség.
Valahova rá van írva a lapra. Fehér vonalkódos címkét keress a slotok környékén vagy a fehér giga feliratok utén kell hogy legyen.

Fikasz
(kvázi-tag)
Megtaláltam a felső határt amit még stabilan bír a proci egy AM2-es lapba:
FSB: 226 = Core 2486Mhz
CPU: 11x
HT link: 4x = 904Mhz AM2 lap max.: 1080Mhz
Mem Config: 5x = 1130Mhz (Pontosan nem tudom mi ez)
DRAM Config: 4x = 944Mhz (Pontosan nem tudom mi ez)
BUS speed: 226Mhz
Memory Frequency: 411Mhz

zlutor
(fanatikus tag)
Q2 - de ez aprilistol juniusigbarmit jelenthet...
Azt meg plane ki tudja, hogy nalunk mikor lesz...
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
Bő 3 hét és kaphatóak lesznek 9850-ig bezárólag.

Osiris
(senior tag)
Arról lehet megismerni, hogy rev 2-es a lap, hogy a 2db 16x pci-e slot között a rövid pic-e slotok közül a jobb oldali alatt van 2 pici IC hely egymás alatt, de csak a felsőben van IC és annak is csak 2 oldalán vannak lábak.
REV 2.0:
REV 1.1:
REV 1.0:
[ Szerkesztve ]
-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

zlutor
(fanatikus tag)
elvileg, vagy konkretan? 
90%
A 9850-ből lesz nem BE?
Different songs for different moods.
Az eddigi infok alapján igen. Illetve tudtommal az eddigi összes BE kiadásból létezik sima verzió is.
AMD Phenom With B3 Stepping: First Look
Egy újabb semmitmondó teszt (ráadásul biankó Phenom procival
).
Legalább egy hasznos info van benne:
"For now, the word on the street is that the B3-Phenom will be released later this month."
Hmmm...ez érdekes. Amikor először a végére értem akkor még március 26. volt feltüntetve és nem later this month.

HarryPotter
(senior tag)
azért azt remélem, hogy ha megjönnek, a 9600/9500-asok ára esni fog.
Dulce bellum inexpertis

Produkció
(senior tag)
noob dolog, de akkor már inkább ruháznék be B3asra....már ha nem lesz egetverő az ár különbség 
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

HarryPotter
(senior tag)
igen, ha nem lesz egetverő a különbség, én is a B3-at venném, de attól tartok, lényeges különbség lesz. kiváncsi vagyok, mi lesz, mert processzor vásárlás előtt állok, addig biztos, hogy phenom, de aztán....
Dulce bellum inexpertis

Produkció
(senior tag)
én egyelőre a moncsim cserélem le egy full hd tv-re...aztán kell hozzá egy erősebb vidkar( 3870) és ha már ati+amd párti vagyok akkor előbb utóbb úgyis lesz am2+ és phenom...ezt nyárig akarom megvalósítani
....most még amúgy sincs sb700 csak a 780g-n ha jól tudom...

HarryPotter
(senior tag)
ja, 3870 lesz nálam is (kedden hozza a futár!!! ha mkinden jól megy). Emellé jönne a phenom.
Dulce bellum inexpertis

Fikasz
(kvázi-tag)
Köszi az infót.
Az F14-es bios sikeresen fel ment rá. De most nem szedem szét a gépet. A lap úgy is eladó sorban van mert AM2+ -ra cserélem. Ha megveszi valaki akkor megnézem melyik típusú a három közül. 

bajusz15
(fanatikus tag)
hello
a Phenom miért ilyen drága??
A leggyengébb Phenom is 38k körül mozog amivel szemben egy C2D E6750-es is szintén itt körül mozog, de mégis az E6750-es többet tud mint a 9500-as Phenom...na de akkor miért nem olcsóbb a Phenom ha gyengéb??
Most kijelentem, ebben a kérdésben sem AMD sem pedig Intel fan nem vagyok, csak szeretném tudni hogy miért nem kerül egy Phenom pl.: 30k-ba?? ( vagy esetleg itt a technológiát kell megfizetni?? )
Szia
A kettő közt a +2 mag külömbség van, a phenom javára.
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
És ha már VR6-Fan információit is beleteszed, akkor nem úgy szól a kérdés, hogy miért ilyen drága, hanem hogy:
"Hogyhogy ilyen olcsón hozzájuthatok?" 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
no azért relatív a phenom olcsosága, (szigoruan AMD oldalon maradva) arra hogy nekem az emősen meg a tüzes roka elfutkorászon esetleg egy max 2 magra optimalizált játék még mindig jobb választás egy magas órajelű két magvas K8-as. feltételezem hogy nem minden ember aki ezeknek az adotságoknak megfelel pont játék alatt akar renderlni, konvertálni egyéb phenom számára fekvő dolgokat müvelni. 
"...feltételezem hogy nem minden ember aki ezeknek az adotságoknak megfelel pont játék alatt akar renderlni, konvertálni..."
De olyan megnyugtató lesz a tudat, hogy megtehetném 
Amúgy meg egy 2.6-2.8GHz-es Phenomnak már nem kell szégyenkeznie a játékokban sem 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
én még mindig reménykedek a B3-ban hát ha könyed tuningot hoz 3GHz-ig, bár esélytelen még jó idelyig hogy 4 magra váltsak, ill minek is... 
Én viszont már nagyon tűkön ülök, hogy kellene már valamit ujjítani (+1 3870 felesleges, mert nincs akkora LCD-m, hogy ki tudjam használni, persze CRT-vel tudnám). Úgyhogy jöhet a Phenom 
[ Szerkesztve ]
Lehet, hogy hülyeség amit írok, de elvileg nem lehetne egetverő különbség...elvileg nem magával versenyzik, hanem az Intellel... 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Ha sokáig nem akarod cserélni, akkor szerintem inkább Q6600. 

danithe
(lelkes újonc)
Értem! kösz
és mennyibe kerül egy q6600 b3?
nem tod??

Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani. Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. Egy szakadékot nem lehet két részletben átugrani.

Andre1234
(fanatikus tag)
abból a G0-ás kell.Phemon B3
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

Produkció
(senior tag)
valamekkora árkülönbség biztos lesz, mivel így a régebbiek ott ragadnának a boltokba...olyan 10%os biztos rátesznek a B3ra szerintem.

zlutor
(fanatikus tag)
vagy igen, vagy nem...
szerintem, ha nem lesznek gyorsabbak, akkor folfele nem pozicionalhatjak az uj steppinges procikat (pont amiatt, amiert eddig sem tehettek) - igy, ha lesz is valamifele kulonbseg, akkor az annyi lehet, hogy a reggebieket olcsobban djak. vagy nem... 

Produkció
(senior tag)
hát már most is elég olcsók, úgy értem lefele megy az áruk folyamatosan...

cowboy_bebop
(őstag)
Meg majd jön a Phenom 9100 is. 
A DFI nyúl tojt egy új beta BIOS-t.

...nem kell ide B3 stepping. 

cowboy_bebop
(őstag)
Csak jó drága egy ilyen lap. 
Csinálhatnának egy 770-es Lanpartyt is igazán. 
[ Szerkesztve ]
Ez van. A minőséget meg kell fizetni.
Amúgy az ASUS és a Giga csúcslapjai is ebben az árban vannak.

cowboy_bebop
(őstag)
De csinálhatnának egy 770-es LP-t is.
Egy kicsit még drágább is lehetne, mint a többi 770-es lap. 
Itt van az olcsóbb verzió: [link]