Még drága sajnos. Am2 lapban lesz teszt (mármint phenomot ismerő (bios-os) am2 lapban)? TLB bug előjött vagy emiatt nem kell aggódni pc-ben?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
TLB bug előjött vagy emiatt nem kell aggódni pc-ben?
Szvsz hamarabb fagy le a rendszer áramingadozás, vagy kozmikus sugárzás okán mintsem a TLB bug miatt. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Csak az NB frekit kell 2-2.2 GHz fölé tornázni és máris megtapasztalod ha SuperPI-t futtatsz.
Different songs for different moods.
Nálam 2250-en ment az NB és nem volt gond, de hétvégén majd nekiállok újra a teszteknek.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

rollins
(őstag)
Ah, neked van tapasztalatod vele. Szval nem kell aggódni, azt mondod. Am2 lapban észrevehető hogy lassabb?
egyébként csak azért kérdezem, mert gondolkozok egy olcsó am2-es phenomot ismerő crossfire-es Asrock lapban, aztán jövőre ha egyáltalán lesz pénzem rá, bele egy phenom meg még egy hd3850 cf-ben, bár lehet kicsit hülye ötlet, meg pénzkidobás, de lehet mégsem olyan rossz ötlet, annyira 
[ Szerkesztve ]
A ganged (klasszikus 128bit-es dual channel) és az (unganged 2x64bit-es) között elenyésző a kölönbség a méréseim alapján, a HT nem befolyásolja a rendszer össz. teljesítményét (hacsak nincs esetleg Crossfire), tehát nem kellene lassabban mennie a sima AM2-es lapban. Raymond és Fiery habogtak valamit arról hogy sima AM2-es lapokban alacsonyabb órajelen megy az NB, de tegnap kipróbáltam és ez bizony nem így van. Tehát AM2 és AM2+ lapban is 1.8GHz-en ment az IMC/L3 páros. Hétvégén majd csinálok összehasonlítást. 

rollins
(őstag)
Köszi. Ez bíztató.
(giga lapomhoz még mindíg nincs új bios)

Andre1234
(fanatikus tag)
miért számít ennyire az nb órajele??ez valahogy kimaradt..
pontosabban k8nál nem ismert a probléma mert szinkronban emelkedik az óraj cpuval.
de itt ekkora a befolyása??nem elég a sávszél?? vagy mi a fene??
[ Szerkesztve ]
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
mert az NB órajelén megy az L3.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Mert igencsak érzékenyen érinti a memóriaelérés sebességét.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
... és az L3-at érinti a TLB bug.

DSG
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Szerintetek Phenomot vegyek vagy Intel Q6600 ?
Nem tudom melyik a jobb teljesítményben,szívem szerint mondjuk inkább a Q6600.
flame-war-t akarsz? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
...
[ Szerkesztve ]

Andre1234
(fanatikus tag)
1:lényegében ha letiltják, szublimálják, vagy kivágják egy szikével azt az L3at akkor hogy kommunikálnak a magok egymás között?? imc-n keresztül??
2: a magok közti asszinkronitásból adódóan az imc optimális sebessége mi lenne??
a legmagasabb mag órajelé?
3:ez az új energiagazdálkodási módszer véletlenül nem a teljesítmény rovására ment?
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
1. a Crossbar Switch (XBAR), a HT linkek felől (CPU vagy RAM) beérkező adatok forgalomirányítója és egyben kapocs a processzormagok között; Link
2. Igen.
3. Nem.
1. az NB-n keresztül.
(xbar)
2. ez egy számomra értelmetlen kérdés
szerk: ha az üresjárati órajelingadozás miatti "aszinkronitásra" gondolsz, akkor igen.
3. nem mehet a teljesítmény rovására, amikor terheled a magokat, akkor nem üresjárati állapot van, hanem meló.
[ Szerkesztve ]

Andre1234
(fanatikus tag)
1: pedig olvastam (igaz éjjel kettőkor)
2: akkor miért nem azt teszik ha sokan erre panaszkodnak???
a k8ról jutott eszembe hogy mikor szinkronban húztuk a cpu-t a memmel és nem osztottunk vissza jobb volt a memória sávszéle.itt érzem az asszinkronítást negítívnak.
3: a választ olvasva tényleg hülye kérdés volt..
thx fleSs-nek is
2. Ez lehet gyártástechnológiai gond de ez csak tipp. K8-nál is sokszor a memvezérlő szabott gátat a tuningnak.
[ Szerkesztve ]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Miért nem tűnik fel nekem sehol az "aszinkron" okozta hátrány?
(egyedül 939-el nem volt dolgom)
Thrawn: 754-nél valóban látványos volt, nálam 4-500MHz-et jelentett hogy 512MB helyett 1GB-ot pakoltam a rendszerbe, az AM2-es rendszereimnél viszont absz. semmit sem számít.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Andre1234
(fanatikus tag)
igy józanul nappal mennyivel érthettőbb a cikk..
A gigát most inkább ne is emlegessük... 

Andre1234
(fanatikus tag)
Miért nem tűnik fel nekem sehol az "aszinkron" okozta hátrány?
(egyedül 939-el nem volt dolgom)
lehet hogy másra gondolunk és rosszul fogalmaztam de...
nem 1-2 összefoglaló táblázatot láthattunk 939nél hogy szinkron órajelemelésnél mennyivel lineárisabb a sávszélemelkedés órajel függvényében.igen lehet igazad van.. ezek az összefoglalások a 939nél voltak. de mint láthatod nincs am2-őm így azt nem ismerem annyira hogy skálázódik... pedig olvasgatom az x2 topicot is..l
ezért is kérdeztem mert a k10 még annyira se ismerem..
[ Szerkesztve ]

rollins
(őstag)
Olvastam, elszállt a vadi új am2+-os lapod. Gondolom "selejtet" fogtál ki.
[ Szerkesztve ]
Igen, valami olyasmi lehetett szerintem is, de szerencsémre másnak nem lett baja. Előfordul az ilyen, reméljük az utód jobban fog majd "viselkedni". 

Andre1234
(fanatikus tag)
a kis éhes proci megette a gigát..
és giga a köv lap is??
[ Szerkesztve ]
Nem hiszem hogy a proci volt a ludas. A Giga lapokat most inkább próbálom hanyagolni egy ideig, így abit híján ha minden jól megy ő érkezik majdan: [link]
[ Szerkesztve ]
Én lenni borravaló

[ Szerkesztve ]

Andre1234
(fanatikus tag)
ez hozzám is érkezhetne...lesz vmikor abit am2+ lapja??
Igen, [link]

slett27
(PH! addikt)
Mi volt a baj a gigával ? 
Az hogy meghalt, nem mondta hogy mi baja van, egyszer csak nem indult sehogyan és semerre. Biztos érezte hogy nem kedvelem igazán a fajtáját... mondom én hogy ezeknek lelkük van. 

slett27
(PH! addikt)
Há' nem volt hosszú életű !
Igazad van, lelkük van, bótban dolgozom, tudom. 
DFI-ben szénné húzod a Phenomot, legalábbis remélem... 
Szénné azért már csak nem kéne.
Valami okosat majd csinálok vele. 

Andre1234
(fanatikus tag)
és a boltban mennyiért fogják vesztegetni oliverda által linkelt abit lapot??tudsz vmi belső infót?

benny23
(fanatikus tag)
Hát a DFI-ben tuti nem fogsz csalódni!
Mennyibe osztogatják ezt mostanság?
''Úr Isten... ez nem ejtőernyő, hanem hátizsááák''

Produkció
(senior tag)
eddíg ez egyedi eset hogy egy giga megadta magát vagy már más is járt így am2+al?
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

slett27
(PH! addikt)
Egyelőre még semmit, keresek infot....
én is gigában használom most, de még nem halt meg a lap.
viszont postoláskor vagy a BIOS-ban járkálás közben egy csomószor lefagyott már a gép (kb. minden 2. induláskor), ami nemtom mitől van, órajeltől és időzítésektől független.
viszont miután elindul, már nincs vele gond.

slett27
(PH! addikt)
Vár újabb BIOS-ra. 
A legújabban már benne van a TLB patch, az 1-el előbbi-vel teszteli (még) 
Amit viszont nem tudok, hogy csak 1 lap van, vagy egyben alaplap teszt is lesz több lappal 
[ Szerkesztve ]
procitesztet készítek, nem alaplaptesztet.
1ébként már 1-2szer lefagytam windowsban is. A ram ugyanezeket az időzítéseket (4-4-4-12-1T) a K8-cal simán vitte, ráadásul alacsonyabb feszen.
[ Szerkesztve ]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
1T-t ne erőltesd, a RAM-on kívül a BIOS sem mindig szereti.

Produkció
(senior tag)
talán majd jön frissítés a laphoz, sztem eléggé kiforratlanok még az am2+os lapok, majd nyáron már érdemes lesz beruházni egy am2++k10+r700ra
esetleg r700x2re 

Produkció
(senior tag)
én ha benyomom a 800as kingmaxon az 1T 1ből meghal, ez probléma? bírnia kéne?nv590ben
a kingmax az kingmax, mi corsair-rel tesztelünk. 
Valami nekem ott nem kerek, ezt a most összeállított tesztrendszerrel csinálja? Gondolom a hátad közepére sem kívánsz egy friss telepítést 
2T-vel már nincs gond.
Végülis teljesítményben nem okoz túl sok csökkenést, inkább csak szintetikus tesztekben. Van lehetőséget kipróbálni 4 modullal a ganged - unganged üzemmódot?