Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) rollins válasza fLeSs (#150) üzenetére

rollins
(őstag)

Még drága sajnos. Am2 lapban lesz teszt (mármint phenomot ismerő (bios-os) am2 lapban)? TLB bug előjött vagy emiatt nem kell aggódni pc-ben?

(#152) Oliverda válasza rollins (#151) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

TLB bug előjött vagy emiatt nem kell aggódni pc-ben?

Szvsz hamarabb fagy le a rendszer áramingadozás, vagy kozmikus sugárzás okán mintsem a TLB bug miatt. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#153) Thrawn válasza Oliverda (#152) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak az NB frekit kell 2-2.2 GHz fölé tornázni és máris megtapasztalod ha SuperPI-t futtatsz.

Different songs for different moods.

(#154) Oliverda válasza Thrawn (#153) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam 2250-en ment az NB és nem volt gond, de hétvégén majd nekiállok újra a teszteknek.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#155) rollins válasza Oliverda (#152) üzenetére

rollins
(őstag)

Ah, neked van tapasztalatod vele. Szval nem kell aggódni, azt mondod. Am2 lapban észrevehető hogy lassabb?
egyébként csak azért kérdezem, mert gondolkozok egy olcsó am2-es phenomot ismerő crossfire-es Asrock lapban, aztán jövőre ha egyáltalán lesz pénzem rá, bele egy phenom meg még egy hd3850 cf-ben, bár lehet kicsit hülye ötlet, meg pénzkidobás, de lehet mégsem olyan rossz ötlet, annyira :)

[ Szerkesztve ]

(#156) Oliverda válasza rollins (#155) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A ganged (klasszikus 128bit-es dual channel) és az (unganged 2x64bit-es) között elenyésző a kölönbség a méréseim alapján, a HT nem befolyásolja a rendszer össz. teljesítményét (hacsak nincs esetleg Crossfire), tehát nem kellene lassabban mennie a sima AM2-es lapban. Raymond és Fiery habogtak valamit arról hogy sima AM2-es lapokban alacsonyabb órajelen megy az NB, de tegnap kipróbáltam és ez bizony nem így van. Tehát AM2 és AM2+ lapban is 1.8GHz-en ment az IMC/L3 páros. Hétvégén majd csinálok összehasonlítást. ;)

(#157) rollins válasza Oliverda (#156) üzenetére

rollins
(őstag)

Köszi. Ez bíztató.
(giga lapomhoz még mindíg nincs új bios)

(#158) Andre1234 válasza Thrawn (#153) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

miért számít ennyire az nb órajele??ez valahogy kimaradt..
pontosabban k8nál nem ismert a probléma mert szinkronban emelkedik az óraj cpuval.
de itt ekkora a befolyása??nem elég a sávszél?? vagy mi a fene??

[ Szerkesztve ]

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#159) fLeSs válasza Andre1234 (#158) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mert az NB órajelén megy az L3.

(#160) VaniliásRönk válasza Andre1234 (#158) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mert igencsak érzékenyen érinti a memóriaelérés sebességét.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#161) Thrawn válasza fLeSs (#159) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

... és az L3-at érinti a TLB bug.

(#162) DSG

DSG
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Szerintetek Phenomot vegyek vagy Intel Q6600 ? :F
Nem tudom melyik a jobb teljesítményben,szívem szerint mondjuk inkább a Q6600.

(#163) fLeSs válasza DSG (#162) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

flame-war-t akarsz? ;]

[ Szerkesztve ]

(#164) fLeSs válasza DSG (#162) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

...

[ Szerkesztve ]

(#165) Andre1234 válasza fLeSs (#159) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

1:lényegében ha letiltják, szublimálják, vagy kivágják egy szikével azt az L3at akkor hogy kommunikálnak a magok egymás között?? imc-n keresztül??

2: a magok közti asszinkronitásból adódóan az imc optimális sebessége mi lenne??
a legmagasabb mag órajelé?

3:ez az új energiagazdálkodási módszer véletlenül nem a teljesítmény rovására ment?

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#166) Thrawn válasza Andre1234 (#165) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. a Crossbar Switch (XBAR), a HT linkek felől (CPU vagy RAM) beérkező adatok forgalomirányítója és egyben kapocs a processzormagok között; Link
2. Igen.
3. Nem.

(#167) fLeSs válasza Andre1234 (#165) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. az NB-n keresztül. :DDD (xbar)
2. ez egy számomra értelmetlen kérdés
szerk: ha az üresjárati órajelingadozás miatti "aszinkronitásra" gondolsz, akkor igen.
3. nem mehet a teljesítmény rovására, amikor terheled a magokat, akkor nem üresjárati állapot van, hanem meló.

[ Szerkesztve ]

(#168) Andre1234 válasza Thrawn (#166) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

1: pedig olvastam (igaz éjjel kettőkor)
2: akkor miért nem azt teszik ha sokan erre panaszkodnak???
a k8ról jutott eszembe hogy mikor szinkronban húztuk a cpu-t a memmel és nem osztottunk vissza jobb volt a memória sávszéle.itt érzem az asszinkronítást negítívnak.
3: a választ olvasva tényleg hülye kérdés volt..

thx fleSs-nek is

(#169) Thrawn válasza Andre1234 (#168) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2. Ez lehet gyártástechnológiai gond de ez csak tipp. K8-nál is sokszor a memvezérlő szabott gátat a tuningnak.

[ Szerkesztve ]

(#170) VaniliásRönk válasza Andre1234 (#168) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Miért nem tűnik fel nekem sehol az "aszinkron" okozta hátrány? :F (egyedül 939-el nem volt dolgom)

Thrawn: 754-nél valóban látványos volt, nálam 4-500MHz-et jelentett hogy 512MB helyett 1GB-ot pakoltam a rendszerbe, az AM2-es rendszereimnél viszont absz. semmit sem számít.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#171) Andre1234 válasza fLeSs (#167) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

igy józanul nappal mennyivel érthettőbb a cikk.. :DD :DD

(#172) Oliverda válasza rollins (#157) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A gigát most inkább ne is emlegessük... :))

(#173) Andre1234 válasza VaniliásRönk (#170) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

Miért nem tűnik fel nekem sehol az "aszinkron" okozta hátrány? :F (egyedül 939-el nem volt dolgom)

lehet hogy másra gondolunk és rosszul fogalmaztam de...
nem 1-2 összefoglaló táblázatot láthattunk 939nél hogy szinkron órajelemelésnél mennyivel lineárisabb a sávszélemelkedés órajel függvényében.igen lehet igazad van.. ezek az összefoglalások a 939nél voltak. de mint láthatod nincs am2-őm így azt nem ismerem annyira hogy skálázódik... pedig olvasgatom az x2 topicot is..l
ezért is kérdeztem mert a k10 még annyira se ismerem..

[ Szerkesztve ]

(#174) rollins válasza Oliverda (#172) üzenetére

rollins
(őstag)

Olvastam, elszállt a vadi új am2+-os lapod. Gondolom "selejtet" fogtál ki.

[ Szerkesztve ]

(#175) Oliverda válasza rollins (#174) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, valami olyasmi lehetett szerintem is, de szerencsémre másnak nem lett baja. Előfordul az ilyen, reméljük az utód jobban fog majd "viselkedni". :)

(#176) Andre1234 válasza Oliverda (#175) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

a kis éhes proci megette a gigát.. :DDD
és giga a köv lap is??

[ Szerkesztve ]

(#177) Oliverda válasza Andre1234 (#176) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy a proci volt a ludas. A Giga lapokat most inkább próbálom hanyagolni egy ideig, így abit híján ha minden jól megy ő érkezik majdan: [link]

[ Szerkesztve ]

(#178) Thrawn válasza Andre1234 (#176) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én lenni borravaló :U :D

[ Szerkesztve ]

(#179) Andre1234 válasza Oliverda (#177) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

ez hozzám is érkezhetne...lesz vmikor abit am2+ lapja??

(#180) Oliverda válasza Andre1234 (#179) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, [link]

(#181) slett27 válasza Oliverda (#172) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Mi volt a baj a gigával ? :F

(#182) Oliverda válasza slett27 (#181) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az hogy meghalt, nem mondta hogy mi baja van, egyszer csak nem indult sehogyan és semerre. Biztos érezte hogy nem kedvelem igazán a fajtáját... mondom én hogy ezeknek lelkük van. :))

(#183) slett27 válasza Oliverda (#182) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Há' nem volt hosszú életű ! :( Igazad van, lelkük van, bótban dolgozom, tudom. :K
DFI-ben szénné húzod a Phenomot, legalábbis remélem... :DDD

(#184) Oliverda válasza slett27 (#183) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szénné azért már csak nem kéne. :D Valami okosat majd csinálok vele. ;)

(#185) Andre1234 válasza slett27 (#183) üzenetére

Andre1234
(fanatikus tag)

és a boltban mennyiért fogják vesztegetni oliverda által linkelt abit lapot??tudsz vmi belső infót?

(#186) benny23 válasza Oliverda (#177) üzenetére

benny23
(fanatikus tag)

Hát a DFI-ben tuti nem fogsz csalódni! :R
Mennyibe osztogatják ezt mostanság?

''Úr Isten... ez nem ejtőernyő, hanem hátizsááák''

(#187) Produkció

Produkció
(senior tag)

eddíg ez egyedi eset hogy egy giga megadta magát vagy már más is járt így am2+al?

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

(#188) slett27 válasza Andre1234 (#185) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Egyelőre még semmit, keresek infot....

(#189) fLeSs válasza Produkció (#187) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

én is gigában használom most, de még nem halt meg a lap.
viszont postoláskor vagy a BIOS-ban járkálás közben egy csomószor lefagyott már a gép (kb. minden 2. induláskor), ami nemtom mitől van, órajeltől és időzítésektől független.
viszont miután elindul, már nincs vele gond.

(#190) slett27 válasza fLeSs (#189) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Vár újabb BIOS-ra. :)

(#191) Thrawn válasza slett27 (#190) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A legújabban már benne van a TLB patch, az 1-el előbbi-vel teszteli (még) ;)
Amit viszont nem tudok, hogy csak 1 lap van, vagy egyben alaplap teszt is lesz több lappal :U

[ Szerkesztve ]

(#192) fLeSs válasza Thrawn (#191) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

procitesztet készítek, nem alaplaptesztet.
1ébként már 1-2szer lefagytam windowsban is. A ram ugyanezeket az időzítéseket (4-4-4-12-1T) a K8-cal simán vitte, ráadásul alacsonyabb feszen.

[ Szerkesztve ]

(#193) VaniliásRönk válasza fLeSs (#192) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

1T-t ne erőltesd, a RAM-on kívül a BIOS sem mindig szereti.

(#194) Produkció válasza fLeSs (#189) üzenetére

Produkció
(senior tag)

talán majd jön frissítés a laphoz, sztem eléggé kiforratlanok még az am2+os lapok, majd nyáron már érdemes lesz beruházni egy am2++k10+r700ra :) esetleg r700x2re :DDD

(#195) Produkció válasza fLeSs (#192) üzenetére

Produkció
(senior tag)

én ha benyomom a 800as kingmaxon az 1T 1ből meghal, ez probléma? bírnia kéne?nv590ben

(#196) fLeSs válasza Produkció (#195) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a kingmax az kingmax, mi corsair-rel tesztelünk. :DDD

(#197) Thrawn válasza fLeSs (#192) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valami nekem ott nem kerek, ezt a most összeállított tesztrendszerrel csinálja? Gondolom a hátad közepére sem kívánsz egy friss telepítést :)

(#198) fLeSs válasza Thrawn (#197) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

2T-vel már nincs gond.

(#199) Thrawn válasza fLeSs (#198) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végülis teljesítményben nem okoz túl sok csökkenést, inkább csak szintetikus tesztekben. Van lehetőséget kipróbálni 4 modullal a ganged - unganged üzemmódot?

(#200) fLeSs válasza Thrawn (#199) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

2 modullal próbáltam ki őket.
nincs 4 modulunk.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.