50C fok a külső vagy belső maghőmérséklet ? Gondolom a külsőre gondoltál de így is jó érték. Mert meguntam. Ezzel én is szoktam így lenni. 
Jah, mégvalami, vízzel lehetne szted feljebb menni, vagy ez fizikai határ a Phenomoknál ? 
[ Szerkesztve ]

50C fok a külső vagy belső maghőmérséklet ? Gondolom a külsőre gondoltál de így is jó érték. Mert meguntam. Ezzel én is szoktam így lenni. 
Jah, mégvalami, vízzel lehetne szted feljebb menni, vagy ez fizikai határ a Phenomoknál ? 
[ Szerkesztve ]

Valaki irta - vagy ebben a topikban, vagya K10-ben - hogy a jelenlegi Phenomoknal jellemzoen az egyik mag "gyengebb", mint a tobbi es ez (is) a gatja a komolyabb tuningnak.
Talan a 2. ID-ju?
Nem emlekszem pontosan.
Ezt probaltad? ha igaz, akkor lenne ertelme kulon tuningolni oket...
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
Külső. Magok -5-6C kb.
A vízes kérdést passzolom, nekem speciel víziszonyom van.
zlutor: Nem tudom hogy ez mennyire igaz, nálam mindig más mag hibázik Prime alatt ha már nem bírja szuflával. Mindenesere kétlem hogy jelentős (100MHz+) eltérések lennének a magok között.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Szia Mindenki
Lehet hogy ostobaságot kérdezek, sőt, az is lehet hogy már kérdeztem.
Azért nem tudom 2,6 fölé húzni a procim (úgy hogy működjön is normálisan)
mert
balf... vagyok, vagy azért, mert (ASUS M2R32-MVP) 580X-es chipse-em va, vagy mindkettő.
És ha lecserélném a lapom egy ASUS M3A32-MVP 790FX-re, mennyivel nőne meg a configom teljesítménye? (ha valaki tudna nekem mondani egy százalékos értéket, akkor tudnám mérlegelni, hogy érdemes e lecserélni, megéri-e az árát, vagy sem.)
a konfigom látható.
lécccci segítsetek. 
[ Szerkesztve ]
HP Compaq Presario CQ56-160SH HP Compaq Presario CQ56-110SH, xbox 360 elite, Samsung 32" LCD TV C530 Full HD, T-Mobile Pulse,Huawei IDEOS S7 Slim tablet
Rövid segítség tuninghoz AMD 7x0-es lapok mellé.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Az alaplap nem sokat tesz hozzá a számítógép teljesítményéhez (főleg AMD-s vonalon), szóval a géped teljeítménye kb. ugyanakkora maradna.

Gratula, ez nagyon állat

én ezt már meg sem próbálom 
MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

Egy pár Everest eredményt közzétehetnél, tudom, hogy csak szintetikus teszt, csak kíváncsiságképpen, vagy nem lenne rossz egy jó kis LOGOUT. 
Az NB nem megy feljebb? 
Amúgy tényleg, Logoutra vele!
Different songs for different moods.
Már el sem indul 9x-es szorzóval. A lap nyűgje valszeg. Éppen most próbálgatom a legújabb beta BIOS-t. Ha lesz időm majd méricskélek is szintetikákat.
3GHz alatt nem lesz Logout.

Everest programozói vhogy kifelejtették a Phenom-ot az összehasonlító tesztekből.
4.2 vmelyik beta van fent, de ebben sincs.
Remélem a BIOS segít 
Bootol 3GHz-en?
slett27: A 4.20.1300-ban sincs, tudtommal fiery-éknél még nem járt Phenom.
[ Szerkesztve ]
Boot-olni már korábban is boot-olt: [link]
Azt nem tudom hogy járt-e már náluk Phenom, de a Ganged/Unganged módok már rendesen bele vannak rakva, és ha jól láttam akkor a memória másolás teszt kihasználja az Unganged mód adta előnyöket is.
Nekem 4.20.1299 van fent most.
Huh, oda már azért kellett feszt emelni. Hűtőd hogy bírja?
Kíváncsi vagyok 4 modullal hogy muzsikálnak a ganged/unganged módok.
Itt a 4.20.1300 Beta ha kell.
Jól bírja, köszöni szépen. 
Ha arra gondolsz hogy esetleg 4 modullal gyorsabb akkor ez nem így van. 4 modullal viszont több a szívás, szvsz nem éri meg.
mod: Mellesleg az AMD-nél a 2-vel végződő stepping-ek általában csak 2 gigáig jutnak (vagy 3 giga határába), a 3asok a 3GHz+. 
[ Szerkesztve ]
Akkor jó! 
Nem arra gondoltam, hogy gyorsabb lenne, csak kíváncsi vagyok milyen változást okoz. Én jól elvagyok most 2x1 GB Adata-val (Samsung UCCC) és 2x512 MB GEIL Ultra Platinummal (Hynix D43).
Ez a 2-3-ra végződés mi?
(B2-B3?
)
Szerintem olyan változást okoz(na) hogy pl. nehezebb lenne húzni, Illetve az 1066os RAM beállítást el lehetne felejteni. Mellesleg vannak már nagyon patent 2x2 gigás kitek. 
Az F2-es Windsor-okat nem nagyon lehetett 3GHz-re, vagy fölé húzni (pár kivételtől eltekintve), az F3-ból viszont ugyebár van (hivatalos) 3.2GHz-es darab is. Sőt volt nálam egy olyan F2-es 4200+ ami még 2500MHz-en is köhögött. A B3-as procik sem szeretik a 3GHz-et (sőt az némelyik széria már 2500 felett elkezd csúnyán köhögni), tehát remélem hogy a B3 majd segít ezen (is). Bár azt kétlem hogy ~3100MHz fölé lehetne majd menni velük. Én már annak is örülnék ha a legtöbb 1.30-1.35V mellett stabilan vinné a 3GHz-et. Illetve ha igaz amit olvastam akkor a B3-as K10-ben már 2GHz-en fog menni alapból az NB is.
Nem biztos, hogy a K10 memvezérlőjének nagyobb gondot okoz ha mind a 4 ramfoglalat meg van pakolva, hiszen alacsonyabb órajelen jár mint az S939 vagy AM2-eseké. A 2T az persze benne van a pakliban, de szintetikus teszteken kívül nem nagyon látam különbséget 2T és 1T között. Hogy az 1066-os memfreki ilyenkor ugrik-e azt nem tudom (S939-nél ugye E stepping előtt visszaváltott DDR333-ba, míg későb maradt DDR400), de ha tippelnem kell akkor szerintem megmarad.
A 2-3-as dolog így már világos 
B3-hoz nem fűzök túl nagy reményeket az órajeleket illetően, legalábbis ha azokat a híreket veszem figyelembe, hogy nagyon ki akarnak jönni még idén a 45 nm-es K10-el (K10.5?). A tervezett 9700 és 9900 lehet B3-as, azt az órajelet bírniuk kell simán.
Attól még hogy alacsonyabb órajelen jár okozhat gondot szerintem. Bár nem tudom, ki kellene próbálni. Majd ha lesz rá alkalmam megnézem. 2T az DDR2 óta felejtős AMD-nél tapasztalataim alapján.
A 9900 ugyebár 2.6GHz-en fog menni. Tehát egy 9900nak a gyári alapfeszén vinnie kell majd legalább +5-6%ot (~2750MHz). Innen nem hiszem hogy normális keretek közötti fesz. emeléssel ne lehetne majd elérni stabilan a 3GHz-et.
Remélem lesz alkalmad rá, nekem nem valószínű. (Gondolom a DDR2-nél 1T-t akartál írni mint felejtőst)
Legyen igazad a stabil 3 GHz-el kapcsolatban, de ha a gyártástechnológia nem változott és a TLB-n kívül más finomításokat nem csináltak, akkor lehet a 2.6 GHz-es chipeket is válogatniuk kell. Meglátjuk.

Hopp, tegnap nem is vettem észre, váltottál Super Talentekre? Mi a véleményed ezekről a ramokról? Ezeket is a két szélsőben használod (sárga-zöld) ? Néztem Ősember rambatárjában, hogy ezek single ramok, a duál hajtásnak gondolom nem sok elönye van jelen esetünkben
bocs az offért
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s
Kukába való ócskavas. Nyilván azért cseréltem mert ezek rosszabbak mint az előző pár... 
A "single RAM" pedig nem azt jelenti hogy nem megy akár négy is együtt.
Helló
Lenne egy pár kérdésem.
Ha jól tudom a phenom tudja hogy visszavegye a frekit ha nincs használva.
Nekem nem teszi. Hol vagy mivel kell ezt engedélyezni vagy beállítani?
az természetes hogy az everest (4.2) nem ismeri az alaplapomat?
tudnátok valami tanácsot adni meddig húzhatom (nem durván csak finoman próbakép) a ketyerét? Ezt a biosba vagy az overdrive-ba csináljam?
Előre is köszi
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
BIOS-ban engedélyezni kell a CnQ-t.
XP alá fel kell installálni a Phenom driverét.
Vista alatt az energiamenedzsment alatt a proci minimális terhelés melletti órajelét 5%-ra kell állítani.
[ Szerkesztve ]
Ez nagyon frankón megy. 
visszaugrik 1150-re a maghő meg 28fok 
[ Szerkesztve ]

Felfigyeltem az alaplapodra, itt egy kis teszt Finommal.
[ Szerkesztve ]

Itt egy 3DM06 CPU test:

Many thx. 
Nálad mennyit megy 3.6-on?

Alapon 3842-t dob, 3,7GHz-en 5863. 3,6GHz-en emlékeim szerint (erről nincs screenshotom, olyan 55xx körül.)
Esetleg megnézhetnéd 2900on.

Megnézem, RAM-ok nekem ST 800-as 4-4-3-8-asok, ezeket hagyom, csak proci.
De kár, hogy nem mennek tuningban jól a Pheonomok.
reméljük 45nm hoz vmi megváltást, ill. a NB órajel emelése.
Megnyugtatlak hogy azért így 2.9GHz-en sem lassú. 

Én is kipróbálnám, hogy milyen, de anyagilag az sokban lenne.
Eredmény? 

Kb 1 óra múlva tudom megnézni.
~10% a difi.

Ha jól tudom, akkor ez a CPU teszt a grafikát számoltatja a CPU-val ? Azt amit elvileg a GPU-nak kell számolni. Vagy rosszul tudom ? Tovább nem offolom a topicot.
Annak látszik, de nem tudom biztosan hogy mit csinál.

100-ból 1 megy is annyit....
remélem amit szerválok, az is..
Ha eladó lesz szólok! 
helló
1-2 gondom lenne
Először is az miért lehet hogy az alaplapom nem tudja visszaosztani a ramot.
Konkrétan ha a szorzó 2-es (960) akkor elindul, de ha 1,67-es akkor még alapon sem (667-en).
Ez elég nagy akadály a cpu kihajtásában
Továbbá a proci most 2760-on megy. Ezt viszi alap feszen de tovább nem megy.
Mekkora feszt lehet neki adni?
nálam alapon 1,25-ön megy
Hirtelen ennyi, előre is köszi.
Érkeznek az nF 780a chipsettel szerelt lapok.
[ Szerkesztve ]
Eddig ezt sikerült összehozni
[link]
[ Szerkesztve ]
Helló
Az overdrive hol tudja kikapcsolni?
Overdrive-ot honnét tudnám leszedni? szorzót lehet állítani?
köszi!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit
leszedtem, de már előzőleg tuningoltam bios-ba, és most ha akár visszafelé is állítok, bejön egy ablak, hogy please wait, de kifagy...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit